25 Αυγούστου 2012

ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Ο ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΤΟ 1991;


Οι δυο τους θεωρούνται ίσως τα πιο αγαπημένα μέλη των κριτικών επιτροπών στα διάφορα μουσικά τάλεντ σόου που προβλήθηκαν την τελευταία δεκαετία στη χώρα μας. Τη δεκαετία του '90 ήταν μάνατζερ των δύο πιο πετυχημένων ποπ τραγουδιστών της εποχής, του Σάκη Ρουβά και του Γιώργου Μαζωνάκη. Ο λόγος, φυσικά, γίνεται για τον Ηλία Ψινάκη και για τον Νίκο Μουρατίδη. 

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


Σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών προσθέτει χρόνια ζωής. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 713 γυναικών που διένυαν την όγδοη δεκαετία της ζωής τους. Όσες έτρωγαν άφθονα φρούτα και λαχανικά και παράλληλα γυμνάζονταν, εμφάνιζαν οκτώ φορές λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα στην επόμενη πενταετία. Εξάλλου, σύμφωνα με άλλη έρευνα του Πανεπιστημίου St. Andrew της Σκοτίας, τα φρούτα και τα λαχανικά ομορφαίνουν το δέρμα. Αναμφίβολα πρόκειται για τις πιο υγιεινές τροφές, οι οποίες δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιο κανενός. Ωστόσο, έχει διαπιστωθεί ότι οι άντρες τείνουν να αποκλείουν τα φρούτα και τα λαχανικά από το προσωπικό τους μενού, αντίθετα από τις γυναίκες. Πού οφείλεται αυτή η διαφορά;

ΜΕ.. ΣΕΞΟΜΕΤΡΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΑΤΣΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΔΕΣ ΠΟΡΝΕΣ


Οι γερμανικές αρχές βγάζουν και από τη μύγα ξύγκι όσον αφορά τους φόρους. επομένως, δε θα μπορούσαν να αφήσουν στο φορολογικό απυρόβλητο το.. αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο, την πορνεία. Πιο συγκεκριμένα, στο στόχαστρο μπήκε η πορνεία του πεζοδρομίου, όπου το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει μια εκδιδόμενη γυναίκα θα ήταν να κρατήσει λογιστικά βιβλία ή να κουβαλάει μαζί της μπλοκ αποδείξεων. Η λύση; Το... σεξόμετρο.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012.
Σαν σήμερα γεννήθηκαν μεταξύ άλλων: ο ιδιαίτερος Αμερικανός σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον (54 ετών), ο τουρκικής καταγωγής Γερμανός συνάδελφος του Φατίχ Ακίν (39), ο Σουηδός ηθοποιός/πρωταγωνιστής του True Blood Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ (36), το τηλεοπτικό Gossip Girl  Μπλέικ Λάιβλι (25), το τοπ μόντελ Κλόντια Σίφερ (42), αλλά και ο Σκωτσέζος ηθοποιός - για πολλούς ο καλύτερος Τζέιμς Μποντ της μεγάλης οθόνης - Σον Κόνερι, ο οποίος γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1930. Χρόνια πολλά σε όλους!

24 Αυγούστου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Οι Γιαπωνέζες AKB 48 βρέθηκαν στην πρώτη θέση του παγκόσμιου άλμπουμ τσαρτ με την τέταρτη δισκογραφική τους δουλειά που έχει τίτλο "1830m", ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο ράπερ 2 Chainz. Για ακόμη μία εβδομάδα, σταθερές αξίες παραμένουν οι Αντέλ, οι Maroon 5, ο Τζάστιν Μπίμπερ και οι Linkin Park.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Μετά το αμερικάνικο τσαρτ, η Τέιλορ Σουίφτ κατέκτησε και το παγκόσμιο, καθώς το  "We Are Never Ever Getting Back Together" βρέθηκε στην πρώτη θέση. Οι νέες είσοδοι της εβδομάς σημειώθηκαν από δύο μπόι μπαντς, τους Γιαπωνέζους Kis-My-Ft2 και τους Βρετανούς One Direction, καθώς και από τη Ρίτα Όρα, η οποία βρέθηκε στην πρώτη θέση του βρετανικού σινγκλς τσαρτ με το "How We Do (Party)", όμως στο παγκόσμιο τσαρτ μόλις που κατάφερε να μπει στο τοπ20.

