Όταν πριν λίγες μέρα ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε στο πλατό εκπομπής της ιαπωνικής τηλεόρασης, τα ευρωπαϊκά μίντια εστίασαν στη φρενίτιδα που οι γυμνασμένοι κοιλιακοί του ποδοσφαιριστή είχαν προκαλέσει στους Ιάπωνες θαυμαστές του. Ok, έγινε κι αυτό, όμως δεν ήταν το μοναδικό άξιο λόγου, καθώς την παράσταση έκλεψαν τα ξινισμένα μούτρα του Ρονάλντο, όταν αυτός υποχρεώθηκε να παρακολουθήσει μια συναυλία προς τιμή του, που μάλλον δεν τον ενθουσίασε.
18 Ιουλίου 2015
17 Ιουλίου 2015
Είναι η Ελλάδα έτοιμη να γίνει "Δανία του νότου"; Πώς η δανέζικη κυβέρνηση έχει σπάσει κάθε προηγούμενο κυβέρνησης μειοψηφίας. Στηρίζεται από μόλις 34 βουλευτές σε σύνολο 179!
Ένα προεκλογικό σύνθημα του Γιώργου Παπανδρέου το 2009 ήθελε την Ελλάδα να μετεξελίσσεται (μετά την εκλογική του νίκη) σε "Δανία του νότου". Φυσικά, αυτό δεν έγινε, αλλ' αντιθέτως η χώρα μας άρχισε να μετατρέπεται σε μια "δεύτερη Βουλγαρία". Το ενδιαφέρον είναι ότι σήμερα, κάτι λιγότερο από έξι χρόνια μετά από εκείνο το σύνθημα και στην κορύφωση μιας οικονομικής κρίσης δίχως τέλος (όλη αυτήν την περίοδο), η Ελλάδα έχει μια πιθανότητα να μοιάσει στη Δανία: όχι φυσικά ως προς το κοινωνικό κράτος ή την ευημερία του πληθυσμού, αλλά στην άσκηση της διακυβέρνησης από μια κυβέρνηση μειοψηφίας.
15 Ιουλίου 2015
Η "αληθινή" Ισπανία της φτώχειας και της ανεργίας μέσα από 5 πρωτότυπες καρτ-ποστάλ [εικόνες + βίντεο]
Η Ισπανία έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την Ελλάδα, όπως οι χαλαροί ρυθμοί ζωής, η μεσημεριανή σιέστα ή οι υπέροχες παραλίες που αποτελούν μαγνήτη για τουρίστες απ' όλο τον πλανήτη. Αυτή είναι η κοινή βιτρίνα των δύο χωρών, που μοιράζονται όμως και πολλά αρνητικά: διαφθορά του πολιτικού συστήματος, πολυετή οικονομική κρίση (αν και σε διαφορετικά μεγέθη), υψηλή ανεργία κλπ.
12 Ιουλίου 2015
Η κρίση της "κενής έδρας", που παραλίγο να τινάξει στον αέρα την ΕΟΚ το καλοκαίρι του 1965
"Η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότης απειλείται με διάλυσιν" ξεκινούσε το τηλεγράφημα με ημερομηνία 1 Ιουλίου 1965, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ελευθερία την επομένη και χωρίς υπερβολή περιέγραφε τον κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα το όραμα της ενωμένης Ευρώπης λόγω των συγκρουόμενων συμφερόντων μεταξύ των έξι - τότε - μελών της (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο).