26 Ιανουαρίου 2013

Ποια είναι η πραγματική ηλικία του σώματος σου;


Τελικά, οι άνθρωποι έχουμε πολλές ηλικίες: αυτή που αναγράφεται στο δελτίο ταυτότητας, αυτή που αναγράφεται στη ληξιαρχική πράξη γέννησης, αυτή που δείχνει η εξωτερική μας εμφάνιση και αυτή που αισθανόμαστε μέσα μας. Ε, λοιπόν, προσθέστε και ορισμένες άλλες; τις ηλικίες των οργάνων που έχουμε στο εσωτερικό του σώματος μας. Δεν έχετε παρά να επιλέξετε ένα από αυτά και να αποφασίσετε πόσων... μηνών - ή λίγων ετών - είστε και ανακοινώστε το στους φίλους σας, υπό την προϋπόθεση ότι τηρείτε ένα υγιεινό πρότυπο διατροφής και ζωής.

Η ομάδα αίματος σου αποκαλύπτει το χαρακτήρα σου!


Θέλεις να αποκρυπτογραφήσεις την προσωπικότητα του ατόμου που σ' ενδιαφέρει μαθαίνοντας το ζώδιο του; Γιατί δεν δοκιμάζεις να τον γνωρίσεις καλύτερα ρωτώντας για... την ομάδα αίματος του; Έρευνες δείχνουν ότι 3 στους 4 Ιάπωνες φέρονται να πιστεύουν στην ύπαρξη αιτιώδους σχέσης μεταξύ της ομάδας αίματος και της προσωπικότητας τους. Ο Masahiko Nomi και ο γιος του, Toshitaka Nomi, είναι οι πρωτοπόροι αυτής της περίεργης θεωρίας, καθώς - μέσα σε 40 περίπου χρόνια - έχουν εκδώσει περισσότερα από 60 βιβλία σχετικά με το θέμα αυτό, τα οποία έχουν πουλήσει περισσότερα από 6 εκατομμύρια αντίτυπα. Τι λέει, λοιπόν, η ομάδα αίματος που έχεις για την προσωπικότητα σου; 

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλλικό τοστ (ή αβγόφετες)!


Στην Ελλάδα τις ονομάζουμε απλά αβγόφετες, αλλά δεν είναι τίποτε άλλο από μια εκδοχή του παγκοσμίως διάσημου γαλλικού τοστ. Κι επειδή το γαλλικό τοστ, όπως και κάθε φαγητό, μπορεί να γίνει τέχνη, ακολουθήστε τη συνταγή της Μάρθα Στιούαρτ, που είναι η πιο αγαπημένη τηλεοπτική μαγείρισσα των Αμερικανών, και παραδοθείτε άνευ όρων στη γεύση του.

Σαν σήμερα: 26 Ιανουαρίου


Σήμερα είναι Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013.

25 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013


Από το καλό στο καλύτερο πάνε οι πωλήσεις του σάουντρακ της ταινίας-μιούζικαλ "Les Miserables", που βρέθηκε στη δεύτερη θέση των πωλήσεων παγκοσμίως, ανεβαίνοντας κατά δύο θέσεις σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε πριν τέσσερις εβδομάδες, οπότε είχε βρεθεί ένατο και από τότε συνεχίζει ακάθεκτο.την ανοδική του πορεία. Στην πρώτη θέση της εβδομάδας, ωστόσο, βρέθηκε ένα νέο άλμπουμ, που ανήκει στον 24χρονο ράπερ A$AP Rock και είναι η πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά. 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013


Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα το "Scream & Shout" παρέμεινε το δημοφιλέστερο τραγούδι στον κόσμο, όμως απειλείται σοβαρά από το "Suit & Tie", που σηματοδοτεί το δυναμικό coemback του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ. Το τραγούδι έκανε το ντεμπούτο του στο παγκόσμιο singles τσαρτ από τη δεύτερη θέση και φιλοδοξεί να χτυπήσει... κορυφή. Εν τω μεταξύ, η τεράστια επιτυχία που σημειώνει το "Thrift Shop" στις ΗΠΑ, όπου βρέθηκε στο νούμερο ένα, δεν αντικατοπτρίζεται και στο παγκόσμιο τσαρτ, καθώς το τραγούδι βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

Άντρες που φορούν... πάνες, γιατί έτσι τους αρέσει!


