Σε αντίθεση με το κρίκετ, ένα κατάλοιπο τη βρετανικής αποικιοκρατίας, το ποδόσφαιρο, που επίσης έχει βρετανικές ρίζες, δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ινδία, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στις πολύ χαμηλές επιδόσεις της ινδικής ποδοσφαιρικής ομάδας, που δεν βλέπει πρόκριση σε κάποιο Μουντιάλ ούτε με τα κιάλια - με εξαίρεση τη διοργάνωση του 1950, όταν η εθνική Ινδίας προκρίθηκε μεν, όμως η κυβέρνηση αποφάσισε την απόσυρση της ομάδας λόγω οικονομικών δυσκολιών, υποβαθμίζοντας την αξία της διοργάνωσης. Παρ' όλα αυτά, αν αναζητήσει κανείς τους πιο φανατικούς φιλάθλους του Μουντιάλ, μάλλον θα τους βρεις προς Ινδία μεριά και πιο συγκεκριμένα στην πόλη της Καλκούτας.
Ο πρώην ποδοσφαιριστής Παναλάλ Τζατερτζί, σήμερα 81 ετών, και η σύζυγός του Τσαϊτάλι, 71, παρακολούθησαν από κοντά το πρώτο τους Μουντιάλ το 1982 στην Ισπανία. Την περίοδο εκείνη βρίσκονταν στην Αγγλία, όταν ένας φίλος τους πρότεινε να πεταχτούν μέχρι την ιβηρική χερσόνησο, για να παρακολουθήσουν το παγκόσμιο κύπελλο που βρισκόταν σε εξέλιξη. Αυτό ήταν! Ξετρελάθηκαν. Ρόλο έπαιξε και η καταπληκτική εμφάνιση του Μαραντόνα, που αναδείχτηκε μέσα από εκείνη τη διοργάνωση,ενώ μέχρι σήμερα ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου αποτελεί το μεγαλύτερο ήρωα της Τσαϊτάλι.
Το ζευγάρι αποφάσισε να επαναλάβει την εμπειρία και τέσσερα χρόνια αργότερα, ταξιδεύοντας στο Μεξικό αυτήν τη φορά. Τα χρόνια πέρασαν και ο Παναλάλ με την Τσαϊτάλι δεν έχουν χάσει κανένα Μουντιάλ από το 1982 μέχρι και σήμερα, το οποίο να μην έχουν παρακολουθήσει από κοντά ταξιδεύοντας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης: Ισπανία, Μεξικό, Ιταλία, ΗΠΑ, Γαλλία, Νότιος Κορέα-Ιαπωνία, Γερμανία, Νότιος Αφρική και φέτος στην Βραζιλία. Ωστόσο, η Ινδία φημίζεται για τις μεγάλες κοινωνικές ανισότητες του πληθυσμού της και το ζεύγος Τσατερτζί δεν αποτελεί στο ευνοημένο κομμάτι από οικονομικής απόψεως. Πώς, λοιπόν, βρίσκουν τα χρήματα για να κάνουν τόσο μεγάλα ταξίδια κάθε τέσσερα χρόνια; Κάνοντας οικονομίες, ώστε να μαζέψουν χρήματα ειδικά γι' αυτόν τον σκοπό.
Όπως δήλωσαν στα ινδικά μέσα ενημέρωσης, που τους εντόπισαν λίγο προτού αναχωρήσουν για το ταξίδι τους στη Βραζιλία, όπου θα παρακολουθήσουν το ένατο κατά σειρά Μουντιάλ της καριέρας τους από τις κερκίδες των σταδίων, κάθε μήνα κάνουν μικρές οικονομίες, τις οποίες δεν πειράζουν σε καμία περίπτωση, όσες δυσκολίες κι αν έχουν. Και βέβαια, όλα αυτά τα χρόνια έχουν προκύψει πολλά έκτακτα γεγονότα: από γάμους μέχρι αρρώστιες. Ο Παναλάλ και η Τσαϊτάλι προτιμούν να μην φάνε ψάρι, που είναι το αγαπημένο τους φαγητό, παρά να βάλουν χέρι στις οικονομίες τους, που προορίζονται για το Μουντιάλ. Για παράδειγμα, ο Παναλάλ δήλωσε σε συνέντευξή του ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια αισθάνθηκε πολλές φορές το στομάχι του μισοάδειο, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν το έχει μετανιώσει.
Πάντως, η FIFA έσπευσε να βοηθήσει οικονομικά τους πιο φανατικούς οπαδούς του Μουντιάλ και τους εξασφάλισε δωρεάν διαμονή στη Βραζιλία, ενώ ένας τοπικός τηλεοπτικός σταθμός τους βοηθάει και στο θέμα των εισιτηρίων. Και πώς όχι, αφού η ζωή στην Βραζιλία είναι πολύ ακριβή. Άραγε, το 2018 θα καταφέρουν να ταξιδέψουν μέχρι την = επίσης πανάκριβη - Ρωσία; Τα χρόνια περνούν και το ζευγάρι δεν βρίσκεται στην πρώτη του νιότη, όμως θα το επιθυμούσε. Να τους ευχηθούμε να το καταφέρουν και να παρακολουθήσουν από κοντά το δέκατο σερί Μουντιάλ της ζωής τους.
Διαβάστε επίσης:
Η φωτογραφική απόδειξη ότι οι Σαουδάραβες είναι οι πιο τρελοί φίλαθλοι του πλανήτη
Διαβάστε επίσης:
Η φωτογραφική απόδειξη ότι οι Σαουδάραβες είναι οι πιο τρελοί φίλαθλοι του πλανήτη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου