24 Νοεμβρίου 2012

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο των 4.2 εκατομμυρίων δολαρίων.


Μια κατασκευή που θα 'θελε πολύ να θυμίζει χριστουγεννιάτικο δέντρο κατασκεύασε ένα ιαπωνικό κοσμηματοπωλείο, απευθυνόμενο σε ματαιόδοξους ανθρώπους, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται το αποκαλούμενο "πνεύμα των Χριστουγέννων", αλλά θεωρούν τις γιορτές ως μια ακόμη ευκαιρία επίδειξης πλούτου. 

Ο 17χρονος τραγουδιστής που ντύνεται σαν γιαπωνέζικη κούκλα και θέλει να εκπροσωπήσει τη Σουηδία στη φετινή Γιουροβίζιον.


Πριν λίγες μέρες, η κρατική τηλεόραση της Σουηδίας ανακοίνωσε τα ονόματα των τραγουδιστών που είναι υποψήφιοι για να εκπροσωπήσουν τη χώρα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον, που θα φιλοξενηθεί από τη σκανδιναβική χώρα τον ερχόμενο Μάιο. Από τους 16 καλλιτέχνες, την παράσταση "κλέβει" - όχι απαραίτητα για τις φωνητικές του ικανότητες - ένας 17χρονος Σουηδός, ο οποίος ντύνεται σαν γιαπωνέζικη κούκλα, τραγουδάει στα ιαπωνικά, ενώ είναι αρκετά γνωστός στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου - όχι όμως και στην πατρίδα του.

Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση στην εξωτερική εμφάνιση της Σούζαν Μπόιλ!


Όταν η Σούζαν Μπόιλ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην οντισιόν του τάλεντ σόου Britain's Got Talent το 2009, η αντίδραση του κοινού ήταν από αρνητική έως χλευαστική, μέχρι που όλοι την άκουσαν να τραγουδάει. Στη σημερινή εποχή, θεωρούμε σχεδόν αυτονόητο ότι όποιος έχει μια ατημέλητη εξωτερική εμφάνιση δεν μπορεί να έχει κάποιο ταλέντο, όπως π.χ. μια εξαιρετική φωνή. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι κατά κανόνα ισχύει το ακριβώς αντίθετο, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. 

Η ιστορία της κοπέλας που διεκδίκησε το δικαίωμα στο θάνατο, το δικαστήριο τη δικαίωσε και μετά εκείνη άλλαξε γνώμη.


Αίσθηση προκάλεσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και σ' ολόκληρο τον κόσμο, η ιστορία της ΣουνγκΕούν Γκρέις Λι, της 28χρονης κοπέλας που πάσχει από καρκίνο του εγκεφάλου στο τελικό στάδιο, παράλυτη σε όλο της το σώμα από το λαιμό και κάτω. Η κοπέλα ήρθε σε σύγκρουση με τους θρησκευόμενους γονείς της κορεατικής καταγωγής, όταν διεκδίκησε πριν από λίγους μήνες το δικαίωμα να πεθάνει. Το δικαστήριο τη δικαίωσε, όμως λίγο μετά η Γκρέις άλλαξε γνώμη σε ένδειξη αγάπης για του γονείς της.

Οι 4 πρόεδροι των ΗΠΑ που δολοφονήθηκαν


Όύτε ένας, ούτε δύο, ούτε καν τρεις, αλλά τέσσερις υπήρξαν μέχρι σήμερα οι πρόεδροι της χώρας που θέλει ν' αυτοπροβάλλεται ως "πρότυπο σύγχρονης δημοκρατίας", οι οποίοι έπεσαν θύματα δολοφονικών επιθέσεων - χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε φυσικά τις αποτυχημένες απόπειρες. Καθώς σήμερα συμπληρώνονται 49 χρόνια από την περίεργη δολοφονία του Λι Όσβαλντ, του φερόμενου ως δολοφόνου του Τζον Κένεντι, ας κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στις 4 προεδρικές δολοφονίες που συγκλόνισαν την αμερικανική ιστορία.

