14 Σεπτεμβρίου 2013

Οι πιο παράξενες τούρτες γάμου


Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι πονοκέφαλοι μιας νύφη; Το νυφικό, οι καλεσμένοι, η δεξίωση, ο πρώτος χορός, η τούρτα... Για πολλές νύφες - και γαμπρούς, αλλά ειλικρινά πόσες γυναίκες ρωτάνε τους τέτοιες... λεπτομέρειες στους μέλλοντες συντρόφους; - μια απλή πολυώροφη, λευκή τούρτα δεν είναι αρκετή, αλλά θέλουν να πρωτοτυπήσουν. Άλλο που δεν θέλουν και οι ζαχαροπλάστες, αφού έχουν την ευκαιρία ν' αναδείξουν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο παράλληλα με το μαγειρικό. Κάποιες φορές όμως μάλλον το παρακάνουν, όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες.

Σαν σήμερα: 14 Σεπτεμβρίου


Συλλαλητήρια-σημεία αναφοράς και πολιτικές ανατροπές κρύβει η 14η Σεπτεμβρίου στην ιστορία του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα.

Ο άνθρωπος που σκέφτεται το Στόουνχεντζ την ώρα του.. σεξ (βίντεο)

Ποιος θα φανταζόταν ότι μια αλεπού θα έκανε ξαφνικά διάσημους σ' όλον τον κόσμο τους Νορβηγούς Ylvis. Τα δυο αδέρφια, που στη Νορβηγία είναι δημοφιλείς εδώ και πολλά χρόνια, έχουν γράψει αρκετά χιουμοριστικά τραγούδια για τις ανάγκες του σατιρικού τοκ σόου που παρουσιάζουν. Και μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε στο youtube ένα πρόσφατο τραγούδι τους για την αλεπού, αρκετή δημοσιότητα γνωρίζουν και κάποια άλλα παλιότερα τραγούδια των Ylvis, όπως το "Stonehenge".

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 15 - 21 Σεπτεμβρίου 2013


Μικρές είναι οι αλλαγές στην κορυφή του παγκόσμιου σινγκλς τσαρτ της εβδομάδας, με την Κέιτι Πέρι να βρίσκεται για τρίτη εβδομάδα στην κορυφή. Το πιο σημαντικό γεγονός, όμως, είναι η σημαντική άνοδος του "Royals", το τραγούδι-έκπληξη μιας 16χρονης Νεοζηλανδής, που τείνει να γίνει φαινόμενο - και το αξίζει. 

13 Σεπτεμβρίου 2013

Σαν σήμερα: 13 Σεπτεμβρίου


Ένα στρατιωτικό κίνημα, που λειτούργησε σε καθαρτήριο για τον πληθυσμό μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και μια σημαντική συμφωνία με την κυβέρνηση των Σκοπίων είναι δύο από τα σημαντικότερα γεγονότα που έγινα σαν σήμερα, 13 Σεπτεμβρίου.

5 τραγούδια για να ξεκινάει όμορφα η μέρα


Τι χρειάζεται η μέρα για να ξεκινήσει όμορφα; Ένα φιλί, ένα χαμόγελο - έστω κι αν είναι το δικό μας στον καθρέφτη - κι ένα τραγούδι που θα μας γεμίσει θετική ενέργεια με τους στίχους και τη μελωδία του. Τα πέντε τραγούδια που ακολουθούν, σας το εγγυώνται. Γράψτε τα σ' ένα cd και αφήστε τα να γίνουν το καθημερινό σας πρωινό σάουντρακ. 

Τα τσαρτ της εβδομάδας σε Ευρώπη και Αμερική: 15 - 21 Σεπτεμβρίου 2013


Θετική, όσο και αναμενόμενη έκπληξη η θεαματική άνοδος για το "Royals" της 16χρονης Νεοζηλανδής τραγουδίστριας Lourde, που βρέθηκε στην τρίτη θέση του αμερικάνικου τσαρτ. Εξίσου αναμενόμενη και η συνεχής πτώση για το "We Can't Stop" της Μάιλι Σάιρους, που αυτήν την εβδομάδα βρέθηκε εκτός τοπ10.

