13 Ιουλίου 2013

Τα 9 πρώτα βήματα για ν' αρχίσετε να βλέπετε τον κόσμο πιο θετικά

Πηγή: themindfulmanifesto.com 

Δεν υπάρχει πιο σπουδαίο πράγμα για έναν άνθρωπο, από το να μπορεί να κρατάει το χαμόγελό του ακόμη κι όταν καταρρέει γύρω του το σύμπαν. Και γιατί όχι, αφού οι άνθρωποι είμαστε πολύ πιο δυνατοί απ' όσο πιστεύουμε, αρκεί να το συνειδητοποιήσουμε. Μπορούμε, όμως, να γίνουμε πιο αισιόδοξοι απλά ακολουθώντας εννιά επιστημονικές συμβουλές; Ο δρ, Jonty Heaversedge και ο δημοσιογράφος Ed Halliwell, συγγραφείς του βιβλίου "The Mindful Manifesto", πιστεύουν πως ναι. Το μυστικό; ο διαλογισμός. Πώς γίνεται αυτό; 

Σαν σήμερα: 13 Ιουλίου


Σήμερα είναι Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013.

Τα στυλό του μέλλοντος θα διορθώνουν τα ορθογραφικά λάθη μας;

Πηγή: Lernstift.com

Ακούγεται τρελό, αλλά θα μπορούσε να γίνει μια από τις πιο έξυπνες εφευρέσεις όλων των εποχών, αν όλα πάνε καλά και το συγκεκριμένο στυλό βγει κάποτε στο εμπόριο. Βλέπετε, δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο στυλό, όπως όλα τ' άλλα, αλλά για ένα.. "έξυπνο" στυλό, που θα μας κάνει υποδείξεις για το γραφικό μας χαρακτήρα και τυχόν ορθογραφικά λάθη. Και το όνομα αυτού: Lernstift.

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 14 - 20 Ιουλίου 2013


Χωρίς δραματικές αλλαγές, τους τελευταίους δυο με τρεις μήνες όλος ο πλανήτης φαίνεται να κινείται στους ρυθμούς του "Blurred Lines", του "Get Lucky" και του "Can't hold Us" από το ντουέτο-έκπληξη των ράπερ Μάκλμορ και Ράιαν Λούις. Από κοντά και το "Treasure" του Μπρούνο Μαρς, που φαίνεται ότι έχει κερδίσει το στοίχημα και βλέπει τρία στα τρία singles του τελευταίου του άλμπουμ να σαρώνουν στα τσαρτς. 

12 Ιουλίου 2013

Η χαμηλή αισθητική του βίντεο-κλιπ, προϋπόθεση για ένα τραγούδι να σημειώσει τεράστια εμπορική επιτυχία;


Από τη δεκαετία του '80, όταν πλέον στον τηλεοπτικό αέρα εξέπεμπε ο πρώτος αποκλειστικά μουσικός τηλεοπτικός σταθμός, το MTV, έγινε σαφές ότι το μέλλον της μουσικής βρίσκεται και στο βίντεο. Σπάνια ένα τραγούδι να ακουστεί, χωρίς να συνοδεύεται από κάποιο κλιπάκι, το οποίο λειτουργεί συχνά ως πρόμο, προετοιμάζοντας το κοινό, να σπεύσει ν' αγοράσει το cd, όταν με το καλό κυκλοφορήσει. Ποια είναι όμως η συνταγή για ένα πετυχημένο βίντεο-κλιπ;

Σαν σήμερα: 12 Ιουλίου


Σήμερα είναι Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013.

Τα ευρωπαϊκά τσαρτ της εβδομάδας 14 - 21 Ιουλίου 2013.


Ιδανικό ξεκίνημα για τον Τζον Νιούμαν, καθώς δύο σνγκλς του πρώτου του προσωπικού άλμπουμ κατάφεραν να βρεθούν στο βρετανικό τοπ20. Μάλιστα, το ένα από αυτά με τίτλο "Love Me Again" βρέθηκε κατευθείαν στην κορυφή του τσαρτ, ένα τραγούδι που πολύ πιθανόν ν' ακούσουμε σύντομα και στα ελληνικά ραδιόφωνα -αξίζει τον κόπο. Εν τω μεταξύ, ένας δημοφιλής ράπερ, που στις δημόσιες εμφανίσεις του καλύπτει το πρόσωπο του με μια μάσκα.. πάντα (το ζώο) βρέθηκε στο νούμερο ένα του γερμανικού τσαρτ.

