7 Αυγούστου 2013

Ποια μέρα και ποια ώρα απολαμβάνουν οι περισσότεροι το κρασί τους;


Κάποιοι εθίζονται με τα στοιχήματα, άλλοι με κάποιο χόμπι, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που τη βρίσκουν με τις έρευνες! Έτσι, μπορεί κανείς να διαβάσει επίσημη έρευνα ακόμη και για το πιο απίθανο πράγμα του κόσμου, όπως π.χ. ποια μέρα και ποια ώρα επιλέγουν οι περισσότεροι άνθρωποι ν' απολαύσουν ένα ποτηράκι κρασί. Παραδόξως, η απάντηση και στα δύο ερωτήματα είναι απρόσμενη, αν φυσικά δεχτούμε ότι οι ερευνητές της αυστραλιανής εταιρίας εμφιάλωσης Cobevco έκαναν καλά τη δουλειά τους.

Σαν σήμερα: 7 Αυγούστου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

6 Αυγούστου 2013

Ο γύρος του κόσμου σε 4 λεπτά (ή το πιο βαρετό βίντεο, που έχετε δει στο youtube)


Ζούμε στην εποχή της ταχύτητας και της εκμηδένισης των αποστάσεων, οπότε γιατί να μείνουμε κολλημένοι στο προφητικό, πλην όμως ξεπερασμένο βιβλίο του Ιουλίου Βερν "Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες". Όχι ογδόντα μέρες... ούτε ογδόντα λεπτά δεν χρειάζεται σήμερα για να πει κανείς ότι "γύρισε" όλον τον πλανήτη, χωρίς καν  να κουνηθεί από την καρέκλα του γραφείου του. 

Η πιο κουλ, καλοκαιρινή ιδέα


Είναι η πιο cool, καλοκαιρινή ιδέα εδώ και χρόνια. Μόνο που πρέπει να ταξιδέψουμε μέχρι την Κολομβία για να το ζήσουμε από κοντά. Στη μακρινή αυτή χώρα της Λατινικής Αμερικής, η Κόκα-Κόλα πωλείται σε μια ειδική συσκευασία, ένα μπουκάλι πανομοιότυπο με το  κλασικό μπουκάλι του διάσημου αναψυκτικού, αλλά με μία σημαντική διαφορά. Δεν είναι κατασκευασμένο από γυαλί, αλλά από... πάγο!

Σαν σήμερα: 6 Αυγούστου


Σήμερα είναι Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013.

5 Αυγούστου 2013

Ρετρό tv: Όταν το Mega είχε τηλεθέαση πάνω από 40%, διπλάσια από τον ΑΝΤ1


Σήμερα, αν κάποιος επιχειρήσει να υπολογίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών καναλιών που έχουν κατακλύσει τους τηλεοπτικούς μας δέκτες, θα χαθεί στο μέτρημα -κι ας έχουν κλείσει αρκετοί τηλεοπτικοί σταθμοί το τελευταίο διάστημα. Αυτός ο πληθωρισμός καναλαρχών είναι κι ο λόγος που θεωρείται θρίαμβος για ένα σταθμό, αν καταφέρει να πιάσει ποσοστό θεαματικότητας πάνω από 20%. Το 1990, όμως, όταν η ιδιωτική τηλεόραση διένυε τη.. βρεφική της ακόμη ηλικία έχοντας κλέψει τις εντυπώσεις από τα κρατικά κανάλια, τα ημερήσια νούμερα τηλεθέασης των καναλιών κυμαίνονταν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα. 

Ο ύμνος του Άρθουρ Μίλερ για τη Μέριλιν Μονρόε λίγο πριν το χωρισμό τους. Πώς γνωρίστηκαν, προσωπικές στιγμές και γιατί χαρακτήριζε "ευλογία" τη σχέση τους.

Ο γάμος του διανοούμενου, θεατρικού συγγραφέα Άρθουρ Μίλλερ με την ατάλαντη, ξανθιά σεξοβόμβα του Χόλιγουντ Μέριλν Μονρόε εξέπληξε πολλούς. Όπως το έθεσε ένας άλλος θεατρικός συγγραφέας, ο Νόρμαν Μέιλερ, "το Μεγάλο Αμερικανικό Μυαλό συνάντησε το Μεγάλο Αμερικανικό Κορμί". Κατάφεραν να μείνουν παντρεμένοι περισσότερα από 4 χρόνια, από τις 25 Ιουνίου 1956, όταν παντρεύτηκαν (λίγες μέρες μετά το διαζύγιο του Μίλλερ από την πρώτη του σύζυγο) μέχρι το Νοέμβριο του 1960 (τυπικά το διαζύγιο θα έβγαινε την επόμενη χρονιά), λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας "Οι απροσάρμοστοι", όπου ήταν η μοναδική τους καλλιτεχνική συνεργασία. 

Σαν σήμερα: 5 Αυγούστου


Σήμερα είναι Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013.

4 Αυγούστου 2013

Μπορεί αυτό το δέντρο να σώσει τον πλανήτη;


Το να φυτέψουμε δέντρα στην έρημο, στους περισσότερους ακούγεται σαν μια τρελή ιδέα, που είναι στην ουσία ανέφικτη. Για μια ομάδα Γερμανών επιστημόνων, όμως, ίσως να είναι η λύση για να σώσουμε τον πλανήτη, που απειλείται από την κλιματική αλλαγή.

Η χειρότερη οδηγός του κόσμου. Μέσα σε 10΄΄ απέτυχε στο τεστ οδήγησης καταστρέφοντας το αυτοκίνητο! (βίντεο)


Ε, αυτό δεν μπορεί να συνέβη στ' αλήθεια. Ξεπερνάει και την πιο τρελή φαντασία! Κι όμως... Αν ψάχνατε το χειρότερο οδηγό του κόσμου, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για τη γυναίκα του βίντεο που ακολουθεί - και οι φαλλοκράτες άντρες μπορούν ν' αρχίζουν να κομπάζουν: "Πήγαινε πλύνε κάνα πιάτο καλύτερα, που θέλεις να πιάσεις και τιμόνι". 

Ο καλοκαιρινός εφιάλτης μου


Το καλοκαίρι είναι μια πάρα πολύ ωραία εποχή, ερωτική, χαλαρωτική και απολογιστική πριν την επανεκκίνηση του φθινοπώρου. Όμως, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα καλά πράγματα στην ζωή και αντιστρέφοντας τη γνωστή παροιμία, "ουδέν καλόν αμιγές κακού". Το καλοκαίρι ξυπνάει στους περισσότερους και από κάποιον εφιάλτη.

Σαν σήμερα: 4 Αυγούστου


Σήμερα είναι Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013.

3 Αυγούστου 2013

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 4 - 10 Αυγούστου 2013


Από την αρχή του καλοκαιριού, για όγδοη συνεχή εβδομάδα, το εμπορικότερο single παγκοσμίως είναι το "Blurred Lines". Στο νούμερο δύο παραμένει απειλητικό το "Wake Me Up", ενώ δυναμικά ξεκίνησαν την πορεία του στα τσαρτ και το "Best Song Ever" των One Direction, που με το "καλημέρα" βρέθηκε στην τρίτη θέση παγκοσμίως. Αν θα καταφέρει να κρατηθεί σε τόσο ψηλές θέσεις και την επόμενη εβδομάδα, είναι ένα στοίχημα με μάλλον αρνητική εξέλιξη.

5 τραγούδια για τη μέρα της ερωτικής προδοσίας


Κάποιες δεν ξεχνιούνται έτσι εύκολα ή νομίζουμε ότι τις έχουμε ξεπεράσει, μέχρι που έρχεται εκείνη η μαύρη ώρα, όταν η άλλη ή ο άλλος παντρεύεται ξεκόβοντας κάθε φανερή ή κρυφή ελπίδα επανασύνδεσης. Κι επειδή τα τραγούδια είναι βγαλμένα απ' την ζωή, άκουσε 5 κομμάτια για να πνίξεις τον πόνο σου ή για ν' αναλάβεις δράση, την ώρα της απόλυτης δυστυχίας σου - χτύπα ξύλο! Αχρείαστα να 'ναι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί...

5+1 προτάσεις για τον πρώτο χορό στη γαμήλια δεξίωση


Αποτελεί το δεύτερο πιο καυτό ερώτημα που απασχολεί μια νύφη μετά την επιλογή του νυφικού και την επιλογή του γαμήλιου μακιγιάζ. Μπορεί να μην ενδιαφερθεί καν για τη λίστα των προσκεκλημένων, αλλά σίγουρα θα προβληματιστεί με το φλέγον θέμα του πρώτου χορού στη δεξίωση του γάμου. Μάλιστα, συνήθως οι μέλλουσες νύφες το αναλαμβάνουν μόνες τους, χωρίς να ρωτήσουν καν τη γνώμη του μέλλοντα γαμπρού!

