11 Οκτωβρίου 2018

Η μόδα με τις ταμπελίτσες "μην ακουμπάτε το μωρό"! Τρόπος προστασίας από τα μικρόβια ή απλά αγένεια;


Σε διάφορες χώρες του πλανήτη (όπως οι ΗΠΑ ή η Αυστραλία) έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλείς κάποιες χαριτωμένες ταμπελίτσες, που μ’ έναν όχι και τόσο χαριτωμένο – και σίγουρα όχι κομψό τρόπο – καλούν τους άλλους ανθρώπους να μείνουν μακριά: «Μην ακουμπάτε. Τα μικρόβια σας είναι πολύ μεγάλα για μένα»!

10 Οκτωβρίου 2018

Έχεις να πάρεις μια σημαντική απόφαση, αλλά δεν ξέρεις ποια; Ο ύπνος μπορεί να σε βοηθήσει!

Βρίσκεσαι μπροστά σ' ένα τεράστιο δίλημμα ή πρέπει να πάρεις μια πολύ σημαντική απόφασης, μια απόφαση ζωής, και βρίσκεσαι σε απελπιστική κατάσταση, γιατί δεν ξέρεις τι πρέπει να επιλέξεις; Η κατάσταση επιβάλλει πολλή σκέψη, όμως το σημαντικότερο είναι να έχεις καθαρό μυαλό, ώστε να καταλήξεις στην πιο σωστή απόφαση. Πώς θα καθαρίσεις το μυαλό σου; Ρίξ' το στον ύπνο!

8 Οκτωβρίου 2018

Οι ακομπλεξάριστοι πρόεδροι της Ελβετίας και της Φινλανδίας, που δεν διστάζουν να κάτσουν καταγής [φωτογραφίες]

Η Ελβετία θαυμάζεται ως μια χώρα φιλειρηνική, όπου η άμεση δημοκρατία λειτουργεί στην πράξη εδώ και δεκαετίας με τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, η έκβαση των οποίων σπάνια ρυθμίζεται από έξαλλες λαϊκιστικές φωνές, ενώ και το πολίτευμά της έχει μια ιδιαίτερη οργάνωση, ώστε το 2018 οι Ελβετοί μπορούν να περηφανεύονται ότι 18 πρώην πρόεδροι της χώρας τους είναι ακόμα ζωντανοί!

7 Οκτωβρίου 2018

Το πρόστιμο που η κυβέρνηση της Λιθουανίας θα επιβάλλει σε όσους θα διασχίζουν το δρόμο μιλώντας στο τηλέφωνο

Είναι γεγονός ότι το κινητό τηλέφωνο, ειδικά στη σημερινή εποχή που αποτελεί ένα πραγματικό πολυεργαλείο και δεν περιορίζεται απλά σε τηλεφωνικές συνομιλίες, μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα. Θεωρητικά, θα πρέπει όλοι οι οδηγοί να έχουν κατανοήσει πόσο επικίνδυνη είναι η ομιλία στο κινητό - ακόμα και με hands-free - την ώρα της οδήγησης, καθώς η προσοχή τους επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στη συνομιλία, ενώ ελαχιστοποιούνται τα αντανακλαστικά σε περίπτωση κάποιου απρόοπτου συμβάντος. Όμως τα κινητά δεν είναι επικίνδυνα μόνο για τους οδηγούς. Αντίστοιχους κινδύνους διατρέχουν και οι πεζοί και αυτοί δεν περιορίζονται απλά στα κλασικά μπινελίκια μετά τη σύγκρουση με κάποιον άλλο πεζό ούτε σε κάποιο καρούμπαλο στο κεφάλι μετά από πρόσκρουση σε κάποια οδική πινακίδα!

Ακόμα μία έρευνα επιβεβαιώνει πόσο καλό κάνει στον άνθρωπο μια αγκαλιά

Η αγκαλιά φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, συσφίγγει τις σχέσεις τους, αλλά και τους βοηθάει να ξεπεράσουν ευκολότερα τις στρεσογόνες συγκρούσεις της καθημερινότητας. Η ψυχοθεραπευτική δύναμη της αγκαλιάς έχει διαπιστωθεί από διάφορες επιστημονικές έρευνες και πρόσφατα επιβεβαιώθηκε από μία ακόμα, όπως δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό PLOS ONE.

Ο ύμνος προς την ειρήνη που έγραψε ο Παλαμάς μετά την υπογραφή του Ελληνοτουρκικού Συμφώνου Φιλίας το 1930 κόντρα στις πατριωτικές κορώνες των συγχρόνων του. Πώς ο ίδιος ανέλυσε το νόημα του ποιήματός του.


Δεν είχε περάσει καν μια δεκαετία από τη Μικρασιατική Καταστροφή, οι πληγές της οποίας ήταν ακόμα οδυνηρά ανοιχτές και προκαλούσαν έντονες διαμάχες στο εσωτερικό του ελληνικού κράτους, όταν ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος επέλεξε να κάνει την υπέρβαση και να κάνει μια στροφή στο ρεαλισμό επιχειρώντας την προσέγγιση Ελλάδας και Τουρκίας, που κατέληξε στην υπογραφή του Ελληνοτουρκικού Συμφώνου Φιλίας στην Άγκυρα στις 30 Οκτωβρίου 1930.