20 Ιουλίου 2013

Ο streaker για τον οποίο μιλάει όλος ο πλανήτης!


Είναι το πρόσωπο των ημερών στα σόσιαλ μίντια παγκοσμίως μετά την γυμνή εισβολή του σ' έναν αγώνα ράγκμπι του αυστραλιανού πρωταθλήματος State of Origin. Ο 33χρονος Νεοζηλανδός Wati Holmwood δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος streaker (που τρέχει δηλαδή γυμνός σε κοινή θέα), αλλά έγινε μορφή χάρη στο ιδιαίτερο, βαρέων βαρών παρουσιαστικό του, τις πολύ πετυχημένες φωτογραφίες των φωτορεπόρτερ που έσπευσαν να τον αποθανατίσουν και των ακόμη πιο πετυχημένων φωτομοντάζ, που κάνουν το γύρο του διαδικτύου. 

Τα πιο αμφιλεγόμενα λήμματα της Wikipedia


Ποια είναι τα θέματα που διχάζουν τον πλανήτη; Οι θρησκείες και πρακτικές που συνδέονται μ' αυτές (π.χ. περιτομή), η συζήτηση για την κλιματική αλλαγή, τα ρατσιστικά θέματα και φυσικά η παγκόσμια πολιτική κατάσταση. Ωστόσο, ένα πρόσωπο φαίνεται ότι διχάζει περισσότερο απ' όλα κι ας μην βρίσκεται πλέον στο προσκήνιο. Ο λόγος για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους τζούνιορ, καθώς το λήμμα της Wikipedia που τον αφορά είναι το πιο "επεξεργασμένο", επομένως και το πιο αμφιλεγόμενα διατυπωμένο, της δημοφιλούς ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας -στην αγγλική της εκδοχή, που είναι και η πλέον διαβασμένη. 

Η απαγορευμένη, "σεξουαλικά προκλητική" διαφήμιση αυτοκινήτου.


Μια πανέξυπνη διαφήμιση για την προώθηση του νέου Renault Clio στη Μ. Βρετανία έπεσε θύμα λογοκρισίας, καθώς κρίθηκε "σεξουαλικά προκλητική", σύμφωνα με την εποπτική αρχή ελέγχου του περιεχομένου των διαφημιστικών σποτ (Advertising Standards Agency). 

Σαν σήμερα: 20 Ιουλίου


Σήμερα είναι Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013.

19 Ιουλίου 2013

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 21 - 27 Ιουλίου 2013


Χωρίς σημαντικές αλλαγές στην κορυφή και με τέσσερις νέες εισόδους -τα δύο τραγούδια είναι ιαπωνικά- διαμορφώθηκε το τοπ20 του παγκόσμιου σινγκλς τσαρτ της εβδομάδας. Καθώς βρισκόμαστε στο μέσο του καλοκαιριού, δεν είναι τυχαίο που μεγαλύτερη δυναμική εμφανίζουν τα πιο χορευτικά, δυναμικά κομμάτια, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.

15 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι είναι τρελοί αυτοί οι Ιάπωνες!


Είναι οι Ιάπωνες ο πιο εκκεντρικός λαός του πλανήτη; Αυτό πάντως είναι το στερεότυπο που έχει επικρατήσει για το μακρινό αυτό λαό, που μέχρι το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο χαρακτηριζόταν από τους πιο παραδοσιακούς. Στο κάτω-κάτω, γιατί τόσοι Ιάπωνες κυκλοφορούν στους δρόμους φορώντας μάσκες; Τι πιο εκκεντρικό απ' αυτό; Απ' ό,τι φαίνεται, όμως, υπάρχουν πολλά πολύ πιο εκκεντρικά. Ξένη ιστοσελίδα ανέβασε 25 εξαιρετικά περίεργες φωτογραφίες από την καθημερινή ζωή στην Ιαπωνία και από αυτές επέλεξα τις 15 πιο εκκεντρικές. Είναι ολοφάνερο ότι δεν πρόκειται για φωτομοντάζ, αλλά κρατείστε και μια επιφύλαξη μήπως καναδυό απ' αυτές προέρχονται από άλλες χώρες της Άπω Ανατολής, όπως π.χ. από την Κίνα.

Σαν σήμερα: 19 Ιουλίου


Σήμερα είναι Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013.

Τα ευρωπαϊκά τσαρτ της εβδομάδας 22 - 27 Ιουλίου 2013.


Με καθυστέρηση 10 μηνών ανακάλυψαν οι Βρετανοί το progressive "Reload" του Σουηδού dj Σεμπάστιαν Ινγκρόσο -μ' ένα εξαιρετικό βίντεο κλιπ. Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η παγκόσμια κυριαρχία του "Blurred Lines", ενώ δυνατά ακούγεται σε Γαλλία και Γερμανία και το πολύ δυνατό "Wake Me Up!" ενός άλλου Σουηδού dj, του Avicii.

