2 Αυγούστου 2014

Ο πόλεμος της σοκολατόπιτας στην κορεατική χερσόνησο


Της σοκολατόπιτας γίνεται στην κορεατική χερσόνησο το φετινό καλοκαίρι! Μια ομάδα 220 Νοτιοκορεατών ακτιβιστών πλησίασαν στα σύνορα της χώρας τους με τη Βόρειο Κορέα και άφησαν ελεύθερα 50 μεγάλα μπαλόνια που περιείχαν 10.000 σοκολατόπιτες, με σκοπό να ταΐσουν τους βόρειους γείτονές τους, μετά την απόφαση του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν ν' απαγορεύσει το συγκεκριμένο, πολύ δημοφιλές γλύκισμα.

1 Αυγούστου 2014

Ο Αύγουστος μέσα από 6 τραγούδια


Δεν υπάρχουν πολλά αγγλόφωνα τραγούδια για τον Αύγουστο. Τυχαίο; Μάλλον όχι, αφού για τους Αμερικανούς, τους Βρετανούς και γενικότερα για τους βόρειους λαούς ο Αύγουστος είναι απλά ακόμη ένας μήνας του χρόνου. Αντίθετα, τα ελληνικά τραγούδια που έχουν εμπνευστεί από τον Αύγουστο είναι τόσα πολλά, που δεν ήξερα ποιο να περιλάβω σε μια μικρή, πρόχειρη λίστα, έτσι για το καλό του μήνα! Είτε ετοιμάζεστε να πάτε διακοπές, είτε βρίσκεστε ήδη σε κάποιον τουριστικό προορισμό ή ακόμη κι αν δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο λόγω... ανωτέρας βίας, απλά χαλαρώστε και αφεθείτε στα συναισθήματά σας.

31 Ιουλίου 2014

Λουόμενοι δίπλα στα σκουπίδια! Είναι αυτή η χειρότερη παραλία που έχει υπάρξει ποτέ; [8 φωτογραφίες]


Πριν δυο μήνες, στις αρχές Ιουνίου, οι Κινέζοι γιόρταζαν το ετήσιο φεστιβάλ Duanwu, που διεθνώς είναι γνωστό ως το φεστιβάλ των Dragon Boats. Έτσι, λοιπόν, εκατομμύρια ξεχύθηκαν στις παραλίες της χώρας και μεταξύ αυτών και στο πάρκο της παραλίας Dameisha της επαρχίας Σενζέν. Έφαγαν με την ψυχή τους, ήπιαν με το κιλό, έκαναν την ηλιοθεραπεία και το μπάνιο τους, παρακολούθησαν και τους αγώνες με τις βάρκες δράκους και μετά... απλά σηκώθηκαν να φύγουν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους αφήνοντας πίσω 328.4 τόνους σκουπίδια. Έτσι, όταν την επόμενη μέρα οι λουόμενοι επέστρεψαν στον "τόπο του εγκλήματος" για το καθιερωμένο καλοκαιρινό μπάνιο τους, βρέθηκαν μπροστά σ' ένα αποκρουστικό θέαμα, που πάντως δεν τους εμπόδισε από το ν' απολαύσουν τη θάλασσα και την αμμουδιά - πώς τα κατάφεραν! Είναι δυνατόν να έχει ποτέ υπάρξει χειρότερη παραλία από αυτήν; 

Η Ναταλία Γερμανού και η "πάλη των τάξεων"

Εκτός από δημοσιογράφος, ο αείμνηστος Φρέντι Γερμανός ήταν και συγγραφέας. Πιο γνωστά είναι τα ιστορικά μυθιστορήματά του με βιογραφικά στοιχεία για πρόσωπα του μακρινού παρελθόντος (από τη Σοφία Τρικούπη μέχρι τον Ίωνα Δραγούμη και το Νίκο Ζαχαριάδη), ενώ δύσκολα θα βρείτε σε βιβλιοπωλεία κάποιο από τα χιουμοριστικά βιβλία του, συλλογές από χρονογραφήματα του Γερμανού, που είχαν δημοσιευτεί στις εφημερίδες, όπου εργαζόταν.