Το top20 του αμερικάνικου τσαρτ: 14 - 21 Ιουλίου 2013

Κάτι που έχει μπει για τα καλά το καλοκαίρι -και στις ΗΠΑ- κάτι και η γιορτή της 4ης Ιουλίου, οι Αμερικανοί δεν έδειξαν ιδιαίτερη διάθεση για μουσικές αλλαγές κι έτσι το τοπ20 του αμερικανικού singles τσαρτ παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο. Ελπίζουμε, πάντως, να μην χρειαστεί να έρθει το φθινόπωρο για να πέσει από την κορυφή το "Blurred Lines"...

Επικίνδυνοι ή απλά.. ατζαμήδες οδηγοί;


Η οδήγηση δεν είναι για όλους. Ορισμένο συνάνθρωποι μας μετατρέπονται σε κινούμενες βόμβες, όταν κάθονται στο τιμόνι, κάτι που για να διαπιστωθεί, προϋποθέτει δυστυχώς κάποιο ατύχημα. Τουλάχιστον, μερικές φορές το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει και πολλά γέλια, αρκεί να μην είναι δικό μας το αυτοκίνητο -ή το σπίτι- που στραπατσαρίστηκε. Δείτε ορισμένες φωτογραφίες περίεργων τροχαίων ατυχημάτων.

11 Ιουλίου 2013

Ποιο ελληνικό παραλιακό εστιατόριο θεωρείται το τέταρτο καλύτερο στον κόσμο!

Πηγή: marathi-island.gr

Δεν είναι λίγο πράγμα για ένα ελληνικό εστιατόριο να περιλαμβάνεται στα καλύτερα του κόσμου. Πολύ περισσότερο όταν καταλαμβάνει μια τόσο υψηλή θέση, ώστε να θεωρείται το τέταρτο καλύτερο εστιατόριο στο είδος του παγκοσμίως. Στην προκειμένη περίπτωση, καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, η ιστοσελίδα thedailymeal.com, απευθύνθηκε σε ειδικούς, οι οποίοι συνέταξαν μια λίστα με τα -κατά τη γνώμη τους- 21 καλύτερα παραλιακά εστιατόρια του κόσμου. Στην τέταρτη θέση συναντάμε ένα ελληνικό, το οποίο δεν βρίσκεται σε κάποια μεγάλη, πολυτελή παραλία της χώρας, αλλά σ' ένα μικρό νησάκι μόλις... 6 κατοίκων.

Σαν σήμερα: 11 Ιουλίου


Σήμερα είναι Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013.

Ποιο είναι το αγαπημένο φαγητό του Μπαράκ Ομπάμα και γιατί προκάλεσε συζητήσεις στις ΗΠΑ;


Μια συνέντευξη του Μπαράκ Ομπάμα σ' ένα δημοσιογράφο ηλικίας μόλις 8 ετών στα πλαίσια του Kids’ State Dinner, που είχε οργανώσει η σύζυγός του, Μισέλ, προκάλεσε συζητήσεις και αντιδράσεις από τους σκληροπυρηνικούς Ρεπουμπλικανούς, οι οποίοι μάλλον έχουν παρακολουθήσει πώς γίνεται ο πολιτικός διάλογος στην Ελλάδα και πήραν μαθήματα κακού πολιτικού πολιτισμού. 

10 Ιουλίου 2013

Ποιο φαγητό μας κάνει πιο ευτυχισμένους;


Όταν πέφτετε ψυχολογικά καταφεύγετε στο φαγητό για να σας φτιάξει τη διάθεση; Δεν έχουν όλες οι τροφές την ίδια επίδραση στη διαμόρφωση της ψυχολογίας, αλλά υπάρχει ένα φαγητό που ξεχωρίζει, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου St. Bonaventure της Νέας Υόρκης που δημοσιεύτηκε στο Journal of Behavioral and Brain Science.

