18 Αυγούστου 2012

ΟΙ "ΚΑΤΑΡΕΣ" ΤΩΝ ΣΤΑΡ. ΟΙ ΓΚΑΝΤΕΜΗΔΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ


Συνήθως, τα έντυπα κοινωνικού σχολιασμού αρέσκονται να κάνουν λόγο για τις "κατάρες" που συνοδεύουν διάσημους σταρ, κυρίως ύστερα από μια μεγάλη επιτυχία που δεν επαναλαμβάνεται. Υπάρχουν, όμως, και οι περιπτώσεις εκείνες, κατά τις οποίες οι σταρ είναι εκείνοι που ευθύνονται για τις... "κατάρες" που πλήττουν άλλους. Είτε πιστεύετε σε κατάρες είτε όχι, έχει ενδιαφέρον να δούμε ορισμένες από αυτές.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 19 - 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012


Ασιατική εισβολή παρατηρείται στο τοπ10 του παγκόσμιου άλμπουμ τσαρτ της προσεχούς εβδομάδας. Στο νούμερο βρέθηκαν οι Smap ένα... πρώην μπόι μπαντ από την Ιαπωνία, το οποίο πρωταγωνιστεί στην ποπ μουσική σκηνη της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου από το 1988, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η επίσης Γιαπωνέζα Ayumi Hamasaki, γνωστή και ως Ayu ή, πιο απλά, ως "αυτοκράτειρα της ποπ". Στην έβδομη θέση ανέβηκε το συγκρότημα Beast από τη Νότιο Κορέα. Μέσα στο ορυμαγδό των νέων εισόδων, σταθερή αξία παραμένει η Αντέλ, η οποία μένει ακλόνητη στη δεύτερη θέση.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 19 - 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012


Το "Whistle" παρέμεινε για τρίτη εβδομάδα στην κορυφή του παγκόσμιου σινγκλ τσαρτ, ενώ σχεδόν ίδια με την προηγούμενη εβδομάδα παραμένει η εικόνα στην κορυφή. Τα δύο τραγούδια που κάνουν το ντεμπούτο τους στο τοπ20 είναι το "Virginity" του ιαπωνικού γυναικείου συγκροτήματος NMB48 που ανέβηκε μέχρι την πέμπτη θέση του τσαρτ και το "I Will Wait" της αγγλικής μπάντας Mumford & Sons, το οποίο βρέθηκε στην εικοστή θέση.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012.
Τα γενέθλια τους γιορτάζουν σήμερα οι ηθοποιοί Ρόμπερτ Ρέντφορντ (75 ετών), η Μάντλιν Στόου (54) και ο Έντουαρντ Νόρτον (43). Επίσης, γενέθλια έχει σήμερα ο νυν (μέχρι τον Δεκέμβριο) Πρόεδρος του Μεξικό Φελίπε Καλντερόν (50 ετών), αλλά και ο Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

17 Αυγούστου 2012

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΑ ΑΝΤΕΛ!


Τι κι αν η Κίνα είναι κομμουνιστικό κράτος, οι τηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας έχουν εξοικειωθεί πλήρως με τα αμερικανικής προέλευσης ριάλιτι και τάλεντ σόου. Ένα από αυτά είναι το -ολλανδικής εν προκειμένω προέλευσης - μουσικό τάλεντ σόου "The Voice of China", που προβάλλεται τον τελευταίο μήνα στη νοτιοανατολική επαρχία Zhejiang. Οι συμμετέχοντες δεν περιορίζονται σε κινέζικα τραγούδια, αλλά το ρεπερτόριο περιλαμβάνει και αγγλόφωνα ακούσματα.

ΟΙ "ΦΑΡΜΑΚΕΡΕΣ", ΓΕΜΑΤΕΣ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΑΤΑΚΕΣ ΤΗΣ ΜΕΪ ΓΟΥΕΣΤ


Ήταν 17 Αυγούστου του 1893 όταν γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους του Χόλιγουντ, μια από τις πρώτες σεξοβόμβες της μεγάλης οθόνη, γνωστής τόσο για τις καμπύλες όσο και για τις φαρμακερές, όλο σεξουαλικά υπονοούμενα ατάκες της, η Μαίρη Τζέιν Γουέστ, η οποία θα γινόταν ευρύτερα γνωστή ως Μέι Γουέστ μέσα από τις ταινίες της. 

