30 Μαρτίου 2013

Γιουροβίζιον 2013: Τα τραγούδια της Αλβανίας, της Κροατίας, της ΠΓΔΜ, του Μαυροβουνίου, της Ρουμανίας και της Μολδαβίας


Ολοκληρώνεται το αφιέρωμα στα τραγούδια της φετινής Γιουροβίζιον με τα έξι βαλκανικά τραγούδια - πλην Βουλγαρίας και Σλοβενία που τα σχολίασα παλιότερα. Μην έχετε υψηλές προσδοκίες, τα περισσότερα είναι κάκιστα και αδιάφορα, ενώ έκπληξη - αλλά ημιτελής - αποτελεί το τραγούδι του Μαυροβουνίου. Επίσης, στο συγκεκριμένο αφιέρωμα περιλαμβάνεται και το χειρότερο τραγούδι που έχετε ακούσει ποτέ στην ζωή σας, οπότε προετοιμαστείτε ψυχολογικά.

Το παγκόσμιο album chart της εβδομάδας 31 Μαρτίου - 6 Απριλίου 2013


Εκρηκτική ήταν η υποδοχή του πρώτου στούντιο άλμπουμ του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ ύστερα από αποχή 7 ετών, ενώ οι πωλήσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο άλμπουμ του τραγουδιστή. Αξίζει επίσης ν' αναφέρουμε την επιστροφή του σάουντρακ της ταινίας "Les Miserables" στο τοπ10, παρόλο που έχουν περάσει τρεις μήνες από την πρεμιέρα της ταινίας στους κινηματογράφους. 

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 31 Μαρτίου - 6 Απριλίου 2013


Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές διαμορφώθηκε το παγκόσμιο singles τσαρτ και αυτής της εβδομάδας, με το "Thrift Shop" να παραμένει στην κορυφή. Μάλιστα, το ντουέτο Macklemore και Ράιαν Λούις χτυπούν διπλά μ' ένα νέο τραγούδι, το οποίο κυκλοφόρησε το... 2011, σημείωσε σχετική επιτυχία - καμία σχέση με αυτήν που γνωρίζουν σήμερα - και χάρη σε μια πρόσφατη διαφήμιση για το mircosoft Outlook σημειώνει δεύτερη καριέρα.

Σαν σήμερα: 30 Μαρτίου


Σήμερα είναι Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013. Στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής αλλάζει η ώρα κι αν σας πιάνει πανικός για το πώς θα προσαρμόσετε το βιολογικό σας ρολόι, διαβάστε κάποια tips στην παρακάτω ανάρτηση: Οι αρνητικές επιδράσεις από την αλλαγή της ώρας στον οργανισμό μας και πώς μπορούμε να τις εξαλείψουμε

29 Μαρτίου 2013

Ο Ούγκο Τσάβες πάει στον παράδεισο! (βίντεο)

Ένα βιντεάκι κινουμένων σχεδίων διάρκειας 45΄΄ προβλήθηκε στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ViVe της Βενεζουέλας με πρωταγωνιστή τον προ ολίγων ημερών αποβιώσαντα πρόεδρο της χώρας, Ούγκο Τσάβες. Φορώντας ένα τζάκετ με τη σημαία της Βενεζουέλας, ο Τσάβες φτάνει στον παράδεισο, που δεν είναι όπως τον φανταζόμαστε οι περισσότεροι, αλλά μοιάζει καταπληκτικά με μια λατινοαμερικανική σαβάνα.

Σάλος για το γερμανικό σίριαλ που παρουσιάζει τους Γερμανούς ως θύματα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου


Ισχυρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην εβραϊκή κοινότητα της Γερμανίας, αλλά και σε πολλούς ανατολικοευρωπαίους μια μίνι σειρά του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού ZDF, για τον τρόπο που παρουσιάζει την περίοδο του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου στη χώρα. Ο τίτλος της σειράς είναι "Unsere Mütter, unsere Väter" ("Οι Μητέρες και οι Πατέρες μας") και εξιστορεί τις ιστορίες πέντε Γερμανών - δύο αδέρφια, μία νοσοκόμα, μία φιλόδοξη τραγουδίστρια κι ένας Εβραίος ράφτης - ξεκινώντας από το 1941, όταν ξεκίνησε η εκστρατεία του γερμανικού στρατού κατά της Σοβιετικής Ένωσης. 

Όλες οι μουσικές επιτυχίες του 2012 σε 8 λεπτά!


