5 Μαΐου 2012

ΠΕΡΙ ΑΫΠΝΙΑΣ...

Τέσσερις η ώρα, κι ακόμα να με πάρει ο ύπνος...

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν στην χάσει τον ύπνο τους στην κυριολεξία λόγω της οικονομικής κρίσης και των συνεχών, νέων μέτρων. Άλλοι πάλι, απλά δεν μπορούν να κοιμηθούν καλά το βράδυ ή δεν κοιμούνται "όπως παλιά" για τους δικούς τους λόγους. Ο δόκτορ Μάθιου Έντλουντ (Matthew Edlund) είναι ο συγγραφέας του βιβλίου "The Power of Rest: Why Sleep Alone Is Not Enough" ("Η δύναμη της ανάπαυσης: γιατί ο ύπνος από μόνος τους δεν είναι αρκετός"), με το οποίο επιδιώκει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους σε ότι αφορά την αϋπνία. 

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Η Harpa, το σύμβολο της ανάκαμψης της ισλανδικής οικονομίας σύμφωνα με τους Financial Times.

Η Ισλανδία είναι μέχρι σήμερα η μοναδική χώρα που πτώχευσε ως συνέπεια της πρόσφατης διεθνούς οικονομικής κρίσης, όταν ακόμη αυτή βρισκόταν στα πρώτα στάδια έκρηξης με την κατάρρευση της τραπεζικής φούσκας τον Οκτώβριο του 2008. Αν και μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα ήταν ένα από τα πιο φτωχά κράτη της Ευρώπης με βασικό οικονομικό πυλών την αλιεία, μετά το 2000 η Ισλανδία έζησε ένα οικονομικό θαύμα, που την έφερε στις πρώτες θέσεις μεταξύ των πλέον αναπτυγμένων οικονομικά κρατών παγκοσμίως, καθώς το 2007 το νησιωτικό κράτος των 300.000 περίπου κατοίκων βρισκόταν στην έβδομη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των κρατών με βάση το ΑΕΠ, ενώ το 2011 βρέθηκε στην 117η θέση σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ. Τους τελευταίους μήνες η χώρα φαίνεται να έχει εισέλθει σε τροχιά οικονομικής ανάκαμψης, καθώς για πρώτη φορά από την πτώχευση του 2008 η ισλανδική οικονομία κινήθηκε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Σύμφωνα με τους Financial Times, εάν κάποιος ήθελε να συμπυκνώσει αυτήν την ανάκαμψη της Ισλανδίας σε ένα σύμβολο, δε θα ήταν άλλο από το κτίριο Harpa, ένα νέο συνεδριακό κέντρο και αίθουσα συναυλιών, κάτι αντίστοιχο του δικού μας Μεγάρου Μουσικής, που βρίσκεται στο λιμάνι της πρωτεύουσας Ρέικιαβικ. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 5 ΜΑΪΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο, 5 Μαΐου 2012. Κεράκια ετοιμάζονται να σβήσουν σήμερα η Αντέλ και ο Κρις Μπράουν, 24 και 23 αντίστοιχα, οι οποίοι γεννήθηκαν την ημερομηνία που γεννήθηκε και ο γερμανός πολιτικός φιλόσοφος Καρλ Μαρξ πριν από 194 χρόνια. Εν τω μεταξύ, σήμερα η ημέρα βρίθει εθνικών εορτών σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 5 - 12 ΜΑΪΟΥ 2012

Για ένατη εβδομάδα παραμένει στην κορυφή του παγκόσμιου singles chart το τραγούδι "Somebody That I Used To Know" του Gotye. Σε γενικές γραμμές πάντως, οι αλλαγές στο τοπ10 είναι ασήμαντες με μικρές ανταλλαγές θέσεων ορισμένων τραγουδιών.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 5 - 12 ΜΑΪΟΥ 2012


Το ντεμπούτο του Τζακ Γουάιτ στο πρώτο του σόλο άλμπουμ ήταν αρκετά δελεαστικό για τους φαν του τραγουδιστή, γνωστού από τη συμμετοχή του σε ροκ συγκροτήματα, με αποτέλεσμα το άλμπουμ του με τίτλο "Blunderbass" να βρεθεί στην κορυφή του παγκόσμιου album chart της ερχόμενης εβδομάδας. Κατά συνέπεια κατά ένα σκαλοπάτι υποχώρησε το "21" της Αντέλ, που βρέθηκε στη δεύτερη θέση, ενώ αμέσως μετά συναντούμε το "best of" άλμπουμ του ιαπωνικού συγκροτήματος Yuzu. Στις υπόλοιπες θέσεις της δεκάδας ωστόσο, δεν παρατηρούμε σημαντικές αλλαγές, παρά μόνο εσωτερικές ανακατατάξεις.

4 Μαΐου 2012

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ


Ογδόντα πέντε πρωθυπουργός είχε η χώρα από την 3η Σεπτεμβρίου 1844, όταν επικράτησε το κίνημα για την παραχώρηση Συντάγματος από τον Όθωνα και τον διορισμό της πρώτης κυβέρνησης μέχρι σήμερα, ενώ αν προσθέσουμε τους δύο  κατοχικούς πρωθυπουργούς και τους τέσσερις πρωθυπουργός της χούντας ο αριθμός ανεβαίνει στους ενενήντα έναν, οι οποίοι υπηρέτησαν μία ή και περισσότερες θητείες, από λίγες ημέρες έως αρκετά χρόνια το πρωθυπουργικό αξίωμα. Πρόκειται για έναν εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό, ο οποίος όμως αποδίδεται στις συνεχείς παρεμβάσεις των βασιλέων στην πολιτική κατάσταση της χώρας ανεβοκατεβάζοντας κυβερνήσεις επί τη βάσει σκοπιμοτήτων. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Αλέξανδρου Κουμουνδούρου, στον οποίο δόθηκε συνολικά 10 φορές η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, όμως η συνολική θητεία του Κουμουνδούρου στο πρωθυπουργικό αξίωμα δεν υπερβαίνει τα εξήμισι χρόνια.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 4 ΜΑΪΟΥ


Σήμερα είναι Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012. Επιτέλους, τελειώνει η - ανούσια κατά τη γνώμη μου - προεκλογική περίοδος και ο ψηφοφόρος θα μπορέσει να σταθμίσει μόνος του, απερίσπαστος, πού θα ρίξει την ψήφο του στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Μεταξύ αυτών που γεννήθηκαν μια ημέρα σαν κι αυτή είναι ο Ισραηλινός συγγραφέας Άμος Οζ, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ.

3 Μαΐου 2012

ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ! ΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!


Το έχουν αποκαλέσει ως το "ωραιότερο σπίτι του Καναδά". Χτισμένος στη νήσο Βανκούβερ του νοτιοδυτικού Καναδά το 1959 από τον αρχιτέκτονα Άρθουρ Έρικσον, ο Οίκος των Φίλμπεργκ οφείλει την ονομασία του στον Ρόμπερτ Φίλμπεργκ, γιο ενός τοπικού μεγιστάνα, ο οποίος ήταν ο αρχικός ιδιοκτήτης του.

ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ SINGLES CHART ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ 12 ΜΑΪΟΥ 2012


Για τέταρτη εβδομάδα η Carly Rae Jepsen παρέμεινε στην κορυφή του βρετανικού singles chart με το τραγούδι της "Call Me Maybe". Ωστόσο, στις υπόλοιπες θέσεις του τοπ10 παρατηρούμε σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το chart της περασμένης εβδομάδας, καθώς έχουμε τρεις νέες εισόδους. Πρόκειται για το "Let's Go", αποτέλεσμα της συνεργασίας του Σκοτσέζου dj Calvin Harris με τον Ne-Yo. Στην έκτη θέση συναντούμε τον Alex Clare με το τραγούδι "Too close", το οποίο έχει επιλεγεί ως το σάουντρακ της διαφήμισης της Microsoft για τη διαφημιστική καμπάνια του Internet Explorer 9, που θα απολαύσουμε τις προσεχείς εβδομάδες. Τέλος, στη δέκατη θέση συναντούμε το "Drive By" των Train, ένα τραγούδι που ήδη έχει γνωρίσει σημαντική επιτυχία στις ΗΠΑ.

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ SINGLES CHART ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ 12 ΜΑΪΟΥ 2012


Για ακόμα μία εβδομάδα δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στο τοπ10 του αμερικάνικου singles chart, η πρώτη τριάδα του οποίου παραμένει αμετάβλητη, ενώ δεν έχουμε καμία νέα είσοδο σε αυτό.

ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


Μιάμιση μέρα προεκλογικού αγώνα απέμεινε ακόμα και ακολουθεί το Σάββατο της περίσκεψης, όπου ο ψηφοφόρος τυπικά καλείται να απορροφήσει το "βομβαρδισμό" μηνυμάτων καθ' όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα και να αποφασίσει ελεύθερος που θα ρίξει την ψήφο του. Μετά ξημερώνει η Κυριακή των εκλογών. "Κυριακή κοντή γιορτή", λοιπόν, όπως λέει και ο λαός. Τι αποκομίσαμε όμως από το σύντομο αυτό προεκλογικό αγώνα;

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 3 ΜΑΪΟΥ


Σήμερα είναι Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012. Για κάποιο λόγο, η σημερινή ημερομηνία θεωρείται στη λαϊκή παράδοση ως η χειρότερη, η πιο αποφράδα ημέρα του μήνα - ίσως λόγω της εορτής της Αγίας Μαύρας. Στα Κύθηρα η ημέρα της εβδομάδας που έπεφτε η 3ης Μαΐου ονομαζόταν "αγιομαυρίτικη" και θεωρείτο αποφράδα για όλο το χρόνο, ενώ στην Κύπρο τη σημερινή ημερομηνία οι νοικοκυρές δεν έκαναν δουλειές στο σπίτι για να μη γεμίσει "μαύρες", δηλαδή κατσαρίδες. Αντίστοιχα και στην παλαιά Αθήνα οι νοικοκυρές δεν κεντούσαν, για να μη βγάλουν σπυριά στο πρόσωπο.

2 Μαΐου 2012

ΟΙ ΤΣΑΝΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ!

Αυτό το "βιβλίο" δε διαβάζεται, αλλά... φοριέται!

Θέλεις να καταρρίψεις το στερεότυπο που θέλει όσους ακολουθούν τις τελευταίες τάσεις της μόδας να είναι...χαζοί; Πιστεύεις στο ρητό ότι ο σύγχρονος άνθρωπος δεν αρκεί μόνο να είναι διανοούμενος, αλλά πρέπει και να φαίνεται; Θέλεις απλά να "βάλεις τα γυαλιά" στο σπασικλάκι που σου "τη λέει" διαρκώς, επειδή δεν ξέρεις ποιοι είναι ο Σαρτρ, ο Ναμπόκοφ κι ένα σωρό άλλοι άνθρωποι των γραμμάτων και διανοούμενοι; Αλλά ακόμα κι αν τα κίνητρα σου είναι πιο ταπεινά και θέλεις απλά να την πέσεις στον ωραίο κουλτουριάρη της διπλανής πόρτας, υπάρχει για σένα η ιδανική λύση ώστε να συνδυάσεις μόδα και.. πνεύμα. 

ΟΤΑΝ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΟΓΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ!


Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε για εγχείριση χωρίς αναισθητικό, ακόμα κι αν πρόκειται για επέμβαση στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Ωστόσο, οι νευροχειρουργοί και οι νευροψυχολόγοι του νοσοκομείου Μολινέτε στο Τορίνο εφαρμόζουν μία πρωτοποριακή μέθοδο χειρουργικής επέμβασης για την αφαίρεση όγκου από τον ασθενή, όπου αυτός είναι... ξύπνιος και μάλιστα συνεργάζεται με το χειρουργική ομάδα. Σύμφωνα με τον καθηγητή Αλεσάντρο Ντουκάτι, πρόκειται για μια νέα τεχνική που εξελίχθηκε σταδιακά και επιτρέπει την αφαίρεση όσο το δυνατό μεγαλύτερου όγκου από τον εγκέφαλο χωρίς να απειλούνται τα γειτονικά, υγιή μέρη κι επομένως χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία του ασθενούς ούτε για μία στιγμή στις έξι ώρες που διαρκεί συνολικά η επέμβαση - περισσότερο από τη συνηθισμένη διάρκεια τέτοιου είδους επεμβάσεων με τις πιο συμβατικές μεθόδους. 

ΜΑΪΟΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


Ο Μάιος είναι ένας μήνας που ιστορικά φαίνεται ότι "ταιριάζει" στη Γαλλία, καθώς δεν είναι και λίγα τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν τη χώρα και διαδραματίστηκαν το μήνα αυτό - πέρα από τα γεγονότα του '68. Κοινό χαρακτηριστικό αυτών είναι ότι σηματοδοτούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το κλείσιμο μιας εποχής και το πέρασμα σε μια νέα σελίδα της γαλλικής Ιστορίας. Ας τα δούμε συνοπτικά:

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 2 ΜΑΪΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012. Γενέθλια έχει σήμερα ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος γίνεται 37 ετών. Δέκα κεράκια λιγότερα θα σβήσει η αγγλίδα τραγουδίστρια Λίλι Άλεν, ενώ ακόμα ένας γνωστός Άγγλος γεννήθηκε σαν σήμερα, ο τηλεοπτικός "Ηρακλής Πουαρό" , Ντέιβιντ Σουσέ.

1 Μαΐου 2012

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Δύο είναι μόνο οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες ελέω πρωτομαγιάς αλλά και ... Μαΐου, καθώς παραδοσιακά  αριθμός των νέων ταινιών το μήνα αυτό είναι μικρότερος. Η μία από τις ταινίες είναι ελληνική, ονομάζεται "Poker Face" και κάνει πρεμιέρα σήμερα, πρωτομαγιά. Η δεύτερη ταινία είναι το ριμέικ της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς των 80s "Ομάδα Δράσης 21" (21 Jump Street) και θα βγει στις αίθουσες κανονικά την Πέμπτη, 3 του μηνός. Προλαβαίνετε άνετα να τις δείτε και τις δύο, αν σας ενδιαφέρουν πλοκή και συντελεστές, αλλά και η... βαθμολογία του αγαπημένου σας κριτικού.

ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΪΟ


Πέμπτος μήνας του δυτικού ημερολογίου, ο Μάιος οφείλει το όνομά του κατά πάσα πιθανότητα στη θεά Μαία, τη μητέρα του αγγελιαφόρου των δώδεκα αρχαίων θεών του Ολύμπου, του Ερμή. Στη λαογραφία, ο Μάιος συνδέεται με δοξασίες τόσο καλές όσο και αρνητικές, ενώ πολλές είναι και οι παροιμίες που αφορούν το μήνα αυτό.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 1 ΜΑΪΟΥ


Σήμερα είναι Τρίτη, 1 Μαΐου 2012. Η πρωτομαγιά έχει διπλό περιεχόμενο: είναι από τη μια η γιορτή των λουλουδιών και της άνοιξης με παγανιστικές ρίζες και από την άλλη συνδέεται με τους κοινωνικούς αγώνες των εργαζομένων, εξ ου και η ονομασία "εργατική πρωτομαγιά".

Ο ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟ FBI


Στις 2 Μαΐου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, ο οποίος ήταν ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος για το FBI από το 1999, ύστερα από τις δίδυμες βομβιστικές επιθέσεις στις πρσεβείες των ΗΠΑ στο Ναϊρόμπι και το Νταρ Ελ Σαλάμ. Σχεδόν ένα χρόνο μετά το θάνατο του επικεφαλής της Αλ Κάιντα, μόλις στα μέσα Απριλίου, το FBI ανακοίνωσε το όνομα του ανθρώπου που αντικατέστησε τον Λάντεν, ως του πλέον καταζητούμενου ανθρώπου. Πρόκειται για τον Έρικ Τζάστιν Τοθ, έναν 30χρονο δάσκαλο δημοτικού από την Ουάσιγκτον, ο οποίος βαρύνεται με κατηγορίες για παραγωγή και κατοχή παιδικής πορνογραφίας. 

30 Απριλίου 2012

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ


Η υπηρεσία ηλεκτρονικής κράτησης αεροπορικών εισιτηρίων Skyscanner έκανε ένα πρωτότυπο γκάλοπ μεταξύ χιλίων επιβατών αεροπορικών πτήσεων, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν ποια θέση προτιμούν στο αεροπλάνο. Οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να προσδιορίσουν το τμήμα του αεροπλάνου που προτιμούν, καθώς και αν επιλέγουν να κάτσουν δίπλα στο παράθυρο, στο μεσαίο κάθισμα ή στο διάδρομο. Με βάση τις απαντήσεις, αναδεικνύεται η καλύτερη και η χειρότερη θέση σε ένα αεροπλάνο ή - αν προτιμάτε - η περισσότερο και η λιγότερο αγαπημένη μεταξύ των επιβατών. 

FACEBOOK ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ


Αν και ζούμε σε μια πολυπολιτισμική εποχή, που σημαίνει ότι άνθρωποι από διαφορετικές κουλτούρες δε συμβιώνουν απλά στις ίδιες πόλεις και τις ίδιες γειτονιές, αλλά επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, για πολλούς αποτελεί προτεραιότητα η διατήρηση αυτής της διαφορετικότητας μέσα από την ύψωση τειχών. Να μην παρεξηγηθώ, δε θεωρώ λάθος την ανάγκη των ανθρώπων να αυτοχαρακτηρίζονται μέσα από τις - όποιου είδους - ιδιαιτερότητές τους, όμως ορισμένες φορές ο τρόπος έκφρασης αυτής της ανάγκης λαμβάνει κατά τη γνώμη μου χαρακτηριστικά αυτογκετοποίησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η είδηση που διάβασα στην ελβετική εφημερίδα Tages-Anzeiger για την πρόθεση μιας τούρκικης εταιρίας να λειτουργήσει στο ίντερνετ το πρώτο κοινωνικό δίκτυο τύπου facebook αποκλειστικά για μουσουλμάνους, η ονομασία του οποίου θα είναι Salamworld. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012. Σήμερα είναι τα γενέθλια της πρώην πρώτης κυρίας της Ελλάδας, μιας γυναίκας που δίχασε πολλούς, της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου. Η κυρία Παπανδρέου γεννήθηκε το 1950. Επίσης, σήμερα έχουν γενέθλια ο σκηνοθέτης των μεγάλων τηλεοπτικών επιτυχιών Μανούσος Μανουσάκης, ο διεθνούς φήμης πρωτοπόρος Δανός σκηνοθέτης Λαρς φον Τρίερ και η ηθοποιός Κίρστεν Ντανστ, η οποία φέτος τριανταρίζει.

29 Απριλίου 2012

ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΩΝ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Όχι, δεν είναι φωτομοντάζ! Το χωριό αυτό υπάρχει και βρίσκεται στην Αυστρία.

Είναι φορές που η πραγματικότητα ξεπερνά ακόμα και την πιο αχαλίνωτη φαντασία, όπως λέγεται. Ε, λοιπόν αυτό ισχύει - εκτός των άλλων - και όταν οι άνθρωποι θέλουν να δώσουν όνομα στο χωριό ή την πόλη, στο μέρος εκείνο τέλος πάντων, όπου κατοικούν. Διαβάστε μερικά - ελάχιστα για την ακρίβεια μιας και χρειάζονται αναρτήσεις επί αναρτήσεων για να τα περιλάβουμε όλα  - ονόματα χωριών ή πόλεων από όλον τον κόσμο που μας αφήνουν στην κυριολεξία άφωνους!

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Κυριακή, 29 Απριλίου 2012. Ένα χρόνο οικογενειακή ευτυχίας συμπληρώνουν σήμερα το πριγκιπικό ζευγάρι της Μ. Βρετανίας, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ, η οποία παντρεύτηκαν την ίδια ημερομηνία, αλλά σε διαφορετική χρονιά φυσικά, το γάμο του Χίτλερ με την αγαπημένη του Εύα Μπράουν λίγο πριν την αυτοκτονία και των δύο. Ok, πρόκειται για απλή σύμπτωση χωρίς βαθύτερο νόημα και αυτό που θα ευχηθούμε στον Ουίλιαμ και την Κέιτ είναι να έχουν ένα γάμο πολύ πιο ευτυχισμένο και χωρίς ερωτικά σκάνδαλα, τα οποία ταλαιπώρησαν πολύ τον βασιλικό οίκο της Μ. Βρετανίας. Σήμερα έχουν γενέθλια και ωραίες κούγκαρ γυναίκες ηθοποιοί του Χόλιγουντ, όπως η 54χρονη Μισέλ Φάιφερ και η 42χρονη Ούμα Θέρμαν, ενώ τα γενέθλια του γιορτάζει σήμερα και ο Ιρλανδός ηθοποιός - "Τελευταίος των Μοϊκανών" - Ντάνιελ Ντέι Λούις.