Δεκάδες κατασκηνώσεις λειτουργούν σ' όλη τη χώρα γεμίζοντας από παιδιά που απομακρύνονται από τις καυτές τσιμεντουπόλεις, περνούν ξέγνοιαστες μέρες στη φύση, απογαλακτίζονται από τις οικογένειές τους και κάνουν καινούριους φίλους. Στην Ελλάδα, η πρώτη κατασκήνωση λειτούργησε το καλοκαίρι του 1911 στη Βουλιαγμένη ύστερα από πρωτοβουλία της Σοφίας Σλήμαν, η οποία έβλεπε όλο το εγχείρημα σαν μια φιλανθρωπική εκδήλωση, αφού άλλωστε απευθυνόταν αποκλειστικά στα παιδιά των φτωχών οικογενειών της πρωτεύουσας.
14 Αυγούστου 2015
12 Αυγούστου 2015
Φωτογραφία του πρώτου δημόσιου τηλεφώνου στους δρόμους της Αθήνας
Στην εποχή των κινητών τηλεφώνων, οι τηλεφωνικοί θάλαμοι στους δρόμους των πόλεων αποτελούν έναν ολοένα πιο αχρείαστο αναχρονισμό. Ήδη το 2004 η Ιορδανία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που κατάργησε τελείως τους τηλεφωνικούς θαλάμους, ενώ το παράδειγμά της μιμήθηκε και η Φινλανδία. Δεν χωρά αμφιβολία ότι η τάση θα γενικευθεί στο άμεσο μέλλον, ενώ ενδεχομένως να παραμείνουν ως αξιοθέατα ορισμένοι από τους περίφημους "κόκκινους θαλάμους" του Λονδίνου.
Θα αποκτήσει η Ισλανδία την πρώτη κυβέρνηση Πειρατών;
Όλα ξεκίνησαν στη Σουηδία την 1η Ιανουαρίου 2006. Ο Ρίκαρντ Φάλκβινγκε ίδρυσε το πρώτο στον κόσμο Κόμμα των Πειρατών, με αναφορές όχι στους γνωστούς από τα μυθιστορήματα και την ιστορία πειρατές των θαλασσών, αλλά στους πειρατές του ίντερνετ, που επιδιώκουν ένα απολύτως ελεύθερο - χωρίς χρεώσεις - ίντερνετ, αμφισβητώντας πολλά βασικά στοιχεία του υπάρχοντος νομικού πλαισίου γύρω από τα πνευματικά δικαιώματα (copyrighht).
10 Αυγούστου 2015
Μπορεί ένας σκύλος να πει "μάμα"; Δείτε το βίντεο πριν βιαστείτε ν' απαντήσετε αρνητικά!
Ένα βίντεο για να λιώσετε σαν παγωτό χωνάκι κάτω από τον καυτό αυγουστιάτικο ήλιο! Μόνη προϋπόθεση ν' αγαπάτε τα σκυλιά... ή τα μωρά... ή και τα δύο! Μια γυναίκα - για όσους ενδιαφέρονται ονομάζεται Αντρέα Ντίαζ Τζιοβανίνι - θέλει να μάθει στον μόλις 9 μηνών γιο της να λέει "μαμά" ("μάμα" στα ισπανικά). Λίγο δύσκολο να γίνει αυτό, αλλά η μητέρα επιμένει δωροδοκώντας το αγοράκι της με φαγητό. Κάπου εκεί μπαίνει στη μέση ο σκύλος της οικογένειας, ένας αυστραλός ποιμενικός ηλικίας 10 ετών, που βλέπει φαγητό, του τρέχουν τα σάλια και καταλαβαίνοντας τι περίπου παίζει (αρκεί να πεις τη λέξη-κλειδί και κερδίζεις φαγητό), αποδεικνύει ότι οι σκύλοι δεν περιορίζονται μόνο στο γάβγισμα, αλλά μπορούν και να μιλήσουν - ή τέλος πάντων να πουν "μάμα". Το μωρό ψιλοενοχλείται, που ο σκύλος του κλέβει τη δόξα, αλλά αυτό κάνει το βίντεο ακόμη πιο διασκεδαστικό.