Το top20 του αμερικάνικου τσαρτ: 22 - 27 Ιουλίου 2013


Παγιωμένα είναι τα πράγματα στις πρώτες του αμερικανικού σινγκλς τσαρτ εδώ και αρκετές εβδομάδες. Αξίζει όμως να σταθούμε στις τρεις νέες εισόδους. Στην όγδοη θέση εκτοξεύτηκε από την πρώτη εβδομάδα το εντελώς αμερικάνικο χιπ-χοπ κομμάτι "Holy Grail" του Τζέι Ζ -στο δικό του άλμπουμ περιλαμβάνεται- με τη συμμετοχή του Τζάστιν Τιμπερλέικ, ο οποίος έχει διπλή παρουσία στο τοπ10. Αν έλειπε το ραπ κομμάτι, το τραγούδι θα ήταν πολύ καλύτερο. Εν τω μεταξύ, στη δέκατη ένατη θέση βρέθηκε σημειώνοντας άνοδο 12 θέσεων από την προηγούμενη εβδομάδα το ιδιαίτερο "Safe and Sound" του indie συγκροτήματος Capital Cities, που σίγουρα θα εκτιμήσουν οι απανταχού χίπστερς. Νέα είσοδος και για το χορευτικό "The Other Side" του Τζέισον Ντερούλο, που αδικείται στην εικοστή θέση. 

18 Ιουλίου 2013

8 περιστατικά λογοκρισίας στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής


Λογοκρισία, απαγορεύσεις, σκάνδαλα... Θύματα των συντηρητικών ηθών και του πολιτικώς ορθού, κάποια τραγούδια απαγορεύτηκαν ή άλλαξαν τους στίχους τους, μουσικοί παραγωγοί απολύθηκαν... καλώς ήρθατε στο σκοτεινό κόσμο της μουσικής, που δεν γνωρίζει σύνορα  Ορισμένα χαρακτηριστικά περιστατικά είναι και τα παρακάτω:

Η απίστευτη φάρσα σ' ένα νορβηγικό μπάτσελορ πάρτι, που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Youtube

Ένας Νορβηγός δεν ήθελε στρίπερς στο μπάτσελορ πάρτι του, αλλά να υπερνικήσει τον μεγαλύτερο φόβο του, που δεν είναι άλλος από το μπάντζι τζάμπινγκ. Οι φίλοι του, όμως, σκέφτηκαν κάτι ακόμα καλύτερο, να του στήσουν μια φάρσα. Του έδεσαν τα μάτια και ύστερα από δύο ώρες ταξιδιού τον οδήγησαν σε μια γέφυρα ύψους...λίγων εκατοστών απ' όπου ο μέλλων γαμπρός έπεσε όχι στο κενό, αλλά σε μια πλαστική πισίνα. Δεν ξέρω πόσο έξυπνος είναι ο συγκεκριμένος Νορβηγός, που δεν μπόρεσε καν να υποψιαστεί ότι δεν βρισκόταν ακριβώς σε γέφυρα, αλλά από τα γέλια του φαίνεται να το απόλαυσε. Οι φίλοι του, πάντως, σίγουρα το καταφχαριστήθηκαν. Μετά τα πρώτα δευτερόλεπτα, το βίντεο κάνει μια μικρή "κοιλιά", καθώς ο γαμπρός διστάζει να... πηδήξει, ενώ το "ζουμί" αρχίζει από το 2΄.30΄΄. Απολαύστε το:

5 από τους πιο κοινούς εφιάλτες και οι ερμηνείες τους.


Προειδοποιήσεις απ' το μέλλον ή απλά καταπιεσμένα μηνύματα του υποσυνείδητου; Όποια κι αν είναι η πραγματική εξήγηση πίσω από τα όνειρα, η αλήθεια είναι ότι ορισμένα από αυτά είναι αρκετά συνηθισμένα σε ανθρώπους διαφόρων ηλικιών, εθνικοτήτων, φύλων κλπ. Βλέπετε, τα όνειρα δεν κάνουν διακρίσεις - είτε πρόκειται για κάτι χαρούμενο είτε πρόκειται για έναν εφιάλτη. Ορισμένοι από τους πιο κοινούς εφιάλτες μαζί με τις ερμηνείες τους είναι και οι εξής:

Υγιέστατοι άνθρωποι που θέλουν να κόψουν τα άκρα τους


Μία από τις πιο περίεργες, σπάνιες ασθένειες είναι και η Διαταραχή Ταυτότητας Σωματικής Ακεραιότητας (Body Integrity Identity Disorder, γνωστή και με τα αρχικά Biid). Οι ασθενείς αισθάνονται ότι το σώμα τους δεν είναι σωστά φτιαγμένο και συνήθως επιθυμούν να το διορθώσουν κόβοντας κάποιο άκρο, παρόλο που αυτό δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως ιατρικό πρόβλημα. 

