25 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑ ΦΙΛΜ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Η πρώτη φορά που απονεμήθηκε ειδικό βραβείο Όσκαρ για την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία που προβλήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν το 1947. Έκτοτε το βραβείο απονέμεται κάθε χρονιά με μοναδική εξαίρεση το 1953. Μέχρι το 1955 το βραβείο ήταν καθαρά τιμητικό, ενώ ψηφοφορία για την επιλογή της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας μεταξύ περισσότερων υποψηφιοτήτων διεξάγεται από το 1955 μέχρι και σήμερα.
Η Γαλλία έχει μέχρι σήμερα τις περισσότερες υποψηφιότητες - συνολικά 36 - αλλά οι ιταλικές ταινίες είναι εκείνες που έχουν κερδίσει τα περισσότερα βραβεία ξενόγλωσσης ταινίας από την αμερικάνικη ακαδημία κινηματογράφου (13 έναντι 12 των γαλλικών). Η πιο άτυχη χώρα είναι το Ισραήλ με 10 υποψηφιότητες, αλλά καμία νίκη μέχρι σήμερα. Η Ελλάδα έχει μέχρι σήμερα 5 υποψηφιότητες στην κατηγορία (με τις ταινίες: "Ηλέκτρα" του Μιχάλη Κακογιάννη το 1962, "Τα κόκκινα φανάρια" του Βασίλη Γεωργιάδη το 1963, "Το χώμα βάφτηκε κόκκινο" επίσης του Γεωργιάδη το 1965, "Ιφιγένεια" του Κακογιάννη το 1977 και "Κυνόδοντας" του Γιώργου Λάνθιμου το 2010), αλλά καμία νίκη μέχρι σήμερα.
Δείτε ποιες ταινίες κέρδισαν το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας μέχρι το 2010.

ΤΑ ΦΙΛΜ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ


Θεωρείται το σημαντικότερο από όλα τα βραβεία Όσκαρ, διότι συμπυκνώνει τη συνολική δουλειά που έχει καταβληθεί για μια ταινία, ενώ είναι και το τελευταίο βραβείο που απονέμεται κάθε χρόνο. Είναι το Όσκαρ για την καλύτερη ταινίας της χρονιάς. Δεν είναι πάντα πετυχημένες οι αποφάσεις των μελών της Ακαδημίας, αλλά έχουν ένα ενδιαφέρον. Αν σας αρέσουν οι λίστες και έχετε περιέργεια να μάθετε ποιες είναι οι 83 ταινίες που έχουν κερδίσει μέχρι σήμερα "το βραβείο των βραβείων" για την τελετή των Όσκαρ σε ισάριθμες απονομές, δείτε τις εδώ κατά χρονολογική σειρά.

ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΤΩΝ ΟΣΚΑΡ


Η πρώτη απονομή των βραβείων Όσκαρ από την Αμερικάνικη Ακαδημία Κινηματογράφου έγινε το 1929. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου 1929 σε ξενοδοχείο του Λος Άντζελες και είχε διάρκεια μόλις 15 λεπτών, ενώ οι νικητές ήξεραν ότι είχαν κερδίσει βραβείο τρεις μήνες νωρίτερα. Αυτή είναι και η μοναδική τελετή απονομής Όσκαρ που δε μεταδόθηκε ούτε από το ραδιόφωνο ούτε από την τηλεόραση. Αύριο, Κυριακή 26 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η 84η τελετή απονομής των Όσκαρ στο Kodak Theatre. Ποια είναι όμως τα ρεκόρ που έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής, στις πρώτες 83 τελετές των πιο διάσημων κινηματογραφικών βραβείων στον κόσμο; Ας δούμε 10 από τα πιο σημαντικά ρεκόρ των Όσκαρ.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: RIHANNA ft. CHRIS BROWN - BIRTHDAY CAKE


