21 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

Μία on-line έρευνα έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο μεταξύ 2.237 ενηλίκων Αμερικανών από την εταιρία δημοσκοπήσεων Harris Interactive®, η οποία ήθελε να μάθει ποιος είναι ο πιο αγαπημένος ηθοποιός των Αμερικανών. Το εντυπωσιακό σ' αυτήν την έρευνα είναι ότι ανδροκρατείται, καθώς μεταξύ των δέκα πιο αγαπημένων ηθοποιών βρίσκεται μόνο μία γυναίκα και αυτή μόλις στην έβδομη θέση.

Ο ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΠΕΚΑΜ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ, ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ!


Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ μπορεί να μην έπεισε τους Αμερικανούς να αγαπήσουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ωστόσο του άρεσε η ζωή στην Καλιφόρνια κι έτσι υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο με τους Los Angeles Galaxy. Χτες το βράδυ ο ποδοσφαιριστής έδωσε συνέντευξη τύπου και είχε διάθεση του να αστειευτεί με τους δημοσιογράφους για θέματα της οικογενειακής του ζωής.  Στο στόχαστρο του Μπέκαμ βρέθηκε η γκαρνταρόμπα της μόλις έξι μηνών κορούλας του Χάρπερ, την οποία χαρακτήρισε

Η ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ!

Ότι η Ελένη Μενεγάκη ήταν μοντέλο και συμμετείχε σε διαφημιστικά και βίντεο κλιπ τραγουδιστών πριν ασχοληθεί με την τηλεόραση είναι λίγο-πολύ γνωστό. Από το 1990 όμως μέχρι σήμερα έχουν περάσει πολλά χρόνια και όπως είναι φυσικό δεν τα βλέπουμε πλέον στις οθόνες μας, ενώ τα περισσότερα - αν όχι όλα - έχουν ξεχαστεί. Άλλωστε, εκείνα τα χρόνια, η αγαπημένη παρουσιάστρια δεν είχε γνωρίσει ακόμα τη δημοσιότητα που άρχισε να απολαμβάνει από την εποχή του τηλεπαιχνιδιού MEGA BANCA για να εκτοξευτεί μετά την παρουσίαση του Πρωινού Καφέ.
Βρήκα στο youtube τα παρακάτω διαφημιστικά από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όπου η μελαχρινή - τότε - Ελένη Μενεγάκη είναι αγνώριστη όχι τόσο εμφανισιακά όσο .. ακουστικά, αφού η φωνή που ακούγαμε στις συγκεκριμένες διαφημίσεις ήταν ντουμπλαρισμένη.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΙΙ: "ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΓΡΟΝΘΟΚΟΠΗΣΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ"!

Οι δικαιολογίες απελπισμένων ανθρώπων που είτε λόγω μετάνοιας είτε λόγω κυνισμού προσπαθούν να αποποιηθούν των εγκληματικών τους συμπεριφορών πολλές φορές ξεπερνούν τα όρια και της πιο αχαλίνωτης φαντασίας. Στην μικρή πόλη Fond du Lac της αμερικάνικης πολιτείας του Ουισκόνσιν, ένας άνδρας 41 ετών, ο Michael West, κατηγορείται για απόπειρα στραγγαλισμού και πρόκληση σωματικών βλαβών στη γυναίκα του, παράνομη συμπεριφορά, αντίσταση κατά της αρχής και παρεμπόδιση του έργου της αστυνομίας.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ Ι: "Ο ΣΚΥΛΟΣ ΕΠΝΙΞΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ"!

