18 Μαΐου 2013

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 19 - 25 Μαΐου 2013


Με εξαίρεση την άνοδο του "Get Lucky" στην κορυφή του παγκόσμιου singles τσαρτ, στις υπόλοιπες θέσεις η εικόνα παραμένει στάσιμη, με πιο ενδιαφέρουσα μεταβολή τη σημαντική άνοδο έξι θέσεων για το αδιάφορο "Blurred Lines" του Ρόμπιν Θικ, που σημειώνει εξαιρετικές επιδόσεις στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, όχι όμως και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η πορεία του είναι μέτρια.

Το καλύτερο γκολ του Ντέιβιντ Μπέκαμ, όταν έπιασε το Νικοπολίδη στον ύπνο (βίντεο)


Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ κρεμάει τα παπούτσια και είναι επιτέλους καιρός να θυμηθούμε λίγο και την ποδοσφαιρική του καριέρα, πολλά χρόνια πριν, όταν ακόμη ο Μπέκαμ αντιμετώπιζε το ποδόσφαιρο επαγγελματικά και όχι σαν υποκατάστατο του μόντελιγκ ή των δημοσίων σχέσεων στο Χόλιγουντ. Για πολλούς, το καλύτερο -ή έστω ένα από τα καλύτερα- γκολ της καριέας του, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ το 'βαλε εναντίον της εθνικής μας στο Ολντ Τράφορντ στις 6 Οκτωβρίου 2001 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002. 

Σαν σήμερα: 18 Μαΐου


Σήμερα είναι Σάββατο, 18 Μαΐου 2013. Άραγε απόψε θα τα πιούμε ή... θα τον πιούμε δωρεάν;

17 Μαΐου 2013

Κορώνα ή γράμματα; Όταν οι εκλογές δεν βγάζουν νικητή... αποφασίζει το νόμισμα!


Ε, λοιπόν, ο μεγαλύτερος εφιάλτης σε μια εκλογική αναμέτρηση είναι το απόλυτο "Χ", όταν δηλαδή οι δύο υποψήφιοι ισοψηφούν και δεν μπορεί κανένα εκλογοδικείο, καμία επανακαταμέτρηση να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Είναι ένα δράμα, κυρίως για τους δύο υποψηφίους που έχουν φτάσει ταυτόχρονα στην πηγή, το ίδιο διψασμένοι και οι δύο, όμως μόνο ο ένας θα πιεί νερό. Και μπορεί θεωρητικά οι πιθανότητες να συμβεί ένας τέτοιος εκλογικός διχασμός να είναι ελάχιστες, δεν είναι όμως και ανύπαρκτες, καθώς συνέβη πρόσφατα στη μικρή πόλη Σαν Τεοντόρο (με πληθυσμό 16.00 κατοίκους) στις Φιλιππίνες. Η δε λύση που προκρίθηκε είναι... απίστευτη.

Η σούπερ... προγιαγιά που έκανε skydiving στα 80!

                                   Πηγή: Facebook

Η 79χρονη Κάρολιν Μέισελμπαχ (Carolyn Meiselbach) αποτελεί μια γυναίκα πρότυπο, παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς τους υπόλοιπους που γκρινιάζουμε για μικροπράγματα, πελαγώνουμε και δεν απολαμβάνουμε την ζωή μας. Η 79χρονη Αμερικανίδα, κάτοικος του Μπρούκλιν, που έχει και δισέγγονα, κατάφερε να επιβιώσει από έξι εγκεφαλικά και δύο καρκίνους, ενώ πάσχει από οστεοπόρωση, αρθρίτιδα και διαβήτη. Όμως, οι περιπέτειες της υγείας της όχι μόνο δεν έχουν καταβάλει την Κάρολιν, αλλά αντιθέτως την έχουν πεισμώσει στρέφοντας τη στα extreme sports. 

Το βίντεο που αποδεικνύει ότι οι γυναίκες είναι πιο δυνατές απ' τους άντρες

Οι γυναίκες είναι το ασθενές φύλο; Ξανασκεφτείτε το! Πρώτον, δεν γκρινιάζουν σαν μωρά με το παραμικρό κρυολογηματάκι και δεύτερον αντέχουν τους πόνους τους γέννας, οι οποίοι είναι πολύ-πολύ δυνατοί, ενώ μπορούν να κρατήσουν πολλές ώρες, αν το μωρό είναι ζόρικο και δεν βιάζεται να βγει. Δυο τύποι απέδειξαν του λόγου το αληθές, πόσο αφόρητοι είναι οι πόνοι της γέννας μπαίνοντας στη διαδικασία της προσομοίωσης, παρόλο που στην αρχή το κορόιδευαν το θέμα: "Έλα, μωρέ! Oι γυναίκες υπερβάλλουν, όπως πάντα"!

Σαν σήμερα: 17 Μαΐου


Σήμερα είναι Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013.

16 Μαΐου 2013

Ο δήμαρχος που θέλει να χτίσει mall εμπορείας σεξ

Ο δήμαρχος της Μπογκοτά Gustavo Petro
(Πηγή: Facebook)

Μετά από τις "κόκκινες βιτρίνες" του Άμστερνταμ ήρθε η ώρα για τα "εμπορικά κέντρα πορνείας" στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά; Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης πρότεινε την ανέγερση shopping malls, όπου οι πελάτες θα ψωνίζουν αγοραίο έρωτα, προκαλώντας αντιδράσεις μεταξύ των κατοίκων, που πιστεύουν ότι οι οίκοι ανοχής είναι μάλλον οίκοι... ενοχής και θα πρέπει να μένουν στο περιθώριο.

Τα ευρωπαϊκά τσαρτ της εβδομάδας 19 - 25 Μαΐου 2013.


Σε ρυθμούς φάνκι κινούνται τα ευρωπαϊκά τσαρτ, ειδικά το αγγλικό και το γαλλικό, όπου οι Daft Punk παρέμειναν για τρίτη και τέταρτη (αντίστοιχα) εβδομάδα στην κορυφή. Από κει και πέρα, το UK top10 κινείται γενικά σε πιο dance ρυθμούς με Νταβίντ Γκετά, Άρμιν βαν Μπίρεν, αλλά και με τον πρωτοεμφανιζόμενο αμερικανό dj Κρις Μάλιντσακ, που βρέθηκε κατ' ευθείαν στο νούμερο 2 την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του πρώτου single της καριέρας του. Στη δε Γαλλία, απόλυτος κυρίαρχος είναι ο ράπερ Maitre Gims, που "χτυπάει" διπλά στο τοπ10, ενώ η νέα του επιτυχία, το απόλυτα μεσογειακό και εθιστικό "Bella", θα μπορούσε να γίνει χιτ στις ελληνικές παραλίες - ανακαλύψτε το!

Το top20 του αμερικάνικου τσαρτ: 19 - 25 Μαΐου 2013


Αναμενόμενα, το ξεσηκωτικό "Can't Hold Us" του πετυχημένου ντουέτου Μάκλμορ και Ράιαν Λούις παρέμεινε για δεύτερη εβδομάδα στην κορυφή του Billboard Hot 100. Γενικά, ήταν μια εβδομάδα μικρών ανακατατάξεων με μία μόλις νέα είσοδο στο τοπ20 -ένα πληκτικό ραπ/κάντρι τραγούδι στο νούμερο 19 του τσαρτ- και πιο σημαντική μεταβολή την απρόσμενη κατακόρυφη άνοδο του "Come & Geti It",. που τραγουδάει η Σελένα Γκόμεζ. Το τραγούδι μπορεί ν' ανέβηκε οκτώ θέσεις και να βρέθηκε στο νούμερο 6 του τσαρτ, αλλ' όμως αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι η φωνή της δεν είναι το δυνατότερο προσόν της.

Η κοσμοθεωρία του Στιβ Τζομπς μέσα από 12 ατάκες του.


Ο μεγαλύτερος εφευρέτης της εποχής μας, ο πρώτος εφευρέτης σελέμπριτι κατά μία έννοια, ήταν ο Στιβ Τζομπς, αν και πολλοί -απλός κόσμος- τον ανακάλυψαν μετά το θάνατο του. Είχαν ακούσει ή χρησιμοποιήσει τα Μάκιντος, τους υπολογιστές της Apple, αλλά και πιο πρόσφατα τα "έξυπνα τηλέφωνα" και τις ηλεκτρονικές ταμπλέτες, αλλά δεν γνώριζαν τον άνθρωπο με το μαύρο πουλόβερ, που αποτελούσε το μυαλό πίσω απ' όλα αυτά τα γκατζετάκια, που απλοποίησαν σημαντικά την ζωή μας. Κι επειδή ένας άνθρωπος δεν προσδιορίζεται μόνο από τα έργα αλλά και από τα λόγια του, αυτές είναι 12 ατάκες του Στιβ Τζομπς, που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν πηγή έμπνευσης για πολλούς. 

Η εντυπωσιακή θέα της Νέας Υόρκης από ύψος 541 μέτρων. (βίντεο)


"Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζουν τα σπίτια με σπιρτόκουτα" τραγουδούσε ο Κώστας Χατζής σε στίχους Σώτιας Τσώτου, ενώ το ίδιο ισχύει ακόμη και για τους πανύψηλους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης. 

Ο σκύλος που δεν θέλει να κάνει μπάνιο και θα τον λατρέψετε


Τελικά, δεν υπάρχει σκύλος που να μην αγαπάει τη βόλτα, αλλά και να μην μισεί το μπάνιο. Ο δικός μου, και μόνο που ακούει τη λέξη βόλτα πετάγεται όρθιος κουνώντας την ουρά, ξεκινάει το ψεύτικο κλαψούρισμα ζητώντας μου να βιαστώ και κατευθύνεται στην πόρτα έτοιμος για εξερεύνηση. Αντίθετα, αν και δεν έχει εντυπώσει τη λέξη "μπάνιο" στα εγκεφαλικά του κύτταρα, όταν διαισθάνεται προς τα πού πάει το πράγμα, κάνει αμέσως μεταβολή και εξαφανίζεται. 

Σαν σήμερα: 16 Μαΐου


Σήμερα είναι Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013.

Ηθοποιοί που έγιναν διάσημοι, επειδή βρέθηκσν στο σωστό μέρος τη σωστή ώρα


"Αν έχεις τύχη διάβαινε... ", λέει ο λαός. Και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχει άδικο. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θαρρείς ότι έχουν το κοκαλάκι της νυχτερίδας και αντί να κυνηγήσουν οι ίδιοι την τύχη τους, έρχεται και τους βρίσκει εκείνη στα πιο απίθανα μέρη και με την πιο απίθανη αφορμή. Ας δούμε ορισμένους απ' αυτούς.

15 Μαΐου 2013

Το τραγούδι του άνεργου δημοσιογράφου που σαρώνει στο youtube.


Το πρόβλημα της ανεργίας δεν είναι οξύτατο μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ισπανία. Για την ακρίβεια, και στις δύο χώρες τα ποσοστά ανεργίας είναι εξίσου δυσθεώρατα. Κι επειδή στους χαλεπούς οικονομικά καιρούς που ζούμε η πρωτοτυπία κάνει τη διαφορά, ο Enzo Vizcaíno, ένας άνεργος Ισπανός δημοσιογράφος, αποφάσισε να αποστείλει σε κοινή θέα το βιογραφικό του μέσω ενός τραγουδιού.

Το πρώτο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο


Μπορεί η ομάδα του Ολυμπιακού να ιδρύθηκε το Μάρτιο του 1925, ωστόσο ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή χάρη στο καλό παιχνίδι των ποδοσφαιριστών της κι έτσι κέρδισε ο ιστορικός σύλλογος κέρδισε το πρώτο του πρωτάθλημα δυο μήνες αργότερα, το Μάιο του 1925. Δεν διεξαγόταν, βέβαια, πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, αλλά τοπικά σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη -αν και ειδικά το 1925 στη συμπρωτεύουσα δεν πραγματοποιήθηκε πρωτάθλημα.

"Προσφέρω μόνο αίμα, μόχθο, δάκρυα και ιδρώτα" - Η ιστορική ομιλία του Ουίνστον Τσόρτσιλ το Μάιο του 1940

Μετά την εκδήλωση της γερμανικής εισβολής στη Νορβηγία τον Απρίλιο του 1940, ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Νέιβιν Τσάμπερλεϊν , ο οποίος και παραιτήθηκε. Για το πρωθυπουργικό αξίωμα προτάθηκε αρχικά ο λόρδος Χάλιφαξ, ο οποίος όμως αρνήθηκε την προσφορά. Το ίδιο έπραξαν και άλλες προσωπικότητες στις οποίες είχε απευθυνθεί ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ΄ και τελικά πρωθυπουργός ορκίστηκε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ στις 10 Μαΐου. Τρεις μέρες αργότερα είπε για πρώτη φορά την ιστορική του φράση "Το μόνο που έχω να σας προσφέρω είναι αίμα, μόχθο, δάκρυα και ιδρώτα" στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου, ενώ την επανέλαβε αργότερα, την ίδια μέρα, στο βρετανικό Κοινοβούλιο (House of Commons). Από εκείνη την ομιλία είναι το κείμενο που ακολουθεί:

Σαν σήμερα: 15 Μαΐου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013.

"Η ιατρική μου επιλογή" - Το άρθρο της Αντζελίνας Τζολί σχετικά με τον προληπτική μαστεκτομή.


Η ανακοίνωση της Αντζελίνα Τζολί ότι προχώρησε σε προληπτική, διπλή μαστεκτομή ξάφνιασε και συζητήθηκε πολύ, σ' όλον τον κόσμο. Δεν είναι η πρώτη που το επιχειρεί, αλλά είναι η πρώτη διάσημη που βγαίνει δημόσια και το ανακοινώνει, ενθαρρύνοντας και άλλες γυναίκες, που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο στήθος, να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους ως επιλογή.

14 Μαΐου 2013

Έρευνα: Ο θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο της υπέρτασης


Ακόμη μία επιστημονική έρευνα που υποδεικνύει στις μητέρες για τα πολλαπλά οφέλη του θηλασμού είδε το φως της δημοσιότητας. Η έρευνα διενεργήθηκε από καθηγητές του Πανεπιστημίου του Δυτικού Σίδνεϊ και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο μητρικός θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης στις γυναίκες -πρόκειται για την πρώτη έρευνα που διαπιστώνει αυτόν το σύνδεσμο. 

Τα μυστικά για εσωτερική ηρεμία - Συμβουλές ενός σελέμπριτι Βουδιστή μοναχού

Πηγή: Facebook

Στην πατρίδα του, το Βιετνάμ, είναι ένα είδος σελέμπριτι. Κι όμως είναι απλά ένας βουδιστής μοναχός της σχολής Ζεν. Ονομάζεται Τικ Νίατ Χον (Thich Nhat Hanh), είναι 86 ετών, αν και φαίνεται νεώτερος, ενώ έχει γράψει περισσότερα από 100 βιβλία, πολλά από τα οποία είναι μεταφρασμένα στα αγγλικά. Πρόσφατα, ο Thich Nhat Hanh συμμετείχε σε ανοιχτή, δημόσια συζήτηση σε στάδιο της Σεούλ, όπου μοιράστηκε τα μυστικά του και έδωσε συμβουλές για το πώς μπορούμε να κάνουμε ειρήνη με τον εαυτό μας.

OMG! Η πιο ακατάστατη σχολική καφετέρια στον κόσμο, όπου βασιλεύει το χάος! (φωτο)


Όταν φοιτούσα στο πανεπιστήμιο και πήγαινα στη φοιτητική λέσχη για φαγητό, είχα πάντα την απορία πώς μπορούσαν οι μαγείρισσες να καθαρίσουν όλους εκείνους τους μεταλλικούς δίσκους που αφήναμε εκατοντάδες φοιτητές φεύγοντας. Ελπίζω, πάντως, η κατάσταση να ήταν πολύ πιο διαχειρίσιμη απ' ό,τι σ' ένα Γυμνάσιο της Νοτίου Κορέας, στην πρωτεύουσα Σεούλ, απ' όπου και η φωτογραφία που βλέπετε παρακάτω και η οποία δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα του ομάδας πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ Κορέας και Ιαπωνίας. Είναι αδιανόητο το χάος που επικρατεί!

Σε ποιους άνδρες αρέσει το μικρό γυναικείο στήθος; Υπάρχουν; και τι χαρακτήρες είναι;


Το μέγεθος δεν μετράει μόνο για τις γυναίκες, αλλά και για τους άντρες, οι οποίοι -καλώς ή κακώς- προτιμούν συνήθως γυναίκες με πλούσιο στήθος. Μάλιστα, αν τολμήσει κάποιος να παραδεχτεί στους φίλους του ότι ελκύεται περισσότερο από τις γυναίκες-σανίδα, το πιο πιθανό είναι ότι οι περισσότεροι θα τον κοιτάξουν με μισό μάτι. "Τι έπαθε αυτός; έχει λαλήσει;". Μήπως έχουν δίκιο; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ίσως και να έχουν.

Σαν σήμερα: 14 Μαΐου


Σήμερα είναι Τρίτη, 14 Μαΐου 2013.

Ελληνικά τραγούδια που είναι διασκευές ξένων


Είναι τραγούδια που αγαπήσαμε και εξακολουθούμε ν' αγαπάμε ακούγοντας τα να ερμηνεύονται από τις φωνές Ελλήνων τραγουδιστών. Όμως, στην πραγματικότητα δεν ήταν παρά οι διασκευές ξένων κομματιών από διαφορετικές χώρες προέλευσης, πολλές φορές εξίσου γνωστών με τις ελληνικές διασκευές. Δεν μπορούμε να τα περιλάβουμε όλα σε μια λίστα κι έτσι ας θυμηθούμε μόνο δέκα από αυτά, που έχουν σημειώσει εξαιρετική επιτυχία.

Το πρώτο βίντεο-κλιπ που γυρίστηκε στο διάστημα


Ο Κρις Χάντφιλντ, μέχρι πρότινος διευθυντής του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού, έγινε διάσημος από τα βίντεο που ανέβαζε στο youtube, όπου επιχειρούσε πειράματα σε κενό βαρύτητας. Ήρθε, όμως, η ώρα να αποχωρήσει, αφού έληξε η θητεία του και το γιόρτασε μ' ένα τραγούδι, το "Space Oddity" του Ντέιβιντ Μπάουι, οι στίχοι του οποίου ταιριάζουν απόλυτα με την περίσταση ("Επιπλέω μ' έναν παράξενο τρόπο/ Τα αστέρια δείχνουν πολύ διαφορετικά σήμερα/ Κάθομαι εδώ στο κονσερβοκούτι πολύ πάνω απ' τον κόσμο/ Ο πλανήτης Γη είναι μπλε και δεν έχω κάτι να κάνω").

13 Μαΐου 2013

Ένα 7λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής επιστημονικά εγγυημένο και οικονομικό!


Είναι αυτό το εφτάλεπτο πρόγραμμα γυμναστικής το καλύτερο για ένα μέσο άνθρωπο; Σίγουρα, πάντως, έχει επιστημονική έγκριση, καθώς δημοσιεύτηκε στο τεύχος Μαΐου-Ιουνίου 2013 της ιατρικής επιθεώρησης American College of Sports Medicine’s Health & Fitness Journal, ενώ οι ασκήσεις δοκιμάστηκαν στην πράξη από ερευνητές του Πανεπιστημίου Hamilton’s McMaster.

Τα μηνύματα στο τουίτερ προδίδουν την ηλικία σου


Μπορείτε να δώσετε όσες ψεύτικες πληροφορίες θέλετε στο τουίτερ για το όνομα, τη διεύθυνση, το επάγγελμα, ακόμη και την εξωτερική εμφάνιση (με μια ψεύτικη φωτογραφία), όμως δεν είναι το ίδιο εύκολο να κρύψετε την ηλικία σας. Όχι γιατί το τουίτερ προχωρά σε διασταύρωση του "ευαίσθητου" αυτού προσωπικού στοιχείου -κυρίως για τις γυναίκες- αλλά γιατί το αποκαλύπτετε μόνοι σας, χωρίς να το θέλετε, με αυτά που γράφετε και κυρίως με τον τρόπο που τα γράφετε. 

Ποιο είδος τσαγιού συνιστάται σε κάθε εποχή


Για τους Έλληνες το τσάι είναι ταυτισμένο περισσότερο με τους Άγγλους, οι οποίοι το αγαπούν και το απολαμβάνουν σαν μια μορφή ιεροτελεστίας, όπως πολλοί Έλληνες απολαμβάνουν το απογευματινό τους καφεδάκι. Στην πραγματικότητα, πάντως, το τσάι είναι το εθνικό ποτό των Κινέζων, οι οποίοι άλλωστε το ανακάλυψαν πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια. 

Σαν σήμερα: 13 Μαΐου


Σήμερα είναι Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013.

Το food porn στην εποχή των σόσιαλ μίντια και οι παρενέργειες του.


Έχετε βαρεθεί να βλέπετε φίλους -ή "φίλους"- στο Facebook και στο τουίτερ ν' ανεβάζουν φωτογραφίες με το φαγητό που τρώνε ή μαγειρεύουν ή ετοιμάζονται να δοκιμάσουν οσονούπω; Σύμφωνα με μερίδα επιστημόνων, δεν πρόκειται για μια απλή, ανώδυνη ιδιοτροπία, αλλά για μια μορφή αυτού που αποκαλείται και ως "food porn", μια μορφή φετίχ με επίκεντρο το φαγητό, που ίσως να αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη κάποιου βαθύτερου ψυχολογικού προβλήματος.

12 Μαΐου 2013

Τα 4 σημάδια που προαναγγέλουν το διαζύγιο


Υπάρχουν σημάδια που να προεξοφλούν το τέλος ενός γάμου; Η απάντηση προφανώς και είναι καταφατική, μόνο που τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι τα εντοπίζουν με κάποια χρονοκαθυστέρηση, αφού προηγουμένως έχουν πέσει οι τίτλοι του τέλους. Είναι κάτι αντίστοιχο με την "Έκτη αίσθηση", όταν είδες για πρώτη φορά την ταινία στον κινηματογράφο, κατάλαβες ότι το παιδάκι έβλεπε νεκρούς ανθρώπους, αλλά συνειδητοποίησες ότι ένας από τους νεκρούς ήταν και ο Μπρους Γουίλις, αφού προηγουμένως το συζήτησες με δυο-τρεις φίλους.

Τα 5 οφέλη του γυναικείου αυνανισμού


Για τις περισσότερες γυναίκες, ο αυνανισμός είναι ένα θέμα ταμπού. Λίγες είναι εκείνες που παραδέχονται ότι όντως το έχουν κάνει (ακόμη και στις φίλες τους), αν κι απ' ό,τι φαίνεται θα πρέπει όχι απλά να μη φοβούνται να μιλήσουν ανοιχτά για το θέμα, αλλά να προτρέψουν και τις φίλες τους να αυνανίζονται! Η ιστοσελίδα Yourtango.com, που ασχολείται με θέματα σχέσεων, υποστηρίζει ότι σχετικές έρευνες έχουν δείξει τα ιατρικά οφέλη του γυναικείου αυνανισμού και επισημαίνει πέντε από αυτά.

Χρόνια πολλά, μητέρα!

Το πρώτο δώρο που θυμάμαι να έκανα στη μητέρα μου για τη γιορτή της μητέρας ήταν την εποχή που πήγαινα στον παιδικό σταθμό. Όλα τα παιδιά είχαμε σχεδιάσει καρδιές στο χαρτόνι με τη βοήθεια της δασκάλας μας και στη συνέχεια της κόψαμε σχηματίζοντας κάρτες. Η δικιά μου ήταν χοντροκομμένη -δεν τα πήγαινα καλά στη χειροτεχνία- χρώματος κίτρινου με μια δεύτερη κόκκινη, μικρή καρδιά στο κέντρο. Και στο εσωτερικό της κάρτας η δασκάλα μας έγραψε από ένα ποιηματάκι. Δεν ξέρω αν ήταν το ίδιο για όλα τα παιδιά, όμως το δικό μου έλεγε: "Τα χέρια μου θ' απλώσω/ και δώρο θα σου δώσω./ Μ' όλη μου την καρδούλα/ γλυκιά μου μητερούλα". 

Σαν σήμερα: 12 Μαΐου


Σήμερα είναι Κυριακή, 12 Μαΐου 2013