10 Νοεμβρίου 2012

Οι πιο αστείες ιαπωνικές διαφημίσεις!


Η Κοκκινοσκουφίτσα μένει μ' ανοιχτό το στόμα όταν βλέπει τα... τεράστια μπαλάκια ενός σκίουρου, ένας τύπος με πρόσωπο από μπανάνες, κάτι παιδάκια τσιρίζουν σαν δαιμονισμένα εξ αιτίας του Μπομπ Σφουγγαράκη, οι Ιάπωνες συνθλίβουν το παγκόσμιο ρεκόρ στην κολύμβηση και κάτι γιαγιάδες χορεύουν εκστασιασμένες χτυπώντας τον πισινό τους για ένα σνακ! Πού συμβαίνουν όλα αυτά; Στον τρελό κόσμο των ιαπωνικών διαφημίσεων, φυσικά! Διαφημίσεις λίγων δευτερολέπτων που είναι ικανές να σε κάνουν να χάσεις το μυαλό σου, αποτελούν απόλυτα φυσιολογικές για τους Ιάπωνες και κατακλύζουν τις οθόνες της τηλεόρασης τους. Δείτε μερικές:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 11 - 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Το ιαπωνικό μπόι μπαντ Arashi βρέθηκε στην πρώτη θέση των πωλήσεων παγκοσμίως με το άλμπουμ του με τίτλο "Popcorn", ενώ στη δεύτερη θέση προσγειώθηκε το "Red" της Τέιλορ Σουίφτ, το οποίο μπορεί να σημείωσε πτώση πάνω από 50% στον αριθμό των πωλήσεων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, συνεχίζει όμως με πολύ καλές επιδόσεις. 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 11 - 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Με νέο "νούμερο ένα", αλλά και με μικρές αλλαγές στις πρώτες θέσεις διαμορφώθηκε το τοπ20 του παγκόσμιου σινγκλς τσαρτ της εβδομάδας. Στην κορυφή βρέθηκε το ιαπωνικό γυναικείο συγκρότημα ΑΚΒ 48, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, ώστε κατάφερε να υπερκεράσει ακόμη και την παγκόσμια υπεροχή του Gangnam Style. Μεγάλη άνοδο σημείωσε το τραγούδι "Candy" του Ρόμπιν Γουίλιαμς, το οποίο ανέβηκε 20 ολόκληρες θέσεις σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα και βρέθηκε στην όγδοη θέση. Μεταξύ μας, πάντως, το βίντεο κλιπ του "Candy" είναι περισσότερο χαριτωμένο από το τραγούδι, το οποίο δεν αναμένεται να περιληφθεί στα κλασικά του κακού παιδιού της βρετανικής δισκογραφίας. 

Η κούκλα που διδάσκει τα καλά του θηλασμού στα παιδιά


Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει μία κούκλα, που μαθαίνει στα κοριτσάκια να θηλάζουν. Πρόκειται για το Breast Milk Baby της ισπανικής εταιρίας παιχνιδιών Berjuan Toys, στο οποίο μάλιστα απονεμήθηκε το βραβείο Dr. Toy ως ένα από τα 100 καλύτερα παιδικά προϊόντα του 2011 και ως ένα από τα 10 πιο κοινωνικά υπεύθυνα προϊόντα της ίδιας χρονιάς. Ωστόσο, στις μεν Ηνωμένες Πολιτείες το μωρό που θηλάζει μάλλον πέρασε απαρατήρητο, ενώ στην Ευρώπη και στην Αυστραλία προκαλεί αρκετές διχογνωμίες για το μήνυμα που θέλει να περάσει στα μικρά κοριτσάκια. 

Η φωτογραφία της ημέρας: Έβγαλαν γαμήλια φωτογραφία 88 χρόνια μετά το γάμο!


Όταν το μακρινό 1924 ο Wu Conghan και η Wu Sognshi αντάλλασσαν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης, οι φωτογραφικές μηχανές δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένες στην Κίνα, πολύ περισσότερο στη μικρή πόλη Nanchong της επαρχίας Sichuan.

