7 Ιανουαρίου 2014

Καταγγελίες ενός πρώην μέλους της Ελβετικής Φρουράς του Βατικανό για σεξουαλικές παρενοχλήσεις από ιερείς

schweizamsonntag.ch/

Συνέντευξη μ' ένα πρώην μέλος της Ελβετικής Φρουράς του Βατικανό φιλοξένησε στις 5 Ιανουαρίου η ελβετική εφημερίδα Schweiz am Sonntag, μια συνέντευξη με πολλές αποκαλύψεις για το περίφημο "γκέι λόμπι" του παπικού κρατιδίου. Η εφημερίδα δεν δημοσιεύει το όνομα του πρώην φρουρού κι επομένως καλό είναι να κρατήσει κανείς μια επιφύλαξη για το δημοσίευμα, αλλά γενικά η Schweiz am Sonntag δεν θεωρείται "κίτρινη" ή σκανδαλοθηρική.

Η φωτογραφία που δίχασε το Instagram: Πόσο καλή μητέρα είναι η Μαντόνα;

Για τη Μαντόνα, την αποκαλούμενη από τους θαυμαστές της και ως "ιέρεια" ή "βασίλισσα της ποπ", το Instagram είναι κάτι σαν παιδική χαρά, όπου ανεβάζει ό,τι φωτογραφία μπορεί να φανταστεί κανείς προκαλώντας πολλές συζητήσεις. Ok, όλοι ξέρουν ότι στη Μαντόνα αρέσει να προκαλεί κι έτσι από ένα σημείο και μετά, λίγοι είχαν να τις καταμαρτυρήσουν το παραμικρό. Όλα αυτά μέχρι μια πρόσφατη φωτογραφία που ανέβασε η ίδια η 55χρονη τραγουδίστρια με πρωταγωνιστή το 13χρονο γιο της.

Η σπάνια ιατρική περίπτωση μιας γυναίκας 71 ετών, που ξαναβρήκε το φως της ύστερα από 13 χρόνια

Aftonbladet.se

Επί 13 χρόνια, η 71χρονη Ulla Sjöö από την πόλη Ljungby της νότιας Σουηδίας ήταν τυφλή, ύστερα από ένα σοβαρό εγκεφαλικό που είχε υποστεί ξαφνικά. Από τότε άλλαξαν πολλά στην ζωή της γυναίκας, που εν τω μεταξύ άλλαξε και σπίτι, το οποίο δεν είχε δει ποτέ στα 9 χρόνια που μένει σ' αυτό, μέχρι τις ημέρες των Χριστουγέννων του 2013, όταν η όραση της επανήλθε το ίδιο ξαφνικά με τότε που την είχε χάσει. 

6 Ιανουαρίου 2014

Το γαλλικό box office του 2013


Τα αμερικανικά μπλοκμπάστερ κυριάρχησαν στις προτιμήσεις των Γάλλων σινεφίλ το 2013. Μόνο τρισήμισι γαλλικές ταινίες (3 γαλλόφωνες και μια αγγλόφωνη γαλλοαμερικανική συμπαραγωγή) κατάφεραν να πλασαριστούν στο τοπ20 της χρονιάς, όμως οι 66 εκατομμύρια Γάλλοι περηφανεύονται ότι 16 γαλλικές ταινίες κατάφεραν να κόψουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο εισιτήρια μέσα στο 2013. Κάτι είναι κι αυτό!

5 Ιανουαρίου 2014

Όταν το "f*ck" πάει σύννεφο - Τα κινηματογραφικά ρεκόρ της πιο γνωστής αγγλικής βρισιάς


Από τις πρώτες λέξεις που μαθαίνει ένας ξένος που επισκέπτεται την Ελλάδα είναι μια πολύ συνηθισμένη βρισιά, η λέξη "μαλάκας". Από την άποψη της συχνότητας στη χρήση, η αντίστοιχη λέξη της αγγλικής γλώσσας είναι το "fuck", το αγγλικό "γαμώτο", που ταιριάζει με όλα και ακούγεται ακόμη και στους πιο ευφάνταστους συνδυασμούς. Επειδή, όμως, οι Αμερικανοί είναι κι ένας βαθύτατα πουριτανικός λαός, αυτό αντικατοπτρίζεται στην αμερικανική βιομηχανία του θεάματος. Κάθε φορά που εκστομίζεται η "βόμβα f" από τα χείλη ενός σταρ, προκαλούνται ισχυρότατες σεισμικές δονήσεις, πολύ περισσότερο όταν η λεκτική "βόμβα" εκστομίζεται στα πλαίσια της τέχνης. Συνεργάτης της Wikipedia μέτρησε πόσες φορές έχει ακουστεί η λέξη "fuck" σε διάφορες ταινίες και ιδού τα αποτελέσματα.

4 Ιανουαρίου 2014

Οι εμπορικότερες ταινίες του 2013 παγκοσμίως


Λιγότερα εισιτήρια έκοψαν οι εμπορικότερες ταινίες του 2013 σε σχέση μ' εκείνες της προηγούμενης χρονιάς. Οι προτιμήσεις των κινηματογραφόφιλων, όμως, παραμένουν περίπου ίδιες, καθώς τα περισσότερα εισιτήρια έκοψαν οι ταινίες με σούπερ ήρωες, ταινίες που βασίζονται σε βιβλία, όσες αποτελούν τμήμα ενός γενικότερου εμπορικού franchise με τριλογίες ή πολλαπλά σίκουελ κλπ. Αντίθετα, οι ρομαντικές ταινίες περνούν μάλλον απαρατήρητες, ενώ δύσκολα κερδίζουν στα ταμεία και οι κωμωδίες - με χαρακτηριστική εξαίρεση για το 2013 την τρίτη και τελευταία (:) ταινία του ανατρεπτικού "Hangover".

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 5 - 11 Ιανουαρίου 2014


Κλασικά, την περίοδο των γιορτών δεν παρατηρείται ιδιαίτερη κινητικότητα στα μουσικά τσαρτ και ο κανόνας αυτός επαληθεύτηκε και φέτος. Οι μόνες νέες είσοδοι του παγκόσμιου τοπ20, περιορίζονται μόνο στις τέσσερις τελευταίες θέσεις, όπου κατά κανόνα πρόκειται για επανεισόδους τραγουδιών που σημείωσαν σχετική επιτυχία την περασμένη χρονιά (το δεύτερο μισό). Μ' αυτά και μ' εκείνα, πάντως, η Κέιτι Πέρι σημειώνει ένα σπάνιο τριπλό "χτύπημα" δείχνοντας ότι το 2013 ήταν ακόμη μια πολύ πετυχημένη χρονιά για την ίδια - στα επαγγελματικά τουλάχιστον - ενώ η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και το 2014. 

5 ξένα τραγούδια για τον Ιανουάριο


Ψάχνοντας να βρω τραγούδια που αναφέρονται στον Ιανουάριο, δεν βρήκα παρά κανά δυο-τρία ελληνικά, που δεν μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση. Μετά τον υπετραγουδισμένο - λόγω Χριστουγέννων - Δεκέμβρη, ο πρώτος μήνας του χρόνου μοιάζει να έχει υποτιμηθεί από τους στιχουργούς και τους συνθέτες, οι οποίοι δεν φαίνεται ν' αντλούν κάποια ιδιαίτερη έμπνευση. Φτωχά ήταν τ' αποτελέσματα και όσον αφορά την ξένη μουσική σκηνή, όπου όμως η κάπως μεγαλύτερη ποικιλία με βοήθησε να ξεχωρίσω πέντε κομμάτια, που αποτελούν μια διαφορετική μουσική πρόταση το καθένα.