Πριν μία εβδομάδα, προαναγγείλαμε σε αυτό το μπλογκ τη μουσική συνεργασία της Ριάνα με τον Κρις Μπράουν στο ρεμίξ ενός τραγουδιού της πρώτης με τίτλο "Birthday Cake". Το "Birthday Cake" είναι το τέταρτο σινγκλ από το έκτο προσωπικό άλμπουμ της Ριάνα με τίτλο "Talk That Talk", που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2011.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012. Ο Όσκαρ Ουάιλντ έγραψε: "Ο άνθρωπος είναι λιγότερο ο εαυτός του όταν μιλάει ως ο εαυτός του. Δώσ' του μια μάσκα και θα σου πει την αλήθεια". Καθώς βρισκόμαστε στο τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς και του Καρναβαλιού, θα ήταν καλή ιδέα να εκμεταλλευόμασταν την ανωνυμία ή - αν προτιμάτε - το τείχος προστασίας μιας μάσκας και να πούμε αλήθειες, που δε θα τολμούσαμε να πούμε εύκολα υπό άλλες συνθήκες. Πάντως, το καλύτερο και το ευτυχέστερο θα ήταν να μπορούσαμε να λέμε αλήθειες και να συμπεριφερόμαστε αληθινά πάντοτε, χωρίς να χρειαζόμαστε μια μάσκα, που να μας κρύβει.

ΤΑ 7 ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΣΑΝ ΠΟΥΛΑΚΙ


Είναι γνωστό σε όλους ότι η κούραση και το άγχος της καθημερινότητας βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας. Παράλληλα, όμως, βλάπτουν σοβαρά και τον ύπνο μας, μία από τις βασικότερες ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού, ο οποίος έχει ανάγκη να χαλαρώσει, να ξεκουραστεί και να φορτίσει τις μπαταρίες του. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για να καταπολεμήσουμε την αϋπνία, χωρίς όμως να καταφύγουμε σε φάρμακα και υπνωτικά χαπάκια; Ιδανική λύση είναι ένα ρόφημα, ένα χαλαρωτικό ποτάκι - αλλά χωρίς αλκοόλ. Η ιστοσελίδα thedailymeal.com έχει ξεχωρίσει κάποια ιδανικά ροφήματα που βοηθούν τον ανθρώπινο οργανισμό να χαλαρώσει φυσικά και να απολαύσουμε όλοι τον ύπνο μας. Για να δούμε τις μας προτείνει:

24 Φεβρουαρίου 2012

37ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΨΗΛΩΣΕ 15 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΜΕ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ

Όχι μόνο πήρε μπόι, αλλά φαίνεται και πιο αδύνατος.

Δεν έχω καταλήξει ακόμα, αν το ενδιαφέρον της παρακάτω είδησης είναι στο επιστημονικό γεγονός, ότι ένας άνδρας ψήλωσε με τη βοήθεια χειρουργικής επέμβασης κατά 15 ολόκληρα εκατοστά ή αν αντίθετα επισημαίνει τη λανθάνουσα ρατσιστική νοοτροπία της κοινωνίας μας, όπου όλοι "πρέπει" να είναι ψηλοί.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - 3 ΜΑΡΤΙΟΥ



Το 2012 θα είναι μάλλον, όπως και το 2011, η χρονιά της Adele. Για ακόμα μία εβδομάδα η βρετανίδα τραγουδίστρια κάνει αισθητή την παρουσία της με τα δύο της album στο παγκόσμιο chart. Ο δε αριθμός πωλήσεων του πιο πρόσφατου "21" είναι πραγματικά συγκλονιστικός, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι το "21" παραμένει για 34η εβδομάδα (από τις 56 εβδομάδες που κυκλοφορεί συνολικά) στην πρώτη θέση παγκοσμίως. Διπλή παρουσία στο παγκόσμιο album chart έχει και η εκλιπούσα Whitney Houston.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - 3 ΜΑΡΤΙΟΥ