ΠΩΣ ΤΟ ΡΟΧΑΛΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ


Ήρθε η ώρα για το αγγελούδι σας να πέσει για ύπνο, κουρασμένο από το παιχνίδι και τις δραστηριότητες της ημέρας που πέρασε. Ευκαιρία για λίγη ηρεμία και χαλάρωση ίσως να σκέφτεστε, όμως, ενώ παραδίδεται στην τρυφερή αγκαλιά του Μορφέα, ένας δυνατός θόρυβος διαταράσσει την ηρεμία του σπιτιού. Ο μικρός διαβολάκος σας... ροχαλίζει! Γιατί συμβαίνει αυτός και πώς μπορεί να συνδέεται με τη γενικότερη συμπεριφορά ενός παιδιού;

ΕΡΕΥΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΡΟΚΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ!


Τα αυγά θεωρούνται μια από τις ιδανικότερες τροφές για τον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι πλούσια σε υγιή λίπη, σε βιταμίνες B και D, θεωρούνται ως μία από τις πιο πυκνές ενεργειακά τροφές αλλά και ως η τέλεια πρωτεΐνη, επειδή είναι τροφή πλούσια σε αμινοξέα και σε θρεπτική αξία. Ωστόσο, μία νέα έρευνα φαίνεται να αμφισβητεί τη διατροφική αξία των κρόκων των αυγών υποστηρίζοντας ότι είναι σχεδόν το ίδιο επικίνδυνα με το κάπνισμα!

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012.
Δύο χρόνια και μία μέρα μετά τη πρώτη του σύζυγο (τη Μαντόνα) γεννήθηκε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Σον Πεν, στις 17 Αυγούστου 1960. Σαν σήμερα, όμως, γεννήθηκε ακόμη ένας ζωντανός θρύλος του Χόλιγουντ, ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, ο οποίος κλείνει φέτος τα 69 χρόνια.

16 Αυγούστου 2012

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΖΟΝΤΙ ΦΟΣΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΤΕΝ ΣΤΙΟΥΑΡΤ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ


Η Τζόντι Φόστερ είναι μια ηθοποιός με χαμηλό προφίλ, αλλά και με ισχυρή άποψη, την οποία και δε διστάζει να εκφράσει δημόσια, όταν κρίνει ότι είναι απαραίτητο. Χθες, 15 Αυγούστου, η ηθοποιός κοινοποίησε μέσω της δημοφιλούς ιστοσελίδας TheDailyBeast.com τις σκέψεις της αναφορικά με την εύκολη κατακραυγή που ξεσηκώνεται κατά των νεαρών ηθοποιών στην εποχή των social media, με αφορμή την κανιβαλιστική αντιμετώπιση της ηθοποιού Κρίστεν Στιούαρτ, με την οποία άλλωστε η Φόστερ είχε συνεργαστεί το 2001 στην ταινία "Δωμάτιο Πανικού", όταν η Στιούαρτ υποδύθηκε την ανήλικη κόρη της, με την οποία είχαν παγιδευτεί στο ειδικά διαμορφωμένο καταφύγιο ενός διαμερίσματος του Μανχάταν, στο οποίο είχαν εισβάλλει ληστές. Παράλληλα, στο κείμενο της η Τζόντι Φόστερ μοιράζεται όμορφες αναμνήσεις από εκείνη τη συνεργασία και δίνει τη δική της συμβουλή ζωής στην 22χρονη πλέον ηθοποιό, συμβουλή που ουσιαστικά απευθύνεται σε κάθε νεαρό ηθοποιό που βρίσκεται στα πρώτα βήματα της καριέρας του.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Οι καλοκαιρινές διακοπές βρίσκονται στο limit up με αποτέλεσμα, να παρατηρείται limit down στις νέες κινηματογραφικές προτάσεις. Μόλις δύο είναι οι ταινίες που κάνουν απόψε πρεμιέρα στις αίθουσες: το σίκουελ της ταινίας δράσης "Οι Αναλώσιμοι", όπου πρωταγωνιστεί η Α΄Εθνική των "σκληρών" του Χόλιγουντ, και το σπονδυλωτό ισπανικό δράμα "7 μέρες στην Αβάνα". Επίσης, επαναπροβάλλονται οι ταινίες "Τι απέγινε η Μπέιμπι Τζέιν" με τις Μπέτι Ντέιβις και Τζόαν Κρόφορντ και ο "Κινηματογραφιστής" με τον Μπάστερ Κίτον.