Το Νοέμβριο του 2010 ένας 50χρονος άνδρας από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας καταδικάστηκε από το δικαστήριο για την διάπραξη ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με θύμα τη σύζυγό του. Η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί στραγγαλισμένη στο μπάνιο του σπιτιού τους. ενώ η ιατροδικαστική έρευνα κατέδειξε ότι ο στραγγαλισμός κράτησε αρκετά λεπτά. Ύστερα από άσκηση ένδικου μέσου από τον κατηγορούμενο, το ομοσπονδιακό δικαστήριο δεν αμφισβήτησε μεν την ενοχή του κατηγορουμένου, εξέφρασε όμως αμφιβολίες για την ύπαρξη πρόθεσης του κατηγορουμένου, αν δηλαδή το έγκλημα τελέστηκε σκόπιμα.  Αυτήν την περίοδο η υπόθεση επαναδικάζεται, αλλά έκπληξη προκαλεί ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου ότι δε στραγγάλισε ο ίδιος τη σύζυγό του, αλλά ο ... σκύλος τους.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2012. Για να κάνουμε και σήμερα τον καθιερωμένο γύρο του κόσμου να δούμε τι γιορτάζουν σήμερα άλλοι λαοί του πλανήτη μας.

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΙΔΑΝΙΚΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙς ΤΗΣ ΠΑΓΩΝΙΑΣ

1. Γιακούτσκ. Είναι και επισήμως η πιο κρύα πόλη στον κόσμο. Βρίσκεται - πού αλλού - στη Σιβηρία, μόλις 450 χιλιόμετρα νότια του Αρκτικού κύκλου και είναι πρωτεύουσα της ρωσικής δημοκρατίας Σαχά, γνωστής και ως Γιακουτία. Ο πληθυσμός της φτάνει τους 270.000 κατοίκους περίπου, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του 2010. Ιδρύθηκε το 1632, αλλά ο πληθυσμός της άρχισε να αυξάνεται μόλις στα τέλη του 19ου, όταν ανακαλύφτηκαν πολύτιμα μέταλλα. Στη Γιακουτία εξορύσσεται το 1/4 της παγκόσμιας παραγωγής διαμαντιών. Στα αξιοθέατα της πόλης περιλαμβάνονται το τσίρκο της πόλης, το κτίριο όπερας και μπαλέτου αλλά και ένα μουσείο κρυογονικής. Η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στο Γιακούτσκ είναι -64 βαθμοί Κελσίου. Δε σας γελούν τα μάτια σας, οι κάτοικοι της περιοχής είναι πραγματικοί ήρωες και θα ανέβουν ακόμα περισσότερο στην εκτίμησή σας μόλις μάθετε ότι η ανώτερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στη συγκεκριμένη ρωσική πόλη είναι +38.4 βαθμοί Κελσίου. Φανταστείτε δηλαδή να ζείτε σε ένα μέρος με τόσο μεγάλο θερμοκρασιακό εύρος μέσα στο χρόνο. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δε θα επιθυμούσα κάτι τέτοιο.

20 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ BOX OFFICE ΤΟΥ 2011: ΙΣΠΑΝΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Ο εθνικός κινηματογράφος στις χώρες της Ιβηρικής χερσονήσου παραδοσιακά δε σημειώνει καλές επιδόσεις και το 2011 δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Στην Ισπανία, οι εγχώριες ταινίες απέσπασαν μόλις το 15% της κινηματογραφικής αγοράς, ποσοστό ελαφρά αυξημένο σε σχέση με το 2010, παρόλο που η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του 2011 ήταν η ισπανική μαύρη κωμωδία

ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΟΛΕΡΑΣ: Η ΤΑΙΝΙΑ


Ομολογώ ότι δεν έχω διαβάσει το βιβλίο του υπέροχου Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές στο οποίο βασίστηκε η ταινία και το οποίο φαντάζομαι αποτελεί ένα είδος ύμνου στον ειλικρινή, χωρίς όρια ανεκπλήρωτο έρωτα που δε σβήνει όσες δεκαετίες και αν περάσουν από τη μέρα που ένα μεγάλο "όχι" έβαλε ταφόπλακα στην άνθιση του. Όμως το αποτέλεσμα στην ταινία ήταν κουραστικό και σε ένα βαθμό επηρεασμένο από την παράδοση των λατινοαμερικάνικων τηλενουβέλων.
Κατ' αρχήν αυτό που πρέπει να διευκρινιστεί είναι η σημασία της λέξης "χολέρα", η οποία είναι διττή. Χωρίς να εστιάζει στην επιδημία χολέρας η ταινία, ίσως ούτε και το βιβλίο,

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ CD SINGLES ΚΑΙ ALBUM CHART: 22-28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ



Ελάχιστες είναι οι αλλαγές στο παγκόσμιο cd singles chart για την εβδομάδα που έρχεται. Η μία και μοναδική νέα είσοδος στη δεκάδα ανήκει στην Jessie J  και  το τραγούδι της "Domino", το οποίο νομίζω ότι θα το ακούσουμε πολύ το επόμενο διάστημα και μάλλον θα το ξανασυναντήσουμε και σε ψηλότερες θέσεις.
 Μεγαλύτερες διαφοροποίησεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε στο παγκόσμιο album chart με τρεις νέες εισόδους στην πρώτη δεκάδα. Ωστόσο απογοητευτικές είναι οι πωλήσεις, οι οποίες εφμανίζονται πολύ πεσμένες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Μοναδική εξαίρεση το "21" της Adele, που εμφανίζει συγκριτικά μικρότερη μείωση στις πωλήσεις του, ενώ κατέχει το μοναδικό και απλησίαστο ρεκόρ της παραμονής για τριάντα εβδομάδες στην κορυφή παγκοσμίως.
Ας δούμε όμως τα chart της επόμενης εβδομάδας:

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012. 
Σε τρία κράτη που βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη τιμούν σήμερα με εθνική αργία και εορταστικές εκδηλώσεις τις εθνικές τους Ένοπλες Δυνάμεις: στο Λάος της νοτιοανατολικής Ασίας, στο Μάλι που βρίσκεται στη δυτική Αφρική και στο μικρό νοτιοαφρικανικό κράτος του Λεσότο.

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ BOX OFFICE ΤΟΥ 2011: ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Το 2011 ήταν πολύ καλή χρονιά για τις ολλανδικές ταινίες, οι οποίες απέσπασαν το 21,88% των συνολικών εισιτηρίων. Όπως είδαμε ότι συνέβη και στην Ιταλία, αντίστοιχα και στην Ολλανδία, βγήκε στους κινηματογράφους η μεγαλύτερη κινηματογραφική επιτυχία όλων των εποχών για την χώρα. Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά της πολύ πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Gooische vrouwen", μια διασταύρωση του "Sex and the City" και των "Desperate Housewives". Η σειρά έκοψε τον καταπληκτικό αριθμό των 1.9 εκατομμυρίων εισιτηρίων, ενώ βρισκόταν στο νούμερο ένα του εθνικού box office  για εννιά συνεχείς εβδομάδες.
Η δεύτερη  ολλανδική ταινία της χρονιάς, και έκτη συνολικά για το 2011 (πίσω από τον Χάρ Πότερ, τους Πειρατές της Καραϊβικής, τα Στρουμφ και το σίκουελ του Hangover), ήταν το ιστορικό δράμα

19 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ CD SINGLES CHART ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ



Ενδιαφέρονται είναι τα αποτελέσματα του Billobard 100 για την εβδομάδα που έρχεται με τρεις νέες εισόδους στην πρώτη δεκάδα. Η Rihanna φυσικά παρέμεινε ακλόνητη στο θρόνο ακόμα μία εβδομάδα, όμως οι LMFAO πο δηλώνουν ότι είναι σέξι και το ξέρουν έπεσαν στο νούμερο πέντε του chart μετά από πολύ καιρό παραμονής στις δύο πρώτες θέσεις. Στις θέσεις 8 έως 10 συναντάμε τις τρεις νέες εισόδους σε ρυθμούς rnb και hip hop, τον Tyga με το "Rag City" και τον Snoop Dogg με τον Wiz Khalifa και τον Bruno Mars να τραγουδάνε "Young, Wild and Free". Στη θέση νούμερο 10 ένα χορευτικό κομμάτι, ακόμα μία επιτυχία από το τελευταίο album του David Guetta σε ακόμα μία πετυχημένη συνεργασία του dj με τη Nicki Minaj.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Δύο βιογραφικές ταινίες, η τελευταία ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ με φόντο τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, ανεξάρτητος αμερικάνικος κινηματογράφος και ένα ρωσο-αμερικάνικο θρίλερ χαμηλών απαιτήσεων συνθέτουν το κινηματογραφικό μενού της εβδομάδας. 
Ακολουθεί συνοπτική περιγραφή των υποθέσεων των ταινιών και οι βαθμολογίες που τους έδωσαν Έλληνες κριτικοί και κινηματογραφικές ιστοσελίδες.