Πολλές και ενδιαφέρουσες είναι οι ανακατατάξεις στο παγκόσμιο singles chart της ερχόμενης εβδομάδας. Στην κορυφή βρέθηκε το ιαπωνικό, γυναικείο συγκρότημα AKB48, ενώ στη δεύτερη θέση συναντούμε το κλασσικό "I Will Always Love You" από τη φωνή της Whitney Houston, η οποία έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Η πολύ καλή πορεία του "Part Of Me" της Katy Perry αποτυπώνεται και στο παγκόσμιο chart, καθώς το τραγούδι ανέβηκε στην τρίτη θέση από την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του. Το πιο εντυπωσιακό πάντως στοιχείο του chart της εβδομάδας είναι το τριπλό "χτύπημα" της Adele.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012.
Ο Βίκτορ Ουγκό έγραψε: "Το να πέσεις δεν είναι τρομερό, το να μη θέλεις όμως να σηκωθείς είναι ολέθριο". Νομίζω, αυτή η φράση είναι μια πολύ καλή συμβουλή για σκέψη και εντρύφηση στο περιθώριο του ερχόμενου εορταστικού τριημέρου. Οι γιορτές προσφέρουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ξεφάντωμα, διασκέδαση, αλλά και για λήψη αποφάσεων, να αλλάξουμε τον εαυτό μας και πώς προσεγγίζουμε τον κόσμο γύρω μας.

23 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑ 20 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ CHART


Στα 53 χρόνια ιστορίας του Billboard μόλις 20 τραγούδια βρέθηκαν με το "καλημέρα σας" στην κορυφή του Hot 100.  Το πρώτο τραγούδι που κατάφερε ένα τόσο δυναμικό ξεκίνημα ήταν το "You Are Not Alone" του Μάικλ Τζάκσον, τον Σεπτέμβριο του 1995, ενώ το πιο πρόσφατο είναι το "Part Of Me" της Κέιτι Πέρι.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Πέντε ταινίες βγαίνουν σήμερα στις αίθουσες και απευθύνονται σε όλη την γκάμα του κινηματογραφόφιλου κοινού. Το "Eξαιρετικά δυνατά και απίστευτα κοντά" είναι μια δραματική, οικογενειακή ιστορία που εκτυλίσσεται με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους το 2001. Η ταινία "The Grey" είναι μια ταινία δράσης με μια ομάδα οκτώ ανδρών αποκλεισμένων στο απόκοσμο, παγωμένο τοπίο της Αλάσκας. Για τους φαν της κωμωδίας υπάρχει η ταινία "Αυτό θα πει πόλεμος". Για τους λάτρεις του ελληνικού σινεμά, στις αίθουσες βγαίνει η ταινία "L, εγώ είμαι" του Μπάμπη Μακρίδη. Τέλος, για τους μικρούς φίλους του σινεμά και κυρίως για τα κοριτσάκια, σήμερα βγαίνει στις αίθουσες η ταινία "Η Μπάρμπι στην ιστορία μιας γοργόνας 2".

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: KATY PERRY - PART OF ME


Η Κέιτι Πέρι έγραψε σήμερα ιστορία στο αμερικάνικο chart, καθώς το τραγούδι της "Part Of Me" εκτοξεύτηκε στην κορυφή του Billboard's 100 από την πρώτη κιόλας εβδομάδα κυκλοφορίας. Σε αυτό βοήθησε πολύ και η παρουσίαση του τραγουδιού στα βραβεία Grammy της περασμένης εβδομάδας. Έτσι, δικαιωματικά το τραγούδι της σημερινής ημέρας δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το "Part Of Me.

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ SINGLES CHART ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012


Πολύ ενδιαφέρουσα είναι αυτή η εβδομάδα για το τοπ10 του Billboard's 100. Έχουμε νέο νούμερο ένα και μάλιστα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του. Πρόκειται για το "Part Of Me" της Katy Perry, η οποία το τραγούδησε για πρώτη φορά στα βραβεία Grammy. Το "Part Of Me" είναι μόλις το εικοστό τραγούδι στην ιστορία του αμερικάνικου chart που έκανε το ντεμπούτο του στην κορυφή.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012.
Σαν σήμερα: το 1455 εκδόθηκε από τον Γουτεμβέργιο το πρώτο βιβλίο στον κόσμο, η Αγία Γραφή.
Το 1966 εξέπεμψε ο πρώτος τηλεοπτικός σταθμός στη χώρα, το ΕΙΡΤ.

