19 Δεκεμβρίου 2014

Το εντυπωσιακά φωτισμένο Τόκιο γιορτάζει τα Χριστούγεννα [βίντεο]


Είναι το Τόκιο η νέα "πόλη του φωτός" για τον 21ο αιώνα κλέβοντας τη δόξα από το πιο παραδοσιακό Παρίσι; Αυτό ισχυρίζονται οι Ιάπωνες και η αλήθεια είναι ότι έχουν κάποιο δίκιο, όταν πρόκειται για τον χριστουγεννιάτικο εορτασμό της πόλης τους. Τι κι αν οι Ιάπωνες δεν είναι Χριστιανοί, έχουν ωστόσο αγκαλιάσει με πολύ μεγάλη ζέση την κοσμική πλευρά των Χριστουγέννων, κάτι που φαίνεται στον εντυπωσιακό στολισμό της ιαπωνικής πρωτεύουσας. Το Τόκιο φοράει τα καλά του περίπου ενάμιση μήνα πριν τα Χριστούγεννα με εντυπωσιακούς φωτισμούς και στολισμούς στα πάρκα, τους κεντρικούς δρόμους και τα δημόσια κτίρια της πόλης, ενώ η εορταστική ατμόσφαιρα διατηρείται αρκετές εβδομάδες μετά τις γιορτές, οπότε οι Ιάπωνες βρίσκουν άλλη πρόφαση για να γιορτάσουν με τη γιορτή των ερωτευμένων (14 Φεβρουαρίου)!

18 Δεκεμβρίου 2014

Πώς η αυξημένη τεστοστερόνη συνδέεται με τα πικάντικα φαγητά;


Η τεστοστερόνη είναι η κατεξοχήν ανδρική ορμόνη, η οποία, όταν βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, κάνει τους άνδρες πιο δυναμικούς και πιο δραστήριους, ώστε κατά κάποια έννοια να θεωρούνται και πιο "καυτοί" για τα γυναικεία γούστα. Θα μπορούσε η αύξηση της τεστοστερόνης να συνδέεται με κάτι άλλο "καυτό", όπως το πικάντικο φαγητό; Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων του πανεπιστημίου της Γκρενόμπλ, η συσχέτιση είναι γεγονός.

16 Δεκεμβρίου 2014

Έρευνα: Όσοι αισθάνονται νεώτεροι σε σχέση με τη βιολογική τους ηλικία, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο


Το μυστικό της μακροβιότητας φαίνεται ότι βρίσκεται και στη θετική ψυχολογία, να αγνοούμε τις συμβάσεις της κοινωνίας και να ζούμε όσο πραγματικά αισθανόμαστε και όχι σύμφωνα με τον αριθμό που αναγράφεται στο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Ερευνητές του University College London's Steptoe διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι, που αισθάνονται μικρότεροι σε σχέση με τη βιολογική τους ηλικία, έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο.

15 Δεκεμβρίου 2014

Οι Έλληνες αεροπόροι που έκαναν πρώτοι τον εναέριο γύρο της Μεσογείου - Το ημερολόγιο του ταξιδιού τους

Το αεροπλάνο "Ελλάς", με το οποίο έγινε ο εναέριος γύρος της Μεσογείου

Στις 8 Ιουνίου 1928, δύο Έλληνες αεροπόροι, ο συνταγματάρχης Αδαμίδης (διοικητής της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας) και ο υπολοχαγός αεροπόρος Παπαδάκος ξεκίνησαν ένα πρωτοποριακό και αρκετά τολμηρό για την εποχή του εγχείρημα, την πραγματοποίηση του πρώτου εναέριου γύρου της Μεσογείου. Σήμερα, αυτό μας μοιάζει ίσως αστείο, όμως εκείνη την εποχή ήταν ένα πολύ σημαντικό, το οποίο μάλιστα χρειάστηκε πολλές μέρες για να ολοκληρωθεί, καθώς οι τεχνικές δυνατότητες των αεροπορικών πτήσεων δεν ήταν τόσο εξελιγμένες.