5 Ιανουαρίου 2013

"Η καλύτερη κηδεία ever" ή απλά το χειρότερο τηλεοπτικό πρόγραμμα ever;


Πώς θα σας φαινόταν αν έπρεπε να κηδεύατε τον αγαπημένο σας συγγενή ή φίλο παρουσία της τηλεοπτικής κάμερας; Και δεν μιλάμε για την περίπτωση ενός ανθρώπου που κηδεύεται δημοσία δαπάνη, που ήταν γνωστός και αγαπητός ευρύτερα στην κοινωνία και οι τηλεοράσεις καταγράφουν το ταξίδι του προς την τελευταία του κατοικία από διακριτική απόσταση. Το κόνσεπτ του νέου ριάλιτι με τίτλο "Best Funeral Ever", δηλαδή "Η καλύτερη κηδεία όλων των εποχών", που κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ αύριο (6 Ιανουαρίου), είναι σαφές: θα προβάλλονται κηδείες απλών, καθημερινών ανθρώπων και κυρίως το... ξέφρενο πάρτι που στήνεται από τους οικείους προς τιμήν του νεκρού.

Γιατί ορισμένοι άνθρωποι αλλάζουν συνέχεια στάτους στο facebook;


Τι γίνεται με ορισμένους φίλους μας στο Facebook, οι οποίοι επιμένουν ν' αλλάζουν συνέχεια το στάτους στο προφίλ τους; Γιατί το κάνουν άραγε; Είναι τόσο πολυάσχολοι και δραστήριοι ή μήπως κρύβεται κάποια άλλη βαθύτερη αιτία. Με το ερώτημα αυτό ασχολήθηκαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Βερολίνου, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα LiveScience. 

Ο άνθρωπος που "σκοτώνει" τους διάσημους στο Τουίτερ


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιοι στο καλό είναι εκείνοι που διαρρέουν μέσω τουίτερ όλες αυτές τις ψεύτικες ειδήσεις περί δήθεν αιφνίδιων θανάτων διαφόρων σταρ και γιατί το κάνουν; Δεν έχω ιδέα ποιος είναι ο υπεύθυνος για τις διαρροές στην ελληνική τουιτόσφαιρα, ωστόσο πολλές είναι οι διασημότητες που έπεσαν "θύματα" ενός Ιταλού καθηγητή ονόματι Τομάσο Ντεμπενεντέτι (Tommasso Debenedetti, ο άνθρωπος της φωτογραφίας). 

Οι γάμοι του 2012

Μπορεί το 2012 να ήταν δίσεκτο, πολλά ήταν όμως τα διάσημα ζευγάρια της διεθνούς σόου μπιζ που αψήφισαν τις σχετικές προλήψεις - οι οποίες εδώ που τα λέμε μπορεί και να μην υφίστανται στο εξωτερικό - ανταλλάσσοντας όρκους αιώνιας πίστης και αφοσίωσης. Αν θα αντέξουν στο χρόνο, αυτό μένει ν' αποδειχτεί, αλλά δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία. Κανείς, άλλωστε, δεν παντρεύεται για να χωρίσει αμέσως. Ας θυμηθούμε 12 από τους γάμους της χρονιάς που έφυγε.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 6 - 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Σημαντικές είναι οι εσωτερικές ανακατατάξεις στο τοπ10 του παγκόσμιου άλμπουμ τσαρτ. Έτσι, στην κορυφή επανέκαμψε το "Red" της Τέιλορ Σουίφτ, αν και οι διαφορές στις πωλήσεις των άλμπουμ είναι πολύ μικρές. Η μοναδική νέα είσοδος της εβδομάδας ήρθε από το σάουντρακ της ταινίας "Les Miserables" ("Οι άθλιοι"), το κινηματογραφικό μιούζικαλ που βασίζεται στην αντίστοιχη θεατρική διασκευή του κλασικού μυθιστορήματος του Βίκτορα Ουγκό.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 6 - 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013


Ελάχιστες είναι οι αλλαγές στην κορυφή του πρώτου παγκόσμιου singles chart της χρονιάς, ωστόσο σημαντική άνοδο σημείωσαν αρκετά από τα αγαπημένα τραγούδια του 2012, ορισμένα από τα οποία έκαναν την επανεμφάνιση τους στο τοπ20, όπως το "We Are Never Ever Getiing Back Together" της Τέιλορ Σουίφτ ή το "Call Me Maybe" της Carly Rae Jespen.