Ημερολόγιο: 10 Νοεμβρίου


Σήμερα είναι Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012.
Γενέθλια έχει σήμερα ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας στο τζούντο, Ηλίας Ηλιάδης, οποίος γεννήθηκε το 1986. Το 1919, σαν σήμερα γεννήθηκε ο Μιχαήλ Καλασνίκοφ, ο φευρέτης του ομώνυμου όπλου, ο οποίος γίνεται 93 ετών. Ιστορικές προσωπικότητες που γεννήθηκαν μια μέρα σαν τη σημερινή ήταν ο Μαρτίνος Λούθηρος (1483-1546), ηγέτης της θρησκευτικής μεταρρύθμισης στη δυτική εκκλησία, καθώς και ο Γερμανός συγγραφέας Φρίντριχ Σίλερ (1759-1805).

9 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΤΟΠ10 ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (11 - 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012)


Ο ανανεωμένος Ρόμπιν Γουίλιαμς με το "Candy" ανέβηκε στην πρώτη θέση του βρετανικού τσαρτ, την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του. Το τραγούδι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με κλασσικά τραγούδια του"κακού παιδιού", που για τις ανάγκες του βίντεο κλιπ εμφανίζεται ως... άγγελος επί γης. Στη δεύτερη θέση έπεσε το ιδιαίτερο "Beneath Your Beatiful" του Labrinth με τη συμμετοχή της Έμιλι Σαντέ και στην τρίτη θέση βρέθηκε - την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας - το σούπερ κλαμπ χιτ "Can You Hear Me", γνωστό πιο απλά και ως "Ayayaya".

ΤΟ ΤΟΠ20 ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (11 - 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012)


Για ακόμη μία εβδομάδα δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διακυμάνσεις στην κορυφή του Billboard 100. Οι Maroon 5 παραμένουν στην πρώτη θέση και ακολουθεί στη δεύτερη θέση το "Gangnam Style", ενώ συνεχίζει την ανοδική της πορεία το "Diamonds" της Ριάνα. Άραγε, θα καταφέρει να ταράξει αρκετά τα ήρεμα νερά καταλαμβάνοντας την κορυφή του αμερικάνικου τσαρτ;

Γιατί πρέπει και οι άντρες να κάνουν τεστ εγκυμοσύνης


Πριν λίγες μέρες, ένας άνδρας που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Cappn Poopdeck στο προφίλ του στο Reddit, ανέβασε ένα χαριτωμένο comic stripe - όπως συνηθίζει άλλωστε - για να αφηγηθεί την πραγματικά χαριτωμένη - σε πρώτη ανάγνωση - εμπειρία του, όταν σκέφτηκε να κάνει ένα τεστ εγκυμοσύνης, το οποίο είχε ξεχάσει στο διαμέρισμα του η πρώην κοπέλα του. Ποιος ήταν το αποτέλεσμα: Ο άνδρας ήταν έγκυος!

Το facebook μας κάνει περισσότερο ανοιχτοχέρηδες;


Έχετε ακούσει φίλους να σας λένε για το πώς έχουν εθιστεί στο facebook - ίσως μάλιστα να είστε κι εσείς ένας από τους εθισμένους. Το πρώτο πράγμα που κάνουν ξεκινώντας τη μέρα τους και το τελευταίο πριν πέσουν για ύπνο είναι να ελέγξουν τα updates στα προφίλ των φίλων τους, τα οποία εννοείται ότι έχουν ελέγξει δεόντως και στο υπόλοιπο της ημέρας. Επομένως, δε μας προκαλεί ιδιαίτερη κατάπληξη το αποτέλεσμα πρόσφατης έρευνας που έδειξε ότι οι χρήστες του facebook τείνουν να έχουν περισσότερα κιλά. Αντίθετα, απορία δημιουργεί ένα δεύτερο εύρημα που θέλει τους χρήστες του κοινωνικού αυτού δικτύου να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Η φωτογραφία της ημέρας: Γυναίκα έκοψε τα μαλλιά σ' ένα 13χρονο κοριτσάκι λόγω διαφωνίας!


Το κοριτσάκι της φωτογραφίας, η 13χρονη Μάγκι Μιλάντ Φαγιέζ από την Αίγυπτο δείχνει στο φωτογραφικό φακό τα μαλλιά της. Η φιλονικία της 13χρονης Μάγκι μέσα στο μέτρο, την ώρα που πήγαινε στο σχολείο της, με μια γυναίκα που φορούσε νικάμπ (μια παραδοσιακή ισλαμική ενδυμασία που καλύπτει το πρόσωπο των γυναικών εκτός από τα μάτια), είχε ως αποτέλεσμα η άγνωστη να της κόψει τα μαλλιά. Κι έτσι το κοριτσάκι έμεινε με τα μαλλιά της στο χέρι! (Η φωτογραφία είναι από την εφημερίδα Al-Masry Al-Youm)

Η γερμανική 9η Νοεμβρίου


Ημερομηνία-σταθμός είναι η 9η Νοεμβρίου για την ιστορία του σύγχρονου γερμανικού κράτους, καθώς δεν είναι λίγα τα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα και άλλαξαν την πορεία της Γερμανίας - άλλες φορές θετικά και άλλες αρνητικά.