Σαν σήμερα: 24 Νοεμβρίου


Σήμερα είναι Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 - των εν αγίοις πατέρων ημών και ιερομαρτύρων Κλήμεντος Πάπα Ρώμης και Πέτρου Αλεξανδρείας, σύμφωνα με το εορτολόγιο της Εκκλησίας..

23 Νοεμβρίου 2012

Τραγουδιστές από την Αφρική ενώνουν τις φωνές τους για να βοηθήσουν τους Νορβηγούς που "υποφέρουν"!


Θέλοντας να δώσουν τη δική τους απάντηση στην απλοϊκή εντύπωση πολλών δυτικών ότι τα πολλά και σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαοί της Αφρικής μπορούν να λυθούν απλά με εράνους για τη συγκέντρωση χρημάτων, μια ομάδα Αφρικανών τραγουδιστών ετοίμασαν ένα τραγούδι με το οποίο ζητούν βοήθεια για τα παιδιά της Νορβηγίας, μίας από τις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη, επειδή... υποφέρουν από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

ΤΟ ΤΟΠ10 ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART ( 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012)


Μα, τι έχουν οι One Direction και τραβούν τόσο πολύ τους Βρετανούς; Μέχρι να βρούμε μια πειστική απάντηση στο βασανιστικό αυτό ερώτημα, το βρετανικο-ιρλανδικό μπόι μπαντ βλέπει το ένα μετά το άλλο τα τραγούδια του ν' ανεβαίνουν στην πρώτη θέση του βρετανικού σινγκλς τσαρτ, όπως συνέβη αυτήν την εβδομάδα με το "Little Things". Πολλές οι νέες είσοδοι για ακόμη μία εβδομάδα, καθώς στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Μπρούνο Μαρς "κλεισμένος έξω από τον Παράδεισο", ενώ στην τρίτη συναντούμε τις άγνωστες Little Mix, που αναδείχτηκαν από το περσινό, βρετανικό X-Factor, το οποίο και κέρδισαν.

ΤΟ ΤΟΠ20 ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012)


Αυτό που δεν κατόρθωσε το "Gangnam Style", το κατάφερε το "Diamonds" της Ριάνα και ύστερα από εννιά εβδομάδες παραμονής στην κορυφή, το "One More Night" των Μαρούν 5 έπεσε στη δεύτερη θέση του αμερικάνικου σινγκλς τσαρτ (Billborad 100). Σταθερή στην τρίτη θέση παρέμεινε η Ke$ha, ενώ στην τέταρτη θέση ανέβηκε το feelgood τραγούδι "Locked Out of Heaven" του Μπρούνο Μαρς

WTPh? Μια πρωτότυπη ιδέα από τη Δανία, που θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα!

Η ελληνική γλώσσα δεν είναι εύκολη για να την κατανοήσουν οι ξένοι τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας - ειδικά το ελληνικό αλφάβητο, πολλοί χαρακτήρες του οποίου είναι άγνωστοι ή προφέρονται διαφορετικά απ' ότι το λατινικό αλφάβητο. Μήπως, λοιπόν, θα έπρεπε να σκεφτούμε μια έξυπνη ιδέα, όπως αυτή που άρχισε να εφαρμόζεται στη Δανία σε τουριστικές περιοχές της Κοπεγχάγης;

Φάε όπως η οικογένεια Ομπάμα! Τι περιείχε το δείπνο της "πρώτης οικογένειας" των ΗΠΑ για την Ημέρα των Ευχαριστιών!


Πώς θα σου φαινόταν να έτρωγες μια μέρα ό,τι τρώει και η οικογένεια Ομπάμα; Βέβαια, δεν μιλάμε για το μενού μια συνηθισμένης ημέρας, αλλά για το δείπνο της οικογένειας του αμερικανού προέδρου κατά την Ημέρα των Ευχαριστιών. Καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν - μόλις ένας μήνας μας χωρίζει - πάρε μια ιδέα για το τι μπορεί να περιλαμβάνει το γιορτινό μενού, ώστε να μπορείς να περηφανεύεσαι ότι έφαγες ένα.. προεδρικό μενού:

Τα 6 πολύνεκρα δυστυχήματα στην ιστορία της ελληνικής πολιτικής αεροπορίας.


