8 Ιουνίου 2013

Το πλατό του δελτίου ειδήσεων που έγινε πεδίο πολέμου. Στα χαρακώματα η παρουσιάστρια με το κορίτσι του καιρού.


Τι γίνεται όταν η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων και το κορίτσι του καιρού δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις; Τα υπονοούμενα δεν κρύβονται, οι μπήχτες πάνε και έρχονται, ενώ οι τηλεθεατές τρίβουν χαρούμενα τα χέρια τους για το θέαμα που βλέπουν καθημερινά στις οθόνες τους. 

Κι όμως, ο Μπρους Λι φοβόταν τις κατσαρίδες!

Πηγή: Wikipedia

Τριάντα χρόνια μετά το θάνατο του, ο Μπρους Λι εξακολουθεί να θεωρείται είδωλο από πολλούς άνδρες, που θα ήθελαν πολύ να έχουν το ταλέντο του στις πολεμικές τέχνες και με γρήγορες κινήσεις να έριχναν αναίσθητους μια ντουζίνα μαφιόζων. Ο Μπρους Λι αποτελεί το πρότυπο του αποφασιστικού και ατρόμητου άνδρα, που τίποτα και κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει. Βέβαια, αυτό στον κινηματογράφο, καθώς στην πραγματική του ζωή ο Μπρους Λι είχε μια αρκετά ταπεινωτική "αχίλλειο πτέρνα", καθώς φοβόταν τις... κατσαρίδες.

Σαν σήμερα: 8 Ιουνίου


Σήμερα είναι Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013.

7 Ιουνίου 2013

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 9 - 15 Ιουνίου 2013


Μετά από μία μικρή ανάπαυλα, οι Daft Punk επέτρεψαν για έβδομη εβδομάδα στην κορυφή, πιο lucky από ποτέ. Το μόνο τραγούδι που μοιάζει να απειλεί αυτήν την πρωτιά είναι το "Blurred Lines", που συνεχίζει τη μόδα των τραγουδιών που γίνονται επιτυχία λόγω βίντεο-κλιπ και λόγω... youtube. Εν τω μεταξύ, αρκετά ψηλά διατηρήθηκε το νούμερο ένα τραγούδι της περασμένης εβδομάδας, η τελευταία επιτυχία του ιαπωνικού γυναικείου συγκροτήματος ΑΚΒ48, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται όντως για το δημοφιλέστερο brand της ιαπωνικής μουσικής σκηνής, ενώ κι ένα δεύτερο τραγούδι από τη χώρα των κιμονό βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα του παγκόσμιου τσαρτ και πιο συγκεκριμένα στην τρίτη θέση. Φυσικά, πρόκειται για τραγούδια που δύσκολα θ' ακούσει κανείς στις δυτικές χώρες, εκτός κι αν είναι εθισμένος στην ιαπωνική ποπ....

Τα πραγματικά πρόσωπα των Daft Punk


Οι Daft Punk, που μετρούν 20 χρόνια πετυχημένης καριέρας στην ηλεκτρονική dance μουσική, δεν είναι ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι καλλιτέχνες που έχουν αποφασίσει να μην αποκαλύπτουν το πρόσωπο τους, αλλά προτιμούν να το καλύπτουν σε κάθε δημόσια εμφάνιση τους φορώντας κράνη και δημιουργώντας την αίσθηση ότι δεν είναι άνθρωποι, αλλά ρομπότ. Όπως τα δύο μέλη του συγκροτήματος έχουν δηλώσει σε συνεντεύξεις τους, δεν το κάνουν για λόγους φτηνούς εντυπωσιασμού, αλλά από ντροπαλοσύνη και επειδή θέλουν να κρατήσουν "φυσιολογικές" τις προσωπικές τους ζωές.

Ο παπάς που έβγαλε τα ράσα για τα μάτια μιας γυναίκας στα 60 του χρόνια

Πηγή: Otto Pagine Avellino

Στο "Άγγιγμα Ψυχής" ο πατέρας-Ιωάννης (Σταύρος Ζαλμάς) κατέπνιξε τα συναισθήματα του για την ωραία Δέσποινα (Θεοφανία Παπαθωμά) και αποσύρθηκε να γράψει ένα βιβλίο. Στα "Πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας" ο πατέρας-Ραλφ μπορεί να μην έγραψε βιβλίο, αλλά επίσης απαρνήθηκε τον έρωτα του για την ωραία Μέγκι (Ρέιτσελ Γουροντ) -κι ας είχε αποκτήσει παιδί μαζί της. Στην ζωή, όμως, τα πράγματα φαίνεται να είναι πιο απλά και υπάρχουν φορές που ο έρωτας νικάει την αφοσίωση στο Θεό, ακόμη και στην ηλικία των 60 ετών!