Σαν σήμερα: 5 Ιανουαρίου


Σήμερα είναι Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013.

4 Ιανουαρίου 2013

Η γυναίκα που μήνυσε την κυβέρνηση της χώρας της, επειδή έκρινε απαγορευμένο το όνομα της κόρης της!

Η 15χρονη Blaer Bjarkardottir, το όνομα της οποίας δημιούργησε σκάνδαλο στην Ισλανδία.

Πώς θα σας φαινόταν αν το Υπουργείο Εσωτερικών σας απαγόρευε να έχετε εσείς οι ίδιοι ή να βαφτίσετε το παιδί σας μ' ένα συγκεκριμένο, που περιλαμβάνεται σε μια λίστα απαγορευμένων ονομάτων; Ευτυχώς, στην Ελλάδα δεν υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθεί κάποιος αντιμέτωπος με μια τέτοια τρέλα, σε αντίθεση με τους κατοίκους άλλων ευρωπαϊκών κρατών, όπως η Ισλανδία.

Ο πραγματικός Τζέιμς Μποντ και η βαρετή ζωή του


Στις 4 Ιανουαρίου 1900 γεννήθηκε ο Τζέιμς Μποντ - όχι ο φανταστικός, ο ήρωας των μυθιστορημάτων του Βρετανού συγγραφέα  Ίαν Φλέμινγκ, αλλά ο πραγματικός, ο άνθρωπος που δάνεισε τ' όνομα του στο μυστικό πράκτορα που όλοι αγαπήσαμε είτε διαβάζοντας είτε παρακολουθώντας στη μεγάλη οθόνη τις συναρπαστικές περιπέτειες του. 

ΤΟ ΤΟΠ10 ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (6 - 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013)


Αδύνατο; Κι όμως δυνατό. Ο νικητής του φετινού X-Factor, Τζέιμς Άρθουρ, ανέβηκε και πάλι στην κορυφή του βρετανικού singles chart με το "Impossible" εξαργυρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη νίκη του στο δημοφιλές τάλεντ σόου. Αυτό που μένει είναι ν' αποδείξει ότι θα έχει και συνέχεια. Εν τω μεταξύ, σημαντική άνοδο σημείωσε το Gangnam Style, που σκαρφάλωσε τρεις θέσεις και βρέθηκε τρίτο, ενώ επανεμφανίστηκαν στο τοπ10 δύο αγαπημένα τραγούδια των Βρετανών για τη χρονιά που μας πέρασε ("Candy" και "Beneath Your Beautiful").

ΤΟ ΤΟΠ20 ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (6 - 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013)


Τα αγαπημένα τραγούδια των τελευταίων μηνών του 2012 φαίνεται ότι ξαναγάπησαν οι Αμερικανοί την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς κι έτσι το Gangnam Style του Psy και το We Are Never Ever Getting Back Together της Τέιλορ Σουίφτ εκτοξεύτηκαν στο singles chart της εβδομάδας, όπως ανακοινώθηκε από το Billboard. Στην κορυφή, πάντως, παρέμεινε σταθερός για τέταρτη εβδομάδα ο "κλειδωμένος έξω από τον Παράδεισο" Μπρούνο Μαρς έχοντας ήδη καταρρίψει αρκετά ρεκόρ.

Σαν σήμερα: 4 Ιανουαρίου


Σήμερα είναι Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013.

Παιδιά 6 ετών διδάσκονται μέσω... iPad!


Οι μαθητές ενός Δημοτικού σχολείου στην αυστριακή πόλη Γκρατς έχουν το προνόμιο να είναι οι πρώτοι της κεντροευρωπαϊκής χώρας που κάνουν τα μαθήματα τους μέσω iPad δίνοντας μια νέα διάσταση στη χρήση της τεχνολογίας για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Αντίο στην πάνα από την ηλικία των 3 μηνών;

Είναι δυνατόν να μάθουν τα μωρά να εξυπηρετούνται μόνα τους στην τουαλέτα και να μην χρειάζεται να τα αλλάζουν πάνες οι γονείς τους; Ναι, υποστηρίζει μια αμφιλεγόμενη έρευνα, που φέρει την υπογραφή της Anna-Lena Hellström, ουροθεραπεύτριας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία. Πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Αν οι γονείς εφαρμόσουν το βιετναμέζικο σύστημα ανατροφής. 

