28 Απριλίου 2012

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ;



Σε "μάστιγα" τείνει να εξελιχθεί η συνήθεια κακομαθημένων, πλούσιων εφήβων στις ΗΠΑ, οι οποίοι περνούν την ώρα τους ανεβάζοντας στο youtube ανόητα τραγούδια που έγραψαν μόνοι τους στο πόδι και - το ακόμη χειρότερο - τραγουδώντας τα οι ίδιοι με τη δική τους φωνή λες και το 'χουν βάλει σκοπό να σπάσουν τα τύμπανα των αυτιών μας με τις φάλτσες φωνές τους. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο, 28 Απριλίου 2012. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ γιορτάζουν τα γενέθλια της ομάδας τους, η οποία ιδρύθηκε σαν σήμερα το 1924. Σήμερα όμως έχουν γενέθλια και δύο σέξι λατίνες πρωταγωνίστριες του Χόλιγουντ, η γεννηθείσα το 1974, ισπανίδα Πενέλοπε Κρουζ και η Τζέσικα Άλμπα, που κλείνει αισίως τα 31.

27 Απριλίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - 5 ΜΑΪΟΥ 2012


Το απλησίαστο ρεκόρ των 40 εβδομάδων παραμονής στην πρώτη θέση του παγκόσμιου album chart εξασφάλισε το cd με τίτλο "21" της Βρετανίδας Adele ύστερα από 65 εβδομάδες κυκλοφορίας. Εν τω μεταξύ τρεις είναι οι νέες είσοδοι της εβδομάδας. Πρόκειται για το "Love Is A Four Letter Word" του Jason Mraz, το "California 37" των Train, από το οποίο έχει ήδη ξεχωρίσει το τραγούδι "Drive Up", ενώ στη δεκάδα μπαίνει και το γερμανικό συγκρότημα Die Ärzte. Στο τοπ10 όμως επανακάμπει ύστερα από ένα σύντομο διάλειμμα και η Lana Del Rey  με το άλμπουμ "Born To Die".

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - 5 ΜΑΪΟΥ 2012


Χωρίς σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το τοπ10 της περασμένης εβδομάδας διαμορφώθηκε το τοπ10 του παγκόσμιου singles chart της εβδομάδας που διανύουμε. Στην κορυφή παρέμεινε το "Somebody That I Used To Know" του Gotye, ενώ η μοναδική νέα είσοδος και μάλιστα στη δεύτερη θέση προέρχεται από τη μουσική συνεργασία των Maroon 5 με τον Wiz Khalifa στο τραγούδι "Payphone".

Η ΝΟΥΤΕΛΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ "ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

"Νουτέλα, αγάπη μου"

Η Νουτέλα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς "αλοιφές πρωινού" στον κόσμο, αυτό όμως δεν την καθιστά και υγιεινή. Μάλλον το αντίθετο ισχύει και τώρα η παρασκευάστρια εταιρία Ferrero καλείται να πληρώσει τους "θυμωμένους" καταναλωτές.

"ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ"


Το μεταναστευτικό ζήτημα δεν απασχολεί μόνο την Ελλάδα. Λίγο-πολύ όλες οι ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα, το οποίο δεν απασχολεί μόνο τις χώρες του νότου, οι οποίες επιβαρύνονται από την αθρόα εισροή λαθρομεταναστών. Μεταξύ αυτών είναι και η Ελβετία, στο πολιτικό σκηνικό της οποίας πρωταγωνιστεί το ξενοφοβικό, ρατσιστικό κόμμα SVP (Schweizerische Volkspartei, δηλαδή "Κόμμα του Ελβετικού Λαού"), στην ατζέντα του οποίου είναι μεταξύ άλλων και το μεταναστευτικό. Τα επιχειρήματα που προβάλλονται είναι τα ίδια, με αυτά που ακούμε και στη χώρα μας από αντίστοιχα κόμματα, με πρώτο και καλύτερο ότι οι μετανάστες "μας κλέβουν τις δουλειές". Μέχρι πρόσφατα η κριτική του SVP επικεντρωνόταν αποκλειστικά στους μουσουλμάνους και όσους κατάγονταν από μη ευρωπαϊκά κράτη, ωστόσο αυτό αυτό φαίνεται ότι αλλάζει σιγά σιγά και στο στόχαστρο του κόμματος μπαίνουν και οι Ευρωπαίοι μετανάστες και πιο συγκεκριμένα... οι Γερμανοί.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012. Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος θα έκλεινε σήμερα τα 77 του χρόνια, εάν δεν έβρισκε τραγικό θάνατο πριν από τρεις μήνες, στις 24 Ιανουαρίου 2012, από ατύχημα στα γυρίσματα της τελευταίας του ταινίας.

ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ SINGLES CHART ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ 5 ΜΑΪΟΥ 2012


Σε αντίθεση με το αμερικάνικο τοπ10 singles chart, μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται για ακόμη μία εβδομάδα στο βρετανικό. Στην κορυφή παρέμεινε βέβαια για ακόμη μία εβδομάδα το τραγούδι "Call Me Maybe" της Carly Rae Jepsen, ωστόσο συνολικά έχουμε τέσσερις νέες εισόδους. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του το πρώτο single του 19χρονου Conor Maynard, ο οποίος - αν και λίγο μεγαλύτερος ηλικιακά - κινείται στα χνάρια του Justin Bieber, καθώς έγινε ευρύτερα γνωστός στη Μ. Βρετανία μέσα από τα βιντεάκια που ανέβαζε στο youtube τραγουδώντας πετυχημένα τραγούδια ήδη από το 2008. Στην τέταρτη θέση συναντούμε το "Ordinary People" του John Legend, ενώ μία θέση πιο κάτω κάνει το ντεμπούτο του στο uk chart το "LaserLight", προϊόν της συνεργασίας της Jessie J με τον Γάλλο dj David Guetta. Η τελευταία νέα είσοδος στο τοπ10 έρχεται από το τραγούδι "So Good", ένα πραγματικά feel good τραγούδι, όπως μας προϊδεάζει άλλωστε και ο τίτλος του, από τον B.o.B. (ή Bobby Ray Simmons Jr., όπως είναι το πραγματικό του όνομα), η μεγαλύτερη επιτυχία του οποίου είναι το "Airplanes". Όμως πολύ καλό είναι και το "So Good" και αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία.

26 Απριλίου 2012

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ SINGLES CHART ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ 5 ΜΑΪΟΥ 2012


Μικρή είναι η κινητικότητα στοπ τοπ10 του Βillboard Hot 100 της ερχόμενης εβδομάδας. Στις δύο πρώτες θέσεις παραμένουν ο Gotye και οι fun για δεύτερη εβδομάδα, ενώ στην τρίτη θέση ντεμπουτάρει το νέο single των Maroon 5 ft. Wiz Khalifa με τίτλο "Payphone", το οποίο μάλλον θα αγαπήσουν οι θαυμαστές του συγκροτήματος, καθώς δε διαφέρει από παλιότερα τραγούδια τους.

99ΧΡΟΝΟΣ ΙΤΑΛΟΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ 96ΧΡΟΝΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΑΠΑΤΗΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 60 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ


Τη δεκαετία του 1930, ο Αντόνιο, νεαρός αστυνομικός καταγόμενος από την Όλμπια της Σαρδηνίας, διορίστηκε στη Νάπολη, όπου γνώρισε τη Ρόζα, με την οποία παντρεύτηκε το 1934. Σήμερα, ύστερα από εβδομήντα οκτώ χρόνια γάμου, ο 99χρονος πλέον Αντόνιο κατέθεσε αίτηση διαζυγίου κατηγορώντας την 96χρονη σύζυγό του για απιστία, η οποία έγινε πριν από... εξήντα και πλέον χρόνια.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Πέντε είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας, στις δύο εκ των οποίων πρωταγωνιστεί η Σκάρλετ Γιόχανσον. Πρόκειται για την ταινία δράσης/μπλοκμπάστερ "Οι εκδικητές" και το πιο καθημερινό δράμα "Ο ζωολογικός μας κήπος", που θα διχάσουν τους θαυμαστές της συγκεκριμένης ηθοποιού. Στις αίθουσες βγαίνουν σήμερα δύο γαλλικές ταινίες, ο "Υπουργός" και η ταινία "Elles", όπως και μία ευρωπαϊκή συμπαραγωγή με τίτλο "Η αίσθηση του έρωτα" και με πρωταγωνιστές του Γιούαν ΜακΓρκέγκορ και την Εύα Γκρίν. Τέλος, μόνο στον κινηματογράφο ΑΣΤΥ στην Αθήνα θα προβάλλεται η ιταλική ταινία "Πατέρας Αφέντης" των αδερφών Ταβιάνι, παραγωγής 1977.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012. Σαν σήμερα, το 1937, έλαβε χώρα η καταστροφή της ισπανικής πόλης Γκουέρνικα (που βρίσκεται στη χώρα των Βάσκων), η οποία υπέστη βομβαρδισμό από την γερμανική αεροπορία στα πλαίσια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου. Το γεγονός αυτό ενέπνευσε τον Πάμπλο Πικάσο να ζωγραφίσει τον ομώνυμο πίνακα. Η κανονική και πλήρης ονομασία της πόλης είναι Γκερνίκα υ Λούνο (Guernica y Luno), από την ένωση των δύο μικρότερων πόλεων σε ένα δήμο, ήδη από τα τέλη του 19ου αιώνα. Σαράντα εννιά χρόνια αργότερα, στις 26 Απριλίου 1986, μια άλλη καταστροφή συγκλόνισε τον κόσμο, η έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Τσέρνομπιλ της τότε Σοβιετικής Ένωσης (στην επικράτεια της σημερινής Ουκρανίας).