12 Σεπτεμβρίου 2013

Η πιο περίεργη συμβουλή για αδυνάτισμα από το βήμα της Βουλής.


Αυτή είναι ίσως η πιο πρωτότυπη συμβουλή για αδυνάτισμα, που έχει δοθεί ποτέ. Ένας Αυστραλός βουλευτής, στο τοπικό κοινοβούλιο περιφέρειας του Κουίνσλαντ, ο 42χρονος μπόντι μπίλντερ Τζέισον Γούντφορθ, έδωσε τα "φώτα" του αποκαλύπτοντας το δικό του μυστικό για να κρατιέται σε φόρμα, μιλώντας στο τοπικό Κοινοβούλιο του Νάτζι.

Σαν σήμερα: 12 Σεπτεμβρίου


Η 12η Σεπτεμβρίου 1980 έχει γραφτεί με μαύρα γράμματα στις σελίδες της τουρκικής ιστορίας, καθώς τότε εκδηλώθηκε ένα ακόμη στρατιωτικό πραξικόπημα. Στην Ελλάδα, λίγα είναι τα ενδιαφέροντα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, όμως αποτύπωναν το κλίμα της εποχής τους.

Η δημοφιλέστερη συνταγή για λαζάνια στο ίντερνετ

Πηγή: allrecipes.com

Ονομάζεται Τζον Τσάντλερ. Είναι 43 ετών, πατέρας δύο παιδιών και κατάγεται από την Τζόρτζια των ΗΠΑ. Κάποια στιγμή, το 2001, ανέβασε στην ιστοσελίδα allrecipes.com μια δικής του έμπνευσης συνταγή για λαζάνια, που σημείωσε πραγματική θραύση. Είναι σταθερά η δημοφιλέστερη συνταγή της ιστοσελίδας για περισσότερα από 10 χρόνια, ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον 12 εκατομμύρια επίδοξους μάγειρες μέχρι σήμερα, που διάβασαν τη συνταγή του Τσάντλερ. 

11 Σεπτεμβρίου 2013

Η πρώτη Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης - Σχόλια και φωτογραφίες


Τα εγκαίνια της πρώτης Διεθνούς Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στις 3 Οκτωβρίου 1926, ημέρα Κυριακή και ώρα 10 το πρωί. Το πρόγραμμα της τελετής των εγκαινίων περιλάμβανε σειρά ομιλιών. Πρώτος μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Ιωάννης Δροσόπουλος, ο οποίος κήρυξε το άνοιγμα της Έκθεσης ως επίσημος εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αφού προηγουμένως τον προσφώνησε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Δ. Βαρλαμίδης. 

Σαν σήμερα: 11 Σεπτεμβρίου


Η 11η Σεπτεμβρίου είναι ταυτισμένη στο μυαλό μας τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη το 2001. Όμως συνέβησαν και κάποια άλλα σημαντικά γεγονότα μια μέρα σαν τη σημερινή, όπως η προετοιμασία της κυβέρνησης της Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβριο του 1916 (Εθνικός Διχασμός), αλλά και ο θάνατος μιας από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ηθοποιούς, της Μαρίκας Κοτοπούλη.

10 Σεπτεμβρίου 2013

Όταν η Κάλλας χώρισε τον Ιταλό σύζυγό της για τα μάτια του Ωνάση - Η αποκαλυπτική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Μενεγκίνι σε ιταλική εφημερίδα

Πηγή: wikipedia

Το Σεπτέμβριο του 1959, το αγαπημένο κουτσομπολιό στην Ελλάδα και σ' όλον τον πλανήτη ήταν το διαζύγιο της Μαρίας Κάλλας και του Ιταλού συζύγου και μέντορά της Τζιοβάνι Μενεγκίνι. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα το ζεύγος είχε κάνει διακοπές στη θαλαμηγό "Χριστίνα" του εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση μαζί με άλλους εκλεκτούς προσκεκλημένους, όπως ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ. Σ' εκείνο το ταξίδι είχαν έρθει πολύ κοντά η Κάλλας με τον Ωνάση, ενώ αφορμή για το διαζύγιο της Κάλλας από τον Μενεγκίνι φαίνεται ότι αποτέλεσε ένα περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Τσόρτσιλ. 