Ο άνδρας με δύο φαλλούς εξομολογείται


Μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, που εμφανίζεται μόνο στους άνδρες, είναι η διφαλλία, δηλαδή η ύπαρξη δύο φαλλών (=πέη) σ' ένα σώμα. Κάποιοι ίσως αναφωνήσουν "γουστάρω" νομίζοντας ότι απλά η ύπαρξη δύο φαλλών αυξάνει τη σεξουαλική απόλαυση. Οι περισσότεροι μάλλον θα τρομάξουν, αφού ό,τι δεν συμβαδίζει με το καθιερωμένο αντιμετωπίζεται ως "τερατούργημα". Ο μόνος που μπορεί να δώσει απαντήσεις για το πώς είναι πραγματικά η ζωή με δύο φαλλούς είναι ο άνδρας που τους φέρει στο σώμα του μια ολόκληρη ζωή, όπως ο DoubleDickDude, ένας χρήστης του Reddit, που είχε μια συνομιλία με άλλους χρήστες του κοινωνικού αυτού δικτύου σχετικά με την κατάστασή του.

3 Ιανουαρίου 2014

Γυναικεία εσώρουχα.. για άνδρες (πού αλλού; στην Ιαπωνία)

Στην Ιαπωνία η έννοια της ισότητας των δύο φύλων έχει αποκτήσει μια ολότελα καινούργια διάσταση, υπό την έννοια ότι οι διαφορές έχουν εξαλειφτεί (ή τείνουν να εξαλειφτούν) σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι μόνο τα ανδρικά "κάστρα" που έχουν "κατακτηθεί" από τις γυναίκες, αλλά και πολλοί άνδρες μιμούνται πολλές γυναικείες συνήθειες στην καθημερινότητά τους, κάτι που μοιάζει σχεδόν φυσιολογικό ή είναι έστω απόλυτα αποδεκτό στη σύγχρονη Ιαπωνία. Ένα παράδειγμα είναι τα γυναικεία εσώρουχα. 

Ο Τούρκος, μάγος του παγωτού [βίντεο]


Αν αναζητούσατε τον "μάγο" του παγωτού, αυτός βρίσκεται στην Τουρκία. Δεν ξέρω πόσο νόστιμο είναι το παγωτό που ετοιμάζει, όμως η ταχυδακτυλουργική του επιδεξιότητα είναι μοναδική, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο. Τα πολλά λόγια είναι φτωχά και θα αποκαλύψουν πολλά, οπότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε... είναι απλά να το δείτε. 

1 Ιανουαρίου 2014

Ένα ποίημα του Παλαμά για τον Ιανουάριο


Το παρακάτω ποίημα του Κωστή Παλαμά, που δημοσιεύτηκε στην "Εστία" στις 2 Ιανουαρίου 1883 και είναι αφιερωμένο στον Ιανουάριο, επί της ουσίας αναφέρεται στην πρώτη μέρα του μήνα, που είναι και η πρώτη του χρόνου, όταν όλα τα παιδιά περιμένουν το αγιοβασιλιάτικο δώρο τους. Αν και ο ποιητής δεν είχε ακόμη αποκτήσει κάποιο από τα παιδιά του - δεν ήταν καν παντρεμένος εκείνη την εποχή - στο ποίημά του αναφέρεται στις σκέψεις, τον εσωτερικό διάλογο ενός γονιού, που βλέπει το παιδί του να κοιμάται, ενώ ο ίδιος ετοιμάζεται να του αφήσει το καθιερωμένο δώρο στο προσκεφάλι του.

ΕΓΡΑΦΑΝ οι εφημερίδες στις 1 Ιανουαρίου....


Καλή Χρονιά! Ευτυχισμένο το 2014!

Ας είναι το 2014 μια χρονιά φωτεινή, γοητευτική έως σαγηνευτική, κατά την οποία θα βάλουμε υψηλούς στόχους και θα σκαρφαλώσουμε λίγο ψηλότερα, χωρίς να μας σπρώχνει κάποιος από κάτω. Και φυσικά με υγεία, ώστε να έχουμε τις αντοχές για το σκαρφάλωμα!