Μερικές ειδήσεις τις διαβάζεις και είναι τόσο απίστευτες, που νιώθεις ότι έχεις κάψει τα μισά εγκεφαλικά σου κύτταρα. Κι όμως, η ζωή ξεπερνάει την πιο τρελή φαντασία, όπως στην περίπτωση των "ενήλικων μωρών", δηλαδή ενηλίκων - κυρίως ανδρών - που μπορεί να ζουν μια συνηθισμένη ζωή, να έχουν οικογένεια και να εργάζονται, όμως κρύβουν ένα μεγάλο μυστικό: εξακολουθούν να φορούν πάνες επιστρέφοντας ψυχολογικά στην ηρεμία και την αθωότητα της βρεφικής τους ηλικίας.

Το πιο χαριτωμένο σκυλάκι του κόσμου;

Ποιος είπε ότι στο ίντερνετ διάσημοι μπορούν να γίνουν μόνο οι άνθρωποι; Ένα χαριτωμένο, μικρό γκριφόν από το Ουέλιγκτον της Νέας Ζηλανδίας, που ακούει στο μακροσκελέστατο όνομα Digby van Winkle, αποτελεί ένα είδος σελέμπριτι-σκύλου στη μακρινή αυτή χώρα, όχι επειδή εμφανίζεται σε κάποια κινηματογραφική ταινία ή διαφήμιση, ούτε επειδή είναι κάτοχος κάποιου μοναδικού ρεκόρ, αλλά απλά και μόνο επειδή είναι.. χαριτωμένος. 

Η μόδα των 1000 likes στο facebook


Τους τελευταίους μήνες, σαν επιδημία έχουν κάνει την εμφάνιση τους στο facebook αιτήματα για 1.000 like, από διάφορους που θέλουν να κερδίσουν κάποιο στοίχημα, να κάνουν μια - περισσότερο ή λιγότερο - παράτολμη κίνηση ή να αποκτήσουν απλά τα 15 λεπτά διασημότητας που τους αναλογούν. Είναι αυτό το νέο τρεντ του facebook;

Σαν σήμερα: 25 Ιανουαρίου


Σήμερα είναι Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013.

24 Ιανουαρίου 2013

Ο άνθρωπος που μισεί τις γάτες και θέλει να τις εξαφανίσει!


Το όνειρο του Γκάρεθ Μόργκαν είναι να διώξει όλες τις γάτες από τη χώρα του, τη Νέα Ζηλανδία. Το κίνητρο πίσω από αυτό τον καθόλου ευγενή σκοπό είναι η προφύλαξη των τοπικών πτηνών, ο αριθμός των οποίων έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια και ως υπεύθυνες θεωρούνται οι... γάτες.

Τα 10 πιο επικίνδυνα τραγούδια την ώρα της οδήγησης!


Σου αρέσει ν' ακούς μουσικής την ώρα της οδήγησης; Καμιά φορά, όταν είσαι μόνος σου στο αυτοκίνητο, σου αρέσει να τραγουδάς μαζί με τον αγαπημένο σου τραγουδιστή; Κανένα πρόβλημα, αρκεί οι νότες που ακούς να είναι.. χαμηλών τόνων. Σύμφωνα με έρευνα, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της βρετανικής ιστοσελίδας Confused.com, που ασχολείται με θέματα ασφαλίσεων, υπάρχουν ορισμένα τραγούδια που καλό θα ήταν να τα αποφεύγετε, την ώρα που κάθεστε πίσω από το τιμόνι. 

Ένας ακόμη λόγος για να χάσεις τα περιττά κιλά


Όπως γνωρίζουμε, τα υπέρβαρα άτομα κινδυνεύουν από σειρά σοβαρότατων ασθενειών, όπως καρδιοπάθειες, διαβήτη, εγκεφαλικά επεισόδια κλπ. Σε αυτές πρέπει να προσθέσουμε και τον αυξημένο κίνδυνο που διατρέχουν τα υπέρβαρα άτομα, να χάσουν την ζωή τους εξ αιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας, που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες στο περιοδικό Emergency Medicine Journal.