22 Φεβρουαρίου 2012

11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΣΕΛΕΜΠΡΙΤΙΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ "ΚΑΨΟΥΝ"!

Είναι αλήθεια! Μας αρέσει να κανιβαλίζουμε τους αγαπημένους μας σταρ! Να τους βλέπουμε σε άτυχες στιγμές και να νιώθουμε ότι δεν είναι τέλειοι σε όλα, αλλά κανονικοί άνθρωποι όπως εμείς, με τα τρωτά τους σημεία. Ο φωτογραφικός φακός ουκ ολίγες φορές μας έχει προσφέρει υλικό που αποκαθηλώνει τα είδωλα μας. Ας θυμηθούμε ορισμένες τέτοιες, ανεπανάληπτες στιγμές.

ΡΕΤΡΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ


Η διαμάχη στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού δεν είναι φαινόμενο μόνο των τελευταίων ετών. Τον Ιούλιο του 1960, την καλλιτεχνική ζωή της χώρας απασχόλησε ο «πόλεμος των συνθετών» με αφορμή συνέντευξη του μεγάλου μας συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι, όπου τα έβαζε με τους συναδέλφους του από το χώρο του ελαφρού τραγουδιού, σε συνδυασμό και με τη διοργάνωση του ετήσιου διαγωνισμού ελαφρού τραγουδιού από το ΕΙΡΤ την ίδια περίοδο, όπου ο Χατζιδάκις κέρδισε το πρώτο βραβείο. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012.
Στη Μογγολία ακολουθούν ένα ιδιαίτερο σεληνιακό ημερολόγιο και σήμερα είναι η πρώτη μέρα του νέου σεληνιακού έτους στη χώρα αυτή, γνωστή ως Tsagaan Sar. Αν υπάρχει κάποιος Μογγόλος που διαβάζει το μπλογκ - που είναι απίθανο - να του ευχηθώ απλά Шинэ жилийн баярын мэнд хvргэе (ή αν προτιμάτε με λατινικό αλφάβητο: shine jiliin bayariin mend hurgeye)

ΟΙ 10 ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΕΠΑΦΗΣ



Όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν ένα savoir vivre και ακόμα περισσότερο το σεξ - και δεν εννοώ το ξενέρωτο σεξ. Υπάρχουν κάποιες φράσεις που πρέπει να αποφύγεις να τις εκστομίσεις κατά τη διάρκεια ενός ερωτικού τετ α τετ, αν θέλεις αυτό το τετ α τετ να παραμείνει ερωτικό και να εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο. Η Tiffany Drayton της ιστοσελίδας thefrisky.com έχει συγκεντρώσει τις δέκα εκείνες φράσεις που δεν πρέπει να πεις σε έναν άντρα την ώρα του μεγάλου αναστεναγμού και επειδή συμφωνώ μαζί της - τουλάχιστον για αυτές τις δέκα - τις μεταφέρω στο ταπεινό, πλην όμως πολυσυλλεκτικό, μπλογκ μου. Δες τι πρέπει να αποφύγεις να του πεις:

21 Φεβρουαρίου 2012

ΘΡΑΥΣΗ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΟΙ ΝΤΕΝΤΕΚΤΙΒ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΓΑΜΟ! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΝΔΗ ΠΕΘΕΡΑ!

Μια Ινδή πεθερά που έχει απευθυνθεί σε ντεντέκτιβ και έχει τη νύφη της "σήκω-κάτσε, κάτσε-σήκω".

Αν και η Ινδία αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου, η ινδική κοινωνία παραμένει βαθύτατα συντηρητική, πιστή στις παραδόσεις. Μία από τις παραδόσεις που τηρούνται μέχρι και σήμερα από μεγάλα τμήματα του πληθυσμού είναι και ο προσυμφωνημένος γάμος, το συνοικέσιο. 

ΤΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΡΙΝ 12 ΧΡΟΝΙΑ


Φεβρουάριος 2000. Η εικόνα της ελληνικής τηλεόρασης δεν είχε καμία σχέση με τη σημερινή. Οι σειρές κατέκλυζαν την prime time των καναλιών. Η μεσημεριανή ζώνη ήταν πλημμυρισμένη από λατινοαμερικάνικες τηλενουβέλες και αμερικάνικες σαπουνόπερες. Τα κεντρικά δελτία ειδήσεων ξεκινούσαν στις 19.45, ο Φώσκολος ήταν ανίκητος, ενώ η πρωινή ζώνη απολάμβανε την παντοκρατορία του Πρωινού Καφέ.

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ TV (13 - 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ)


Δύο ήταν τα χαρακτηριστικά της περασμένης τηλεοπτικής εβδομάδας, σύμφωνα με τον εβδομαδιαίου πίνακα τηλεθέασης της AGB: η υπεροχή της μυθοπλασίας και του MEGA. Μόνο σειρές βρέθηκαν στης πρώτες δέκα θέσεις των δημοφιλέστερων προγραμμάτων της εβδομάδας από 13 μέχρι 19 Φεβρουαρίου,

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΠΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΕ


"Απεχθάνομαι τη φιλανθρωπία, γιατί είναι προσβλητική" δήλωσε το Φεβρουάριο του 1965 η Μελίνα Μερκούρη και ξεσήκωσε διαμαρτυρίες από "ογκόλιθους" της εγχώριας σόου μπιζ της εποχής - και συνεργάτες της χούντας λίγα χρόνια αργότερα - όπως ο σκηνοθέτης Τζέιμς Πάρις. Αυτό διαβάζουμε σε ρεπορτάζ της εβδομαδιαίας εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ στις 20 Φεβρουαρίου 1965.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012.
Η σημερινή ημέρα έχει ανακηρυχτεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα της Μητρικής Γλώσσας. Σκοπός είναι η προώθηση της γλωσσολογικής ποικιλίας και η προστασία των γλωσσών που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Η ημερομηνία επιλέχτηκε σκόπιμα, ώστε να συμπίπτει με την επέτειο των γεγονότων του 1952 στο Μπαγκλαντές,

20 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ


Η ιστορία του έκανε το γύρο του κόσμου. Όλοι συζητάνε για το ιατρικό παράδοξο, του Σουηδού άνδρα που επιβίωσε μέσα στο αυτοκίνητο του αποκλεισμένος από τα χιόνια για δύο ολόκληρους μήνες. Ποια είναι τα νεώτερα στοιχεία στην περίεργη αυτή υπόθεση τρεις ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της;

Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΠΕΝ ΑΦΛΕΚ

Δεν τον αναγνωρίσατε; Αν κουρέψετε το μαλλί και ξυρίσετε τα γενιά, θα εμφανιστεί ο Μπεν Άφλεκ.

Το Χόλιγουντ δεν είναι μόνο γκλάμουρ, κουτσομπολιά και παπαρατσίστικες φωτογραφίες. Αρκετοί είναι εκείνοι που επιδίδονται σε φιλανθρωπικές χειρονομίες ουσίας στρέφοντας το βλέμμα τους στην "ξεχασμένη" υποσαχάρια Αφρική. Μεταξύ αυτών είναι και ο Μπεν Άφλεκ. Το 2009, ο δημοφιλής ηθοποιός ίδρυσε μια οργάνωση, την Πρωτοβουλία για το Ανατολικό Κογκό (Eastern Congo Initiative, ECI) αντικείμενο της οποίας είναι να βοηθήσει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής, ακολουθώντας τα βήματα άλλων σταρ, που έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στην ταλαιπωρημένη αφρικανική ήπειρο και τους λαούς της. 