Έρευνα: Οι άνδρες περισσότερο επιρρεπείς στις αυτοκτονίες

Μπορεί οι γυναίκες να εξακολουθούν να έχουν τη φήμη του "ασθενούς φύλου", όμως οι άνδρες μάλλον είναι εκείνοι που λυγίζουν πιο εύκολα στις δυσκολίες της ζωής τους και την τερματίζουν πρόωρα, όπως συνάγεται από έρευνα που διενήργησαν Σουηδοί και Αμερικανοί ερευνητές για λογαριασμό του σουηδικού Πανεπιστημίου Λούντε, σε μια προσπάθεια να αναλυθούν τα αίτια που οδηγούν τους ανθρώπους στην αυτοκτονία.

Σαν σήμερα: 7 Ιουνίου


Σήμερα είναι Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013.

Τα δημοφιλέστερα, καλοκαιρινά ξένα τραγούδια όλων των εποχών


Κάθε χρόνο, το Billboard δημοσιεύει μια (ανανεωμένη κάθε φορά) λίστα με τα 30 δημοφιλέστερα καλοκαιρινά τραγούδια όλων των εποχών. Το ίδιο συνέβη και φέτος. Όμως από αυτήν τη λίστα, θα σταθούμε μόνο στα 10 πρώτα, τα top of the tops, από τα οποία προσωπικά γνώριζα μόνο τα μισά -και ομολογώ ότι δεν μετάνιωσα που δεν είχα ακούσει και τα υπόλοιπα. Αν, λοιπόν, ενδιαφέρεστε για την ξένη μουσική, θέλετε να φρεσκάρετε τις μουσικές σας γνώσεις ή απλά έχετε περιέργεια να μάθετε ποια είναι τέλος πάντων τα μέχρι σήμερα δημοφιλέστερα καλοκαιρινά τραγούδια όλων των εποχών για τους Αμερικανούς, που μόνοι αποτελούν το ήμισυ της παγκόσμιας μουσικής αγοράς, δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στο συγκεκριμένο αφιέρωμα.

Τα ευρωπαϊκά τσαρτ της εβδομάδας 9 - 15 Ιουνίου 2013.


Το αδιάφορο "Blurred Lines" και το εθιστικά χορευτικό "Get Lucky" κυριαρχούν στο αγγλικό, στο γαλλικό και στο γερμανικό τσαρτ και απ' ό,τι φαίνεται είναι τα τραγούδια που θ' ακουστούν περισσότερο το φετινό καλοκαίρι στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Πολύ καλή είναι η παρουσία και στα τρία τσαρτ της μπαλάντας "Let Her Go" του άγνωστου -μέχρι πρόσφατα- Passenger. Το τραγούδι ολοκλήρωσε τον κύκλο της επιτυχίας του στη Γερμανία και τώρα διαπρέπει σε Γαλλία και Μ. Βρετανία, όπου και η πατρίδα του τραγουδιστή.

Το top20 του αμερικάνικου τσαρτ: 9 - 15 Ιουνίου 2013


Σταθερά στην κορυφή του αμερικάνικου τσαρτ το "Can't Hold Us" των Μάκλμορ και Ράιαν Λούις, ενώ δυνατά στις πρώτες θέσεις παραμένει το "Mirrors" του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, αλλά και το "Get Lucky", που δεν αποκλείεται να το δούμε σύντομα και στο νούμερο ένα. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε ένα από τα τραγούδια του σάουντρακ της ταινίας "Fast and Furious 6", που ανέβηκε τριάντα πέντε θέσεις σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα και βρέθηκε στη 15η θέση του αμερικάνικου singles chart.