Αν τρως κόλλημα με την ξένη ποπ μουσική ή απλά θέλεις να διαπιστώσεις τι παίζει στο συγκεκριμένο μουσικό χώρο, ένας Καναδός χρήστης του Youtube (kimaginati0n ή Ντάνιελ Κιμ, όπως είναι τ' όνομα του), συγκέντρωσε περισσότερα από 50 τραγούδια που ακούστηκαν και χορεύτηκαν πολύ στη Β. Αμερική - και όχι μόνο - τη χρονιά που πέρασε σ' ένα βίντεο διάρκειας 8 λεπτών με την ονομασία Pop Danthology 2012. 

Έχεις πάθει εξάρτηση με τον Ράιαν Γκόσλινγκ; Τηλεφώνησε του! (Ίσως να σου βγει σε καλό)


Ο Ράιαν Γκόσλινγκ έχει τους πιο φανατισμένους θαυμαστές; Τη μια οργανώνουν διαμαρτυρίες επειδή το είδωλο τους δεν ανακηρύχθηκε ο πιο σέξι άνδρας του πλανήτη και τώρα μπορούν να του μιλήσουν και στο τηλέφωνο! Για την ακρίβεια μπορούν μόνο να ακούσουν τον Ράιαν να μιλάει και οι ίδιοι να λιώνουν από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

Σαν σήμερα: 29 Μαρτίου


Σήμερα είναι Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013.

Τα ευρωπαϊκά τσαρτ της εβδομάδας 31 Μαρτίου - 6 Απριλίου 2013.


Το πρώτο του νούμερο ένα κατάφερε το γυναικείο συγκρότημα των Saturdays στην πεντάχρονη καριέρα του, ενώ ένα γαλλικό τραγούδι (επιτέλους!) βρέθηκε στην κορυφή του γαλλικού τσαρτ - αυτό κι αν είναι είδηση! Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα διαμορφώθηκε το τσαρτ στις δύο αυτές χώρες, όπως και στη Γερμανία, όπου παρέμεινε στην κορυφή ο Βρετανός Passenger με το "Let Her Go", που στις γερμανόφωνες χώρες σημειώνει μεγαλύτερη επιτυχία απ' ό,τι στην πατρίδα του.

Το top20 του αμερικάνικου τσαρτ: 31 Μαρτίου - 6 Απριλίου 2013


Πέντε βδομάδες στην κορυφή του αμερικάνικου τσαρτ ήταν πολλές για το "Harlem Shake" κι έτσι υποχώρησε στη δεύτερη θέση παραχωρώντας την πρωτιά και πάλι στο "Thrift Shop", που μέχρι στιγμής είναι το πιο πετυχημένο τραγούδι για το 2013 στις ΗΠΑ. Σιγά-σιγά, μετά από ένα χλιαρό ξεκίνημα, ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ επανέκαμψε στις επιτυχίες "χτυπώντας" διπλά αυτήν την εβδομάδα, ενώ σε συνεχή άνοδο βρίσκεται το "Fell This Moment" από τη συνεργασία του Πίτμπουλ με την ανανεωμένη - απ' όλες τις απόψεις - Κριστίνα Αγκιλέρα. 

28 Μαρτίου 2013

10 μυστικά του γύρω μας κόσμου, που ίσως δεν γνωρίζατε


Πόσο σίγουρος είσαι ότι γνωρίζεις τα πάντα για τον πλανήτη μας και για το σύμπαν ευρύτερα; Κάποια πράγματα δεν μπορεί να τα χωρέσει ο ανθρώπινος νους, εκτός κι αν είναι επιστήμονας της NASA. 

Περιηγηθείτε με ασφάλεια σε μια εγκαταλελειμμένη πόλη


Ένας πανίσχυρος σεισμός 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ένα καταστρεπτικό τσουνάμι και - το κυριότερο - το ατύχημα που προκλήθηκε στους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Φουκοσίμα με αποτέλεσμα τη διαρροή ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα, κατέστησαν την παραλιακή πόλη Ναμίε μία πόλη-φάντασμα.

Τα 7 καλύτερα γαλλικά ανέκδοτα για τους Άγγλους και τους Αμερικανούς.


Όλοι οι λαοί έχουν τη συνήθεια να γελάνε σε βάρος άλλων γειτονικών τους λαών ή εθνοτικών υποομάδων στο εσωτερικό τους. Για τους Γάλλους, αγαπημένος στόχος είναι οι Βέλγοι και οι Αγγλοσάξωνες. Θα εστιάσουμε στους τελευταίους και σε 10 από τα πιο νόστιμα γαλλικά ανέκδοτα.