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: THE BASEBALLS - UMBRELLA


Σήμερα, 20 Φεβρουαρίου, είναι τα γενέθλια της Ριάννα. Το κορίτσι από τα νησιά Μπαρμπέιντος κλείνει τα 24 της χρόνια. Το τραγούδι που επέλεξα ως "τραγούδι της ημέρας" είναι ένα δικό της πολύ πετυχημένο τραγούδι, η πρώτη της παγκόσμια επιτυχία, το "Umbrella", μόνο που θα το ακούσουμε σε επανεκτέλεση από ένα συγκρότημα, και όχι από την ίδια τη Ριάννα, για να πρωτοτυπήσουμε και λιγάκι. Άλλωστε, δύο είναι τα στοιχεία που καταξιώνουν ένα τραγούδι (και κατά συνέπεια και τον καλλιτέχνη που το ερμήνευσε): η αντοχή του στο χρόνο και ο αριθμός των επανεκτελέσεων. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012
Με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αρχής γενομένης από το 2009, η σημερινή ημέρα έχει χαρακτηριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Σκοπός είναι "η εδραίωση των προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας για την εξάλειψη της φτώχειας και την προώθηση της πλήρους απασχόλησης και αξιοπρεπούς εργασίας, την ισότητα των φύλων και την πρόσβαση σε κοινωνική ευημερία και δικαιοσύνη για όλους".

19 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΔΟΝΗΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ;; Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΦΙΛΟΥΣ ΕΡΩΤΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ


Αποτελεί το πιο δημοφιλές sex toy. Ο λόγος για το δονητή. Πολύτιμο βοήθημα παροχής ηδονής σε γυναίκες - και άνδρες - που επιθυμούν να καταπραΰνουν σεξουαλικές ορμές και επιθυμίες, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να τις απαλύνουν με το συνηθισμένο τρόπο. Στην αγγλική έκδοση της ρωσικής εφημερίδας Pravda, της ιστορικής εφημερίδας-όργανο του πάλαι ποτέ Κ.Κ.Σ.Ε., διαβάζω ένα άρθρο, που υποστηρίζει ότι ο ηλεκτρονικός δονητής εφευρέθηκε για την ικανοποίηση των ... αντρών και όχι για τις γυναίκες. Κανονικά θα έπρεπε να αναρωτηθείτε τι ξεπεσμός για μια τέτοια ιστορική εφημερίδα να ασχολείται με τα sex toys και τη χρησιμότητά τους, αλλά επειδή μάλλον θα θέλατε να μάθετε γιατί υποστηρίζει αυτήν την άποψη ο αρθρογράφος της εφημερίδας, απλά μεταφέρω την είδηση, όπως τη διάβασα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ


Η γλώσσα είναι από τα σημαντικότερα, αλλά και πιο ευαίσθητα όργανα/εργαλεία του ανθρώπινου σώματος. Χάρη σε αυτή μιλάμε και επικοινωνούμε, τρώμε και αισθανόμαστε τις γεύσεις, επιβιώνουμε. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η γλώσσας μας υποφέρει από ένα δυνατό κάψιμο; Τα πράγματα δεν είναι τόσο ανησυχητικά, όσο κατ' αρχήν φαίνονται. Η ιστοσελίδα foodrepublic.com μας συμβουλεύει πώς πρέπει να αντιδράσουμε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΧΥΝΕΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Μία τυπική, αδύνατη Γιαπωνεζούλα.
 Μια από τις παρενέργειες της μεταπολεμικής οικονομικής ευημερίας του δυτικού κόσμου ήταν και η κατακόρυφη αύξηση της παχυσαρκίας. Η άνοδος του βιοτικού επιπέδου σε συνδυασμό με την ολοένα και περισσότερο καθιστική ζωή αλλά και την απομάκρυνση από τα παραδοσιακά φαγητά, προκάλεσαν ένα οξύτατο πρόβλημα. Η μοναδική χώρα του αναπτυγμένου κόσμου που αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι η Ιαπωνία. Εκεί, μάλιστα, αντιμετωπίζουν το ακριβώς αντίθετο πρόβλημα: έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των λιποβαρών γυναικών.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012.
Ο Θεόδωρος Ρούσβελτ, πρόεδρος των ΗΠΑ στις αρχές του 20ου αιώνα, είπε: "Όταν είναι να αποφασίσεις, το καλύτερο πράγμα είναι να πράξεις το σωστό. Το δεύτερο καλύτερο πράγμα είναι να πράξεις λάθος. Το χειρότερο όλων είναι να μην κάνεις τίποτε".