Ο Έλληνας συγγραφέας που γνώρισε από κοντά την αυτοκράτειρα Σίσι - Αποσπάσματα από το ημερολόγιό του

Ο συγγραφέας και καθηγητής Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Χρηστομάνος ήταν ο μοναδικός Έλληνας που γνώρισε από πολύ κοντά την αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ - την γνωρίζουμε περισσότερο ως "Σίσι" από τις αυστριακές ταινίες της δεκαετίας του '50, που προβλήθηκαν αρκετές φορές στην ελληνική τηλεόραση.  Το Μάιο του 1891 ο Χρηστομάνος ανέλαβε να της διδάξει την ελληνική γλώσσα, καθώς η Σίσι διέμενε συχνά στην Κέρκυρα (στο "Αχίλλειο", που χτίστηκε ύστερα από δική της παραγγελία), ενώ για τρία περίπου χρόνια τη συνόδευε στα ταξίδια της.

Σαν σήμερα: 10 Σεπτεμβρίου


Η δολοφονία μας ξένης αυτοκράτειρας, που όμως είχε δεσμούς με τη χώρα μας και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή από τους Έλληνες, καθώς και δύο γεγονότα, που συνέβαλαν στη διαμόρφωση της ελληνικής ιστορίας περιγράφονται στο σημερινό "Σαν σήμερα".

9 Σεπτεμβρίου 2013

Το συγκρότημα πολυκατοικιών, που είναι αληθινός πίνακας (φωτογραφίες)


Οι ένοικοι του κτιριακού συγκροτήματος Wohngenossenschaft Soldaritaet στο Βερολίνο επεχείρησαν να φέρουν τη φύση στη γειτονιά τους. Δεν μπορούσαν φυσικά να.. διαλύσουν τις γύρω λεωφόρους και να φυτέψουν δέντρα στη θέση τους, αλλά έκαναν κάτι πιο απλό. Ζωγράφισαν δέντρα, πουλιά και οτιδήποτε παραπέμπει σε δάσος στην πρόσοψη των τριών πολυκατοικιών του συγκροτήματος. Έτσι, μπορούν να αισθάνονται ότι ζουν στη φύση, αν και η θέα από το παράθυρο δεν είναι τόσο ειδυλλιακή όσο η θέα από το δρόμο. Δείτε τις φωτογραφίες:

Υπερβολικά διακριτικός ή απλά ο μεγαλύτερος ηλίθιος όλων των εποχών;


Στις 23 Αυγούστου, ένας 25χρονος Ιάπωνας ξεκίνησε από την πόλη Σεντάι για να συμμετάσχει σ' έναν πανεθνικό διαγωνισμό τράπουλας, που διεξαγόταν 1.400 χιλιόμετρα νοτιότερα, στην πόλη Κιτακιούσου. Πράγματι, έφτασε, έπαιξε και μετά από δυο μέρες ετοιμάστηκε να πάρει το δρόμο του γυρισμού, όμως είχε την ατυχία να πέσει θύμα ληστείας. Ό,τι είχε και δεν είχε, από το πορτοφόλι μέχρι το κινητό του τηλέφωνο, κλάπηκαν και ο φίλος μας δεν ήξερε τι να κάνει. 

Το πιο γρήγορο προϊόν ομορφιάς τυχαίνει να είναι και το χειρότερο


Δύο είναι οι κλασσικοί τρόποι για να δείχνει μια γυναίκα όμορφη: να χρησιμοποιεί συστηματικά προϊόντα καλλωπισμού ή να καταφύγει στο νυστέρι του πλαστικού χειρούργου, αν η κατάσταση είναι απελπιστική. Και οι δύο λύσεις, όμως, είναι χρονοβόρες, επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό και στην περίπτωση της εγχείρισης είναι αμφίβολο το τελικό αποτέλεσμα. Μια ιαπωνική εταιρία προσπάθησε να βρει την εναλλακτική λύση δημιουργώντας ένα εναλλακτικό προϊόν ομορφιάς με άμεσα αποτελέσματα, μικρό κόστος και σίγουρο αποτέλεσμα. Σίγουρο; Χμ... εδώ οι απόψεις διίστανται, καθώς πολλοί θεωρούν ότι μάλλον πρόκειται για το χειρότερο προϊόν ομορφιάς, που έχει εφευρεθεί μέχρι σήμερα.