PARTERAPI


Πρόκειται για δανέζικη κωμωδία παραγωγής 2010. Ok, η Δανία δε φημίζεται για τις ξεκαρδιστικές κωμωδίες της, φημίζεται όμως για την ποιότητα του κινηματογράφου της. Όχι τυχαία, θεωρείται από τις χώρες με την καλύτερη και μεγαλύτερη παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών στην Ευρώπη.
      Εν προκειμένω, η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού, του Anders (που τον υποδύεται ένας από τους καλύτερους, σύγχρονους Δανούς ηθοποιούς, ο Nikolaj Lie Kaas) και της Puk, οι οποίοι μετακομίζουν με την έφηβη κόρη τους σε μια μονοκατοικία. Το σπίτι είναι ένα πραγματικό ερείπιο,

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ BOX OFFICE ΤΟΥ 2011: ΙΤΑΛΙΑ

Ο ιταλικός κινηματογράφος βρίσκεται σε πλήρη άνθηση τα τελευταία χρόνια και αυτό επιβεβαιώθηκε και τη χρονιά που μας πέρασε. Το 37,5% των θεατών του 2011 προτίμησε να παρακολουθήσει μία ιταλική ταινία, μόλις εννιά ποσοστιαίες μονάδες λιγότεροι από εκείνους που παρακολούθησαν μια χολιγουντιανή παραγωγή, ποσοστό αυξημένο κατά πεντέμισι περίπου μονάδες σε σχέση με το 2010.
Το 2011 βγήκε στους κινηματογράφους η ιταλική ταινία που κατάφερε να κόψει τα περισσότερα εισιτήρια όλων των εποχών. Πρόκειται για την κωμωδία

ΕΙΔΗΣΗ - ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ: ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 1Ο ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ!

Η είδηση δεν έρχεται από την Ελλάδα, είναι όμως από μόνη της αρκούντως σοκαριστική και μας αφορά επί της ουσίας όλους, ενώ πρέπει να προβληματίσει λίγο περισσότερο όσους είναι γονείς. Την περασμένη εβδομάδα η σλοβακική εφημερίδα "SME", που έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα, δημοσίευσε τα αποτελέσματα έρευνας που έδειξαν ότι το 7.9% των μαθητών ηλικίας 5-9 ετών στη χώρα καπνίζει σε καθημερινή βάση, ενώ στις μεγάλες πόλεις το ποσοστό φτάνει στο απίστευτο 12.6% των παιδιών! Και μάλιστα αυτά τα ποσοστά είναι τριπλάσιο σε σχέση με οκτώ χρόνια πριν. Δεν είναι τυπογραφικό λάθος, η έρευνα αφορά παιδιά από 5-9 χρονών μόλις. Για τα παιδιά του αντίστοιχου Γυμνασίου και Λυκείου το ποσοστό των καπνιστών έχει ανέβει ήδη σε δυσθεώρητα ύψη.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012.
Σαν σήμερα το 1966 η Ίντιρα Γκάντι έγινε η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε την πρωθυπουργία στην Ινδία.
Το 1977 καταγράφηκε για πρώτη - και τελευταία μέχρι σήμερα - φορά χιονόπτωση μέσα στην πόλη του Μαϊάμι.
Το 1986 εμφανίστηκε ο πρώτος ιός ηλεκτρονικών υπολογιστών. Είχε την ονομασία "Brain" και ήταν πολύ λιγότερο κακόβουλος σε σχέση με τους σύγχρονους ιούς.