Οι ταινίες της εβδομάδας σε 1΄

Είναι φαβορί για τα Όσκαρ, ενώ όλοι οι κριτικοί εξύμνησαν την υποκριτική του πρωταγωνιστή Ντάνιελ Ντέι-Λούις. Η ταινία "Λίνκολν" του Στίβεν Σπίλμπεργκ, αφιερωμένη σ' έναν από τους σπουδαιότερους προέδρους των ΗΠΑ, ο οποίος δολοφονήθηκε πρόωρα, είναι η σημαντικότερη νέα ταινία της εβδομάδας. Αμερικανικής προέλευσης είναι και οι άλλες δύο πρεμιέρες, μόνο που τυγχάνουν σαφώς χλιαρότερης υποδοχής από τους κριτικούς: επιστροφή στο Λος Άντζελες του 1949 από τους "Διώκτες του Εγκλήματος" και συνδυασμός έρωτα και ποδοσφαίρου στην ταινία "Παίζοντας με την αγάπη".

ΤΟ ΤΟΠ10 ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013)


Άντεξε για δεύτερη εβδομάδα στην κορυφή του βρετανικού τσαρτ το "Scream & Shout", όμως απειλείται από δύο σκληρούς ανταγωνιστές. Στη δεύτερη θέση έκανε το ντεμπούτο της η all-star συνεργασία των 50Cent, Έμινεμ και Άνταμ Λιβάιν, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ένα άλλο χρυσό δίδυμο, οι Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και Jay-Z με το "Suit & Tie". Τελικά και στη μουσική, όπως και σε όλους τους τομείς της ζωής, οι ομάδες κάνουν τη διαφορά και φέρνουν τις επιτυχίες - όχι μεμονωμένα τα άτομα. 

ΤΟ ΤΟΠ20 ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013)


Οι προβλέψεις επαληθεύτηκαν και το "μαγαζί μεταχειρισμένων" των δύο άγνωστων - έως πρόσφατα - ράπερ Macklemore και Ράιαν Λούις ανέβηκε στην κορυφή του αμερικάνικου σινγκλς τσαρτ, ενώ ήδη γνωρίζει τεράστια επιτυχία στο youtube - απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει ένα τραγούδι να πετύχει και στα τσαρτ. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να μην μακροημερεύσει στην κορυφή, καθώς με πολύ άγριες διαθέσεις εισέβαλε στο τοπ10 ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ ύστερα από έξι χρόνια δισκογραφικής απουσίας. Το "Suit & Tie", όπου συνεργάζεται με τον παραγωγό των μεγάλων επιτυχιών Jay-Z, εκτοξεύτηκε 80 θέσεις και ήδη από τη δεύτερη εβδομάδα κυκλοφορίας του βρίσκεται στην τέταρτη θέση του τσαρτ βάζοντας πλώρη για το νούμερο ένα - ίσως και από την ερχόμενη εβδομάδα. 

Τραγούδια που γράφτηκαν για τον Μπαράκ Ομπάμα


Από την πρώτη στιγμή που  έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα απέκτησε "ρεύμα" μεταξύ του καλλιτεχνικού κόσμου της χώρας του - τόσο στο Χόλιγουντ, όσο και στη μουσική σκηνή. Αυτή η "ψήφος εμπιστοσύνης" αποτυπώθηκε και σε τραγούδια - όλων των μουσικών ειδών - που αναφέρονται στον αμερικανό πρόεδρο - άμεσα ή έμμεσα. Ας θυμηθούμε ορισμένα από αυτά:

Σαν σήμερα: 24 Ιανουαρίου


Σήμερα είναι Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013.

23 Ιανουαρίου 2013

Ήρθε η ώρα να πούμε αντίο στα passwords;


Το Password μπορεί αρχικά να ήταν μια έξυπνη ιδέα για να περιηγηθούμε ελεύθερα στο ίντερνετ και μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου αποδείχτηκε ελάχιστα ασφαλής. Έτσι, λοιπόν, δημοσιεύματα φέρουν την Google να έχει αναθέσει στην εταιρία Yubico, την εξεύρεση μιας εναλλακτικής λύσης, που να υποκαταστήσει τη χρήση password στις υπηρεσίες της. 

Μια συνέντευξη του Γρηγόρη Μπιθικώτση για το Μίκη Θεοδωράκη και το λαϊκό τραγούδι το Μάρτιο του 1963


"Λεπτός, μελαχροινός, ευκίνητος, με μάτια που λάμπουν και πρόσωπο με αδρή γραμμή. Μια φυσιογνωμία καθαρά λαϊκή, χωρίς όμως να'χει τίποτα το πρόστυχο απάνω της. Θυμίζει φιγούρες, κείνες τις γεμάτες ευγένεια φιγούρες του Θεόφιλου". Έτσι περιέγραφε ο δημοσιογράφος Κυριάκος Κορόβηλας το Γρηγόρη Μπιθικώτση, στη συνέντευξη που του παραχώρησε ο τελευταίος και  δημοσιεύτηκε στις 18 Μαρτίου 1961 στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ. 