ΟΙ "ΩΡΑΙΕΣ ΚΟΙΜΩΜΕΝΕΣ" ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ "ΠΡΙΓΚΙΠΑ"! ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Θύμα της κατάρας μιας γριάς μάγισσας, η 16χρονη πριγκίπισσα Αυγή τσιμπήθηκε από το αδράχτι την ώρα που έγνεθε και έπεσε σε βαθύ ύπνο. Η πριγκίπισσα κοιμόταν για εκατό ολόκληρα χρόνια, μέχρι που ένας νεαρός πρίγκιπας έφτασε στο εγκαταλελειμμένο παλάτι, ανέβηκε στον ψηλότερο πύργο, όπου βρισκόταν το κρεβάτι της πριγκιποπούλας, εντυπωσιάστηκε από την ομορφιά της, τη φίλησε και εκείνη.. ξύπνησε! 

ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ! Η... ΣΕΞΙ (;) ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ 86ΧΡΟΝΗΣ ΔΟΥΚΙΣΣΑΣ ΚΑΓΙΕΤΑΝΑ ΜΕ ΜΑΓΙΟ

Η 86χρονη δούκισσα Καγιετάνα, το πλήρες όνομα της οποίας είναι Μαρία ντελ Ροζάριο Καγιετάνα Αλφόνσα Βικτόρια Γιουτζένια Φρανσίσκα Φιτς-Τζέιμς Στιούαρτ ι ντε Σίλβα, 18η Δούκισσα της Άλμπα και κάτοχος περισσότερων από 40 ακόμη τίτλους, είναι παγκοσμίως γνωστή για δύο λόγους: σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες έχει τους περισσότερους τίτλους ευγενείας από οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο στον πλανήτη, ενώ τον Οκτώβριο του 2011, οι φωτογραφίες από το γάμο της με τον κατά 24 χρόνια νεώτερο της κοινό θνητό Αλφόνσο Ντίεζ έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Η "ΓΥΜΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ" ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΗΡΙΑΛ


Ο Γουόλντεν Σμιντ (Άστον Κούτσερ) μπαίνει ολόγυμνος στην κουζίνα του νέου του σπιτιού. "Μέρα!", χαιρετάει την Μπέρτα, την 60 και κάτι ετών οικιακή βοηθό, που τακτοποιεί τα ράφια. Εκείνη γυρίζει και τον κοιτάζει. "Θεούλη μου!", αναφωνεί. "Είμαι ο Γουόλντεν" της συστήνεται ο νέος ιδιοκτήτης και εκείνη του απαντάει: "Είμαι εντυπωσιασμένη". Ο Γουόλντεν δεν είναι ήρωας κάποιου μυθιστορήματος άρλεκιν, αλλά ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Άστον Κούτσερ στην κωμικά σειρά "Two And a Half Men", την "πιο πετυχημένη σειρά της τελευταίας δεκαετίας" σύμφωνα με τους New York Times, που στην Ελλάδα προβάλλεται με τον τίτλο "Δύο και κάτι άντρες".

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012.
Ένας από τους πιο δημοφιλείς σύγχρονους συγγραφείς, ο Βραζιλιάνος Πάολο Κοέλιο γιορτάζει σήμερα τα γενέθλια του, ενώ κλείνει τα 65 του χρόνια. Ένα χρόνο αργότερα γεννήθηκαν τόσο ο Γάλλος μουσικός Ζαν-Μισέλ Ζαρ όσο και ο νυν Πρόεδρος της Φινλανδίας Σάουλι Νινίστο.
Η Ουκρανία γιορτάζει την επέτειο από την ψήφιση της Πράξης της Ανεξαρτησίας από το ουκρανικό Κοινοβούλιο στις 24 Αυγούστου 1991, λίγες μέρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα για την απομάκρυνση του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ από την προεδρία της Σοβιετικής Ένωσης. 

23 Αυγούστου 2012

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΚΕΛΙ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΣ ΜΠΡΕΪΒΙΚ

Θα θέλατε να μείνετε σ' αυτό το δωμάτιο; Εδώ είναι φυλακισμένος ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, γνωστός και ως ο "μακελάρης του Όσλο". Ένα κελί που οι Έλληνες κρατούμενοι δεν αναμένεται να το δουν ούτε στα πιο τρελά όνειρα τους.