3 Ιανουαρίου 2013

Η καταπληκτική οπτική ψευδαίσθηση που μετατρέπει τον Αϊνστάιν σε... Μέριλιν Μονρόε! [εικόνα]

Τι κοινό έχουν η Μέριλιν Μονρόε και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν; Κατ' αρχήν υπάρχει η ανεπιβεβαίωτη φήμη ότι οι δυο τους είχαν σχέση. Αυτό υποστηρίζει από την αυτοβιογραφία της ηθοποιού  Shelley Winters, η οποία μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο με τη Μονρόε στα τέλη της δεκαετίας του '40. Σύμφωνα με τη συγγραφέα, η Μέριλιν, πριν ακόμη γίνει διάσημη, της είχε εκμυστηρευτεί ότι θα ήθελε να ήταν ζευγάρι με το Νομπελίστα φυσικό. Πάντως, αν και οι δυο τους φαίνεται ότι αλληλογραφούσαν - σχετικά ντοκουμέντα υπάρχουν στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ - και παρόλο που και ο ίδιος ο Αϊνστάιν εκφράστηκε δημοσίως με τα καλύτερα λόγια για την ηθοποιό, το σενάριο της ερωτικής σχέσης δεν έχει επιβεβαιωθεί, προς μεγάλη λύπη όσων αγαπούν τα αταίριαστα ζευγάρια.

Απολαύστε πρωτότυπους interactive πίνακες ζωγραφικής από την Κίνα!

Αν υπάρχει ένας λόγος για να ταξιδέψετε μέχρι την πόλη Τιαντζίν, την έκτη μεγαλύτερη της Κίνας, αυτός είναι για να περιηγηθείτε στους τρισδιάστατους πίνακες που εκτίθενται σ' ένα εμπορικό κέντρο της πόλης. Διάσημα έργα ζωγραφικής, όπως η Μόνα Λίζα, αλλά και απλές εικόνες έχουν αποκτήσει τρισδιάστατη μορφή επιτρέποντας στους επισκέπτες να γίνουν κομμάτι του πίνακα. Πώς θα σας φαινόταν αν η μπλούζα σας πιανόταν στο δάχτυλο της Τζιοκόντα ή αν ο... Θεός - από τη "Δημιουργία" του Μιχαήλ Άγγελου - σας γέμιζε το ποτήρι με κρασί; Πάρτε μια ιδέα από τους πρωτότυπους, interactive πίνακες

Η γυναίκα που επανήλθε στην ζωή ύστερα από τρεις μέρες που θεωρείτο νεκρή. Ιατρικό σφάλμα ή θαύμα;


Η 29χρονη Αναστασία Στεμπλίτσκαγια δεν θα ξεχάσει ποτέ στην ζωή της εκείνο το απόγευμα της 4ης Νοεμβρίου 2011, όταν οι γιατροί της τηλεφώνησαν για να την ενημερώσουν για το θάνατο της 60χρονης - τότε - μητέρας της Λουντμίλας. Ύστερα από το πρώτο σοκ και αφού ενημέρωσε όλους τους συγγενείς για την εξέλιξη αυτή, η Αναστασία ειδοποίησε το νοσοκομείο ότι θα πήγαινε να παραλάβει τη σορό της μητέρας της ύστερα από 3 μέρες. Το νοσοκομείο βρισκόταν σε άλλη πόλη, ενώ μεσολαβούσε σαββατοκύριακο. Ευτυχώς που άργησε, όπως προέκυψε εκ των υστέρων, καθώς αποφεύχθηκε μια πραγματική τραγωδία νεκροφάνειας.

Οι ταινίες της εβδομάδας σε 1΄


Με πέντε νέες ταινίες ξεκίνησε το 2013 στις κινηματογραφικές αίθουσες, οι περισσότερες εκ των οποίων προβάλλονται ήδη από την Πρωτοχρονιά. Ξεχωρίζει η πολλοστή κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Λέοντα Τολστόι "Άννα Καρένινα", αλλά και η ταινία "The Imposssible", που αναφέρεται στο τσουνάμι που έπληξε τα παράλια του Ινδικού ωκεανού μετά από τον καταστρεπτικό σεισμό των 9.3 Ρίχτερ στις 26 Δεκεμβρίου 2004. Ακόμη στις αίθουσες προβάλλονται οι ταινίες "Ανάμεσα σε δυο κόσμους" και "Ο άνθρωπος που γελά", αλλά και η ρουμανική ταινία "Πίσω από τους λόφους", που κέρδισε τους κριτικούς.