Σε ποια χώρα κυκλοφορεί το πιο βρώμικο χρήμα;


Σπάνια παραμένουν ανέπαφα σ' ένα μέρος για μεγάλο διάστημα, αλλά συνήθως αλλάζουν κάτοχο πιο συχνά απ' ότι ορισμένοι αλλάζουν πουκάμισα, ενώ η μεταφορά τους γίνεται χέρι με χέρι. Πόσο καθαρά είναι όμως τα χέρια αυτά; Τα χαρτονομίσματα φημίζονται ως τα πιο βρώμικα αντικείμενα που μας περιβάλλουν κι όπως φαίνεται, δεν πρόκειται περί μύθου. Βρετανοί ερευνητές έλεγξαν τα χαρτονομίσματα 15 ευρωπαϊκών κρατών και ιδού τα αποτελέσματα.

Σαν σήμερα: 28 Μαρτίου


Σήμερα είναι Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013.

27 Μαρτίου 2013

Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να κάνουν φασαρία!


Ένα ενδιαφέρον ντιμπέιτ εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες στην Ελβετία σχετικά με τη θέση και εν τέλει τα δικαιώματα των παιδιών στην κοινωνία. Το Okaj είναι μια οργάνωση-ομπρέλα για την προαγωγή της διαφάνειας και την οργάνωση της νεανικής εργασίας στο καντόνι της Ζυρίχης. Από το Νοέμβριο του 2012, η Okaj έχει αναδείξει το θέμα της θέσπισης ειδικού νόμου, που θα κατοχυρώνει το δικαίωμα των παιδιών να φέρονται ως παιδιά, δηλαδή να κάνουν φασαρία ελεύθερα στις παιδικές χαρές την ώρα του παιχνιδιού, χωρίς να υφίστανται τις επιπλήξεις των γκρινιάρηδων ηλικιωμένων της γειτονιάς.

Έλληνες αθλητές που συμμετείχαν στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 (φωτογραφίες και περιγραφές)

Στις 25 Μαρτίου (ή 6 Απριλίου, με το γρηγοριανό ημερολόγιο) 1896 έγινε η έναρξη των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων - πού αλλού; - στην Αθήνα. Οι αγώνες διήρκεσαν 9 μέρες και οι Έλληνες αθλητές κέρδισαν πολλές διακρίσεις - άλλωστε ήταν περισσότεροι από τους ξένους. Ο αθλητής για τον οποίο γνωρίζουμε τα περισσότερα ήταν ο Σπύρος Λούης, ο μεγάλος και ανέλπιστος νικητής του Μαραθώνιου δρόμου. Ποιοί ήταν όμως οι υπόλοιποι Έλληνες αθλητές; Τις παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων, η εφημερίδα "Το Άστυ" δημοσίευε (20-23.03.1896) στην πρώτη της σελίδα φωτογραφίες (σκίτσα) και σύντομα βιογραφικά, όπως και περιγραφές των αθλητών που είχαν προκριθεί για να συμμετάσχουν στην Ολυμπιάδα της Αθήνας. Οι περιγραφές, τα σχόλια και τυχόν δηλώσεις που φιλοξενήθηκαν τότε στην εφημερίδα, μεταφέρονται και εδώ.

Διάλειμμα γέλιου με τις πιο εξωφρενικά αστείες φωτογραφίες!


Έχεις ανάγκη διαλείμματος από το καθημερινό άγχος και το στρες; Κάνε μια απολαυστική θεραπεία γέλιου με τις παρακάτω ξεκαρδιστικές φωτογραφίες

Σαν σήμερα: 27 Μαρτίου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013. Ο μήνας φεύγει και η άνοιξη αχνοφένεται, μας χτυπάει την πόρτα, αλλά διστάζει να μπει ακόμα.

Αυτοκίνητο στα κεραμίδια! Το πιο ασυνήθιστο ατύχημα που έχετε δει!