SENNENTUNTSCHI: CURSE OF THE ALPS

Πρόκειται για γερμανόφωνη, ελβετική ταινία μυστηρίου παραγωγής 2010. Αν και διαφημίζεται ως η πρώτη ελβετική ταινία τρόμου, στην πράξη δεν υπάρχει ούτε μία σκηνή που θα παρέπεμπε σε ένα κλασσικό horror movie. Η ταινία βασίζεται σε έναν παλαιό ελβετικό μύθο, που αφορά τους κατοίκους των ελβετικών Άλπεων. Σύμφωνα με το μύθο αυτό, οι Σενεντούτσι είναι γυναίκες φτιαγμένες από σκουπόξυλο και κομμάτια ρούχων προορισμένες να φτιάχνουν δουλειές του σπιτιού βοηθώντας τους άντρες που ζουν μόνοι τους στις Άλπεις, ενώ χρησιμεύουν και ως ερωτικοί σύντροφοι. Το πρόβλημα όμως είναι ότι κάποια στιγμή οι γυναίκες Σενεντούτσι σκοτώνουν τους άντρες και τους μετατρέπουν σε κούκλες.

18 Ιανουαρίου 2012

CRASH TEST: ΧΕΙΜΩΝΑΣ VS ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


Κάθε χειμώνα, όταν η θερμοκρασία πιάνει πάτο και ψάχνουμε τρόπο πώς να ζεσταθούμε, όταν δεν μπορούμε να σηκωθούμε εύκολα από το κρεβάτι τα πρωινά επειδή δε θέλουμε να αποχωριστούμε τη ζέστη της κουβέρτας μας, όταν το σκεφτόμαστε διπλά και τριπλά να βγούμε έξω το βράδυ για να μην αποχωριστούμε το αγαπημένο μας τζάκι (ή καλοριφέρ ή σόμπα), μας βγαίνει αυθόρμητα η φράση: "¨χίλιες φορές καύσωνας, παρά παγωνιά". Βέβαια, όταν με το καλό καλοκαιριάσει και έρθει ο καύσωνας και το σώμα μας στάζει από τον ιδρώτα, όταν θα θέλουμε να κλείσουμε λίγο το μάτι μας να ξεκουραστεί αλλά η ζέστη δε θα μας αφήνει να χαλαρώσουμε, όταν θα βγαίνουμε τα βράδια και θα πρέπει να παίρνουμε μαζί μας εφεδρικά ρούχα σε περίπτωση που γίνουμε μούσκεμα στον ιδρώτα, τότε συνήθως αναφωνούμε εξίσου αυθόρμητα: "δεν υποφέρεται τόσο ζέστη, χίλιες φορές καλύτερα ο χειμώνας".

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ BOX OFFICE ΤΟΥ 2011: ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Το 2011 δεν ήταν καλή χρονιά για τις φινλανδικές ταινίες. Αν και στους κινηματογράφους βγήκε ο αριθμός ρεκόρ των 34 παραγωγών, οι εισπράξεις τους συνολικά ήταν μειωμένες κατά 12% σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2010, με αποτέλεσμα οι εγχώριες ταινίες να απέσπασαν μόλις το 17% (έναντι 27% το 2010) της κινηματογραφικής αγοράς στη Φινλανδία.

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ BOX OFFICE ΤΟΥ 2011: ΔΑΝΙΑ

Η Δανία είναι μια χώρα με μακρά παράδοση στον κινηματογράφο. Κάθε χρόνο είναι σημαντικός ο αριθμός των δανέζικων ταινιών που γυρίζονται, κερδίζουν σημαντικά διεθνή βραβεία, ενώ έχουν απήχηση στο κοινό της χώρας. Το 2011 το 28% της κινηματογραφικής αγοράς στη Δανία ανήκε στην εσωτερική κινηματογραφική βιομηχανία, όπως και οι πέντε από τις δέκα πρώτες ταινίες της χρονιάς συνολικά.

Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ (ΞΑΝΑΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΑΣ)


Στις 18 Ιανουαρίου 1965, πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς ο γάμος της "εθνικής σταρ" Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Από την πρώτη τους κοινή κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία "Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο" έγιναν το αγαπημένο καλλιτεχνικό ζευγάρι του κόσμου, παρά τις κόντρες στη μεταξύ τους σχέση.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012. 
Σαν σήμερα το 1953 εξελέγη η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην Ελλάδα, η κυρία Ελένη Σκούρα, με το κόμμα του Ελληνικού Συναγερμού.
Το 1996 ο Κώστας Σημίτης εξελέγη πρωθυπουργός από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ μετά την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου, που νοσηλευόταν για δύο σχεδόν μήνες στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.
Σήμερα στην Τυνησία γιορτάζουν την Ημέρα της Επανάστασης

17 Ιανουαρίου 2012

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ TV (9 - 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ)

"Η ζωή της άλλης" τελείωσε, "Οι Βασιλιάδες" ήρθαν. Η νέα καθημερινή σειρά του MEGA ξεκίνησε δυναμικά, καθώς τρία επεισόδια της σειράς βρέθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις του εβδομαδιαίου πίνακα της AGB. Κατά τα άλλα, οι σειρές της prime-times του μεγάλου καναλιού επέστρεψαν με καινούρια επεισόδια και κέρδισαν τις προτιμήσεις των τηλεθεατών. Η κυριαρχία του MEGA στο τοπ10 σπάει μόνο από το "Dancing On Ice" του ΑΝΤ1, ο ημιτελικός του οποίου κράτησε συντονισμένους στο κανάλι του Αμαρουσίου έναν στους τρεις τηλεθεατές ανεβάζοντας το σόου στην ένατη θέση του πίνακα.
Ακολουθεί το επίσημο τοπ10 της AGB (οι τηλεθεατές μετριούνται σε χιλιάδες):

ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ .. ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ!


Ποιος θα το φανταζόταν ότι στη Μέκκα του καπιταλισμού θα απολυόταν υπάλληλος, επειδή δεν έκανε διάλειμμα, αλλά συνέχισε να εργάζεται! Κι όμως, αυτή είναι η περίπτωση της 48χρονης Sharon Smiley, η οποία εργαζόταν για δέκα χρόνια ως τηλεφωνήτρια και διοικητική βοηθός σε ένα μεσιτικό γραφείο του Σικάγο. 
Καθημερινά, οι υπάλληλοι σε οποιαδήποτε επιχείρηση της πολιτείας του Ιλινόις είναι υποχρεωμένοι εκ του νόμου να κάνουν μισή ώρα διάλειμμα από την εργασία του για να φάνε το μεσημεριανό τους. Στις 28 Ιανουαρίου 2010 η Sharon προτίμησε να παραμείνει στο γραφείο της

Η ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ

Τελικά πόσο εύκολο είναι να χειραγωγήσουμε τον εαυτό μας και να αποφύγουμε να καταναλώνουμε λιπαρές τροφές που τελικά προκαλούν παχυσαρκία με όλε τις παρενέργειες που αυτή επιφέρει για την υγεία μας; Μήπως το πρόβλημα δεν είναι απλά ψυχολογικό αλλά και γενετικό; Σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό "Journal of Lipid Research", ορισμένοι άνθρωποι είναι γενετικά προορισμένοι να είναι πιο επιρρεπείς στις τροφές που συνηθίζουμε να αποκαλούμε "βρώμικο φαγητό". Οι ερευνητές εξέτασαν είκοσι ένα παχύσαρκα άτομα, ηλικίας από 21έως 50 ετών, και ανακάλυψαν ότι τα άτομα εκείνα που είχαν μια συγκεκριμένη παραλλαγή του γονιδίου CD36 είχαν μεγαλύτερη επιθυμία να καταναλώνουν τροφές με υπερβολικά λίπη.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: LOCOMONDO - ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"Η αγάπη θέλει δύο για να ζεσταθεί" τραγουδούσε σε μια ελληνική ταινία η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Άλλωστε, όπως συνηθίζουμε να λέμε, "κρύο καιρός για δύο". Οι Locomondo πάντως επιμένουν ότι "δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ". Κι επειδή το κρύο του έχει δώσει και κατάλαβε το τελευταίο διήμερο, το πιο κρύο διήμερο του φετινού χειμώνα, που όμως μας αφήνει σιγά-σιγά, ας αντεπιτεθούμε α λα Locomondo μπας και ζεσταθεί το  κο...καλάκι μας! 
Btw, πολύ ωραίο το παρακάτω βινετάκι στο youtube με εικόνες από χιονισμένα, ελληνικά τοπία και μουσική υπόκρουση τους Locomondo σε ένα από τα τραγούδια τους που αγαπάμε - ειδικά τον χειμώνα!