Όταν πριν λίγες εβδομάδες είδε στο φως της δημοσιότητας η αυτοσχέδια πλαστική πισίνα των φυλακών Κορυδαλλού, οι αντιδράσεις ήταν οξύτατες. Πολλοί ήταν εκείνοι που σκανδαλίστηκαν για την περιττή πολυτέλεια που απολαμβάνουν οι κρατούμενοι - από πότε άραγε είναι πολυτέλεια μια πλαστική πισίνα για το καυτό ελληνικό καλοκαίρι; - και άλλοι πάλι θυμήθηκαν την τήρηση της τυπικής νομιμότητας - μπορεί να μην να ζητούν αποδείξεις όταν κάνουν τα ψώνια τους, αλλά "ανησύχησαν" για την αυθαίρετη πισίνα των φυλακών.

ΤΟ ΤΟΠ10 ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 )


Η ανατροπή, της ανατροπής, την ανατροπή, ω ανατροπή. Τα έξι από τα δέκα πρώτα τραγούδια του βρετανικού σινγκλς τσαρτ της εβδομάδας είναι νέες είσοδοι, κάτι που αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι το βρετανικό τοπ10 είναι από τα πιο ρευστά και απρόβλεπτα στον κόσμο. Στην κορυφή βρέθηκε η Rita Ora (η οποία γεννήθηκε στην Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου, αλλά η οικογένεια της μεγάλωσε στη Βρετανία λίγους μήνες αργότερα) με το χορευτικό "How We Do (Party)". 

ΤΟ ΤΟΠ20 ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012)


Την προηγούμενη εβδομάδα βρισκόταν μόλις στην 72η θέση του Billboard Hot 100. Μία εβδομάδα μετά, όμως, εκτοξεύτηκε στην κορυφή του αμερικάνικου σινγκλς τσαρτ. Ο λόγος για το "We Are Never Ever Getting Back Together" της Τέιλορ Σουίφτ, το οποίο δε θα μπορούσες να το πεις και η "τραγουδάρα" που θα μπορούσε να εκτοξευτεί από τη μια στιγμή στην άλλη, αν και σίγουρα δεν πρόκειται ούτε και για τραγούδι που προσβάλλει την αισθητική του μέσου ακροατή. 

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Από την Τρίτη προβάλλεται ήδη η ταινία "Ο Σκοτεινός Ιππότης: η Επιστροφή", ενώ σήμερα βγαίνει στις αίθουσες ακόμα τρεις ταινίες σε πρώτη προβολή: το ανατρεπτικός αρκουδάκι "Τεντ", το αισθηματικό δράμα "Το δικό μας βαλς" και η γαλλική κωμωδία "Για όλα φταίει τ' όνομα σου". Η επανέκδοση της εβδομάδας είναι η γαλλική ταινία "Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα" χάρη στην οποία ανέτειλε το άστρο της Μπριζίτ Μπαρντό πριν από 55 περίπου χρόνια.

Η ΦΑΛΑΚΡΗ ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΜΠΑΡΜΠΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟ


Το Δεκέμβριο του 2011 ξεκίνησε στο facebook μια καμπάνια με τίτλο "Beautiful and Bald Barbie! Let's see if we can get it made!" ("Όμορφη και φαλακρή Μπάρμπι! Ας δούμε αν μπορέσουμε να καταφέρουμε να κατασκευαστεί!"). Σκοπός της καμπάνιας ήταν να πειστεί η κατασκευάστρια εταιρία Mattel μια εξίσου ελκυστική κούκλα Μπάρμπι, η οποία θα κρατάει συντροφιά σε κοριτσάκια απ' όλον τον κόσμο που πάσχουν από καρκίνο και έχουν χάσει τα μαλλιά τους, ώστε να τονωθεί η αυτοπεποίθησή τους και να αισθανθούν ότι δε διαφέρουν από τα υπόλοιπα παιδιά.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012.
Σαν σήμερα το 1572 έλαβε χώρα στο Παρίσι η σφαγή χιλιάδων Ουγενότων (δηλαδή των Γάλλων Προτεσταντών), στα γεγονότα που είναι γνωστά και και ως η Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου, καθώς τα επεισόδια ξεκίνησαν το βράδυ της 23ης Αυγούστου και διήρκεσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης, που είναι η γιορτή του αγίου Βαρθολομαίου. Πρόκειται για ένα από τα χαρακτηριστικότερα περιστατικά των θρησκευτικών πολέμων μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών, που συγκλόνισαν την Ευρώπη του 16ου αιώνα.

22 Αυγούστου 2012

Η ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΜΙΑΣ ΠΡΩΗΝ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΑΣΑΝΤ


Διαβάζοντας ή παρακολουθώντας τις εξελίξεις στη Συρία, όπου ο ακήρυκτος εμφύλιος πόλεμος μαίνεται ανελέητος και η διεθνής κοινότητα παραμένει αδύναμη να συμβάλλει στην εκτόνωση της κρίσης, σίγουρα το πρώτο που έρχεται στο μυαλό είναι οι χιλιάδες νεκροί και τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων ακόμα και γυναικόπαιδα. Ωστόσο, δεν μπορούμε να μη σταθούμε και στους ανθρώπους εκείνους που λόγω της δουλειάς τους βρίσκονται στο μέσο των "δύο πυρών" προσπαθώντας να εξισορροπήσουν από τη μια την αποστολή τους ως φερέφωνα του επίσημου καθεστώτος και από την άλλη τα προσωπικά τους συναισθήματα για το ανθρωπιστικό δράμα που εκτυλίσσεται στην ίδια τους τη χώρα: οι δημοσιογράφοι.

ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ


Το Εμπορικό Επιμελητήριο της επαρχίας Μόντσα-Μπριάντσα στη Λομβαρδία της Ιταλίας προχώρησε σε μια πρωτότυπη έρευνα προσπαθώντας να υπολογίσει την αξία επτά εκ των σημαντικότερων ευρωπαϊκών μνημείων. Μεταξύ αυτών, ωστόσο, δεν περιλαμβάνεται κάποιο από τα πολλά αρχαιοελληνικά ή βυζαντινά μνημεία που υπάρχουν στη χώρα μας - ούτε καν η Ακρόπολη. Αν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αποφάσιζαν να βάλουν πωλητήριο στα σημαντικότερα ιστορικά τους μνημεία, πόσο θα "έπιανε το μαλλί";

ΟΙ ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ


Το Τουρκμενιστάν είναι ένα κράτος της κεντρικής Ασίας - πρώην σοβιετική δημοκρατία - άγνωστο στον πολύ κόσμο, αν και γεωστρατηγικά βρίσκεται σε ένα από τα πιο εύφλεκτα σημεία του πλανήτη, καθώς συνορεύει με το Ιράν και το Αφγανιστάν. Αν υπάρχουν δύο πράγματα που οι περισσότεροι γνωρίζουν γι' αυτή τη χώρα, το ένα από αυτά είναι τα πλούσια αποθέματα πετρελαίου και - κυρίως - φυσικού αερίου που βρίσκονται στο υπέδαφος της και το δεύτερο είναι οι εκκεντρικοί δικτάτορες που έχουν κυβερνήσει τη χώρα από τις 27 Οκτωβρίου 1991, όταν η τότε Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Τουρκμενιστάν διακήρυξε την ανεξαρτησία της.

"ΚΟΠΕΛΙΑ, ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ... ΕΛΛΗΝΙΚΟ"; (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΦΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΕΞ!)


Το UrbanDictionary είναι ένα αξιοπρεπέστατο σάιτ που ιδρύθηκε το μακρινό 1999, αλλά αγνοούσα μέχρι πρόσφατα την ύπαρξη του. Είναι ένα είδος αγγλικού λεξικού που γράφεται από απλούς χρήστες και το οποίο δε φιλοδοξεί να πάρει τον εαυτό του στα σοβαρά. Τη στιγμή που γράφεται αυτή η ανάρτηση, η σελίδα περιέχει 6,724,827 ορισμούς, ενώ σε κάθε λέξη αντιστοιχούν συνήθως περισσότεροι του ενός ορισμοί, καθώς, όποιος χρήστης το επιθυμεί, είναι ελεύθερος να δώσει τη δική του ματιά - κάτι αντίστοιχο με το ελληνικό σάιτ slang.gr.

21 Αυγούστου 2012

Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΑΤΕΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΥΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ: ΜΑΣΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Μια Κινεζούλα χαμογελάει με νάζι στο φακό, λίγο πριν απολαύσει το μπάνιο της στη θάλασσα.

Τα καλοκαίρια οι ελληνικές παραλίες γεμίζουν ασφυκτικά από κόσμο - Έλληνες ή ξένους τουρίστες -  που απολαμβάνουν τις καταγάλανες θάλασσες και τον λαμπρό ήλιο. Οι λουόμενοι - άντρες και γυναίκες - φορούν συνήθως τα πιο προκλητικά μαγιό που κυκλοφορούν στο εμπόριο, αλείφουν το σώμα τους με αντηλιακή κρέμα διαφορετικού δείκτη προστασίας - ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και τα μπάνια που έχει ήδη κάνει ο καθένας. Ορισμένοι που φοβούνται τις βλαβερές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας περνούν τον περισσότερο χρόνο κάτω από μια ομπρέλα και βγαίνουν στον ήλιο μόνο τόσο όσο χρειάζεται για ν' αποκτήσουν το ποθητό μαυρισμένο (μπρονζέ) δέρμα. Άλλοι πάλι, οι πιο ριψοκίνδυνοι, αμελούν να βάλουν καν αντηλιακό ή περνούν πολύ περισσότερες από τις επιτρεπόμενες ώρες κάτω από τον ήλιο, απορροφημένοι από το κυνήγι του τέλειου μαυρίσματος. Γενικότερα, το μαυρισμένο σώμα αποτελεί αντικείμενο του πόθου για άντρες και γυναίκες, εξ ου και πολλοί καταφεύγουν στη λύση του σολάριουμ τις μουντές χειμωνιάτικες μέρες. 

ΤΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Σε περιόδους ισχνών αγελάδων τα λεφτά δεν είναι για ξόδεμα - πολύ περισσότερο γα περιττές γαστρονομικές απολαύσεις. Αν όμως τα φαγητά είναι πραγματικά η "αχίλλειος πτέρνα" σας και είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε και το τελευταίο σας σεντ "προς τέρψιν κοιλίας" ή αν απλά οι τσέπες είναι γεμάτες λεφτά και όχι καβούρια, η παρακάτω λίστα, υπεύθυνη για την οποία είναι η σελίδα του BBC Travel, σίγουρα θα σας ενδιαφέρει.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012.
Ο "θρύλος" γιορτάζει και κλείνει τα 26 του χρόνια. Ο λόγος για τον Γιουσέιν Μπολτ, τον καλύτερο σπρίντερ όλων των εποχών - μέχρι σήμερα τουλάχιστον - ο οποίος γεννήθηκε στις 21 Αυγούστου 1986. Δέκα χρόνια νωρίτερα, μια μέρα σαν κι αυτή, γεννήθηκε και ο Έλληνας τραγουδιστής - μεγαλωμένος στην Ολλανδία - Νίκος Βέρτης. Τα γενέθλια της γιορτάζει επίσης η ηθοποιός Κιμ Κατράλ (η σεξουαλικά απελευθερωμένη Σαμάνθα του "Sex and the City"), η οποία θα σβήσει 56 κεράκια στην τούρτα, αν φυσικά χωράνε.

20 Αυγούστου 2012

ΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ


Όσοι είμαστε από μια ηλικία και κάτω, τους αγαπήσαμε - κυρίως - μέσα από τις ταινίες τους. Οι περισσότεροι δε βρίσκονται στη ζωή, ενώ κάποιοι ίσως και να είχαν πεθάνει πριν καν γεννηθούμε εμείς. Άλλοι πάλι ζουν, αλλά σπανίως τους βλέπουμε να δίνουν κάποια συνέντευξη. Πώς αποφάσισαν, όμως, να ασχοληθούν με την τέχνη του ηθοποιού; Πότε πήραν τη μεγάλη απόφαση και πώς αντέδρασαν οι οικογένειες τους, σε μια εποχή που οι ηθοποιοί - οι καλλιτέχνες γενικά - είχαν κακή φήμη; Μέσα από σειρά συνεντεύξεων που δημοσιεύθηκαν στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ το μακρινό 1959, πριν από 53 ολόκληρα χρόνια, μεγάλοι ηθοποιοί του θεάτρου και του κινηματογράφου διηγήθηκαν τις προσωπικές τους ιστορίες. Ας διαβάσουμε ορισμένες από αυτές:

63 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΑΝΖ: Ο ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ


Σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο του άρθρου 22 της Συμβάσεως της Βιέννης "περί διπλωματικών σχέσεων", που υπογράφηκε στις 18.04.1961 και τέθηκε σε ισχύ τρία χρόνια αργότερα: "Οι χώροι της (διπλωματικής) αποστολής είναι απαραβίαστοι. Δεν επιτρέπεται σε πρόσωπα που ενεργούν εκ μέρους του κράτους υποδοχής να εισέρχονται σε αυτούς, παρά μόνο με τη συγκατάθεση του αρχηγού της (διπλωματικής) αποστολής". Εξάλλου, σύμφωνα με το τρίτο εδάφιο του ίδιου άρθρου: "Οι χώροι της αποστολής, η επίπλωση τους και τα λοιπά είδη που βρίσκονται σε αυτά, όπως και τα μεταφορικά μέσα της αποστολής, χαίρουν ασυλίας από έρευνα, επίταξη, κατάσχεση ή εκτέλεση εκτελεστικών μέτρων". 

ΤΙ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ


Μια ενδιαφέρουσα ανταπόκριση από την πρωτεύουσα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες στη γαλλόφωνη ελβετική εφημερίδα LE TEMPS. Οι δημοσιογράφοι Jean Arnault Dérenset και Laurent Geslin επισκέφτηκαν τα Σκόπια και περιγράφουν το έκτρωμα στο οποίο τείνει να μετατραπεί η γειτονική πρωτεύουσα, η κεντρική πλατεία της οποίας (η πλατεία Μακεδονίας, όπως ονομάζεται) έχει γεμίσει από αγάλματα ιστορικών προσωπικοτήτων. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012.
Σαν σήμερα, το 1949, γεννήθηκε η ηθοποιός Κατιάνα Μπαλανίκα, την ίδια ακριβώς μέρα με τον Νικόλαο Άσημο, τραγουδιστή-σύμβολο του αναρχικού χώρου, ο οποίος αυτοκτόνησε το 1988, σε ηλικία 39 ετών.

ΠΟΙΟΣ ΤΥΠΟΣ ΑΝΤΡΑ ΑΡΕΣΕ ΣΤΗΝ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ;


Υπήρξε από τις σημαντικότερες και δημοφιλέστερες ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Έκανε δύο γάμους: πρώτα με τον κοσμικογράφο Ζάχο Χατζηφωτίου (1962-'65) και στη συνέχεια με τον ηθοποιό Κώστα Καζάκο (από το 1968 μέχρι το θάνατο της τον Ιούλιο του 1992). ο άνδρας της ζωής της και πατέρας του Κωνσταντίνου. Ποιος, όμως, ήταν ο τύπος άνδρα που άρεσε στην Τζένη Καρέζη; Ποια χαρακτηριστικά ήταν εκείνα που έκλεβαν την καρδιά της γοητευτικής ηθοποιού σύμφωνα με τα δικά της λόγια; 

19 Αυγούστου 2012

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΟΔΥΣΣΕΑ"


Ο "Οδυσσέας" του Ιρλανδού συγγραφέα Τζέιμς Τζόις θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Περιλαμβάνεται σε όλες τις λίστες που συντάσσονται από συγγραφείς, κριτικούς ή λογοτεχνικά περιοδικά αναφορικά με τα καλύτερα βιβλία του 20ου αιώνα ή όλων των εποχών, ενώ - σύμφωνα με την αμερικανική εκδοτική εταιρία Modern Library - έχει αξιολογηθεί ως το κορυφαίο αριστούργημα της αγγλόφωνης λογοτεχνίας του 20ου αιώνα. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012.
Ο Έλληνας αθλητής της ιστιοπλοΐα; και δύο φορές Ολυμπιονίκης (χρυσός στην Ατλάντα και αργυρός στην Αθήνα) Νίκολαος Κακλαμανάκης γιορτάζει σήμερα τα γενέθλια του και κλείνει τα 42 του χρόνια. Ένα χρόνο μικρότερος είναι ο ηθοποιός Μάθιου Πέρι, ο οποίος επίσης γεννήθηκε σαν σήμερα. Επίσης, μεταξύ των γεννημμένων τη 19η Αυγούστου συγκαταλέγονται ο Ελληνοαμερικάνος ηθοποιός Τζον Στάμος (49 ετών), ο Ιταλός σκηνοθέτης Νάνι Μορέτι (59), αλλά και ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, ο οποίος γεννήθηκε στο Χόουπ του Αρκάνσας στις 19 Αυγούστου 1946.