Σαν σήμερα: 3 Αυγούστου


Σήμερα είναι Σάββατο, 3 Αυγούστου 2013.

Τα ευρωπαϊκά τσαρτ της εβδομάδας 4 - 10 Αυγούστου 2013.


Βρετανοί και Γερμανοί χορεύουν στους ρυθμούς του Σουηδού dj Avicii και του πολύ καλού "Wake Me Up!", ενώ οι Γάλλοι έχουν εθιστεί στο "Papoutai" (στην πραγματικότητα "papa ou t' es", δηλαδή "μπαμπά, πού είσαι") του Βέλγου Stromae. Και στις τρεις χώρες, πάντως, επιμένει ψηλά το "Blurred Lines". Αμφιβάλλει κανείς ότι το καλοκαίρι είναι η εποχή του χορού και της τρέλας -και στη μουσική;

Το top20 του αμερικάνικου τσαρτ: 4 - 10 Αυγούστου 2013


Είναι όντως το καλύτερο τραγούδι όλων των εποχών ή οι Αμερικανοί παρασύρθηκαν από τον πετυχημένο τίτλο του νέου cd single των One Direction; Όπως και να 'χει, το "Best Song Ever" απογειώθηκε φτάνοντας στη δεύτερη θέση του αμερικανικού Hot 100 από την πρώτη κιόλας εβδομάδας κυκλοφορίας του. Γερά κράτησαν ο Ρόμπιν Θικ με την παρέα του, οι οποίοι έχουν στρογγυλοκαθήσει στην κορυφή και μάλλον δεν σκοπεύουν να την εγκαταλείψουν σύντομα.

1 Αυγούστου 2013

Ισπανοί επιστήμονες δείχνουν το δρόμο: Πώς να ξορκίσετε την μαυρίλα της οικονομικής κρίσης (βίντεο)

Στη χτυπημένη από την οικονομική κρίση Ισπανία, οι εργαζόμενοι του ερευνητικού κέντρου Centro de Investigación Príncipe Felipe της πόλης Βαλένθια ένιωσαν για τα καλά τις παρενέργειες της κρίσης. Αν και το συγκεκριμένο ίδρυμα επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο, καθώς ασχολείται με ιατρικές έρευνες πάνω στον καρκίνο, στη νόσο Αλτσχάιμερ και στη νόσο Πάρκινσον, σχεδόν οι μισοί από τους εργαζόμενους -11 σε σύνολο 240- απολύθηκαν το 2011, ενώ οι υπόλοιποι είδαν τους μισθούς να μειώνονται από 4 έως 15 τοις εκατό. Πόσο εύκολο είναι να εργαστεί κάποιος σ' ένα τέτοιο περιβάλλον με αβέβαιο ακόμη και το δικό του εργασιακό μέλλον; Πολύ δύσκολο, αρκεί να μην το βάλει κάτω και να βρει έναν τρόπο να αλλάξει το μαύρο σε ουράνιο τόξο.

Γιατί το πραγματικό σεξ είναι καλύτερο από το μπανιστήρι στο ίντερνετ; (βίντεο)


Ένα βασικό στοιχείο της εικονικής εποχής, που ζούμε, είναι και οι εικονικές απολαύσεις κάθε είδους με πρώτη και καλύτερη το σεξ. Θα 'λεγε κανείς ότι η βιομηχανία των ταινιών πορνό είναι από τις πλέον ωφελημένες οικονομικά χάρη στην εφεύρεση και διάδοση του ίντερνετ. Όλοι έχουν πρόσβαση σε όλων των ειδών τα ερωτικά βίντεο, βγάζοντας τα σεξουαλικά απωθημένα που αλλιώς θα έκρυβαν μέσα τους, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που εθίζονται στην ηδονοβλεψία, ώστε... ξεχνούν ή υποτιμούν το αληθινό σεξ - ή νιώθουν άβολα για τις σεξουαλικές τους επιδόσεις, συγκρινόμενοι με τον τάδε διάσημο πορνοστάρ. 

Σαν σήμερα: 1 Αυγούστου


Σήμερα είναι Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013.