29 Ιουλίου 2014

Έρευνα: Πώς περνούν το χρόνο τους στην παραλία οι περισσότεροι παραθεριστές; Ποιοι λαοί είναι πιο απελευθερωμένοι στην παραλία και ποιοι οι πιο συντηρητικοί;

Τις συνήθειες των ανθρώπων στις παραλίες επιχείρησε ν' αποκρυπτογραφήσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σχετική έρευνα της ιστοσελίδας Expedia, στην οποία συμμετείχαν 11.165 άτομα - όλοι ενήλικες - από 24 κράτη των 5 ηπείρων. Δεν είναι κι ό,τι πιο αντιπροσωπευτικό, αν σκεφτεί κανείς πόσο πολύ μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των κρατών του πλανήτη, όμως η έρευνα δίνει μια ενδιαφέρουσα, γενική εικόνα για τη σχέση των ανθρώπων με την παραλία.

Μήνυμα αισιοδοξίας από φυλακισμένους, που είναι "ευτυχισμένοι μέσα" και το τραγουδούν! [βίντεο]

Το αδιαμφισβήτητο παγκόσμιο χιτ για το πρώτο μισό του 2014 δεν είναι άλλο από το "Happy" του Φάρελ Ουίλιαμς. Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας του; Ορισμένοι την αποδίδουν στην τεχνική του τραγουδιστή και συνθέτη να δημιουργεί "πιασάρικες" εισαγωγές στα τραγούδια του. Στην πραγματικότητα, η απήχηση του τραγουδιού οφείλεται στο αισιόδοξο μήνυμα των στίχων - και όσο να πει κανείς, σε μια εποχή αστάθειας και αβεβαιότητας για το μέλλον, η αισιοδοξία είναι κάτι που όλοι χρειαζόμαστε να προσθέσουμε στις ζωές μας. Πρώτοι και καλύτεροι οι κρατούμενοι της φυλακής Casa Circondariale Luigi Bodenza στην πόλη Έννα της Σικελίας, οι οποίοι γύρισαν το δικό τους βιντεοκλίπ για το "Happy".

7 συμβουλές μόδας από την Τζένη Καρέζη:


Ήταν ποτέ η Τζένη Καρέζη φωτομοντέλο; Έπαιξε κι αυτόν το ρόλο για χάρη αφιερώματος της εφημερίδας Εμπρός, που δημοσιεύτηκε στις 04.11.1961 - από εκείνο το αφιέρωμα και η φωτογραφία πάνω. Παράλληλα, η ηθοποιός, που τότε ήταν 29 ετών, έδινε τις δικές της συμβουλές, έναν επτάλογο της "κομψής γυναίκας", που θα ενδιαφέρει τις γυναίκες αναγνώστριες του μπλογκ, που επιθυμούν να μοιάσουν στο στυλ της αγαπημένης τους, αείμνηστης πρωταγωνίστριας του θεάτρου και κινηματογράφου.

Μια πρωτότυπη συνέντευξη της Τζένης Καρέζη για τα μάτια της, τις ρυτίδες και όχι μόνο

Μια αρκετά πρωτότυπη, όσο και περίεργη στη σύλληψή της συνέντευξη είχε παραχωρήσει η Τζένη Καρέζη στη δημοσιογράφο Ελευθερία Σβορώνου, η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Εμπρός στις 18.03.1967. Αντικείμενό της ήταν το... πρόσωπο της ηθοποιού και τα διάφορα χαρακτηριστικά του: από τα μάτια και τη μύτη μέχρι τις ρυτίδες. Δεν ξέρω ποια ακριβώς ήταν η πρόθεση της δημοσιογράφου, όμως οι απαντήσεις της Καρέζη ήταν αρκετά έξυπνες, δεν περιορίζονταν στην επιφάνεια, αλλά περίκλειαν βαθύτερα νοήματα, που μπορούν να εκληφθούν ως στάση ζωής και συμβουλές προς έναν άνθρωπο οποιασδήποτε εποχής. Δεν ήταν τυχαία, άλλωστε, η αποστροφή της Καρέζη ότι "άρχισα να σκέφτομαι εδώ και δυο χρόνια περίπου. Και είναι μια υψίστη ηδονή".