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1946: Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ (ΜΕΡΟΣ ΙΙ)


Το 1946 ήταν η πρώτη χρονιά λειτουργίας του Συμβουλίου Ασφαλείας, σε μια δύσκολη εποχή, όπου ο κόσμος μόλις είχε βγει από έναν πολύχρονο και καταστροφικό πόλεμο τόσο σε ανθρώπινες απώλειες όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Παράλληλα όμως αναδεικνυόταν και το νέο ψυχροπολεμικό περιβάλλον που θα κυριαρχούσε στις διεθνείς σχέσεις τις επόμενες δεκαετίες. Η κρίση στο Ιράν, οι διαφορετικές στάσεις των κρατών απέναντι στο καθεστώς του Φράνκο στην Ισπανία, αλλά ακόμα περισσότερο η ελληνική κρίση με τον τραγικό εμφύλιο πόλεμο που μάστιζε τη χώρα, κατέδειξαν πόσο δύσκολη ήταν η αποστολή αυτού του οργάνου, που καλείτο να διασφαλίσει επί της ουσίας τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια από τη μια παρεμβαίνοντας και δίνοντας λύσεις σε διεθνείς κρίσεις που μπορούσαν να τη διαταράξουν και από την άλλη διαφυλάσσοντας τις ισορροπίες στο εσωτερικό πλέον του Συμβουλίου Ασφαλείας προκειμένου να μην τιναχτεί το όλο εγχείρημα στον αέρα και επανέλθουν οι πρόσφατες, οδυνηρές μνήμες από την ανεπάρκεια της Κοινωνίας των Εθνών.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012. 
Η σημερινή ημερομηνία σίγουρα θα ξυπνάει άσχημες αναμνήσεις στον πρώην αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, καθώς σαν σήμερα το 1998 "έσκασε" το ροζ σκάνδαλο με τη Μόνικα Λεβίνσκι στην πουριτανική Αμερική. Δεν του βγήκε και άσχημα όμως η ιστορία του Μπιλ, ο οποίος τσαλακώθηκε, αλλά δεν έχασε την αίγλη του όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ των Αμερικανών.
Αντίθετα, ανάμεικτα συναισθήματα γεννά η σημερινή ημερομηνία για έναν άλλο πρώην

ΤΑ ΚΑΥΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ RICKY GERVAIS ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΧΡΥΣΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ


Στην περσινή απονομή των Χρυσών Σφαιρών είχε κλέψει τις εντυπώσεις με το καυστικό χιούμορ του που "τσάκιζε κόκαλα" αφήνοντας το πουριτανικό Χόλιγουντ με ανοιχτό το στόμα από ντροπή αλλά και μια ένοχη απόλαυση. Ο λόγος για τον Ricky Gervais τον παρουσιαστή της περσινής διοργάνωσης απονομής των Χρυσών Σφαιρών, τον οποίο οι διοργανωτές επέλεξαν και φέτος προσδοκώντας αντίστοιχη επιτυχία. Είτε όμως το κοινό ήταν προετοιμασμένο ύστερα από την περσινή εμπειρία ανεβάζοντας τις απαιτήσεις του από τον Βρετανό κωμικό είτε πολύ απλά ο Gervais προσπάθησε να συμμορφωθεί λίγο περισσότερο σε υποδείξεις των υπευθύνων ώστε το καυστικό του χιούμορ να είναι λίγο πιο ανώδυνο σε σχέση με πέρυσι, η ουσία είναι ότι