25 Απριλίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ, ΟΤΑΝ ΤΡΩΜΕ ΠΑΓΩΤΟ;


Το παγωτό είναι αναμφίβολα μια από τις νοστιμότερες, "ένοχες", διατροφικές απολαύσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως, όταν η λαιμαργία μας είναι μεγάλη και το καταναλώνουμε σε χρόνο ρεκόρ, το παγωτό ευθύνεται για τις έντονες ημικρανίες, από τις οποίες υποφέρουμε. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας στο Γκάλγουεϊ και από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ συνεργάστηκαν από κοινού σε έρευνα σχετικά με τις αιτίες που προκαλούν το πάγωμα του εγκεφάλου και δημοσιοποίησαν τα συμπεράσματά τους την περασμένη εβδομάδα σε Συνέδριο Πειραματικής Βιολογίας στο Σαν Ντιέγκο. 

ΠΟΣΟ ΕΡΓΑΣΙΟΜΑΝΗΣ ΕΙΣΑΙ; ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ!


Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των ανθρώπων που έχουν πραγματικό πάθος με τη δουλειά τους, σε βαθμό που αυτό να αγγίζει τα όρια της υπερβολής. Εξάλλου, είναι άλλο πράγμα να αγαπάς αυτό με το οποίο ασχολείσαι και τελείως διαφορετικό το να περιστρέφονται όλες σου σχεδόν οι σκέψεις και το τρόπος της ζωής σου γύρω από αυτό από το πρωί ως το βράδυ. Οι Αμερικάνοι έχουν επινοήσει μάλιστα και τη λέξη "workaholic" για να περιγράψουν αυτήν την κατηγορία ανθρώπων. Στο περιοδικό Journal of Psychology δημοσιεύτηκε ένα τεστ που απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν αν είναι εργασιομανείς, ενώ σε αυτό κλήθηκαν να απαντήσουν 25.000 εργαζόμενοι από 25 βιομηχανίες. Εσύ πόσο workaholic είσαι; Κάνε το τεστ για να μάθεις!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ TO 2010!


Ποια οικονομική κρίση και περικοπές μισθών... Το 2010, κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του περιβόητου Μνημονίου, η Ελλάδα βρέθηκε στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης από πλευράς αριθμού επεμβάσεων πλαστική χειρουργικής αναλογικά με τον πληθυσμό της κάθε χώρας, ξεπερνώντας μάλιστα ακόμα και τη Βραζιλία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS), τα μέλη του οποίου τα 'χουν χάσει και δεν μπορούν να εξηγήσουν αυτήν την υψηλή θέση, δεδομένης της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας. 