Σαν σήμερα: 18 Ιουλίου


Σήμερα είναι Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013.

Ντύσου πρόχειρα και κάνε μας να χαμογελάσουμε! (φωτογραφίες)


Άνοιξε την ντουλάπα, φόρα ό,τι βρεις μπροστά σου και βγες μια βόλτα στην πόλη. Αν τραβήξεις όλα τα βλέμματα πάνω σου, σημαίνει πως έκανες μια πολύ καλή επιλογή ή μήπως όχι; Στις παρακάτω φωτογραφίες, οι άνθρωποι δεν ξεχώρισαν για το καλό τους γούστο στα ρούχα. Τα βλέμματα, όμως, κατάφεραν να τα τραβήξουν!

17 Ιουλίου 2013

Το ενοίκιο για το δωμάτιο της φωτογραφίας είναι... ΠΟΣΟ:;

Πηγή: The Local.ch

Το δωμάτιο της φωτογραφίας δεν βρίσκεται στην Ελλάδα, αλλά στην Ελβετία και πιο συγκεκριμένα στη Γενεύη. Αν ήταν στην Ελλάδα, το πιο πιθανό είναι ότι θα έμενε ανοίκιαστο για πολύ καιρό. Έχει εμβαδόν μόλις 5 τετραγωνικά μέτρα, όμως το ενοίκιο που πληρώνει κάθε μήνα ο εκμισθωτής του ανέρχεται σε... 550 ελβετικά φράγκα. ή 444 ευρώ!

Μέσα σε μια νορβηγική φυλακή υψίστης ασφαλείας, όπου οι κρατούμενοι έχουν προσωπικό ντουζ, επίπεδες τηλεοράσεις και παιχνίδια δωματίου.

Πηγή: e-architect.co.uk

Το νορβηγικό σωφρονιστικό σύστημα διχάζει, αν και όχι τους Νορβηγούς, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων το στηρίζει φανατικά. Για μας τους υπόλοιπους, όμως, που έχουμε μάθει στις εύκολες λύσεις, στον τσαμπουκά και στον κοινωνικό στιγματισμό οποιοδήποτε βρεθεί για τον ένα ή τον άλλο λόγο πίσω από τα σίδερα της φυλακής, οι νορβηγικές φυλακές και η ζωή σ' αυτές μας φαίνονται.. εξωγήινες. Η ελβετική εφημερίδα "Le Temps" παρουσίασε στις σελίδες της ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ μέσα από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας Χάλντεν, μία ώρα έξω από την πρωτεύουσα Όσλο. 

Μιλώντας για τον ρατσισμό με αφορμή την υπόθεση Ζίμερμαν

Με αφορμή την πρόσφατη αθώωση του Τζορτζ Ζίμερμαν, που ήταν κατηγορούμενος για τον πυροβολισμό κατά -και τελικά τη δολοφονία- του 17χρονου Αφροαμερικανού Τρέιβον Μάρτιν, άνοιξε στις ΗΠΑ μια συζήτηση για το πότε μπορεί τελικά να θεωρηθεί ένα έγκλημα ως ρατσιστικό, αλλά και γενικότερα πώς θα όριζε κανείς την έννοια του ρατσισμού σήμερα. 

Τα κείμενα παλιών επιθεωρήσεων: "Όλα μέσα" (και σπάνιες φωτογραφίες από την παράσταση)


Το καλοκαίρι του 1931, στο θέατρο του "Λαού", το οποίο η εφημερίδα "Η Ελληνική" χαρακτήριζε "δροσόλουστο", παιζόταν η επιθεώρηση "Όλα μέσα" των Γιαννουκάκη και Ασημακόπουλου. Η εφημερίδα δημοσίευσε τα κείμενα από ορισμένα σκετς της παράστασης, όπως και άλλων επιθεωρήσεων της εποχής, με αφορμή ένα άτυχο περιστατικό στο θέατρο "Περοκέ", με αφορμή το οποίο έγινε πολλή συζήτηση για το -αιώνιο θέμα- των ορίων της σάτιρας. Ανεξάρτητα από τα πραγματικά κίνητρα της εφημερίδας, πρόκειται για πολύτιμο αρχειακό υλικό σχετικά με την ιστορία της επιθεώρησης στην Ελλάδα.

Σαν σήμερα: 17 Ιουλίου


Σήμερα είναι Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013.