Σήμερα συμπληρώνονται 36 χρόνια από το δεύτερο πιο πολύνεκρο δυστύχημα στην ιστορία της ελληνικής πολιτικής αεροπορίας, όταν 56 άνθρωποι έχασαν την ζωής τους ύστερα από την πρόσκρουση ενός αεροσκάφους της Ολυμπιακής Αεροπορίας στον ορεινό όγκο του νομού Κοζάνης. Με αφορμή αυτήν τη θλιβερή επέτειο, ας κάνουμε μια επιγραμματική αναδρομή στα έξι - όλα κι όλα - θανατηφόρα αεροπορικά δυστυχήματα στην ιστορία της ελληνικής πολιτικής αεροπορίας - από την ΤΑΕ μέχρι την Ο.Α. Ο αριθμός των δυστυχημάτων, όπως και των νεκρών, είναι μικρός και γι' αυτό η Ολυμπιακή θεωρείται μια από τις ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο. Μία περίεργη σύμπτωση: τα τέσσερα από τα έξι συνέβησαν χρονιά που τελείωνε σε "9". Ας τα θυμηθούμε:

Η φωτογραφία της ημέρας: Το σπίτι που βρίσκεται στη μέση ενός αυτοκινητόδρομου.

Σαν σήμερα: 23 Νοεμβρίου


Σήμερα είναι Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 και σύμφωνα με την εκκλησία είναι η γιορτή των εν αγίοις πατέρων ημών Γρηγορίου επισκόπου Ακραγαντίνων και Αμφιλοχίου επισκόπου Ικονίου.

22 Νοεμβρίου 2012

Οι ταινίες της εβδομάδας


Μετά τις.. αναβροχιές της περασμένης εβδομάδας, πλούσιο σε νέες προτάσεις είναι το μενού της κινηματογραφικής εβδομάδας που ξεκινάει σήμερα και μάλιστα με προτάσεις απ' όλον τον κόσμο: από Τιμ Μπάρτον και (Frankenweenie) και Μέριλ Στριπ ("Ποτέ δεν είναι αργά"), μέχρι μια αμερικανο-γερμανική συμπραραγωγή φαντασίας με τον Τομ Χανκς ("Cloud Atlas"), ένα γαλλικό δράμα ("Holy Motors"), μια ταινία για την μετα-κομμουνιστική Ουγγαρία ("Το δάσος"), αλλά και η περσινή υποψηφιότητα της Δανίας για τα Όσκαρ ("Μπουένος Άιρες. σ' αγαπώ").

Η κατάρα της οικογένειας Κένεντι


Όταν το 1849, ο 26χρονος αγρότης Πάτρικ Κένεντι από το Dunganstown της Ιρλανδίας αποφάσιζε να μεταναστεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπως και δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες του την ίδια περίοδο, κατά κάποιον τρόπο έκανε την τύχη του. Άφησε πίσω του μια χώρα που υπέφερε από το λοιμό, κατάφερε να επιβιώσει των άσχημων συνθηκών που επικρατούσαν στο καράβι που μετέφερε στοιβαγμένους Ιρλανδούς μετανάστες στο Νέο Κόσμο και εκεί, όταν έφτασε, δημιούργησε μια μεγάλη, ευτυχισμένη οικογένεια, τα μέλη της οποίας αργότερα θα μεγαλουργούσαν. 

Ιστορικές ομιλίες: Ο λόγος που εκφώνησε ο Τζον Κένεντι την ημέρα της ορκωμοσίας του.