Σαν σήμερα: 9 Σεπτεμβρίου


Ίδια πρόσωπα σε διαφορετικούς ρόλους και σε διαφορετικές εποχές, κυριάρχησαν στα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα και περιγράφονται στη συνέχεια: από μια σημαντική στιγμή για τον κοινοβουλευτικό βίο της χώρας και το πρωτοποριακό εγχείρημα μιας εφημερίδας μέχρι γεγονότα που αποτέλεσαν ντροπή για την σύγχρονη ιστορία της χώρας μας.

8 Σεπτεμβρίου 2013

Η σέξι μουσικός που έχει αναστατώσει το youtube

Πηγή: youtube

Ονομάζεται Τζες Γκρίνμπεργκ και έχει αναστατώσει τον ανδρικό πληθυσμό με τα βίντεο που ανεβάζει στη σελίδα της στο youtube (JessGreenberg1). Το μόνο που κάνει είναι να παίζει κιθάρα και να τραγουδάει επιτυχίες της εποχής, όμως λίγοι προσέχουν το (όποιο) φωνητικό της ταλέντο, καθώς εστιάζουν στο εξαιρετικά καλοφτιαγμένο μπούστο της, που περήφανα ξεπροβάλλει πάνω από την κιθάρα. Δείτε ένα δείγμα της δουλειάς της εδώ και επισκεφτείτε τη σελίδα της στο youtube για περισσότερα βίντεο.

Τραγούδια για τις Κυριακές




Για κάποιο λόγο, η Κυριακή είναι η αγαπημένη μέρα των στιχουργών, καθώς δεν είναι λίγα τα τραγούδια που έχουν αντλήσει την έμπνευσή τους από τη συγκεκριμένη μέρα. Όπως λέει και το στρουμφοτραγούδι, "απ' όλες τις ημέρες η Κυριακή μ' αρέσει". Εγώ, πάλι όταν ήμουν παιδί, τη θεωρούσα ως τη πιο βαρετή μέρα της εβδομάδας. Anyway... για λόγους πληθώρας υλικού, σε αντίθεση με τα σχετικά αφιερώματα για τις άλλες μέρες του χρόνου, ακολουθεί μια ενδεικτική λίστα με ελληνικά και ξένα τραγούδια  διαφορετικών μουσικών στυλ, που αναφέρονται στην Κυριακή και είτε τα γνωρίζετε είτε καλό είναι να τα μάθετε!

Σαν σήμερα: 8 Σεπτεμβρίου


Η ογδόη Σεπτεμβρίου δεν άλλαξε τον κόσμο, όμως έλαβαν χώρα κάποια γεγονότα που αξίζει να τα θυμηθούμε, είτε πρόκειται για τ' αποκαλυπτήρια ενός μνημείου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είτε για μια από τις τελευταίες γερμανικές θηριωδίες στην Ελλάδα πριν την απελευθέρωση είτε ακόμη ακόμη και για μια αγροτική διαδήλωση που βάφτηκε στο αίμα το 1962.

Τραγούδια για τα Σάββατα


Πάρα πολλά είναι τα τραγούδια που γράφτηκαν για τα Σάββατα, αν και τα περισσότερα ελληνικά είναι - τι άλλο; - παραπονιάρικα. Μπορεί οι Έλληνες να θεωρούμαστε γενικά χαρούμενος και εξωστρεφής λαός, όμως στα τραγούδια μας κυριαρχεί μάλλον ο νταλκάς. Και πότε νταλκαδιαζόμαστε περισσότερο; Ένα μοναχικό σαββατόβραδο, όσο ακόμη είμαστε φρεσκοχωρισμένοι. Αλλά ακόμη κι αν δεν μιλάνε για κάποιον πληγωμένο έρωτα, τα τραγούδια του Σαββάτου είναι και πάλι θλιμμένα και μελαγχολικά.