Ημερολόγιο: 9 Νοεμβρίου


Σήμερα είναι Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012.
Σαν σήμερα το 1974 γεννήθηκε ο Ιταλός ποδοσφααριστής Αλεσάντρο ντε Πιέρο, ο οποίος αποχώρησε μεν από τη Γιουβέντους πριν ένα χρόνο, ωστόσο δεν κρέμασε τα παπούτσια και αγωνίζεται σε ομάδα της Αυστραλίας. Ένα χρόνο νωρίτερα γεννήθηκε ο Έλληνας ποδοσφαιριστής Ζήσης Βρύζας, ο οποίος όμως άφησε την ενεργό αθλητική δράση, εδώ και αρκετά χρόνια.

8 Νοεμβρίου 2012

Νέα υπόθεση Μίλι Βανίλι; Το μουσικό σκάνδαλο που συγκλονίζει την Αυστρία!


Ένα μουσικό σκάνδαλο συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες την Αυστρία επισκιάζοντας ακόμη και τις αμερικανικές εκλογές. Το δημοφιλέστερο συγκρότημα τραγουδιών schlager της χώρας, οι Kastelruther Spatzen, κατηγορούνται από τον παραγωγό τους ότι επί 35 χρόνια δεν ηχογραφούν οι ίδιοι τα τραγούδια τους, αλλά κάποιοι άσχετοι!

Ένα μουσείο για τη Σακίρα!


Στις 2 Φεβρουαρίου 1977, στην Μπαρανκίγια της Κολομβίας γεννήθηκε η Σακίρα Ισαβέλ Μεμπαράκ Ριπό, που πολλά χρόνια αργότερα θα γινόταν γνωστή στην παγκόσμια μουσική σκηνή απλά ως... Σακίρα. Τριάντα πέντε χρόνια μετά, η γενέτειρα πόλη της Λατίνας τραγουδίστριας (με ρίζες από το Λίβανο) σκέφτηκε να την τιμήσει ιδρύοντας ένα μουσείο αποκλειστικά αφιερωμένο στο "άξιο τέκνο" της πόλης.

Είναι ΑΥΤΗ η αδερφή του Τζορτζ Κλούνεϊ;;


Ο Τζορτζ Κλούνεϊ είναι πολύ δημοφιλής στις γυναίκες, ενώ συχνά ψηφίζεται ως ένας από τους πιο σέξι άντρες του πλανήτη. Ενδεχομένως, η γοητεία του να οφείλεται στα γονίδια που κληρονόμησε από τη μητέρα του, (Νίνα Μπρους Γουόρεν), η οποία ήταν βασίλισσα της ομορφιάς.

Η πιο τυχερή γυναίκα στον κόσμο είναι 91 ετών. Κέρδισε δύο φορές το λαχείο μέσα σε 3 μήνες!


"Αν έχεις τύχη διάβαινε" λέει η παροιμία, όμως ειλικρινά πόση τύχη είχε μαζευτεί στο χέρι της 91χρονης Λένα Ίτον από την Ιντιανάπολις των ΗΠΑ, η οποία έχοντας το άγγιγμα του Μίδα επέλεξε σωστά και κέρδισε μεγάλα χρηματικά ποσά από λαχεία δύο φορές μέσα σε τρεις μήνες, κάτι που σύμφωνα με τις στατιστικές μπορεί να συμβεί μόλις 1 φορά στα 5.3 τρισεκατομμύρια;

Οι ταινίες της εβδομάδας


Ένα ελληνικό κοινωνικό δράμα (J.A.C.E), μία αμερικανική κωμωδία με "επτά ψυχοπαθείς", ένα δυνατό δράμα από τη Δανία ("Το κυνήγι") σχετικά με τις πολύπλοκες παρενέργειες ενός ψέματος και μια γαλλική ταινία κινουμένων σχεδίων με γεύση από... Ελλάδα ("Το μεγάλο ταξίδι της Ζαράφα") συνθέτουν το μενού των ταινιών που κάνουν απόψε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Όταν ο Μανώλης Ανδρόνικος ανακάλυψε τον τάφο του Φιλίππου στη Βεργίνα