6 Ιουνίου 2013

Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας παπαράτσι;

Η Νικόλ Ρίτσι, γνωστή ως η κόρη του τραγουδιστή ως Λίονελ Ρίτσι, αλλά και ως η πρώην κολλητή της Πάρις Χίλτον, βρισκόταν στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, άρτι αφιχθείσα από τη Νέα Υόρκη. Μαζί της έφτασε κι ένας άνδρας, ο οποίος αρχικά έκοβε βόλτες με το κοριτσάκι του στο χώρο του αεροδρομίου, μέχρι που ως... ευσυνείδητος παπαράτσι, αφού αυτό είναι το επάγγελμα του, αυτόματα τράβηξε τη φωτογραφική του μηχανή για να τραβήξει ακόμη μία φωτογραφία της κατά τ' άλλα αδιάφορης Νικόλ. Και το παιδί του; Σιγά το πρόβλημα... το έριξε στο πάτωμα και το άφησε να κλαίει. Τι ήταν πιο σημαντικό, άλλωστε; Η κόρη του ή η Νικόλ; 

Πώς η Πολωνία προσπαθεί να εξελιχτεί σε χώρα-πρότυπο αγκαλιάζοντας τους παράνομους μετανάστες (ενώ στην Ελλάδα φοβόμαστε ακόμη και να θεσπίσουμε ένα σύγχρονο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο)


Στην Ελλάδα η συζήτηση για την παράνομη μετανάστευση, δηλαδή για τους μετανάστες που έρχονται στη χώρα μας χωρίς να έχουν πάνω τους νόμιμα έγγραφα, εξαντλείται σε θέματα φτηνού εντυπωσιασμού: πώς θα τους εξαφανίσουμε από το κέντρο της Αθήνας, τι πρέπει να κάνουμε για να τους στείλουμε πίσω στην πατρίδα τους μια ώρα αρχύτερα και πώς δεν θα ρίξουμε νερό στο μύλο που θρέφει τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. 

Σαν σήμερα: 6 Ιουνίου


Σήμερα είναι Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013.

Τι είναι το Σύνδρομο του Ζωντανού Πτώματος;


Είναι ίσως η ασθένεια με τα πιο παράξενα συμπτώματα. Το σύνδρομο Κοτάρντ είναι μια εξαιρετικά σπάνια νευρολογική διαταραχή, όπου ο πάσχων θεωρεί ότι είναι.... νεκρός. Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, είναι γνωστό και ως "σύνδρομο του ζωντανού πτώματος" (Walking Corpse Syndrome).. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική για τα συμπτώματα της άγνωστης στους περισσότερους ασθένειας είναι η συνέντευξη ενός άνδρα, που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του New Scientist. 

5 Ιουνίου 2013

Η ευέλικτη εργασία αρρωσταίνει τους άνδρες;

 Μια πρωτότυπη έρευνα που υποστηρίζει ότι οι άνδρες είναι γεννημένοι για πλήρη απασχόληση -σε αντίθεση με τις γυναίκες- δημοσιεύτηκε στη γερμανική εφημερίδα Der Tagesspiegel και βάζει σε νέα βάση το ερώτημα για το εργασιακό μοντέλο που προκρίνεται ως το ιδανικότερο.

Σιγά μην χύσουμε και δάκρυα για το ενδεχόμενο να γίνει πιο πολιτικό το δελτίο του Star


Πανικός έχει προκληθεί στους 20αρηδες και 30αρηδες των βορείων προαστίων του Λεκανοπεδίου Αττικής από τις πληροφορίες ότι το "νεανικό" δελτίο του Star Channel ενδέχεται να κάνει στροφή από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη και να γίνει περισσότερο πολιτικό. Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση της συνεργασίας του σταθμού με το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, ο οποίος θα εμφανίζεται -κατ' αρχήν- δυο φορές την εβδομάδα στο ανανεωμένο δελτίο ειδήσεων του Star και το φλέγον ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Είναι δυνατόν μετά το Χατζηνικολάου να εμφανίζεται ο Τσιλιπουνιδάκης και τα "νεανικά" σχόλια του;

Το διαμέρισμα των 115 εκατομμυρίων δολαρίων! (φωτο)


Έχει έκταση 9000 τετραγωνικά πόδια, βρίσκεται στην πιο κλασάτη περιοχή της Νέας Υόρκης, το Μανχάταν, είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας (όπως κεντρική θέρμανση, pads που λειτουργούν με το άγγιγμα του φωτός, ηλεκτρονικά στόρια για τα παράθυρα κλπ.) και πάνω απ' όλα έχει μια καταπληκτική πανοραμική θέα. Τι άλλο θέλετε; Α, ναι... μόλις 115 εκατομμύρια δολάρια για να το αποκτήσετε -τόσο αποτιμάται αυτήν τη στιγμή η αξία του στην αγορά ακινήτων! Κι επειδή είναι μάλλον δύσκολο για κάποιον από εμάς να το αποκτήσει ή να το δει από κοντά, απολαύστε το λουσάτο νεοϋορκέζικο διαμέρισμα στις φωτογραφίες που ακολουθούν:

Σαν σήμερα: 5 Ιουνίου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013.