26 Μαρτίου 2013

Το μυστικό του "Κριστιάνο Ρονάλντο των Ιμαλαΐων"

Πηγή: www.carlossoriaalpinista.com

Σε ηλικία 14 ετών, δηλαδή το 1953, ξεκίνησε μ' ένα φίλο του να κατακτήσουν τη Σιέρρα ντε Γκουανταράμα στην περιοχή της Μαδρίτης. Κι από τότε δεν σταμάτησε ν' ανεβαίνει κορυφές, κατακτώντας ολοένα πιο δυσθεώρητα ύψη, μεταξύ αυτών και το όρος Έβερεστ. Δεν είναι τυχαίο που ο 74χρονος Κάρλος Σορία Φοντάν έχει κερδίσει το παρατσούκλι "ο Κριστιάνο Ρονάλντο των Ιμαλαΐων", καθώς είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία ορειβάτης του κόσμου και συνεχίζει ακάθεκτος για νέες προκλήσεις και κατακτήσεις. 

Το ακριβότερο Penthouse του κόσμου


Όταν το 2014 βγει στην αγορά προς πώληση, θα θεωρείται η ακριβότερη ιδιοκτησία ανά τετραγωνικό μέτρο σ' ολόκληρο τον κόσμο. Η τιμή του πολυόροφου penthouse, που βρίσκεται στο Μονακό, ενώ αποτελείται από έξι υπνοδωμάτια, εκτιμάται στα 380 εκατομμύρια δολάρια. Άραγε, τ' αξίζει τα λεφτά του;

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν το πρώτο "αόρατο ψάρι".


Οι αμερικανοί επιστήμονες που το ανακάλυψαν το ονόμασαν ως "το πρώτο αόρατο ψάρι". Στην ουσία πρόκειται για το πρώτο "χημικά αόρατο" ψάρι του κόσμου, καθώς με τα μάτια μας μπορούμε μια χαρά να το προσέξουμε, όμως είναι άοσμο δυσκολεύοντας αφάνταστα τα άλλα ψάρια, που θα έχουν την ατυχία να βρεθούν στο διάβα του. 

Πώς ένα αγόρι άντεξε για 3 ημέρες στους -10 βαθμούς Κελσίου χάρη σ' έναν αδέσποτο σκύλο


Αν και χρησιμοποιείται καταχρηστικά για λόγους εντυπωσιασμού, στην προκειμένη περίπτωση μόνο η λέξη "απίστευτο" μπορεί να περιγράψει την περιπέτεια ενός αγοριού 7 ετών, που κατάφερε να επιζήσει για τρία μερόνυχτα στους -10 βαθμούς Κελσίου, χάρη σ' ένα αδέσποτο σκυλί, που με το τρίχωμα του σκέπαζε το αγόρι και το κρατούσε ζεστό. 

Σαν σήμερα: 26 Μαρτίου


Σήμερα είναι Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013. Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς τριήμερα μέχρι να έρθει το Πάσχα;

Το τραγούδι "τσιχλόφουσκα", που τα σπάει σε μέταλ διασκευή


Ένα από τα πιο αφελή τραγούδια "τσιχλόφουσκες" της δεκαετίας του '90, αν όχι όλων των εποχών, ήταν το αμίμητο "Barbie Girl" του σκανδιναβικού συγκροτήματος Aqua. Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε το συγκεκριμένο χαζοπόπ τραγουδάκι με ήχο μέταλ;

Τα πιο τραγικά, αλλά ξεκαρδιστικά sextings (φωτογραφίες)

Είσαι μόνος ή μόνη στο σπίτι και σου λείπει αφάνταστα ο καλός ή η καλή σου. Καθώς έχεις διάθεση για παιχνίδια και για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να βρεθείτε οι δυο σας face 2 face, καταλήγεις στο sexting, σε πικάντικα μηνύματα ή φωτογραφίες μέσω κινητού. Κάνεις, λοιπόν, την αρχή και περιμένεις από το σύντροφο σου ν' ανταποκριθεί στο μεταμοντέρνο ερωτικό παιχνίδι. Είναι, όμως, πάντα έτσι; Δες ορισμένα από τα πιο τραγικά sextingμ όπου το παιχνίδι και η ερωτική διάθεση πάνε περίπατο.

25 Μαρτίου 2013

Το μυστικό των Ίνκας για καλύτερες επιδόσεις στο σεξ και μια συνταγή για να το ετοιμάσεις στο σπίτι


Θέλεις ν' ανεβάσεις τις επιδόσεις σου στο σεξ; Ξέχνα το βιάγκρα και πιάσε το μάκα, το μυστικό του αρχαίου πολιτισμού των Ίνκας, που έχει διαπιστωθεί ότι αποτελεί γιατρικό κατά της στειρότητας των γυναικών, αλλά και για να εκτοξεύσει τη σεξουαλική διάθεση των ανδρών στα ύψη.