Σήμερα συμπληρώνονται 35 χρόνια από την ημέρα (8 Νοεμβρίου 1977) που ο Μανώλης Ανδρόνικος και οι συνεργάτες του προέβησαν σε μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα: τον βασιλικό τάφο του Φιλίππου στη Βεργίνα. Επρόκειτο για το αναπάντεχο επιστέγασμα μιας περιπέτειας 25 ετών, που έφερε στο φως άγνωστε πτυχές της αρχαιοελληνικής ιστορίας.

Ημερολόγιο: 8 Νοεμβρίου


Σήμερα είναι Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012.
Τα γενέθλια του έχει σήμερα ο Γάλλος ηθοποιός Αλέν Ντελόν, ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα το 1935, την ίδια μέρα που στη Νιγρίτα Σερρών γεννιόταν ο λαϊκός τραγουδιστής Στράτος Διονυσίου. Το 1954 γεννήθηκε στο Ναγκασάκι ο συγγραφέας Καζούο Ισιγκούρο, γνωστός κυρίως από το μυθιστόρημα του "Τα απομεινάρια μιας ημέρας", για το οποίο βραβεύτηκε με το Man Booker Prize, το 1989. 

7 Νοεμβρίου 2012

Ιάπωνας έβγαλε σε δημοπρασία τον εαυτό του!


Εσείς τι θα βγάζατε σε δημοπρασία, αν είχατε ανάγκη από γρήγορα χρήματα; Ίσως κάποιο περιττό αντικείμενο μέσα στο σπίτι, του οποίου η απουσία δε θα σας γίνει ιδιαίτερα αισθητή ή, αν είστε απελπισμένοι, ενδεχομένως μια σπάνια συλλογή, κάποιο ακριβό κόσμημα κλπ. Σε κάθε περίπτωση, θα πρόκειται για κάποιο αντικείμενο. Τι θα λέγατε ν' ακολουθούσατε το παράδειγμα ενός Ιάπωνα 22 ετών, ο οποίος έβγαλε σε δημοπρασία... τον εαυτό του;

Πώς θα χάσεις τις θερμίδες που πήρες καταναλώνοντας το αγαπημένο σου αναψυκτικό.


Μια αρκετά πρωτότυπη ιδέα είχαν οι υπεύθυνοι της βρετανικής Coca Cola. Θέλοντας να πείσουν ότι εκτός από το κέρδος ενδιαφέρονται και για την υγεία των καταναλωτών, τους δίνουν ιδέες μέσω της ιστοσελίδας για το πώς μπορούν να χάσουν τις θερμίδες που περιέχει ένα τενεκεδένιο κουτί του αγαπημένου τους αναψυκτικού - Coca Cola, Sprite, Fanta και τ' άλλα αναψυκτικά που διατίθενται στην αγορά.

Το τραγούδι της ημέρας: Μπρους Σπρίνγκστιν - Born In the USA


Με τον Μπαράκ Ομπάμα να έχει επανεκλεγεί για δεύτερη θητεία στην προεδρία των ΗΠΑ, ένα τραγούδι που θα ταίριαζε στη σημερινή ημέρα είναι το "Born in the USA" του Μπρους Σπρίγκστιν. Δύο είναι οι λόγοι: κατ' αρχήν ο Σπρίνγκστιν, γνωστός και ως "το αφεντικό" ("the boss") είναι από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές τόσο του Δημοκρατικού κόμματος όσο και του Ομπάμα κι εξάλλου, ο αμερικανός πρόεδρος έχει κατηγορηθεί τόσο πολύ από τους πολιτικούς του αντιπάλους ως προς τον τόπο γέννησης του, ώστε το τραγούδι αυτό έχει και μια συμβολική αξία.

Ημερολόγιο: 7 Νοεμβρίου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012.
Ο Γάλλος μουσικός παραγωγός David Guetta γίνεται σήμερα 45 ετών - μια καλή αφορμή για ένα σπιτικό πάρτι αφιερωμένο στις εθιστικές χορευτικές επιτυχίες του. Επίσης γενέθλια έχει σήμερα ο  Ελληνοαυστραλός, πολυνίκης πρώην παίκτης του τένις Μαρκ Φιλιππούσης, ο οποίος γεννήθηκε το 1976, αλλά και η τηλεπαρουσιάστρια και μοτνέλο Δούκισσα Νομικού (Σταρ Ελλάς 1997), η οποία γίνεται 26 ετών. 