ΤΟ ΤΟΠ10 ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (19 - 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 )


Για δεύτερη εβδομάδα παρέμειναν στις δύο πρώτες θέσεις τα απόλυτα καλοκαιρινά, δροσερά "Heatwave" και "We'll Be Coming Back". Οι τρεις νέες είσοδοι της εβδομάδας είναι το ενδιαφέρον πλην όμως συνηθισμένο "Talking Over Me" του ποπ/ροκ συγκροτήματος Lawson, το οποίο βρέθηκε στην τρίτη θέση του βρετανικού τσαρτ και το  "Lost In Your Love" του DJ Redlight, το οποίο βρέθηκε στην πέμπτη θέση.

ΤΟ ΤΟΠ20 ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART (19 - 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012)


Ύστερα από δέκα εβδομάδες παραμονής στο νούμερο ένα του αμερικάνικου τσαρτ, ήρθε η ώρα της σταδιακής υποχώρησης της μανίας που είχε καταλάβει τους Αμερικανούς με το "Call Me Maybe" της Καναδής Carly Raea Jepsen. Στην πρώτη θέση του τσαρτ ανέβηκε ύστερα από πολλές εβδομάδες στενή πολιορκίας το "Whistle" του Flo Rida. Η μοναδική νέα είσοδος της εβδομάδας σημειώθηκε από τους Maroon 5 και το τραγούδι "One More Night", το δεύτερο σινγκλ του νέου τους άλμπουμ με τίτλο "Overexposed, το οποίο κυκλοφόρησε στις 26 Ιουνίου.

ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Για να θεωρηθεί μια φωτογραφία επιτυχημένη δε χρειάζεται απλά να είναι φωτογενής ο φωτογραφιζόμενος, αλλά παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες, όπως η έμπνευση της στιγμής, το ντεκόρ, τα ρούχα, το πέρασμα των χρόνων, οι διαφορές στην αισθητική κλπ. Η ιστοσελίδα awkwardfamilyphotos.com δίνει τη δυνατότητα σε όποιον δεν παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά και δε φοβάται να εκτεθεί, να δημοσιεύσει -περισσότερο ή λιγότερο πετυχημένες - παράξενες οικογενειακές φωτογραφίες. Ας πάρουμε μια μικρή ιδέα:

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012.
Μία ημέρα μετά την Κοίμηση της Παναγίας γεννήθηκε η... Μαντόνα, η αποκαλούμενη και "ιέρεια" ή "βασίλισσα" της ποπ μουσικής. Φυσικά, η σύμπτωση είναι μόνο ως προς την ημερομηνία και όχι ως προς το έτος, διότι όσο μεγάλη κι αν είναι η Μαντόνα Λουίζα Τσικόνε, όπως είναι το πλήρες όνομα της τραγουδίστριας, δεν αποτελεί και.. αρχαιολογικό μνημείο! Αν πάλι ενδιαφέρεστε για την ηλικία της, η Μαντόνα γεννήθηκε το 1958.

15 Αυγούστου 2012

ΜΙΝΤΙΑΚΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ: ΠΩΣ Η ΣΤΑΜΠΑ ΜΙΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑΣ "ΑΠΕΙΛΕΙ" ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΛΟΠΕΖ!

Η συγκεκριμένη φωτογραφία του Κάσπερ Σμαρτ έδωσε "τροφή' στα gossip media των ΗΠΑ  να μιλούν για... "σύννεφα" στη σχέση του χορευτή με την Τζένιφερ Λοπέζ;

Πριν τρεις εβδομάδες, την παραμονή των γενεθλίων της συντρόφου του σέξι λατίνας τραγουδίστριας Τζένιφερ Λοπέζ, ο 25χρονος χορευτής Κάσπερ Σμαρτ, ο οποίος δεν πρέπει να είναι και πολύ συμπαθής στα αμερικανικά ταμπλόιντ που τον αποκαλούν συνέχεια ως το "boy toy" της J.Lo., εθεάθη έξω από ένα στέκι ομοφυλόφιλων, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Star. 

14 Αυγούστου 2012

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΤΑΙΝΙΑ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ;

Δεν είναι μπογιά... δεν είναι φωτομοντάζ... είναι η "τρελή ταινία" που τράβηξε την προσοχή των ξένων ΜΜΕ κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Πέρα από τις επιδόσεις των αθλητών, τις γκάφες των διοργανωτών και τα ξέφρενα πάρτι των νικητών, αυτό που τράβηξε το ενδιαφέρον των αμερικανικών ΜΜΕ κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ήταν μια ελαστική, μαύρη ή μπλε, ταινία που φορούσαν αρκετοί αθλητές σε διάφορα σημεία του σώματος τους - σε πόδια, σε χέρια, στους ώμους, ακόμα και στο στομάχι... Τι είδους ταινία είναι αυτή και σε τι χρησιμεύει;

ΟΙ ΓΕΛΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΣΟΥΦΗΔΕΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ


Οι Ολυμπιακοί Αγώνες τελείωσαν., το ολυμπιακό χωριό άδειασε και οι αθλητές επέστρεψαν στη βάση τους για να ξεκουραστούν και να κάνουν τον προσωπικό τους απολογισμό πριν ξεκινήσουν και πάλι την προπόνηση για τις νέες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά τους. Τα συναισθήματα ποικίλλουν. Κάποιοι πετούν στα σύννεφα, άλλοι είναι απλά ικανοποιημένοι, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που φεύγουν με μια αίσθηση πίκρας στα χείλη.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012.
Διάσημες γυναίκες ηθοποιοί του Χόλιγουντ έχουν σήμερα τα γενέθλια τους, όπως η 46χρονη Χάλι Μπέρι, η 29χρονη Μίλα Κούνις, αλλά και η 49χρονη Γαλλίδας ηθοποιός Εμμανουέλ Μπεάρ. Γενέθλια όμως έχουν και ο κωμικός ηθοποιός Στιβ Μάρτιν, ο οποίος γεννήθηκε στις 14 Αυγούστου 1945, όπως και ο θρύλος του NBA Μάτζικ Τζόνσον, ο οποίος γίνεται πλέον 53 ετών.

13 Αυγούστου 2012

ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ


"Τα περισσότερα λάθη στην γκαρνταρόμπα δεν έχουν να κάνουν με τα ρούχα, αλλά είναι σχεδόν πάντα συμπτώματα ενός βαθύτερου προβλήματος... Είναι οι εσωτερικές μας συγκρούσεις που βγαίνουν στην επιφάνεια" υποστηρίζει η 34χρονη ψυχολόγος Jennifer Baumgartner, ειδικευμένη στην ανάλυση της ψυχολογίας των ρούχων, στο βιβλίο της που τιτλοφορείται "You Are What You Wear: What Your Clothes Reveal About You" ("Είσαι αυτό που φοράς: τι αποκαλύπτουν τα ρούχα σου για σένα").

Ο ΤΟΡΠΙΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΣ" ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΤΑΛΙΚΟ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ


Το καταδρομικό "Έλλη" είχε ναυπηγηθεί στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ για λογαριασμό της Κίνας την περίοδο 1912-'13, όμως τελικά αγοράστηκε από την ελληνική κυβέρνηση το 1914. Την περίοδο 1925-'27 επισκευάστηκε σε μεγάλο βαθμό στη Γαλλία. Είχε εκτόπισμα 2.115 τόνων, πλήρωμα 232 ανδρών, οπλισμό 3 πυροβόλων διαμέτρου 152χμ., 3 αντιεροπορικών πυροβόλων των 40χμ., 2 ταχυβόλων των 66χμ και 3 τορπιλοσωλήνων των 53 εκατοστών, ενώ μπορούσε να μεταφέρει και να ποντίσει 110 νάρκες.. 

ΠΟΣΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΑΣ ΕΙΣΑΙ;


Το τεστ που ακολουθεί δεν απευθύνεται τόσο στη δεξιότητα της γραφής, δε σε καλεί να ανακαλύψεις με ποιο χέρι γράφεις ή με ποιο χέρι κάνεις τις προφανείς δουλειές του σπιτιού - αυτό είναι κάτι που το ξέρεις από μόνος σου. Σκοπός του είναι να διαπιστώσεις ότι οι - περισσότεροι τουλάχιστον - άνθρωποι δε χρησιμοποιούν αποκλειστικά τη μία από τις δύο πλευρές του σώματος τους (την αριστερή πλευρά, δηλαδή το δεξί εγκεφαλικό ημισφαίριο, ή τη δεξιά πλευρά, δηλαδή το αριστερό εγκεφαλικό ημισφαίριο), αλλά σε διάφορες δεξιότητες υπερέχει είτε η μία είτε η άλλη. 

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ


Στο βιβλίο "Εγκέφαλος και ψυχολογία" του ψυχιάτρου Στάθη Λυμπεράκη, σημειώνεται ότι ο πρώτος που αναφέρθηκε στη διαφορετική λειτουργίας των δύο τμημάτων του ανθρώπινου εγκεφάλου (αριστερό και δεξιό) ήταν ο αρχαίος Έλληνας γιατρός Διοκλής, ο οποίος έζησε στην Κάρυστο τον 4ο αιώνα π.Χ. Ο Διοκλής ήταν ο πρώτος που επισήμανε ότι με τον αριστερό εγκέφαλο καταλαβαίνουμε, ενώ με τον δεξιό αισθανόμαστε. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012.
Ο Φιντέλ Κάστρο γίνεται 86 ετών, ενώ ο πρώτος Πρόεδρος της Κύπρου, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος θα γινόταν σήμερα 99 ετών, εάν βρισκόταν στη ζωή. 

12 Αυγούστου 2012

ΤΙ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ


Ένα σώμα δε "χτίζεται" μόνο με την σωματική άσκηση. Εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι οι τροφές που καταναλώνουμε και οι ουσίες που προσλαμβάνει ο οργανισμός. Αυτό οι αθλητές το ξέρουν καλύτερα απ' όλους, καθώς ακολουθούν ειδικό διαιτολόγιο, ώστε να βρίσκονται πάντοτε σε φόρμα, ειδικά σε περιόδους έντονων αναμετρήσεων, όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Μάλιστα, οι αμερικανοί αθλητές περιλαμβάνουν στο διαιτολόγιο τους και μια τροφή ελληνικής προέλευσης.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΑΛΙΓΑΤΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ


Μια από τις τρομακτικότερες εμπειρίες της ζωής τους - αν όχι την τρομακτικότερη - βίωσε πριν τρεις ημέρες (Πέμπτη 11 Αυγούστου) ο Ντάνιελ Μπεκ, ένας εκπαιδευτής αλιγάτορα από το Οχάιο των ΗΠΑ. Σε μια κομητεία της αμερικανικής πολιτείας φιλοξενούνταν σε πανηγύρι το "The Kachunga and Aligator Show", το οποίο διοργανώνεται εδώ και 30 χρόνια, με σκοπό την εξοικείωση των μαθητών με την άγρια πανίδα, όπως αναγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα του σόου (http://kachunga.com).

ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΟΝΩΤΙΚΟ ΡΟΦΗΜΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΡΙΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ


Πριν 100 χρόνια δεν υπήρχαν οι χημικές ουσίες που σήμερα πωλούνται εν αφθονία - από τα φαρμακεία μέχρι τη μαύρη αγορά - ντοπάροντας τους αθλητές, ώστε να σημειώνουν καλύτερες επιδόσεις, αντίθετα από το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας που πρεσβεύει ο αθλητισμός. Κι εκείνη την εποχή, όμως, υπήρχαν τα τονωτικά ροφήματα που παρείχαν ενέργεια στους αθλητές, οι οποίοι φαίνεται ότι προτιμούσαν... την Κόκα-Κόλα.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΡΕΚΟΡ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ;


Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα wasanolympicrecordsettoday.com, μέχρι στιγμής - λίγες ώρες πριν την τελετή λήξης - στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 104 ολυμπιακά ρεκόρ, εκ των οποίων τα 38 είναι και παγκόσμια ρεκόρ. Ρεκόρ που κάποτε κατέπλησσαν τους θεατές, πλέον θεωρούνται ξεπερασμένα. Πρόκειται για καθαρά ρεκόρ, χωρίς τη χρήση απαγορευμένων ουσιών, τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβήτηση για τη γνησιότητα τους, αν και έχει προκαλέσει σωρεία συζητήσεων η πολιτική κρατών, όπως η Κίνα, που υποβάλλουν τους αθλητές του σε απίστευτες κακουχίες με αποκλειστικό στόχο τη συγκομιδή μεταλλίων. Οι αθλητές, λοιπόν, αναμετρούνται με τα απώτατα όρια του ανθρώπινου οργανισμού - ειδικά σε αγωνίσματα που απαιτούν ταχύτητα και αντοχή, όπως είναι οι αγώνες δρόμου στο στίβο και την κολύμβηση. Υπάρχου, όμως, στ' αλήθεια όρια για το ανθρώπινο σώμα κι αν ναι, ποια είναι αυτά και γιατί εξακολουθούν να σημειώνονται απανωτά ρεκόρ;

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012.
Αν επιχειρούσαμε να δώσουμε ένα προσωνύμιο στη σημερινή ημερομηνία θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο για την "ημέρα των ποδοσφαιριστών". Σαν σήμερα το 1981 γεννήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Τζιμπρίλ Σισέ, ενώ στις 12 Αυγούστου 1990 γεννήθηκε ο "σούπερ Μάριο" της εθνικής Ιταλίας, Μάριο Μπαλοτέλι. Γενέθλια, όμως, έχει και ο διεθνής Έλληνας τερματοφύλακας Αλέξανδρος Τζόρβας, ο οποίος γίνεται 30 ετών.