Σε συνέντευξη του προς τον δημοσιογράφο Χένρι Μπράντον, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Sunday Times στις 3 Ιουλίου 1960, κατά τη διάρκειας του προεκλογικού του αγώνα, ο Τζον Φιτζέρλαντ Κένεντι απάντησε - μεταξύ άλλων - στο ερώτημα για τα προσόντα που εκείνος πίστευε ότι πρέπει να διαθέτει ένας Πρόεδρος. Απάντησε: ".. ήθος, ευθυκρισία, δυναμισμό, νοητική πολυπραγμοσύνη, γνώση και αίσθηση της ιστορίας, ισχυρή αίσθηση του μέλλοντος, διορατικότητα και πολλά άλλα χαρίσματα, βεβαίως. Απλώς αναφέρω τα πλέον στοιχειώδη, που θα χαρακτήριζαν έναν Πρόεδρο επιτυχημένο".

Οι γλωσσικές περιπέτειες της γαλοπούλας!

Σήμερα, που οι Αμερικάνοι γιορτάζουν την Ημέρα των Ευχαριστιών, το τραπέζι σε κάθε σπίτι θα περιλαμβάνει κι ένα πιάτο γεμιστή γαλοπούλα. Αντίστοιχα, τα Χριστούγεννα η γαλοπούλα θα έχει περίοπτη θέση στο εορταστικό μενού τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Το συγκεκριμένο πτηνό έχει ταυτιστεί με πολλές πατρίδες, καθώς σε διαφορετικές γλώσσες αποδίδεται με τελείως διαφορετικές ονομασίες, μοναδικό κοινό στοιχείο των οποίων είναι ότι συνδέονται με κάποια χώρα: από την Τουρκία και την Ινδία μέχρι τη Γαλλία, το Περού, ακόμη και την Ελλάδα!

Σαν σήμερα: 22 Νοεμβρίου


Σήμερα είναι Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012, γιορτή των αγίων Αποστόλων Φιλήμονος, Απφίας, Αρχίππου και Ονησίμου, της αγίας μάρτυρος Καικιλίας και των συν αυτή Βαλλεριανού και Τιβουρτίου.

21 Νοεμβρίου 2012

Τι χριστουγεννιάτικο δώρο να κάνεις στη Σουηδέζα που γνώρισες το περασμένο καλοκαίρι!


Το καλοκαίρι που πέρασε την είδες στην παραλία: ψηλή, ξανθιά και με αμφίβολες καμπύλες. Κατάλαβες αμέσως ότι είναι Σουηδέζα και σκέφτηκες να κάνεις μια προσπάθεια. "You are beautiful. I love you" της είπες κι εκείνη είτε σου χαμογέλασε είτε σου έδωσε ένα γερό χαστούκι που ακόμη το θυμάσαι. Τέλος πάντων, με κάποιον τρόπο, όπως μόνο ένα greek καμάκι που σέβεται τον εαυτό του ξέρει να κάνει, ανταλλάξατε mail και ενίοτε μιλάτε από το Messenger ή το Skype - πώς αλλιώς θα κρατήσεις το ενδιαφέρον της μέχρι το επόμενο καλοκαίρι ή μέχρι να πας εσύ μετανάστης στη Σουηδία. Τώρα που πλησιάζουν Χριστούγεννα, μια σημαντική γιορτή για τους Σουηδούς, έχεις σκεφτεί τι δώρο θα της κάνεις, ώστε να μην παγώσει το ενδιαφέρον της για σένα;

Παράλογοι ή λογικοί; Μαθητές νηπιαγωγείου στη Σιβηρία μαθαίνουν να κάνουν κρύο ντουζ στα χιόνια!


Η Σιβηρία είναι ένα από τα πιο κρύα μέρη  του πλανήτη. Η μέση ετήσια θερμοκρασία είναι 2.4 βαθμοί Κελσίου (σύνολο μέρας και νύχτας), ενώ πέντε μήνες το χρόνος, από το Νοέμβριο μέχρι το Μάρτιο, σπάνια ανεβαίνει πάνω από το μηδέν, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έχετε αναρωτηθεί, πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες της ζωής σε μια τόσο κατεψυγμένη περιοχή για τις περισσότερο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, τους ηλικιωμένους και τα παιδιά; Δύσκολο; Χμ.. για ξανασκεφτείτε το - για τα παιδιά τουλάχιστον! Σ' ένα νηπιαγωγείο της πόλης Barnaul, η διευθύντρια σκληραγωγεί τους μικρούς μαθητές βάζοντας τους να ρίχνουν κρύο νερό στο σώμα τους και, μάλιστα, ενώ βρίσκονται στα χιόνια!

Λύθηκε το μυστήριο του θανάτου διάσημου αστρονόμου πριν από 400 χρόνια. Ήταν δολοφονία ή όχι;


Ο Τύχο Μπράχε (ή Τύχων Βράχιος, όπως αποδίδεται εξελληνισμένο το όνομα του) ήταν ένας από τους σημαντικότερους αστρονόμους του 16ου αιώνα και ο καθηγητής του Γιόχαν Κέπλερ. Ακολουθώντας τα βήματα του Κοπέρνικου, ο Μπράχε διατύπωσε μια αντίστοιχη θεωρία, που ήθελε τους πλανήτες να κινούνται γύρω από τον Ήλιο, αν και έκανε κι εκείνος το λάθος να θεωρήσει ότι ο Ήλιος περιστρεφόταν γύρω από την ακίνητη Γη. 

Η φωτογραφία της ημέρας: Τα ιαπωνικά, μπλε Χριστούγεννα


Οι Ιάπωνες, αν και στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι Χριστιανοί, αγαπούν τα Χριστούγεννα και το δείχνουν στολίζοντας τις μεγαλουπόλεις τους, όπως την πρωτεύουσα Τόκιο, με χιλιάδες λαμπάκια. Η περιοχή Midtown του Τόκιο στολίστηκε με μπλε φωτάκια, όπως το θέλει η παράδοση, τα οποία θα είναι αναμμένα μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου.

Πηγή: JapanToday

Σχετικά θέματα:

Όταν γεννιόταν η τηλεόραση: Τι έγραφαν οι ελληνικές εφημερίδες του Μεσοπολέμου για το νέο μέσο που άλλαξε τον τρόπο ζωής της ανθρωπότητας


Καθώς σήμερα (21 Νοεμβρίου) είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Τηλεόρασης, ας κάνουμε μια αναδρομή πολλά χρόνια πίσω, στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου, για να δούμε πώς οι ελληνικές εφημερίδες αντιμετώπιζαν πριν από οκτώ περίπου δεκαετίες την τηλεόραση, που βρισκόταν ακόμη στα σπάργανα.

Σαν σήμερα: 21 Νοεμβρίου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012. Η Εκκλησία γιορτάζει την "εν τω ναώ είσοδο της υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου", αυτό που ονομάζουμε τα "Εισόδια της Θεοτόκου", σε ηλικία 3 ετών, όπως ήταν το τάμα των γονιών της.

Ένας χρόνος λειτουργίας του μπλογκ: μια αναδρομή, κάποιες σκέψεις.

Πριν από ένα χρόνο, στις 20 Νοεμβρίου 2011, ξεκίνησα το παρόν μπλογκ. Η ιδέα ήρθε αυθόρμητα εκείνο το κυριακάτικο απόγευμα, όταν βρήκα μια σελίδα που είχε λίστες με τις γιορτές της κάθε ημέρας ανά τον κόσμο. Ψάχνοντας να μάθω περισσότερα για την κάθε γιορτή, διαπίστωσα ότι οι πληροφορίες που υπήρχαν σε ελληνικές ιστοσελίδες ήταν ελάχιστες έως ανύπαρκτες ορισμένες φορές. 

20 Νοεμβρίου 2012

Το τραγούδι που σόκαρε τους 16αρηδες μαθητές στη Νέα Ζηλανδία


Οι Νεοζηλανδοί έφηβοι είναι πολύ συντηρητικοί ή το θέμα που κλήθηκαν να απαντήσουν κατά τη διάρκεια εξέτασης ήταν όντως προκλητικό; Ή μήπως άλλη είναι η πραγματική αιτία του σάλου που προκλήθηκε και τίναξε στον αέρα την εξεταστική στο μάθημα των γερμανικών στη χώρα των kiwi; Η είδηση, πάντως, κάνει από χτες το γύρο του κόσμου.

Έρευνα δείχνει ότι η ανεργία συνδέεται με αύξηση του κινδύνου για καρδιοπάθειες.


"Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη" λέει μια παροιμία, όμως και η ανεργία επίσης. Σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών ερευνητών του Πανεπιστημίου Duke, που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Archives of Internal Medicine, η ανεργία αυξάνει τον κίνδυνο πρόκλησης καρδιακών επεισοδίων.

Το boxoffice όλων των ταινιών Τζέιμς Μποντ: από την περισσότερο μέχρι τη λιγότερο πετυχημένη


Λιγότερο από ένα μήνα μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας Skyfall στο Λονδίνο και δέκα μέρες μετά την αμερικανική πρεμιέρα, η εικοστή τέταρτη ταινία με πρωταγωνιστή τον υπέρ-κατάσκοπο Τζέιμς Μποντ αποτελεί την πιο πετυχημένη εισπρακτικά ταινία της κινηματογραφικής σειράς δείχνοντας από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της άγριες διαθέσεις της. Πώς, όμως, θα κατατάσσονταν όλες οι ταινίες του Άγγλου μυστικού πράκτορα με βάσεις τις εισπράξεις τους; Ποια ήταν η περισσότερο και ποια η λιγότερο επιτυχημένη ταινία;

Χρόνια πολλά, MEGA! Αφιέρωμα στην πρώτη μέρα του τηλεοπτικού σταθμού, στις 20 Νοεμβρίου 1989!


20 Νοεμβρίου 1989. Στην Τσεχία, εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές προανήγγειλαν το τέλος του κομμουνιστικού καθεστώτος, ενώ στην Ελλάδα οι αρχηγοί των τριών - τότε - κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ) συζητούσαν μετ' εμποδίων για το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης. Τη μέρα εκείνη γεννήθηκε το MEGA Channel, ο πρώτος πανελλαδικής εμβέλειας ιδιωτικός, τηλεοπτικός σταθμός της χώρας, το τηλεοπτικό τοπίο της οποίας περιελάμβανε μόνο τα τρία κρατικά κανάλια και ελάχιστους σταθμούς τοπικής εμβέλειας.

Σαν σήμερα: 20 Νοεμβρίου


Σήμερα είναι Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012. Σύμφωνα με το εορτολόγιο της Εκκλησίας γιορτάζονται τα Προεόρτια των Εισοδίων της Θεοτόκου και η μνήμη των εν αγίοις πατέρων ημών Γρηγορίου του Δεκαπολίτου και Πρόκλου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως.

Αναδρομή στα ελληνικά καλλιστεία των δεκαετιών '50 και '60. (ανανεωμένο)

Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκαν τα καλλιστεία για την ανάδειξη της Σταρ Ελλάς και Μις Ελλάς - η πρώτη διοργάνωση που αναμεταδόθηκε διαδικτυακά. Πριν από πενήντα και εξήντα χρόνια τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Μέσα από το αρχείο εφημερίδων που μπορεί κάποιος να βρει στην ψηφιακή συλλογή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, μάζεψα ορισμένα στοιχεία και ορισμένες από τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν την εποχή εκείνη.

19 Νοεμβρίου 2012

Το ελβετικό πείραμα με τις παμπ (και) για χρήστες ναρκωτικών.


Ένα ενδιαφέρον πείραμα ξεκίνησε το 2001 στην πόλη Bienne (ή Biel) της Ελβετίας, στο καντόνι της Βέρνης, σκοπός του οποίου ήταν η ενσωμάτωση των ναρκομανών της περιοχής στην τοπική κοινωνία. Τότε, ξεκίνησε τη λειτουργία της η παμπ Yukka, η οποία απευθυνόταν σε όλον τον πληθυσμό, χωρίς ν' αποκλείει την είσοδο στους χρήστες ναρκωτικών - το ακριβώς αντίθετο. Ακριβώς πάνω από την παμπ είχε διαμορφωθεί ένας ειδικός χώρος με την ονομασία "Cactus", όπου μπορούσε κάποιος θάμωνας να πάει για να "τσιμπηθεί", να κάνει δηλαδή ένεση ηρωίνης. 

Μπορούμε να μάθουμε τι ώρα θα πεθάνουμε;


Είναι κάποιες φορές που σκεφτόμαστε, τι καλά που θα 'ταν να ξέραμε εκ των προτέρων τη μέρα που θα πεθάνουμε. Θα οργανώναμε καλύτερα το χρόνο μας, θα λέγαμε ίσως όσα θα θέλουμε να πούμε, θα κάναμε όσα θα θέλαμε να κάνουμε, θα ήμασταν έτοιμοι ψυχολογικά. Τι θα λέγατε να μαθαίναμε όχι τη μέρα, αλλά την ώρα που πρόκειται να πεθάνουμε;

Οι πιο περίεργες ιαπωνικές εφευρέσεις


Οι περισσότεροι έχουμε συνδυάσει την Ιαπωνία με την τεχνολογική πρόοδο της χώρας αυτής. Δεν υπάρχει γκάτζετ που να φτάνει στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη και να μην έχει δοκιμαστεί, να μη θεωρείται ήδη παλιό" στην Ιαπωνία. Όμως, δεν ήταν πάντα έτσι τα πράγματα. Τα πρώτα χρόνια μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, τις δεκαετίες του '50 και του '60, η Ιαπωνία δεν αποτελούσε τον "παράδεισο της τεχνολογίας" που είναι σήμερα. Ουκ ολίγες ήταν οι εφευρέσεις εκείνης της περιόδου, που θα μπορούσαν να κερδίσουν το βραβείο της χειρότερης εφεύρεσης όλων των εποχών.

Εσύ θα πλήρωνες για να βγεις απλά ένα ραντεβού;


Πολλοί είναι οι άντρες της Ιαπωνίας που θα τους χαρακτηρίζαμε ντροπαλούς στις σχέσεις τους με το άλλο φύλο. Δυσκολεύονται να προσεγγίσουν μια κοπέλα, να της ζητήσουν να βγουν ραντεβού, ακόμη και να μιλήσουν μαζί τους. Επειδή, όμως, και οι ντροπαλοί έχουν ψυχή, στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου ιδρύθηκε μια νέα υπηρεσία με την ονομασία "Moe Date", με την οποία μπορεί κάποιος να νοικιάσει ραντεβού με το κορίτσι των ονείρων του με...τιμοκατάλογο.

Ημερολόγιο: 19 Νοεμβρίου


Σήμερα είναι Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012.
Δύο πρόσωπα που συνδέονται με την ιστορία του CNN έχουν σήμερα γενέθλια: ο ιδρυτής του σταθμού Τεντ Τέρνερ γεννήθηκε σαν σήμερα το 1938, ενώ τρία χρόνια νωρίτερα γεννήθηκε ο δημοσιογράφος Λάρι Κινγκ, ο οποίος έγινε παγκόσμια γνωστός από το τοκ σόου που παρουσίαζε στον τηλεοπτικό σταθμό επί μία 25ετία, μέχρι το 2010. 

18 Νοεμβρίου 2012

Οι 7 κανόνες για να μην σε πετάξει το facebook.


Ξύπνησες μια ωραία πρωία, άνοιξες το λάπτοπ σου, δοκίμασες να μπεις στην αγαπημένη σου σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά έφαγες άκυρο; Τι έγινε; Έχεις εχθρούς που σε ζηλεύουν ή, πολύ απλά, παραβίασες κάποιον από τους κανόνες του facebook - αυτά τα ψιλά γραμματάκια που κλίκαρες όταν έκανες εγγραφή, αλλά δεν τα διάβασες, επειδή ήταν πάρα πολλά και όλα στα αγγλικά; Μήπως υπέπεσες σ' ένα από τα 7 πιο κάτω παραπτώματα;

Πώς η Κιμ Καρντάσιαν έγινε παράπλευρο θύμα της σύγκρουσης Ισραηλινών και Παλαιστινίων!


Καθώς η εύθραυστη ειρήνη στη Μέση Ανατολή κρέμεται από μια κλωστή ύστερα από την κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, η τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν που σχολιάζει τους πάντες και τα πάντα μέσω τουίτερ, παραμέρισε λίγο τα συνήθη ενδιαφέροντα της (gossip, μυστικά ομορφιάς, σέξι πόζες κλπ.) και σκέφτηκε να κάνει πολιτική παρέμβαση. Όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε και ξαφνικά η Κιμ βρέθηκε εν μέσω διασταυρούμενων πυρών.

Το βίντεο του youtube που βοήθησε την αστυνομία στη σύλληψη του κλέφτη.


Οι κάμερες που έχουν τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα αλλά και το Youtube έχουν φέρει επανάσταση σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Ο καθένας γίνεται ρεπόρτερ με το κινητό του τηλέφωνο και με τα βίντεο που ανεβάζει στη δημοφιλή ιστοσελίδα αποκαλύπτει εικόνες και καταστάσεις που δεν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε αλλιώς, όπως π.χ. κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας. Κάποιες φορές, όμως, το Youtube λειτουργούν ως σύμμαχος της αστυνομίας, βοηθώντας στον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός παραβάτη του νόμου, όπως συνέβη πρόσφατα στη Βουδαπέστη.

Ο θρύλος του Γουλιέλμου Τέλου


Ο Γουλιέλμος Τέλος είναι ο μεγαλύτερος λαϊκός ήρωας της Ελβετίας, παρόλο που η ιστορικότητα του αμφισβητείται. Ό,τι γνωρίζουμε για εκείνον, το αντλούμε από βιβλία που διηγούνται τα κατορθώματα του, ενώ κυριότερη πηγή αποτελεί το Chronicon Helveticum του Aegidius Tschudis, που εκδόθηκε το 18ο αιώνα και στο οποίο βασίστηκε το θεατρικό έργο "Γουλιέλμος Τέλος" του Φρίντριχ Σίλερ. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο βιβλίο, σαν σήμερα (18 Νοεμβρίου) το 1307 έλαβε χώρα το πιο φημισμένο από τα κατορθώματα του Γουλιέλμου Τέλου, όταν στόχευσε επιτυχώς με το βέλος του ένα μήλο, που ήταν τοποθετημένο πάνω στο κεφάλι του γιου του. Ποια είναι, όμως, η ιστορία - ο θρύλος αν προτιμάτε - πίσω από αυτό το συμβάν;

Ημερολόγιο: 18 Νοεμβρίου


Σήμερα είναι Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012.
Γενέθλια έχει σήμερα ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, ο οποίος γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 1934 στα Ποταμούδια Καβάλας. Όμως, "γενέθλια" έχει σήμερα και ο πιο διάσημος ποντικός του κόσμου, ο Μίκι Μάους, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του σαν σήμερα το 1928 στα πλαίσια της ταινίας κινουμένων σχεδίων "Ποταμόπλοιο Γουίλι" (Steamboat Willie) της Ντίσνεϊ.

11 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τον Τσάνινγκ Τάτουμ


Πριν λίγες μέρες, ο Τσάνινγκ Τάτουμ ανακηρύχτηκε από το περιοδικό People ως ο πιο σέξι άνδρας για το 2012. Αρκετές ήταν οι γυναίκες που χαρακτήρισαν την επιλογή μάλλον επιφανειακή - ο Τάτουμ έχει ένα αδιαμφισβήτητα ωραίο σώμα κι ένα αμφιλεγόμενα ωραίο πρόσωπο, αλλά ποια είναι η προσωπικότητα, το στίγμα του; Όπως και να 'χει, οι προβολείς της διεθνούς σόου μπιζ έπεσαν για ακόμη μια φορά πάνω του. Πόσο καλά, όμως, μπορείτε να πείτε ότι τον γνωρίζετε;