4 Μαρτίου 2017

8 συμβουλές για να οργανώσετε καλύτερα τις αποσκευές σας πριν φύγετε ταξίδι

Η άνοιξη έχει μπει κι αυτό σημαίνει ότι έχουμε περισσότερες ευκαιρίες για εκδρομούλες. Άλλωστε, δεν είναι απλά ο καλός καιρός, αλλά και μια σειρά από αργίες που καθιστούν την άνοιξη την καλύτερη εποχή για μικρές και σύντομες εξορμήσεις: η εθνική γιορτή, το Πάσχα, η πρωτομαγιά. Το πρόβλημα που πολλοί αντιμετωπίζουν, αφορά την οργάνωση της βαλίτσας τους. Πώς τακτοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα πράγματά μας στον ταξιδιωτικό μας σάκο, ώστε να μην ταλαιπωρηθούμε στη συνέχεια; Ένα πολύ ενδιαφέρον και χρηστικό αφιέρωμα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα thrillist.com, όπου μέλη του αμερικανικού στρατού δίνουν μια σειρά από βοηθητικές συμβουλές. (Οι αμερικανοί στρατιώτες και στρατιωτικοί ανάμεσα στ' άλλα εκπαιδεύονται και στην οργάνωση των αποσκευών τους. Γιατί; Ε, η απάντηση είναι εύκολη και δεν θέλει πολλή σκέψη...)

2 Μαρτίου 2017

Ο υπέροχος χορός ενός παππού που έχει ξετρελάνει τους Ιταλούς

πηγή: facebook.com/alberto.forni.142

Συνέβη στην Μπολόνια της Ιταλίας στις 19 Φεβρουαρίου. Πολλοί περαστικοί μαζεύτηκαν για ν' απολαύσουν έναν μουσικό του δρόμου, που έπαιζε ντραμς. Ανάμεσα σ' αυτούς ήταν κι ένας παππούς. Δεν ξέρουμε τ' όνομα ούτε την ηλικία του, αλλά μοιάζει να είναι ένας άνδρας πολύ μεγάλης ηλικίας, κυριολεκτικά ο παππούς της διπλανής πόρτας με μια τραγιάσκα στο κεφάλι (συγγνώμη για την παρένθεση, αλλά μια τέτοια τραγιάσκα φορούσε συνέχεια κι ο ένας από τους παππούδες μου). Συνεπαρμένος από τη μουσική, ο υπέροχος αυτός παππούς της διπλανής πόρτας πλησίασε το χώρο, όπου βρισκόταν ο πλανόδιος ντράμερ, χορεύοντας. Πολλοί λένε ότι ίσως στα νιάτα του ήταν και ο ίδιος μουσικός, πιθανότατα ντράμερ! Όπως και να χει, ο χορός του ήταν καταπληκτικός, απόλυτα πιστός στο ρυθμό της μελωδίας! Τον είδε ένας δημοσιογράφος, που ήταν παρών στην πλατεία, και τον αποθανάτισε σ' ένα βιντεάκι, το οποίο ανέβασε στο facebook. Το δε βίντεο έγινε viral με 300.000 προβολές μέσα στις πρώτες πέντε μέρες. Όλη η Ιταλία μιλάει για τον καταπληκτικό, χορευταρά παππού από την Μπολόνια!

1 Μαρτίου 2017

30 παροιμίες για το Μάρτιο

Ο Μάρτης είναι ένας ιδιαίτερος μήνας, κυρίως όσον αφορά τις καιρικές του συνθήκες. Είναι ένας μήνας που μπορεί τη μια μέρα να βάλουμε ακόμη και κοντομάνικο μπλουζάκι (ή έστω να πετάξουμε τα μπουφάν) και την άλλη να... χιονίσει! Καθώς τα παλιότερα χρόνια οι απίστευτες, πιθανές καιρικές μεταβολές του Μαρτίου επηρέαζαν πολύ τη δουλειά των γεωργών, πολλές είναι οι παροιμίες, λαϊκά αποφθέγματα που περιγράφουν τον τρίτο μήνα του χρόνου. Εδώ έχω συγκεντρώσει 30, από τις οποίες βέβαια κάποιες είναι τοπικές μικροπαραλλαγές των ίδιων φράσεων.

27 Φεβρουαρίου 2017

Shooting Stars: Ένα τραγούδι του 2009 από την Αυστραλία, που έγινε meme το 2017

Λέγεται "Shooting Stars", είναι ένα αρκετά απλό χάουζ ντίσκο τραγούδι, που τον τελευταίο μήνα (επτά και πλέον χρόνια από την εμπορική κυκλοφορία του ως single) έγινε meme συνοδεύοντας χιουμοριστικά βιντεάκια με πτώσεις. Έρχεται από τη μακρινή Αυστραλία. Αυτό από μόνο του θα αρκούσε για να χαρακτηριστεί μουσικό φαινόμενο, καθώς είναι ελάχιστα τα τραγούδια που παράγονται στην Αυστραλία για την τοπική αγορά και καταφέρνουν να γνωρίσουν διεθνή επιτυχία.