Σαν σήμερα: 3 Ιανουαρίου


Σήμερα είναι Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013.

Ποιος είναι για ένα πάρτι υπερηχογραφήματος;


Στην Ελλάδα, τα baby showers δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, το να μαζεύονται δηλαδή οι φίλες της μέλλουσας μητέρας και να προσφέρουν δώρα στο μωρό που κλωτσάει στην κοιλιά της. Καθώς, όμως, στις ΗΠΑ το έθιμο είναι τόσο παλιό, που θεωρείται ήδη ξεπερασμένο, το νέο τρεντ για τις έγκυες - συμβαδίζοντας και με την τεχνολογία - είναι το πάρτι του... υπερηχογραφήματος.

2 Ιανουαρίου 2013

Τα νέα ρεκόρ Γκίνες του 2013


Την ζωή δεν χρειάζεται να την παίρνουμε και πολύ στα σοβαρά κι αν υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που το ξέρουν αυτό καλύτερα απ' όλους είναι οι κάτοχοι ορισμένων από τα πιο περίεργα και εκκεντρικά ρεκόρ Γκίνες. Κι επειδή τα ρεκόρ γίνονται για να καταρρίπτονται, δείτε ορισμένα από τα ρεκόρ που πιστοποιήθηκαν και θα περιληφθούν για πρώτη φορά στην έκδοση του 2013.

Οι ταινίες με τις μεγαλύτερες εισπράξεις και τα περισσότερα downloads το 2012


Τα μπλοκ μπάστερ έκαναν το θαύμα τους και το 2012 ήταν μια καλή κινηματογραφική χρονιά για τις ΗΠΑ, καθώς αυξημένη ήταν η προσέλευση των θεατών στις αίθουσες. Όσον αφορά τις ταινίες που ξεχώρισαν τόσο στο αμερικανικό όσο και στο παγκόσμιο box office, οι πρωταγωνιστές ήταν οι σούπερ ήρωες και τα κινηματογραφικά franchise. Συγκεκριμένα, στις δύο πρώτες θέσεις του παγκόσμιου box office συναντούμε τους "Εκδικητές" της Μαρβέλ και το "Σκοτεινό Ιππότη" (Μπάτμαν), ενώ και οι 10 εμπορικότερες ταινίες της χρονιάς αποτελούν - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - επεισόδια κινηματογραφικών σίριαλ. 

Μια ευχή για την Ελλάδα το 2013

Ωραία, λοιπόν... Το 2012 είναι πλέον παρελθόν και το μόνο που μένει είναι να συνηθίσει το χέρι μας να γράφει σωστά τη χρονολογία και να πατάει το σωστό πλήκτρο στο λάπτοπ (το "3" αντί του "2") για να κλείσουμε οριστικά τους λογαριασμούς μας με μια χρονιά, που αποδείχθηκε όντως δίσεκτη στις ζωές πολλών. Δε χρειάζεται να κάνω μια ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε για ν' αποδείξω του λόγου το αληθές - το κατάλαβαν οι περισσότεροι στο πετσί τους. Το θέμα είναι: από δω και πέρα, τι; τι ευχόμαστε ν' αλλάξει στη χώρα μας και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς γι' αυτό; Καθώς δεν μπορώ να εκφράσω κανέναν άλλο πέραν του εαυτού μου, καταγράφω κάποιες προσωπικές σκέψεις. 

Σαν σήμερα: 2 Ιανουαρίου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013.

1 Ιανουαρίου 2013

Περίεργα, πρωτοχρονιάτικα έθιμα απ' όλον τον κόσμο

Οι Έλληνες την Πρωτοχρονιά συνηθίζουμε να σπάμε ρόδι, να κάνουμε ποδαρικό με το δεξί κι ένα σωρό άλλα έθιμα, που ενδεχομένως πολλοί ξένοι να τα θεωρούσαν περίεργα. Ποιος είπε ότι είμαστε οι μόνοι; Όλοι οι λαοί έχουν τα δικά τους, ιδιαίτερα έθιμα για να υποδεχτούν τη νέα χρονιά, τα οποία δύσκολα μπορούν να σταθούν στην κοινή λογική. 

