23 Ιανουαρίου 2015

Σπίτια κατασκευασμένα από 3D εκτυπωτές.

Η κορυφαία ίσως εφεύρεση της εποχής μας, που έχει τη δυναμική ν' αλλάξει τελείως στο (όχι πολύ άμεσο) μέλλον τον κόσμο και το οικονομικό μοντέλο οργάνωσής του, όπως το γνωρίζουμε σήμερα, είναι οι 3d εκτυπωτές. Αναπαράγοντας κάθε είδους υλικό τα μηχανήματα αυτά διευκολύνουν τις κατασκευές κάθε είδους σε μικρό χρόνο και με μικρό σχετικά κόστος, που δυνητικά έχει τα περιθώρια να ελαττωθεί ακόμη περισσότερο αν επιτευχθεί ο στόχος για την παραγωγή οικιακών τρισδιάστατων εκτυπωτών. Προς το παρόν αρκούμαστε να διαβάζουμε ανακοινώσεις για τη χρήση των εκτυπωτών στην αυτοκινητοβιομηχανία, στις ιατρικές μεταμοσχεύσεις, στο διάστημα κλπ, ενώ μια εταιρία στην Κίνα ανακοίνωσε την κατασκευή των πρώτων σπιτιών αποκλειστικά μέσω 3d εκτυπωτών.

21 Ιανουαρίου 2015

Το νορβηγικό boxoffice του 2014


Την ώρα που ο ελληνικός κινηματογράφος αγνοείται, οι Νορβηγοί φαίνεται ότι έχουν βρει τη λύση παρουσιάζοντας ταινίες, που κλέβουν τις εντυπώσεις και διαπρέπουν στο boxoffice της παγωμένης χώρας τους, συναγωνιζόμενες στα ίσια το Χόλιγουντ. Ποιο είναι το μυστικό τους; Οι ταινίες τους απευθύνονται κατ' αρχήν στα παιδιά και κατ' επέκταση σ' όλη την οικογένεια, βασισμένες κυρίως σε πολύ αγαπημένα παιδικά βιβλία. 

19 Ιανουαρίου 2015

6 τρόποι, με τους οποίους οι Ινδοί αποδεικνύουν τη λατρεία τους στις αγελάδες


Από την αρχαιότητα ακόμη, η αγελάδα θεωρείται ιερή για την ινδουιστική θρησκεία, σύμβολο του στενού δεσμού μεταξύ των ανθρώπων και των ζώων. Αυτή η βαθιά πίστη στον ιδιαίτερο συμβολισμό της αγελάδας διατηρείται μέχρι σήμερα στην Ινδία, όπου τα γαλακτοφόρα ζώα τυγχάνουν εξαιρετικής προστασίας - σε βαθμό παρεξηγήσεως από κάποιον δυτικό, που δεν έχει στενή σχέση με την ινδική κουλτούρα. Ίσως μείνετε με ανοιχτό στόμα διαβάζοντας τους 6 τρόπους, με τους οποίους αποδεικνύεται η εξαιρετική αφοσίωση των Ινδών στις αγελάδες, όμως αν το κάνετε μπροστά σ' έναν Ινδό, τότε μάλλον αυτός θα μείνει με ανοιχτό το στόμα για τη δικιά σας απορία!