28 Ιουλίου 2014

Η ταινία-έκπληξη της Τζένης Καρέζη, που προβλήθηκε στη Βραζιλία τον Αύγουστο του 1968

Πολύ λίγες ταινίες από τη "χρυσή περίοδο" του ελληνικού κινηματογράφου προβλήθηκαν στο εξωτερικό. Είτε γιατί δεν υπήρχε οργανωμένο σύστημα διανομής είτε επειδή τα περισσότερα σενάρια των ελληνικών ταινιών ήταν απλοϊκά και για εσωτερική κυρίως κατανάλωση, οι μόνες παραγωγές που έβρισκαν το δρόμο για το εξωτερικό ήταν κάποιες ταινίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ή κάποιες ελάχιστες ελληνικές ταινίες που διακρίθηκαν σε κινηματογραφικά φεστιβάλ, όπως τα "Κόκκινα Φανάρια", που επίσης έκαναν μια μικρή καριέρα στην Ευρώπη κυρίως. Και μπορεί στα "Κόκκινα Φανάρια" πρωταγωνίστρια να ήταν η Τζένη Καρέζη, η οποία μάλιστα είχε αποσπάσει πολύ καλές κριτικές από τις ξένες εφημερίδες, όμως δεν ήταν αυτή η ταινία της αγαπημένης πρωταγωνίστριας που τον Αύγουστο του 1966 προβλήθηκε σε τρεις κινηματογράφους της Βραζιλίας!

Πώς ένας γραφολόγος ανέλυσε την προσωπικότητα της Τζένης Καρέζη σε ηλικία 31 ετών βάσει της υπογραφής στα αυτόγραφά της

Ένα αγαπημένο τρικ των αρκετά παλιότερων λαϊκών εφημερίδων, προκειμένου να προσελκύσουν αναγνώστες, ήταν η γραφολογία. Ζητούσαν από τους αναγνώστες τους να στείλουν ένα απλό γράμμα με την υπογραφή τους και κάποιος ειδικός συνεργάτης-γραφολόγος θα ανέλυε την προσωπικότητά τους. Το κερασάκι στην τούρτα, ώστε να γίνει πιο ελκυστικό το προϊόν, ήταν η ανάλυση της προσωπικότητας διασήμων προσωπικοτήτων με βάση την ίδια μέθοδο, δηλαδή την ανάλυση της υπογραφής τους. Κάπως έτσι, αντικείμενο έρευνας αποτέλεσε τον Αύγουστο του 1963 και η υπογραφή της Τζένης Καρέζη, όπως αποτυπωνόταν στα αυτόγραφα, που μοίραζε στους θαυμαστές της.

27 Ιουλίου 2014

Αυτό είναι το έξυπνο παπούτσι, που φροντίζει να μην χαθείς στο δρόμο!


Πώς ένας οδηγός είναι σίγουρος ότι δεν θα χαθεί, αλλά θα φτάσει ασφαλής στον προορισμό του; Το GPS να 'ναι καλά και τίποτα δεν τον φοβίζει. Τι γίνεται, όμως, με τους πεζούς, που χάνονται στις ζούγκλες των πόλεων; Λεωφόροι, σοκάκια, περισσότερες από μία οδοί με το ίδιο όνομα.. πολλές φορές ούτε κι ο χάρτης μπορεί να βοηθήσει - ειδικά όταν βρίσκεσαι για πρώτη φορά σε μια άγνωστη πόλη. Άσε που είναι χρονοβόρο ν' ανοίγεις ένα "σεντόνι" στη μέση του δρόμου ή να ψάχνεις με το δάχτυλο στον χάρτη κάποιου "έξυπνου" τηλεφώνου τα μικρά γραμματάκια, για να εντοπίσεις πού βρίσκεσαι και πού θέλεις να πας. Ποια θα ήταν η ιδανική λύση; Να ενσωματωνόταν η τεχνολογία πάνω σου!

Το δέντρο, που απλώνεται σε 14.400 τετραγωνικά μέτρα! [4 φωτογραφίες]

Στα ρεκόρ Γκίνες έχει καταχωρηθεί ως "το πιο άγριο δέντρο του πλανήτη".Αυτό, όμως, που εντυπωσιάζει με το συγκεκριμένο δέντρο Μπάνιαν, κοντά στην πόλη Καλκούτα της Ινδίας, είναι η τεράστια έκταση στην οποία είναι απλωμένο, αφού καλύπτει συνολικά μια επιφάνεια 14.400 τετραγωνικών μέτρων. Από μακριά δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται μάλλον για συστάδα δέντρων, μια ψευδαίσθηση που δημιουργούν οι 3.511 εναέριες ρίζες, που λειτουργούν ως υποστυλώματα για τα κλαδιά του δέντρου, που είναι επίσημα γνωστό ως το Μεγάλο Μπάνιαν και το οποίο άντεξε κυκλώνες και επιθέσεις από μύκητες στο πέρασμα των αιώνων. Εντυπωσιάζουν οι παρακάτω φωτογραφίες, που ανέβασαν διάφοροι επισκέπτες της περιοχής στο Wikimedia.