16 Ιανουαρίου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012. 
Σαν σήμερα, το 1605, εκδόθηκε ο πρώτος τόμος του πιο σημαντικού έργου της ισπανικής λογοτεχνίας, ο Δον Κιχώτης (El ingenioso hidalgo don Quijote de la Mancha) του Μιγκέλ Θερβάντες
Σίγουρα είναι καλή η ημέρα για τους δασκάλους στην Ταϊλάνδη, οι οποίοι δεν εργάζονται λόγω της Ημέρας των Δασκάλων που είναι σήμερα στη χώρα αυτή. Κάτι μου λέει όμως ότι αυτοί που μάλλον χαίρονται περισσότερο είναι οι μαθητές.
Δεν υπάρχει κάποια άλλη αργία σήμερα στον κόσμο, οπότε να σας ευχηθώ να έχετε μια καλή ημέρα και μια ακόμα καλύτερη εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε!

15 Ιανουαρίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΤΟ "TERRA NOVIA" ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Λίγες φορές μετάνιωσα τόσο πολύ για μια σειρά που διάλεξα να παρακολουθήσω, όσο για το Terra Nova. Οι προσδοκίες ήταν υψηλές, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά κατώτερο των προσδοκιών. Πραγματικά, θα κατέτασσα άνετα το Terra Nova μεταξύ των χειρότερων αμερικάνικων τηλεοπτικών σειρών που έχω παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια.
Το 2149 μ.Χ. η ζωή στη Γη κινδυνεύει να αφανιστεί λόγω του υπερπληθυσμού και των παρεπόμενων επιπτώσεων στο περιβάλλον (κλιματική αλλαγή) και την καθημερινότητα των ανθρώπων. Θεωρητικά βέβαια με βάση τις σημερινές προβλέψεις ο πληθυσμός του πλανήτη έχει φτάσει σχεδόν στο ζενίθ του και θα αρχίσει να μειώνεται από το δεύτερο μισό του αιώνα που διανύουμε. Ok όμως, οι προθέσεις είναι καλές - να αναδείξουμε τον κίνδυνο αυτοκαταστροφής της ανθρωπότητας με την παράλληλη καταστροφή του περιβάλλοντος - και δεχόμαστε το μυθολογικό ακαταλόγιστο.

ΕΠΤΑ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Ο David Zinczenko, συγγραφέας του βιβλίου "Eat This, Not That" συστήνει επτά τροφές που πρέπει να προσθέσουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο για να προστατέψουμε ακόμα καλύτερα την υγεία μας. Μην αρκεστείτε όμως μόνο σε αυτές τις επτά τροφές, αλλά συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από όλους τι χρειάζεται περισσότερο ο δικός σας οργανισμός.

1. Γιαούρτι. Είτε το φάτε σκέτο είτε με μέλι ή κάποιο φρούτο, το γιαούρτι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει από τον καρκίνο. Τα γιαούρτια δε που περιέχουν προβιοτικά καταπολεμούν τα βλαβερά βακτήρια του σώματος.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012.
Στο Μαλάουι σήμερα τιμούν τη μνήμη του εθνικού τους ήρωα, του John Chilembwe. Ο Chilembwe έζησε από το 1871 μέχρι το 1915 και οργάνωσε την πρώτη αντι-αποικιακή επανάσταση στην υποσαχάρια Αφρική το 1915, στην περιοχή της Νυασιλάνδης, όπως λεγόταν το Μαλάουι τότε. Το πρόσωπο του Chilembwe κοσμεί το μεγαλύτερο χαρτονόμισμα που κυκλοφορεί στη χώρα, τα 500 Kwacha.