Άλλο βλακεία κι άλλο παρανομία

Είμαι αναρχικός; Όχι! Θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά προσγειωμένο για να συμμερίζομαι ξεπερασμένες, δήθεν επαναστατικές ιδεοληψίες. Ασπάζομαι τις θεωρίες για μια κοινωνία χωρίς αστυνομία, κυβερνήσεις, νομίσματα και άλλα τέτοια ουτοπικά; Σε καμία περίπτωση! Ο άνθρωπος εξελίχθηκε και προόδευσε, ακριβώς λόγω της οργάνωσης του σε κοινωνικούς σχηματισμούς, που διέπονται από κανόνες. Θεωρώ ότι πρέπει να καεί η Βουλή; Για όνομα του Θεού, όχι! Η λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων δεν είναι η βία - σε καμία περίπτωση! Εκνευρίζομαι που νιώθω την ανάγκη να κάνω μια τέτοια εισαγωγική δήλωση φρονημάτων, από φόβο μήπως παρερμηνευτούν τα όσα πρόκειται να γράψω αμέσως παρακάτω; Απόλυτα! Για την ακρίβεια, η λέξη που εκφράζει καλύτερα τα συναισθήματα μου είναι η λέξη ντροπή.

Σαν σήμερα: 23 Ιανουαρίου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013.

22 Ιανουαρίου 2013

Ένα σεξ κλαμπ από φοιτητές με την άδεια του Πανεπιστημίου!


Μια αρκετά πρωτοποριακή ιδέα είχε μια ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου του Τορόντο, για να γιορτάσουν την εβδομάδα σεξουαλικής ευαισθητοποίησης. Εγκαινίασαν το Oasis Aqualounge, ένα σεξ κλαμπ, διαφορετικό απ' ότι θα φανταζόταν κανείς, που όμως έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Ο χειρότερος Υπουργός Οικονομικών του κόσμου; Προτρέπει τους ηλικιωμένους συμπατριώτες του να πεθάνουν μια ώρα αρχύτερα!


Θα μπορούσε κάλλιστα να θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για τον καθόλου τιμητικό τίτλο του "Χειρότερου Υπουργού Οικονομικών του πλανήτη" - κι ακόμη δεν ξεκίνησε καλά-καλά τη θητεία του. Ο λόγος γίνεται για τον Υπουργό Οικονομικών της Ιαπωνίας Τάρο Άσο, ο οποίος μπορεί να μην κατέστρεψε την ιαπωνική οικονομία - άλλωστε στη θέση αυτή βρίσκεται λιγότερο από ένα μήνα - αλλά έκανε την πιο απίστευτη δήλωση, που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί, ζητώντας από τους ηλικιωμένους συμπατριώτες του να πεθάνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα!

Το μυστικό για έναν πετυχημένο γάμο είναι... ΠΟΙΟ;;


Αν κάνουμε ένα γκάλοπ στο δρόμο - ή και σε φίλους και γνωστούς - με το ερώτημα "τι νομίζετε ότι είναι εκείνο που φέρνει την ευτυχία σ' ένα γάμο", οι απαντήσεις που θα παίρναμε θα ήταν πολλές: τα παιδιά, η κατανόηση, ο αλληλοσεβασμός, η αληθινή αγάπη κλπ. Σίγουρα, το μόνο που δεν θα φανταζόμασταν ότι θα μπορούσαμε ν' ακούσουμε θα ήταν ότι το μυστικό για ένα γάμο κρύβεται στον... ύπνο!

Η απάντηση άργησε... 76 χρόνια!


Στις 17 Μαρτίου 1936, ο H E Hillbrick από το Λίντερβιλ της δυτικής Αυστραλίας, πραγματοποίησε κάτι που πολλοί σκεφτήκαμε ως παιδιά, αλλά οι περισσότεροι δεν το πράξαμε. Έγραψε ένα σύντομο μήνυμα και το έστειλε σε άγνωστο προορισμό μέσω ενός μπουκαλιού, που έριξε στη θάλασσα ζητώντας από τον παραλήπτη του μηνύματος να επικοινωνήσει μαζί του. Τελικά, η απάντηση ήρθε, μόνο που χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από 76 χρόνια.

