4 Ιουνίου 2016
2 Ιουνίου 2016
Τέσσερα βίντεο με τις πιο τεμπέλες γάτες που έχετε γνωρίσει!
Ποιο ζώο είναι πιο τεμπέλικο; ο σκύλος ή η γάτα; Η εύκολη απάντηση, που έρχεται πρώτη στο στόμα των περισσότερων, θα ήταν... "ο σκύλος". Όσοι έχουμε ή είχαμε σκυλιά το ξέρουμε ότι μπορούν να γίνουν υπερβολικά τεμπέλικα, να ξαπλώνουν για ώρες και να σηκώνονται από τη θέση τους απλά για να μετακινηθούν δύο βήματα παραπέρα και να συνεχίσουν αυτό που αγαπούν πολύ... το ξάπλωμα! Αντίθετα, οι γάτες δίνουν την αίσθηση ότι είναι πιο δραστήριες, ελίσσονται στο χώρο, σκαρφαλώνουν στα έπιπλα, μπαινοβγαίνουν σε κήπους και μπαλκόνια και γενικά μοιάζουν αεικίνητες. Επειδή όμως κάθε κανόνας έχει και την εξαίρεσή του, υπάρχουν κάποιες γάτες που διεκδικούν το βραβείο τεμπελιάς. Υπάρχουν βίντεο ανεβασμένα στο youtube που πιστοποιούν του λόγου το αληθές.
1 Ιουνίου 2016
Επτά τρόποι με τους οποίους τα κατοικίδια κάνουν καλό στην υγεία μας σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες
Οι σκύλοι, οι γάτες και γενικότερα τα κατοικίδια ζώα είναι μια καλή συντροφιά για τα μικρά παιδιά, για όσους μένουν μόνοι τους ή γενικότερα για όσους αισθάνονται έντονη την ανάγκη να μοιράσουν αγάπη σε κάποιο άλλο, πιο αδύναμο πλάσμα. Όμως τα κατοικίδια δεν είναι απλά δέκτες της αγάπης που τους προσφέρουμε, αλλά κατά κάποιον τρόπο "επιστρέφουν" την αγάπη αυτή ωφελώντας την υγεία μας - σωματική και ψυχική. Μια σειρά από επιστημονικές έρευνες, που είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια, καταμαρτυρούν του λόγου το αληθές.
30 Μαΐου 2016
Αριστείδης Φουτρίδης: Ο Έλληνας από την Ικαρία που γνώρισε στους Αμερικανούς τον Παλαμά και την ελληνική λογοτεχνία. Η εξομολόγησή του για την αιτία της κακοδαιμονίας των Ελλήνων: "Διαβάζουμε ελάχιστα, μιλάμε πολύ".
Αν κάποια στιγμή επισκεφτείτε τον Εύδηλο της Ικαρίας, θα διαπιστώσετε ότι το Λύκειο της περιοχής ονομάζεται "Αριστείδης Φουτρίδης" προς τιμή ενός τέκνου της περιοχής, που σε μικρή ηλικία - στις αρχές του 20ου αιώνα - μετανάστευσε στην Αμερική, όπου διέπρεψε τόσο κατά τις σπουδές του στο Χάρβαρντ όσο και με το πολύπλευρο έργο του στη συνέχεια, εξοικειώνοντας τους Αμερικανούς (και όχι μόνο) με τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία. Ήταν ο πρώτος που μετέφρασε ποιήματα του Παλαμά στα αγγλικά, ενώ και ο ίδιος εξέδωσε δική του ποιητική συλλογή γνωρίζοντας τα θετικά σχόλια των κριτικών. Ήταν η πιο γνωστή φυσιογνωμία της ελληνοαμερικανικής κοινότητας των αρχών του 20ου αιώνα, μέχρι που το νήμα της ζωής του διακόπηκε απροσδόκητα και πρόωρα τον Αύγουστο του 1923 και ενώ το μέλλον του προοιωνιζόταν ακόμη πιο λαμπρό. Αυτό που επιχειρώ είναι ένα σύντομο, μάλλον γενικό αφιέρωμα για ένα σημαντικό εκπρόσωπο του Ελληνισμού του περασμένου αιώνα, η μνήμη του οποίου ωστόσο έχει μάλλον ξεχαστεί πέραν της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Ικαρίας.