29 Ιανουαρίου 2016

Πώς ένας άνδρας έχασε 42 κιλά τρώγοντας καθημερινά πίτσα για μεσημεριανό

Ο Πασκουάλε Κοτζολίνο πριν και μετά τη δίαιτα με... πίτσα.
(Φωτογραφίες από το προφίλ του στο facebook)

Το 2011, ο Πασκουάλε Κοτζολίνο εγκατέλειψε τη Νάπολη της Ιταλίας για να εργαστεί σε πιτσαρία στη Νέα Υόρκη. Με ύψος 198 εκατοστά, ζύγιζε 115 κιλά - μια καλή αναλογία ύψους βάρους. Σύντομα, η αγάπη του για το φαγητό σε συνδυασμό με το στρες της δουλειάς και της νέας του ζωής σε μια από τις πιο φρενήρεις πόλεις του κόσμου οδήγησαν τον Πασκουάλε σε μια υπερκατανάλωση σνακ, που ικανοποιούσαν μεν τον ουρανίσκο του, όμως . Κάπως έτσι, στις αρχές του 2012 έφτασε να ζυγίζει 167 κιλά. 

26 Ιανουαρίου 2016

Πώς να μαγειρέψετε την "τεμπέλικη ελληνική σούπα" των Ισλανδών!

Η ελληνική οικονομική κρίση είναι αγαπημένο θέμα των Ισλανδών, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούν να βρουν ομοιότητες και διαφορές με τη δική τους περίπτωση: τη χρεωκοπία του 2008 ύστερα από την κατάρρευση των ισλανδικών τραπεζών και τη σχετικά γρήγορη ανάκαμψη της ισλανδικής οικονομίας, η οποία συντελέστηκε μεν χωρίς τον ασφυκτικό έλεγχο κάποιας τρόικας, άφησε όμως πίσω της μια αλλαγμένη, βαθιά πληγωμένη κοινωνία κι ένα διαλυμένο πολιτικό σκηνικό. Το παιχνίδι εντοπισμού των ομοιοτήτων όμως δεν περιορίζεται μόνο στην πολιτική ανάλυση, αλλά επεκτείνεται και στη γαστρονομία, παρότι οι κουζίνες των δύο λαών είναι ολότελα διαφορετικές. Κάπως έτσι φαίνεται ότι προέκυψε και μια ξεκάθαρα ισλανδική συνταγή, μια σούπα με ονομασία Lötgrikkjasúpa - ή "τεμπέλικη ελληνική σούπα" στη γλώσσα μας.

25 Ιανουαρίου 2016

Απλώνοντας μπουγάδα στους - 50 βαθμούς Κελσίου! Πώς στεγνώνουν τα ρούχα στη Σιβηρία! [βίντεο]

πηγή: siberiantimes.com/

Ο χειμώνας έρχεται.... οι απλώστρες από τα μπαλκόνια φεύγουν, όπως και οι απλωμένες μπουγάδες από τις αυλές των σπιτιών. Ατό τουλάχιστον συμβαίνει στην Ελλάδα, που - όσο να πει κανείς - δεν φημίζεται για τους ιδιαίτερα βαρείς χειμώνες της. Στη Σιβηρία πάλι, μια από τις πιο παγωμένες περιοχές του πλανήτη, ακολουθούν μια ολότελα διαφορετική τακτική. Όχι μόνο δεν σταματούν νωρίτερα το άπλωμα των ρούχων σε εξωτερικούς χώρους, αλλά επιμένουν να το εφαρμόζουν ακόμη και στις πολικές θερμοκρασίες του καταχείμωνου.

24 Ιανουαρίου 2016

Καλημερίστε τον κόσμο σε 30 γλώσσες!


Ο πιο όμορφος τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου πρωί πρωί είναι να τεντώσεις τα χέρια σου, να χαμογελάσεις και να μοιραστείς ένα ειλικρινές "καλημέρα" με τους ανθρώπους που αγαπάς. Κι αν σου φαίνεται κλισέ αυτή η καθημερινή επανάληψη της ίδιας φράσης, μπορείς να την κάνεις ακόμη πιο ενδιαφέρουσα επαναλαμβάνοντάς της σε διαφορετικές γλώσσες! (Οκ, είναι κι ένας τρόπος να την μπεις στον αχώνευτο ή την αχώνευτη συνάδελφο στο γραφείο, ότι δήθεν ξέρεις να μιλάς πολλές ξένες γλώσσες). Στον πλανήτη βέβαια υπάρχουν εκατοντάδες γλώσσες, το ταπεινό αυτό αφιέρωμα όμως περιορίζεται μόνο σε... 30. Για αρχή καλά είναι... μία καλημέρα σε άλλη γλώσσα κάθε μέρα για ένα μήνα!