16 Ιουλίου 2013

Τα προφίλ παλιών, ξεχασμένων ηθοποιών προ 100 και πλέον ετών

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχαν κάποιοι Έλληνες ηθοποιοί, οι οποίοι ήταν πολύ διάσημοι και πολύ αγαπητοί από το κοινό, αλλά και καταξιωμένοι καλλιτεχνικά, άλλα είχαν την ατυχία να ζήσουν σε μια εποχή, κατά την οποία δεν γυρίζονταν ταινίες, δεν γράφονταν καλλιτεχνικές βιογραφίες, ούτε τα φωτογραφικά αρχεία ήταν αρκετά. Έτσι, σιγά-σιγά περιέπεσαν στη λήθη του κοινού.

Σαν σήμερα: 16 Ιουλίου


Σήμερα είναι Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013.

Πώς θα κάνεις λιώμα μια γυναίκα κολακεύοντας την.


Η Άννα Ντέιβιντ είναι μια από τις πολλές Αμερικανίδες δημοσιογράφους και συγγραφείς, που ειδικεύονται σε θέματα σχέσεων των δύο φύλων. Κι επειδή δύσκολα ένας άνδρας θα αγόραζε κάποιο από τα βιβλία της ή θα διάβαζε τη στήλη της, όπως αντίστοιχα θα δυσκολευόταν μια γυναίκα να πάρει σοβαρά τις απόψεις ενός άνδρα ειδικού, η Άννα έγραψε ένα άρθρο στην ιστοσελίδα mademan.com, που απευθύνεται κυρίως σε άνδρες, σχετικά με το πώς πρέπει αυτοί να κάνουν (να κάνουμε) κοπλιμέντα σε μια γυναίκα.

15 Ιουλίου 2013

Δήμαρχος 4 ετών ζητά επανεκλογή.


Το καλοκαίρι του 2012, ο Ρόμπερτ (ή Μπόμπι) Ταφτς έσπασε κάθε παγκόσμιο ρεκόρ με την ανάδειξη του στο δημαρχιακό αξίωμα σε ηλικία 3 μόλις ετών και φέτος διεκδικεί με αξιώσεις την επανεκλογή του, αν και ο ίδιος δεν μπορεί να ψηφίσει τον εαυτό του, αφού οι 4χρονοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Και όχι, δεν πρόκειται για λάθος του πληκτρολογίου, αλλά για μια από τις πιο απίστευτες ειδήσεις που έχετε διαβάσει ποτέ. 

Σαν σήμερα:15 Ιουλίου


Σήμερα είναι Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013.

Cronut: Το νέο επιδόρπιο που έχει ξετρελάνει τους Αμερικανούς

Πηγή: dominiqueansel.com

Τι γίνεται όταν ένας σεφ συνδυάζει δύο αγαπημένες, λιχουδιές όπως το κρουασάν και το ντόνατ; Γεννιέται το κρόνατ! Πρόκειται για την νέα μανία, που έχει κυριεύσει τους λαίμαργους και έτοιμους να δοκιμάσουν κάτι καινούριο Αμερικανούς, οι οποίοι σχηματίζουν τεράστιες ουρές για να το αποκτήσουν, ενώ έχει φτάσει στο σημείο να πωλείται ακόμη και στη μαύρη αγορά!

14 Ιουλίου 2013

Πως θα γράψεις το σωστό σενάριο για ένα πετυχημένο, αμερικάνικο σίτκομ.


Θέλεις να γράψεις σενάριο για κωμική σειρά, αλλά φοβάσαι ότι θα φας πόρτα αν το στείλεις σε κάποιον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό; Δεν έχεις άδικο να το φοβάσαι, αφού τα τελευταία χρόνια τα ελληνικά σίριαλ έχουν γίνει είδος υπό εξαφάνιση, έτοιμα να κηρυχθούν προστατευόμενο είδος, ενώ και οι λίγες σειρές που πήραν το πράσινο φως δεν είναι παρά διασκευές ξένων σεναρίων. Γιατί δεν δοκιμάζεις να γράψεις ένα αμερικάνικο sitcom -μην πάνε χαμένα τα τόσα χρόνια στα φροντιστήρια για το Lower και το Prοficiency; Τουλάχιστον στην Αμερική ενδιαφέρονται για ιδέες και όχι για διασυνδέσεις που τυχόν έχεις. Τι θα έπρεπε όμως να προσέξεις, αν σκεφτόσουν μια διεθνή καριέρα στο συγκεκριμένο επάγγελμα; 

Οι μεγαλύτερες κινηματογραφικές "βόμβες" της 20ετίας.


Βρισκόμαστε στα μισά του 2013 και ήδη η ταινία "Lone Ranger" με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ έχει βάλει σοβαρή υποψηφιότητα για τη μεγαλύτερη εμπορική αποτυχία της χρονιάς (βόμβα του box office). Ευκαιρία να κάνουμε μια αναδρομή στο χρόνο και να δούμε -ανά χρονιά- τις μεγαλύτερες εμπορικές αποτυχίες των τελευταίων είκοσι ετών.

Σαν σήμερα: 14 Ιουλίου


Σήμερα είναι Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013.