Ποτέ δεν είναι αργά για έναν άνδρα ν' ανακαλύψει ότι στην πραγματικότητα είναι... γυναίκα

Είναι μια από τις πιο παράξενες ειδήσεις που έχουμε διαβάσει, όμως δεν αμφισβητείται η εγκυρότητα της, παρόλο που δεν αναφέρεται το όνομα του πρωταγωνιστή, καθώς δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Hong Kong Medical Journal. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας 66χρονος άνδρας, που δεν είχε καμία αμφιβολία στην ζωή του για το φύλο του (π.χ. δεν είχε διαγνωστεί κάποια μορφή ερμαφροδιτισμού), ανακάλυψε τυχαία -ύστερα από ιατρική εξέταση- ότι στην πραγματικότητα ήταν γυναίκα.

4 Ιουνίου 2013

Γιατί όσοι γεννιούνται καλοκαίρι επισκέπτονται συχνότερα τον οδοντογιατρό;


Μπορεί οι αρχαίοι Αιγύπτιοι να επεδίωκαν να γεννούν τα παιδιά τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες,  όμως μάλλον η επιλογή τους αυτή δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, αν λάβουμε υπόψη μας σύγχρονες έρευνες. Πριν ένα χρόνο, ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Σικάγο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μικρότερο ποσοστό των υπεραιωνόβιων έχει γεννηθεί τους μήνες της άνοιξης και του καλοκαιριού. Φέτος, μια άλλη έρευνα υποστηρίζει ότι όσοι έχουν γεννηθεί την άνοιξη και το καλοκαίρι επισκέπτονται τον οδοντογιατρό πολύ συχνότερα από τους υπόλοιπους. Γιατί, όμως, να συμβαίνει αυτό;

Η σούπερ γιαγιά 102 ετών που πήδηξε από 457 μέτρα!

Πηγή: Wikipedia

Αυτή η γυναίκα, ηλικίας 102 ετών, από το Τουίνς Φολ του Αϊντάχο των ΗΠΑ αξίζει να την αποθεώσουμε. Αν και έχει συμπληρώσει πάνω από έναν αιώνα ζωής, παραμένει δραστήρια και λάτρης της περιπέτειας και των extreme sports, ενώ μας διδάσκει ότι η ζωή μετά τα 100 μπορεί να είναι λιγότερο βαρετή απ' όσο φανταζόμαστε. 

Εθνική τραγωδία! Οι Γερμανοί χάνουν τη μεγαλύτερη λέξη τους, που περιέχει 63 γράμματα!


Μπορεί η γερμανική γλώσσα να είναι μια από τις πιο δύσκολες γλώσσες του κόσμου από άποψη προφοράς, όμως οι Γερμανοί αγαπούν πολύ να παίζουν με τις λέξεις και να την κάνουν ακόμη πιο δύσκολη, μια πρόκληση για όσους δεν φοβούνται να στραμπουλήξουν τη γλώσσα τους από έναν ορυμαγδό συμφώνων. Εφευρίσκουν νέες, σύνθετες λέξεις-σιδηρόδρομους, παρόλο που θα μπορούσαν να πουν το ίδιο πράγμα περιφραστικά, και... ο Θεός βοηθός.

Σαν σήμερα: 4 Ιουνίου


Σήμερα είναι Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013.

Η επιθετικότητα ενός σκύλου "διαβάζεται" στις πατούσες του.


Δεν είμαστε μόνο οι άνθρωποι που χωριζόμαστε σε αριστερόχειρες και δεξιόχειρες, ανάλογα με το τμήμα του εγκεφάλου μας που είναι περισσότερο αναπτυγμένο, αλλά κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους σκύλους -πιθανότατα και με άλλα ζώα- τα οποία χωρίζονται σε αριστεροπόδαρα και δεξιοπόδαρα. Ανάλογα με το πόδι που χρησιμοποιούν περισσότερο, τα σκυλιά έχουν διαφορετικές προσωπικότητες, κάτι που αποτυπώνεται και στην επιθετικότητα τους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Journal of Veterinary Behaviour.