Το ευρωπαϊκό box office του 2012: Δανία


Η καλύτερη κινηματογραφική χρονιά των τελευταίων 30 ετών ήταν το 2012 για τη Δανία, καθώς όλες οι ταινίες που προβλήθηκαν στη χώρα έκοψαν 14.2 εκατομμύρια εισιτήρια. Εξαιρετική ήταν η χρονιά και για τις δανέζικες παραγωγές, καθώς 3 ταινίες έσπασαν το συμβολικό φράγμα των 500.000 εισιτηρίων, κάτι που είχε να συμβεί από το 1986. 

Σαν σήμερα: 22 Ιανουαρίου


Σήμερα είναι Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013.

21 Ιανουαρίου 2013

Σχολικές φωτογραφίες των σταρ

Πριν οι διάσημοι γίνουν... διάσημοι, ήταν κι αυτοί παιδιά. Σε κάποιο σχολείο φοίτησαν και σε κάποια επετηρίδα βρίσκονται φωτογραφίες με τον άλλο τους εαυτό, όταν ακόμη έκαναν όνειρα, πριν αυτά πραγματοποιηθούν. Δείτε φωτογραφίες 15 πολύ γνωστών και αγαπημένων σελέμπριτι - από το χώρο της μουσικής και της υποκριτικής μέχρι της πολιτικής - και διαπιστώστε πόσο πολύ άλλαξαν. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι διαφορές είναι σοκαριστικές, ενώ δεν λείπουν και οι σταρ που... έμειναν αναλλοίωτοι από το πέρασμα του χρόνου.

Ακόμη μία έρευνα υποστηρίζει ότι το facebook μας ρίχνει τη διάθεση


Αγαπημένο αντικείμενων πολλών ερευνών είναι η επίδραση που ασκεί το facebook στην ψυχολογία των χρηστών του. Τα αποτελέσματα είναι αντιφατικά, καθώς άλλες έρευνες υποστηρίζουν ότι το facebook βοηθά στο ν' αποκτήσουμε καλύτερη διάθεση, ενώ άλλες επιμένουν ότι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Με τις τελευταίες συντάσσεται και μια νέα έρευνα Γερμανών καθηγητών του Πανεπιστημίου Humboldt του Βερολίνου και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Darmstadt.

Είναι ΑΥΤΗ η καλύτερη διαφήμιση αυτοκινήτου όλων των εποχών;


Θα ψηφίζατε ποτέ μια διαφήμιση με λουλούδια, πεταλούδες, ένα ουράνιο τόξο, πουλιά, κουνέλια και κύκνους να χορεύουν στο ποτάμι ως την καλύτερη διαφήμιση αυτοκινήτου όλων των εποχών; Κι όμως, η συγκεκριμένη - ψυχεδελικής προδιάθεσης - διαφήμιση της Χόντα, για την εμπορική προώθηση της μηχανής ντίζελ i-CTDi, παραγωγής 1994, ανακηρύχθηκε ως η "καλύτερη διαφήμιση αυτοκινήτου" στην πρόσφατη έκθεση αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ. Τίτλος της: "Grrr" - και ίσως πολλοί έτσι να αισθάνονται μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Πριν λίγα χρόνια, πάντως, η ίδια διαφήμιση είχε ψηφιστεί ως η καλύτερη της δεκαετίας από τους αναγνώστες του περιοδικού AdWeek. Δείτε την και συμφωνείστε ή... διαφωνείστε ελεύθερα!

Οι 10 πόλεις του κόσμου με την καλύτερη νυχτερινή ζωή


Αν για σένα τα πετυχημένα ταξίδια είναι συνώνυμα με την καλή νυχτερινή ζωή, τα ξέφρενα πάρτι και τις νύχτες ασταμάτητου κεφιού, αλλά δεν ξέρεις πού θα τα βρεις όλα αυτά, η έρευνα αυτή σίγουρα σ' ενδιαφέρει. 27.000 άνθρωποι συμμετείχαν στο σχετικό γκάλοπ της ιστοσελίδας Hotels.com και ψήφισαν τις πόλεις με την καλύτερη νυχτερινή ζωή. Καμία ελληνική πόλη δεν περιλαμβάνεται στο τοπ10, αλλά μην ανησυχείς, καθώς οι 6 από τις 10 πόλεις, που ξεχώρισαν στην ψηφοφορία, βρίσκονται στην Ευρώπη. Ιδού τα αποτελέσματα:

Ο αντι-αμερικανισμός στα χειρότερα του! Απίστευτα σκληρές προπαγανδιστικές αφίσες από τη Βόρειο Κορέα.