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΣΗΜΕΙΟ G


Η διαμάχη γύρω από το περιβόητο σημείο G είναι λίγο-πολύ γνωστή. Πολλοί είναι εκείνοι οι επιστήμονες που αμφισβητούν ακόμα και την ύπαρξη του, ενώ εξίσου πολλοί - αν όχι περισσότεροι - είναι οι ένθερμοι υποστηρικτές του. Εκατομμύρια είναι εξάλλου οι άνδρες σε όλον τον πλανήτη, που επιδίδονται στο κυνήγι του σημείου G, ένα από τα δημοφιλέστερα σπορ μεταξύ του ανδρικού πληθυσμού, καθώς σύμφωνα με τις επικρατούσες θεωρίες αυτό δεν είναι σταθερό, αλλά διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Μέσα σε όλα αυτά, ο Άνταμ Οστρζένσκι (Adam Ostrzenski), συνταξιούχος γιατρός και διευθυντής του Ινστιτούτου Γυναικολογίας στο Σεντ Πίτερσμπουργκ της Φλόριντα, υποστηρίζει σε έρευνα που δημοσιεύεται στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού Journal of Sexual Medicine ότι το σημείο G όχι απλά υπάρχει, αλλά είναι σταθερό σε όλες τις γυναίκες. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012. Τι ημέρα κι αυτή! Πολλές είναι οι εθνικές γιορτές που γιορτάζονται σε διάφορα κράτη του πλανήτη, ενώ πολλοί είναι οι επώνυμοι που γιορτάζουν σήμερα τα γενέθλια τους. Μεταξύ αυτών σταρ διεθνούς βεληνεκούς, όπως ο Αλ Πατσίνο (που γεννήθηκε το 1940) και η Ρενέ Ζελβέγκερ (γεννηθείσα το 1969), αλλά και εγχώριοι σελέμπριτις, όπως ο Κωνσταντίνος Καζάκος (το 1968), η Ανίτα Πάνια (το 1970) και ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου (το 1977). Μπορεί να μην ανήκει στην κατηγορία των σελέμπριτι, ωστόσο είναι γνωστός σε όλον τον κόσμο κυρίως για τις ερωτικές του περιπέτειες, αλλά και ως πρώην πρόεδρος του ΔΝΤ. Ο λόγος για τον Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος επίσης σήμερα έχει γενέθλια και κλείνει τα 63 του χρόνια. Χρόνια πολλά, λοιπόν, σε όλους!

24 Απριλίου 2012

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ TV (16 - 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)


Οι.. διακοπές του Πάσχα τελείωσαν, οι "Βασιλιάδες" επέστρεψαν και κατέκτησαν και πάλι την κορυφή στο εβδομαδιαίο τοπ 10 της AGB ελέω και της απουσίας του Λάκη Λαζόπουλου. Τι κι αν βρισκόμαστε στην αιχμή της προεκλογικής περιόδου, το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού στράφηκε ιδιαίτερα στις δύο ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς οι δύο αγώνες της εβδομάδας (Μπάγερν Μονάχου - Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι - Μπαρτσελόνα) βρέθηκαν στο τοπ10, από το οποίο όμως απουσιάζουν οι ενημερωτικές εκπομπές.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ YOUTUBE!


 Το ημερολόγιο έδειχνε Σάββατο 23 Απριλίου 2005 και οι δείκτες του ρολογιού σήμαιναν 8.27 το βράδυ, δηλαδή έχουν περάσει επτά χρόνια και μία ημέρα από τότε που ο Τζοντ Καρίμ (Jawed Karim), ένας εκ των τριών ιδρυτών του Youtube (μαζί με τους Στιβ Τσεν και Τσαντ Χέρλεϊ), ανέβασε το πρώτο βίντεο στην ιστοσελίδα που τελικά έγινε τρόπος ζωής συμβάλλοντας στην αλλαγή της σχέσης μας με το ίντερνετ και τα ΜΜΕ γενικότερα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το  ίδιο το Youtube τον περασμένο Ιανουάριο, ο αριθμός των views στα βίντεο που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα του ξεπερνούν τα 4 δισεκατομμύρια την ημέρα, ενώ κάθε λεπτό ανεβαίνουν βίντεο συνολικής διάρκειας 60 ωρών. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Σήμερα είναι Τρίτη, 24 Απριλίου 2012. Και επειδή η ζωή συνεχίζεται, ας πούμε χρόνια πολλά σε όσους έχουν σήμερα τα γενέθλιά τους. Μεταξύ αυτών είναι η Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, η οποία κλείνει εφτά δεκαετίες ζωής, ο κατά δέκα χρόνια νεώτερός της Γάλλος σχεδιαστής μόδας Ζαν Πολ Γκοτιέ, αλλά και ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ΑΕΚ και της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου (όπως και του ΠΑΟΚ στα τελευταία χρόνια της καριέρας του) Ηλίας Ατματζίδης, ο  οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα το 1969.