3 Ιουνίου 2013

Τα πιο αγαπημένα τραγούδια για κηδείες


Αν και τα μοιρολόγια είναι στοιχείο της ελληνικής παράδοσης, τις τελευταίες δεκαετίες έχουν περιοριστεί σε πιο κλειστές και απομονωμένες περιοχές. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχουμε αποσυνδέσει τελείως το θάνατο με τη μουσική ή ότι μένουμε βουβοί στο δέος που μας προκαλεί. Υπάρχουν κάποια τραγούδια, πιο σύγχρονα και καθημερινά ακούσματα, που θα θέλαμε ν' άκουγαν οι φίλοι στην κηδεία μας -χτύπα ξύλο!- ή που μας αρέσει, μας χαλαρώνει ν' ακούμε στις κηδείες των άλλων -πάλι χτύπα ξύλο!

Η ελληνική σειρά που είχε κατατροπώσει τη "Δυναστεία" στους πίνακες τηλεθέασης το 1985


Πριν την έλευση της ιδιωτικής τηλεόρασης, η «σαιζόν» ήταν μια έννοια σχεδόν άγνωστη στα ελληνικά τηλεοπτικά ήθη, καθώς η προβολή των νέων σίριαλ δεν ξεκινούσε απαραίτητα το Σεπτέμβρη ή κάποια δεδομένη χρονική περίοδο, αλλά όταν αυτά ήταν έτοιμα, ενώ η προβολή τους ήταν συνεχής, κάθε εβδομάδα ακόμη και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των επεισοδίων, που είχαν πάρει έγκριση. Ωστόσο, τη δεκαετία του 1980 δεν ήταν άγνωστη μια άλλη λέξη που κυριαρχεί σήμερα στα τηλεοπτικά πρόγραμμα, οι τηλεθεάσεις. Αν και ο ανταγωνισμός ήταν μικρότερος, αφού υπήρχαν μόνο δύο τηλεοπτικά κανάλια, κάθε εβδομάδα δημοσιευόταν ο πίνακας με τις δημοφιλέστερες εκπομπές και τα ποσοστά τους, αναδεικνύοντας τις προτιμήσεις των τηλεθεατών.

Σαν σήμερα: 3 Ιουνίου


Σήμερα είναι Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013.

2 Ιουνίου 2013

Πώς μπορεί κάποιος να μπει στη φυλακή για μια ανοησία που έκανε πριν πέντε χρόνια, από ένα βίντεο που ανέβασε στο Youtube (βίντεο)


Σου αρέσει ν' ανεβάζεις στο youtube και να μοιράζεσαι με φίλους, αλλά και αγνώστους, βίντεο με τις τελευταίες σου τρέλες, για τις οποίες προφανώς είσαι και πολύ περήφανος; Κανένα πρόβλημα, αρκεί να μην παραβιάζεις κάποιο νόμο, γιατί μπορεί να καταλήξεις ακόμη και στη φυλακή, ενώ δεν θα έχεις να κατηγορείς κανέναν άλλο εκτός από τον ίδιο σου τον εαυτό.

Η καταδίκη τραγουδιστή για τους στίχους του, που προσβάλουν τις γυναίκες


Οι οργανωμένες φεμινίστριες της Γαλλίας πήραν το αίμα τους πίσω μετά την καταδίκη του ράπερ Ορελσάν (OrelSan), γνωστού και ως "Έμινεμ της Γαλλίας", ο οποίος καλείται να καταβάλει χρηματικό πρόστιμο για στίχους τραγουδιών του, που κρίθηκαν από το δικαστήριο ότι ήταν προσβλητικοί για το γυναικείο φύλο. Πρόκειται για απόφαση που υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια του γυναικείου φύλου ή για απόπειρα λογοκρισίας στην τέχνη; 

Μήνυμα ειρήνης μέσα από μια μεταμόσχευση νεφρού σ' έναν Παλαιστίνιο 10 ετών, με δότη ένα αγόρι από το Ισραήλ

Ακόμη και μέσα από μια τραγωδία, ένα ανθρώπινο δράμα, μπορεί ν' αναδυθεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, που να γεφυρώσει ακόμη και έχθρες δύο λαών. Γιατί τι είχαν να χωρίσουν στην πραγματικότητα ένα παιδί από το Ισραήλ, ο 3χρονος Νιάμ Ναόρ, που πριν δέκα μέρες έχασε την ζωή του πέφτοντας από ένα παράθυρο, κι ένα 10χρονο αγόρι από την Παλαιστίνη, η ζωή του οποίου σώθηκε χάρη στη μεταμόσχευση νεφρού από τον οργανισμό του νεκρού Νιάμ.

Σαν σήμερα: 2 Ιουνίου


Σήμερα είναι Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013.