6 Νοεμβρίου 2012

Το μουσικό είδωλο της Σαουδικής Αραβίας που τραγουδάει.. χιπ χοπ!


Για πολλούς, ειδικά στο εξωτερικό, η χιπ-χοπ μουσική έχει συνδεθεί με τη βία, τα γκέτο και τα κοινωνικά προβλήματα. Θα έλεγε κανείς ότι τα χιπ-χοπ τραγούδια αποτελούν μια σύγχρονη εκδοχή των πολιτικοκοινωνικών τραγουδιών της δεκαετίας του '60 και του '70. Την ίδια στιγμή, οι τραγουδιστές αυτού του είδους συνοδεύονται συνήθως από καλλίγραμμες, ελαφρότατα ντυμένες κοπέλες, μπλέκουν συχνά σε καβγάδες ή έχουν άλλα μπλεξίματα με το νόμο - γενικά ο τρόπος ζωής τους δεν ταιριάζει με μια βαθύτατα συντηρητική χώρα, όπως η Σαουδική Αραβία. 

Αλίκη Διπλαράκου: Η πρώτη διεθνής διάκριση της ελληνικής ομορφιάς το 1930


Η δεύτερη διοργάνωση των ελληνικών καλλιστείων πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 1930. Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν για ακόμη μια χρονιά έντονο, ενώ το θέατρο "Ολύμπια" της οδού Ακαδημίας που φιλοξενούσε το διαγωνισμό, ήταν ασφυκτικά γεμάτο από νωρίς. Είχε μαζευτεί όλη η αφρόκρεμα της αθηναϊκής κοινωνίας της εποχής, πλήθος κόσμου, οι περσινές εστεμμένες και φυσικά, η περσινή νικήτρια, Ασπασία Καρατζά, η οποία συνοδευόταν από τον μνηστήρα της. Μάλιστα, η είσοδος της Καρατζά προκάλεσε φρενίτιδα ενθουσιασμού στους θεατές, πολλοί από τους οποίους σχολίαζαν ότι παρέμενε ακόμη η ωραιότερη Ελληνίδα..

Ημερολόγιο: 6 Νοεμβρίου


Σήμερα είναι Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012.
Τα γενέθλια του γιορτάζει ο ηθοποιός Ίθαν Χοκ, ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα το 1970. Το 1952 γεννήθηκε ο Αμερικανός συγγραφέας Μάικλ Κάνινγκαμ, ο οποίος έγινε γνωστός για το μυθιστόρημα "Οι ώρες" ("The Hours"), για το οποίο βραβεύτηκε με Πούλιτζερ, ενώ μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη.

5 Νοεμβρίου 2012

Δυο ελληνικά νησιά ανάμεσα στα 30 καλύτερα του κόσμου


Το Travel + Leizure είναι ένα από τα σημαντικότερα ταξιδιωτικά περιοδικά με εκατομμύρια αναγνώστες στις Ηνωμένες Πολιτείες και με πολλές διεθνείς εκδόσεις. Οι αναγνώστες του περιοδικού κλήθηκαν να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους νησιά απ' όλον τον κόσμο. Έτσι, διαμορφώθηκε το τελικό τοπ30, στο οποίο φαίνεται να κυριαρχούν τα νησιά της Χαβάης και άλλων αμερικανικών πολιτειών - κάτι αναμενόμενο, καθώς ψήφισαν Αμερικανοί.. Ωστόσο, στη λίστα αυτή συναντούμε και δύο ελληνικά νησιά, το ένα εκ των οποίων βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα και πρώτο μεταξύ των μεσογειακών νησιών.

Το ξέσπασμα του Έλληνα οδηγού που κατηγορεί τον "ατρόμητο Φέλιξ" για βιαιοπραγία


Όλοι τον θαυμάσαμε όταν στις 14 Οκτωβρίου πραγματοποίησε ένα ασύλληπτο εγχείρημα πηδώντας από ύψος 39 χιλιομέτρων. Ωστόσο, ο 43χρονος Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ, γνωστός και ως ο "ατρόμητος Φέλιξ", αυτές τις μέρες θα έρθει αντιμέτωπος με την αυστριακή δικαιοσύνη με αφορμή ένα περιστατικό που συνέβη πριν δύο χρόνια, όταν ένας Έλληνας οδηγός φορτηγού κατηγόρησε τον Μπαουμγκάρτνερ ότι τον γρονθοκόπησε. 