Τα πιο σέξι κορίτσια του παλιού, ελληνικού κινηματογράφου σ' ένα πικάντικο ημερολόγιο πριν 50 χρόνια

Το πρώτο ημερολόγιο της Πιρέλλι με τα σέξι κορίτσια του κυκλοφόρησε το 1964. Για την ακρίβεια, κυκλοφόρησε το 1963 και αφορούσε το ημερολογιακό έτος 1964. Ένα χρόνο νωρίτερα, η εβδομαδιαία εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ δημοσίευσε στην πρώτη της σελίδα (29.12.1962) ένα ελληνικό, πικάντικο ημερολόγιο με τις πιο σέξι πρωταγωνίστριες του τότε ελληνικού κινηματογράφου να φορούν το μαγιό τους ή κάτι προκλητικό - για τα δεδομένα της εποχής - και να ποζάρουν, αντιπροσωπεύοντας η κάθε μια από ένα μήνα του 1963. 

Η "γρουσούζικη" Τρίτη και οι προλήψεις


Τι σύμπτωση κι αυτή! Μπορεί σήμερα να μην είναι Τρίτη και 13, ωστόσο είναι Τρίτη και μπήκε το.. '13 - το 2013 για την ακρίβεια. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει μια τέτοια... σατανική σύμπτωση. Εκατό χρόνια νωρίτερα, το 1913 έμπαινε και πάλι ημέρα... Τρίτη, με τη διαφορά, βέβαια, ότι η χώρα μας τότε ακολουθούσε το ιουλιανό (παλαιό) ημερολόγιο. Σε κάθε περίπτωση, το 1913 δεν ήταν καθόλου γρουσούζικη χρονιά για την Ελλάδα, η οποία είδε τα εδάφη της να διπλασιάζονται με τους δύο βαλκανικούς πολέμους. Γιατί, όμως, η Τρίτη θεωρείται γρουσούζικη και ποιες προλήψεις συνοδεύουν τη συγκεκριμένη μέρα; 

Σαν σήμερα: 1 Ιανουαρίου


Σήμερα είναι Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013
Καλή χρονιά σε όλους, με περισσότερα όνειρα και λιγότερη απαισιοδοξία. Στα χέρια μας κρατάμε την τύχη μας, ακόμη κι αν η εποχή δεν ενδείκνυται. Σε πείσμα των καιρών, οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για κάτι καλύτερο, χωρίς να το βάζουμε κάτω.

31 Δεκεμβρίου 2012

Χρόνια πολλά, Antenna! Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του σταθμού


Ήταν 31 Δεκεμβρίου 1989, στις 8 το βράδυ, όταν ο ΑΝΤ1 εξέπεμψε για πρώτη φορά το πρόγραμμα του. Ο δεύτερος ιδιωτικός, τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας που έκανε το ντεμπούτο του, έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του να εισάγει νέα ήθη στο τηλεοπτικό τοπίο - αμερικανικών επιρροών - καθώς επικεφαλής του ψυχαγωγικού προγράμματος ήταν ο Νίκος Μαστοράκης.

Τα εμπορικότερα τραγούδια και άλμπουμ του 2012 παγκοσμίως


Το 2012 σήμερα μας αποχαιρετά, όμως τα τραγούδια που ακούσαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς αυτής θα μείνουν. Πόσο θ' αντέξουν, θα το δείξει ο καιρός. Πολλά τα έχουμε ήδη ξεχάσει. Ίσως τ' ανακαλύψουμε ξανά κάποια άλλη στιγμή της ζωής μας. Ποια είναι, όμως, τα τραγούδια που κυριάρχησαν στην παγκόσμια μουσική σκηνή βάσει των επίσημων τσαρτ; 

Σαν σήμερα: 31 Δεκεμβρίου


Σήμερα είναι Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012, ημέρα απολογισμού και προετοιμασίας για το νέο χρόνο που ξεκινάει αύριο.

Παλιότερες Πρωτοχρονιές μέσα από τις σελίδες των εφημερίδων της εποχής.


Ας κάνουμε μια αναδρομή σε περασμένες Πρωτοχρονιές, να γνωρίσουμε πώς γιόρταζαν οι παλιότερες γενιές την αλλαγή του έτους. Πώς θα γίνει αυτό; Με μια αναδρομή στα δημοσιεύματα των εφημερίδων: περιγραφές της εμπορικής κίνησης, άρθρα που κάνουν απολογισμό της χρονιάς που έφευγε, φωτογραφίες, σκίτσα, στατιστικά στοιχεία. Μια άλλη Ελλάδα την οποία δεν χρειάζεται - ούτε έχει και νόημα - να τη νοσταλγούμε, αλλά αρκεί να την γνωρίσουμε.