Η γυναίκα της φωτογραφίας είναι... ΠΟΣΟ;;


Μπορεί η Τζουνγκ Ντάε Γιόν (Jung Dae Yeonn) από τη Νότιο Κορέα να μην έχει υπόψη το σουξέ της αξέχαστης Ρίτας Σακελλαρίου "Οι σαραντάρες ίσον με δύο εικοσάρες", ωστόσο έβαλε στοίχημα -και το κέρδισε- να μετατραπεί από μια παραμελημένη 46αρα σε μια "καυτή" -γιατί όχι;- 25αρα. Σίγουρα, πάντως, κατάφερε να δείχνει πολύ μικρότερη από την ηλικία που αναγράφεται στο διαβατήριο της. 

Εσύ θ' αγόραζες έναν δονητή στο σχήμα του Πύργου του Άιφελ; (φωτο)


Είναι μια τρελή επιχειρηματική ιδέα με μεγάλο ρίσκο, που μπορεί να οδηγήσει στην αποθέωση ή σε παταγώδη αποτυχία. Ο λόγος για την πρωτοβουλία δύο Γάλλων, των Σεμπαστιάν Λεκά και Στεφάν Τουρκ, οι οποίοι θέλουν να τονώσουν την παραπαίουσα γαλλική οικονομία φτιάχνοντας "ερωτικά βοηθήματα" (δηλαδή δονητές) made in France. Κι επειδή δεν τους αρκεί ν' αναγράφεται αυτό σε κάποια γωνίτσα του δονητή, αλλά θέλουν να φαίνεται, σκέφτηκαν να σχεδιάσουν δονητές στο σχήμα του πύργου του Άιφελ -αλλά σε πολύ μικρότερο μέγεθος εννοείται.

Σαν σήμερα: 10 Ιουλίου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013.

Οι πιο σέξι Ελληνίδες - Σε ποια θέση κατατάσσονται παγκοσμίως, σύμφωνα με ξένη ιστοσελίδα


Πόσο σέξι είναι οι Ελληνίδες; Αρκετά, αλλά όχι και τόσο, όσο θα θέλαμε να πιστεύουμε -ή τουλάχιστον σ' αυτό το συμπέρασμα καταλήγουμε διαβάζοντας τη λίστα με τις 25 πιο σέξι χώρες ως προς το γυναικείο τους πληθυσμού, που συνέταξαν οι συντάκτες της αντρικής ιστοσελίδας gyuism.com. Ναι μεν η χώρα μας περιλαμβάνεται στο τοπ20, όμως έχει σημειώσει πολύ μεγάλη πτώση σε σχέση με την προηγούμενη φορά. 

9 Ιουλίου 2013

10 παραδοσιακοί χοροί απ' όλον τον κόσμο που "τα σπάνε"


Μπορεί η ιστοσελίδα cheapflights.com ν' ασχολείται με το κλείσιμο πτήσεων on-line, ωστόσο, προκειμένου να δελεάσει ακόμη περισσότερο τους υποψήφιους... επιβάτες, παρουσίασε πρόσφατα και μια λίστα με τους δέκα καλύτερους, παραδοσιακούς χορούς του πλανήτη. Φυσικά και δεν πρόκειται για κάποια επίσημη ή έγκυρη αξιολόγηση, αλλά αποτελεί μια ευκαιρία να δούμε και κάποιους ξένους χορούς, που ίσως να μην έχουμε ξαναδεί ή ξανακούσει. Άλλωστε, στη λίστα της ιστοσελίδας δεν περιλαμβάνεται κανένας από τους ελληνικούς.

Σαν σήμερα: 9 Ιουλίου


Σήμερα είναι Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013.

Η συχνή κατανάλωση ψαριού κάνει κακό στην υγεία;


Το ψάρι είναι από τις πιο υγιεινές τροφές μας λέγαν όλοι μέχρι τώρα -από επιστήμονες μέχρι μαμάδες. Έρχεται, όμως, ο γαλλικός Εθνικός Οργανισμός Ασφάλειας για την Υγεία (ANSES) να προειδοποιήσει ότι ναι μεν τα ψάρια είναι όντως μια αρκετά ωφέλιμη τροφή, όμως δεν πρέπει να το παρακάνουμε. Για την ακρίβεια, δεν θα πρέπει να τρώμε περισσότερες από δύο μερίδες την εβδομάδα. Ο λόγος;