Η προπαγάνδα είναι ένα από τα ισχυρότερα όπλα των απολυταρχικών κυβερνήσεων, για να ελέγξουν τους λαούς τους. Αυτό γίνεται με δύο τρόπους: είτε υμνώντας τον πρόεδρο-πατερούλη είτε δαιμονοποιώντας τον αντίπαλο και αποδίδοντας του φρικιαστικά χαρακτηριστικά. Το 2010 έκαναν την εμφάνιση τους στο διαδίκτυο κάποιες βορειοκορεατικές, προπαγανδιστικές αφίσες, που παρουσίαζαν τους Αμερικανούς στρατιώτες ως σαδιστές, που απολαμβάνουν να σφάζουν άμαχους με μπαλτάδες και τσεκούρια.

Φάε, όπως ο Ομπάμα! Το επίσημο μενού της δεξίωσης μετά την ορκωμοσία και συνταγές για να μαγειρέψετε ορισμένα από τα φαγητά!


Μα, τι τρώνε επιτέλους οι πλούσιοι, όλοι αυτοί που πηγαίνουν στις επίσημες δεξιώσεις, φορώντας τα ακριβά τους ρούχα και τα λαμπερά τους κοσμήματα; Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν φεύγει πεινασμένος! Πάρε μια ιδέα διαβάζοντας το επίσημο μενού της δεξίωσης που θ' ακολουθήσει την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα για δεύτερη θητεία στο προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ και δοκιμάστε να μαγειρέψετε τα πιάτα αυτά στο σπίτι, προσφέροντας στην οικογένεια σας αλλά και στους φίλους σας, την ευκαιρία να φάνε ό,τι και ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σαν σήμερα: 21 Ιανουαρίου


Σήμερα είναι Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013.

Κάνε πάρτι όπως ο Ομπάμα! Το επίσημο playlist της ορκωμοσίας του!


Θέλεις να καλέσεις τους φίλους σου σε πάρτι στο διαμέρισμα σου, αλλά δυσκολεύεσαι να επιλέξεις το μουσικό θέμα της βραδιάς; Σκέψου... προεδρικά! Η Προεδρική Επιτροπή Ορκωμοσίας του Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε μέσω τουίτερ το playlist της γιορτής για τη δεύτερη ορκωμοσία του στο προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ. Η λίστα αυτή τα έχει όλα: από ρυθμικά μέχρι περισσότερο μελωδικά τραγούδια, από Στίβι Γουόντερ και Αλίσια Κις μέχρι Μπιγιονσέ, Κέιτι Πέρι και το καστ της τηλεοπτικής σειράς Glee.

20 Ιανουαρίου 2013

Η ιστορική ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα την ημέρα της πρώτης ορκωμοσίας του.


Πριν τέσσερα χρόνια, ο Μπαράκ Ομπάμα γινόταν ο πρώτος Αφροαμερικανός που ορκιζόταν πρόεδρος των ΗΠΑ. Και μόνο από αυτής της απόψεως, ο λόγος που εκφώνησε την Ημέρα της Ορκωμοσίας του, όπου δεν παρέλειψε να κάνει μια σύντομη αναφορά στις διακρίσεις που υπέστησαν παλιότερες γενιές Αφροαμερικανών πολιτών, είναι αναμφισβήτητα ιστορικής σημασίας.

8 πληροφορίες που δεν γνωρίζατε για τις ορκωμοσίες των Αμερικανών προέδρων

Η δεξιά πτέρυγα του Καπιτωλίου, όπου γίνονται όλες οι ορκωμοσίες των Αμερικανών προέδρων από το 1980 κι εφεξής

Πού και πότε έγινε η πρώτη ορκωμοσία Αμερικανού προέδρου; Ποιος πρόεδρος δεν ορκίστηκε στη Βίβλο; Σε ποια τελετή έγιναν τα περισσότερα λάθη; Ποια αποδείχτηκε θανατηφόρα; Πόσο κόστισε η τελετή ορκωμοσίας του Μπαράκ Ομπάμα το 2009 και γιατί ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει ορκιστεί 4 φορές μέχρι αύριο, που είναι η μεγάλη μέρα; Οι απαντήσεις σε όλα αυτά και άλλα πολλά είναι εδώ. 

Σαν σήμερα: 20 Ιανουαρίου


Σήμερα είναι Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013.