Πού βρίσκεται ο πλανήτης του Σούπερμαν;


Ένας από τους δημοφιλέστερους υπερήρωες, αν όχι ο δημοφιλέστερος, είναι ο Σούπερμαν, γέννημα της φαντασίας των Τζο Σούστερ και Τζέρι Σίγκελ, ένας ήρωας κόμικ που εισέβαλε στις ζωές μας στα τέλη της δεκαετίας του '30 προορισμένος να σώσει τους κατοίκους της Μετρόπολις από τους πάσης φύσεως κακούς. Ο Σούπερμαν δεν κατάγεται από τη Γη, αλλά ήρθε στον πλανήτη μας ύστερα από μια έκρηξη που κατέστρεψε τον πλανήτη από τον οποίο κατάγεται, τον Κρύπτον. Ο πλανήτης είναι, φυσικά, φανταστικός. Έχετε, όμως, ποτέ αναρωτηθεί πόσο κοντά στη Γη θα μπορούσε να βρίσκεται, αν υπήρχε στ' αλήθεια;

Ο πρώτος αμερικανός πρόεδρος με αμφισβητούμενη χώρα γέννησης


Μεγάλος θόρυβος ξεσπούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν τέσσερα χρόνια, πριν ακόμα την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στο αξίωμα του προέδρου της χώρας, όταν οι αντίπαλοι του έθεταν θέμα για τον τόπο γέννησης του. Γεννήθηκε όντως στη Χαβάη, όπου ζούσαν η μητέρα και η γιαγιά του, ή μήπως στην Κένυα, όπου ήταν η πατρίδα του βιολογικού του πατέρα;

Ημερολόγιο: 5 Νοεμβρίου


Σήμερα είναι Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012.
Τι κοινό έχουν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Μπράιαν Άνταμς, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και ο Κέβιν Τζόνας; Σήμερα γιορτάζουν τα γενέθλια τους. Η διαφορά βρίσκεται μόνο στη χρονολογία που γεννήθηκαν οι τέσσερις τραγουδιστές-εκπρόσωποι τριών διαφορετικών μουσικών ειδών. Το 1953 γεννήθηκε ο Μαχαιρίτσας, το 1956 ο Μπράιαν Άνταμς, το 1978 ο Χατζηγιάννης και μόλις το 1987 ο μεσαίος των Jonas Brothers. Επίσης, σαν σήμερα το 1945 γεννήθηκε και η αρχηγός του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Δείτε πώς ήταν η Ντίνα Κώνστα το 1965!


Συνήθως, στις ιστοσελίδες που ασχολούνται με το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ διαβάζουμε θέματα, όπως "δες πώς είναι σήμερα ο τάδε διάσημος". Κάποιες φορές, όμως, γίνονται και υπερβολές. Για παράδειγμα, πρόσφατα μια σελίδα έγραφε με μεγάλα γράμματα "Δείτε πώς είναι σήμερα η Ντένη Μαρκορά"!. Μα, η Ντίνα Κώνστα, η ηθοποιός που υποδυόταν τη θρυλική "Ντένη" στη σειρά "Δυο ξένοι", εξακολουθεί είναι μια πολύ δραστήρια ηθοποιός που εμφανίζεται τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση δίνοντας συνεντεύξεις. Περισσότερο ενδιαφέρον θα είχε να βλέπαμε μια νεανική φωτογραφία της ηθοποιού, πολλά χρόνια πριν, όταν ακόμη έκανε τα πρώτα της βήματα στο θέατρο.

4 Νοεμβρίου 2012

Η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού μας κάνει καλύτερους ανθρώπους;


Θέλετε να καλοπιάσετε τα υπόλοιπα, καλομαθημένα μέλη της οικογένειας, ώστε να σας βοηθήσουν στις δουλειές του σπιτιού; Θέλετε να ζητήσετε από κάποιον στριφνό γείτονα μια εξυπηρέτηση, αλλά φοβάστε μήπως σας αρνηθεί; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να; ψήσετε λίγο σπιτικό ψωμί και να το δώσετε για να το μυρίσει ο άνθρωπος που έχετε βάλει στο στόχαστρο σας. Έτσι, αυξάνονται οι πιθανότητες να ξυπνήσετε τον καλό εαυτό που κρύβεται βαθιά μέσα του, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Πανεπιστημίου της Νότιας Βρετάνης στη Γαλλία.