8 Ιουλίου 2013

Το "γλυκό τραγούδι" που παίζει να είναι ό,τι πιο σπαστικό έχουμε ακούσει


Μετά το Gangnam Style, το νέο τραγούδι που έχει ξετρελάνει τους Νοτιοκορεάτες και γενικότερα τους Ασιάτες, αλλά ευτυχώς δεν προβλέπεται να κάνει διεθνή καριέρα, ονομάζεται "The Gwiyomi Song", δηλαδή "Το γλυκό τραγούδι". Γλυκό ή μήπως.. το πιο αφελές τραγούδι που έχουμε ακούσει μετά το αλησμόνητο "Friday" της Ρεμπέκα Μπλακ; 

Ο νέος σταρ του youtube τραγουδάει για έναν γκέι έρωτα χωρίς ανταπόκριση


Το Youtube είναι ένας πολύ καλός δρόμους για να βρεθεί στο κέντρο του ενδιαφέροντος ένας καινούριος, ανερχόμενος καλλιτέχνης, κάτι που έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές. Στη μακρά λίστα προστέθηκε πρόσφατα ο 23χρονος Στιβ Γκραντ, το βίντεο κλιπ του οποίου για το τραγούδι του "All-American Boy" δέχτηκε περισσότερα από 400.000 views μέσα σε μία εβδομάδα.

Σαν σήμερα: 8 Ιουλίου


Σήμερα είναι Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013.

7 Ιουλίου 2013

Η διδασκαλία του Δαλάι Λάμα μέσα από 20 φράσεις του


Ο Τζενζίν Γκιάτσο ή ο δέκατος τέταρτος στη σειρά Δαλάι Λάμα, ο πιο γνωστός Λάμα όλων των εποχών χάρη στους επίμονους, ειρηνικούς αγώνες του για την ανεξαρτησία του Θιβέτ, πρεσβεύει μια διαφορετική φιλοσοφία -κατ' άλλους θρησκεία- σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να ζούμε και ν' αντιμετωπίζουμε τις διάφορες καταστάσεις της ζωής μας. Ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί κανείς μαζί του ή όχι -και πράγματι, ορισμένες από τις απόψεις του είναι υπερβολικά ιδεαλιστικές ή και ξεπερασμένες, όπως π.χ. για το σεξ- σε κάθε περίπτωση παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Οι 20 φράσεις που ακολουθούν, αποτυπώνουν το περίγραμμα του σημερινού, 78χρονου Λάμα.

Μια γάτα-ήρωας

Σ' όλες τις ταινίες δράσης, σε κάποιο σημείο ο ήρωας σώζει την τελευταία στιγμή τον πιο αδύναμο φίλο του από βέβαιο θάνατο πέφτοντας πάνω του για να τον προστατέψει από κάποιον πυροβολισμό, κάποια χειροβομβίδα κλπ. Ποιος, όμως, είπε ότι παρόμοιες ηρωικές πράξεις δεν κάνουν και οι φίλοι μας τα ζώα, όπως π.χ. οι γάτες; Η παρακάτω gif εικόνα θα πείσει και τους πιο δύσπιστους ότι ναι, κάποιες γάτες αξίζουν παράσημο ανδρείας. 

Σαν σήμερα: 7 Ιουλίου


Σήμερα είναι Κυριακή, 7 Ιουλίου 2013

Ποπ μουσική made in Βόρειο Κορέα


Μια από τις πιο "βαριές" και κερδοφόρες βιομηχανίες της Νοτίου Κορέας είναι η ποπ κουλτούρα -μουσική και κινηματογράφος. Ειδικά η νοτιοκορεατική ποπ μουσική, γνωστή και ως K-pop, που εδώ και πολλά χρόνια έχει κατακτήσει τους λαούς της νότιας και της ανατολικής Ασίας, ζει στιγμές πρωτοφανούς δόξας μετά την ανέλπιστη, παγκόσμια επιτυχία  του "Gangnam Style". Και η Βόρειος Κορέα; αυτό το περίεργο, απομονωμένο και απόλυτα μυστικοπαθές κράτος, που θέλει να λέγεται κομμουνιστικό, αλλά μοιάζει να έχει κολλήσει στο μακρινό πληθυσμό; Τι μουσική ακούν οι κάτοικοι του, όσοι τουλάχιστον έχουν λύσει το βιωτικό τους πρόβλημα;