Γιατί οι παρτούζες έχουν αναστατώσει τους Ιρλανδούς;


Η Ιρλανδία είναι μια χώρα, όπου η επιρροή της Καθολικής είναι τεράστια. Οι αμβλώσεις απαγορεύονται χωρίς καμία εξαίρεση, ενώ μέχρι το 1997 ήταν απαγορευμένο ακόμη και το διαζύγιο - από το 1937 και μετά. Φαντάζεστε, επομένως, το σοκ που προκάλεσε σ' ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού η αποκάλυψη ότι το κρατικό Συμβούλιο Υγείας χρηματοδοτεί ιστοσελίδα, που συμβουλεύει στους εφήβους πώς να κάνουν τρίο, δηλαδή σεξ με δύο παρτενέρ.

Τα ζώα που "ανάβουν" βλέποντας πορνό


Ένα από τα πιο αξιαγάπητα ζώα του πλανήτη, που όμως κινδυνεύουν με εξαφάνιση είναι τα πάντα, αυτά τα χαριτωμένα, άκακα ασπρόμαυρα "αρκουδάκια", που όλοι θα θέλαμε να έχουμε - έστω ένα - σαν κατοικίδιο, αν βέβαια δεν ζύγιζαν 100 κιλά και δεν ήταν τόσο οξύθυμα! Τα πάντα, που έχουν τη φήμη ότι είναι τα πιο ανέραστα και ασεξουαλικά ζώα, κάτι που ενδεχομένως να οφείλεται στο ότι ζουν κυρίως υπό καθεστώς αιχμαλωσίας σε ζωολογικούς κήπους, φαίνεται ότι έχουν μια κοινή με τους ανθρώπους "απαγορευμένη" απόλαυση, την πορνογραφία.

Σαν σήμερα: 25 Μαρτίου


Σήμερα είναι Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013. Πρόκειται για τη σημαντικότερη ημερομηνία της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, καθώς μπήκαν οι βάσεις για τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες. Το ζητούμενο σήμερα είναι να προσδιορίσουμε πώς εμείς αντιλαμβανόμαστε το νόημα της Επανάστασης του 1821 για το σήμερα και το αύριο αυτής της χώρας. Ν' αρκεστούμε σε πριβέ παρελάσεις για τους επισήμους και μεγάλα λόγια ή προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον της κοινωνίας όπου ζούμε εμείς σήμερα και αύριο θα ζήσουν οι απόγονοι μας; 

Η Επανάσταση του 1821 στις ξένες εφημερίδες της εποχής

Μπορεί οι εφημερίδες να μην ήταν τόσο διαδεδομένες, ούτε και τα μέσα επικοινωνίας να επέτρεπαν τη γρήγορη μετάδοση των εξωτερικών ειδήσεων, ωστόσο η Ελληνική Επανάσταση του 1821 απασχόλησε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τις εφημερίδες της εποχής. Ας ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένα ρεπορτάζ εφημερίδων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία. Πότε μεταδόθηκε για πρώτη φορά στην Αμερική η είδηση ότι εξερράγη επανάσταση; Πόσοι.. μήνες πέρασαν για να φτάσει η είδηση στην Αυστραλία; Επίσης, φιλελληνικά δημοσιεύματα, αλλά και... συνεντεύξεις με ηγετικές προσωπικότητες της Επανάστασης, όπως ο Κωνσταντίνος Μπότσαρης, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Κωνσταντίνος Κανάρης - όλα στο σπάνιο αφιέρωμα που ακολουθεί.

24 Μαρτίου 2013

5 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για την 25η Μαρτίου

Όλοι γνωρίζουμε ότι στις 25 Μαρτίου γιορτάζουμε την επέτειο από την έναρξη - το 1821 - της Επανάστασης του Γένους, που επιδίωκε την εθνική του ανεξαρτησία ύστερα από τέσσερις αιώνες σκλαβιάς. Πόσα, όμως, γνωρίζουμε για άλλες, μεταγενέστερες "25 Μαρτίου" που είχαν κάποιες ιδιαιτερότητες και θεωρούνται ξεχωριστές - για διαφορετικούς λόγους η καθεμιά;

Σαν σήμερα: 24 Μαρτίου


Σήμερα είναι Σάββατο, 24 Μαρτίου 2013.