Ποιες τροφές μας κάνουν περισσότερο έξυπνους;


Άραγε, το I.Q. είναι και θέμα φαγητού; Ορισμένες τροφές βοηθούν όντως στην καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία σε διάφορες δραστηριότητες, όπως μνήμη, συγκέντρωση κλπ, χάρη στις θρεπτικές τους ουσίες. Ας τις δούμε:

Εξωφρενικό! Ρούχα για μωρά-σφουγγαρίστρες!

Χαριτωμένο ή απλά τραγικό;

Η ανθρώπινη ανοησία δεν γνωρίζει σύνορα ξεπερνώντας συχνά ακόμη και την πιο τρελή φαντασία. Όταν δε στη μέση μπαίνει το κέρδος, ακόμη και οι πιο ηλίθιες ιδέες πλασάρονται ως "έξυπνες" επιχειρηματικές προτάσεις. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και τα βρεφικά ρούχα-σφουγγαρίστρες, σκοπός των οποίων είναι η "ωφέλιμη" εκμετάλλευση των αμέτρητων ωρών που μπουσουλάνε τα μωρά στο πάτωμα. Αφού λερώνονται που λερώνονται τα ρούχα τους, γιατί να μην βάλουν κι ένα σφουγγάρισμα;

Η κατάταξη των κρατών ως προς την ευημερία για το 2012. Πολύ χαμηλά στα θέματα ατομικών ελευθεριών η Ελλάδα.


Το Legatum Institut είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός με έδρα το Λονδίνο, που μελετάει την ευημερία και την ανάπτυξη των λαών σε συνάρτηση με τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες κάθε χώρας. Όπως κάθε χρόνο, το Ινστιτούτο δημοσίευσε έναν παγκόσμιο Κατάλογο Ευημερίας για το έτος 2012, δηλαδή κατάταξης των κρατών (142 συνολικά) σε οκτώ κατηγορίες: Οικονομία, Εκπαίδευση, Επιχειρηματικότητα και Ευκαιρίες, Κυβερνησιμότητα, Υγεία, Προσωπικές Ελευθερίες, Κοινωνία & Ασφάλεια και Κοινωνικό Κεφάλαιο.

Ημερολόγιο: 4 Νοεμβρίου


Σήμερα είναι Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012.
Πολλές είναι οι σημαντικές προσωπικότητες που έχουν σήμερα γενέθλια, όπως ο Αναστάσιος, αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας (γενν. το 1929 στον Πειραιά) και ο Τραϊάν Μπασέσκου, νυν πρόεδρος της Ρουμανίας (γενν. το 1951). Το 1969 γεννήθηκαν ο Αμερικανός ράπερ Παφ Ντάντι και ο ηθοποιός Μάθιου ΜακΚόναχι, ενώ 40 χρονών γίνεται ο βετεράνος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής Λουίς Φίγκο. Στις 4 Νοεμβρίου 1883 είχε γεννηθεί και ο Νικόλας Πλαστήρας, στρατηγός και πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας. 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 4 - 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Πρώτη εβδομάδα πωλήσεων για το "Red", το τέταρτο προσωπικό άλμπουμ της Τέιλορ Σουίφτ, το οποίο και ξεπούλησε - σχεδόν ενάμιση εκατομμύριο παγκοσμίως, εκ των οποίων 1.200.000 αντίτυπα μόνο στις ΗΠΑ. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο τραγουδιστής της χιπ χοπ Κέντρικ Λαμάρ και στην τρίτη θέση βρέθηκε - από πρώτο την περασμένη εβδομάδα - το "Night Train" του Jason Aldean.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 4 - 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Χωρίς αλλαγές στην κορυφή και με μοναδικό είσοδο στην εικοσάδα ενός ρεμίξ του "Girl On Fire" της Αλίσια Κις, στο οποίο συμμετέχει η Νίκι Μινάζ, διαμορφώθηκε το τοπ20 του παγκόσμιου σνγκλς τσαρτ της εβδομάδας. Ο Psy, πάντως, συμπληρώνει έξι εβδομάδες στο "νούμερο ένα" και δε φαίνεται να απειλείται άμεσα.