29 Μαρτίου 2014

Έρευνα: Οι σεξουαλικές επιθέσεις των γυναικών εναντίον των ανδρών είναι πολύ πιο συχνές απ' όσο φανταζόμασταν


Το πρότυπο που κυριαρχεί θέλει τους άνδρες να σκέφτονται συνέχεια το σεξ, να είναι πρόθυμοι και πάντα έτοιμοι να έρθουν σε ερωτική επαφή με μια γυναίκα, ανεξάρτητα από το αν εκείνη τους αρέσει, και γενικώς να βρίσκονται σε μια διαρκή, σεξουαλική διάθεση. Ο άνδρας, ειδικά νεαρής ηλικίας, σχεδόν δεν έχει καν το δικαίωμα να υποστηρίξει το αντίθετο ή να παραδεχτεί ότι έκανε σεξ χωρίς να το επιθυμεί πραγματικά - μια μορφή έμμεσου βιασμού. Σύμφωνα με τα σημερινά στερεότυπα της κοινωνίας, κάτι τέτοιο θα αντιμετωπιζόταν ως αστείο ή υποκρισία. Είναι, όμως, έτσι;

28 Μαρτίου 2014

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 30 Μαρτίου - 5 Απριλίου 2014


Εννιά εβδομάδες στην κορυφή των τσαρτ παραμένει επί 9 εβδομάδες το "Happy" του Φάρελ Ουίλιαμς και όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα υποκύψει στην ασφυκτική πίεση της Κέιτι Πέρι και του Τζον Λέτζεντ. Από τα new entries του τοπ20 ξεχωρίζει το ήδη γνωστό "The Man", που σίγουρα έχετε ακούσει στο ραδιόφωνο, αλλά και το "I Got U" του Βρετανού dj Duke Dumont, που φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα χιτ του ερχόμενου καλοκαιριού.

Γιουροβιζίον 2014: Τα τραγούδια της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Αυστρίας και της Ουγγαρίας


Το έκτο και τελευταίο από τα αφιερώματα του μπλογκ στα τραγούδια της φετινής Γιουροβίζιον μας ταξιδεύει σε διάφορα σημεία της Ευρώπης: από την Ιβηρική χερσόνησο στις Κάτω Χώρες και από κει στην Κεντρική Ευρώπη. Δεν θεωρώ ότι η φετινή Γιουροβίζιον θα μείνει αλησμόνητη, αλλά η όποια πρόβλεψη για τον πιθανό νικητή θα ήταν παρακινδυνευμένη. 

Γιουροβίζιον 2014: Τα τραγούδια της Ρουμανίας, της Μολδαβίας, της Ρωσίας, της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Γεωργίας


Αυτή η ενότητα του αφιερώματος στα τραγούδια της φετινής Γιουροβίζιον (6, 8 και 10 Μαΐου στην Κοπεγχάγη) έχει απ' όλα: ένα φαβορί, κάποια wannabe φαβορί χωρίς ελπίδες, αλλά και το χειρότερο τραγούδι που έχετε ακούσει τα τελευταία χρόνια - ανεξαρτήτως Γιουροβίζιον.

Το ακριβότερο ρολόι στον κόσμο, αξίας 55 εκατομμυρίων δολαρίων! (εικόνα)

Να το αποκτήσετε... πολύ δύσκολο. Ακόμη κι αν όλοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας αποσύρουν όλες τις τραπεζικές καταθέσεις τους, μάλλον δεν θα συγκεντρωθεί το απαραίτητο χρηματικό ποσό για ν' αγοράσει κανείς αυτό το ρολόι χειρός, που παρουσιάστηκε από την εταιρία Graff στα πλαίσια της διοργάνωσης BaselWorld για το 2014, που φιλοξενείται στην πόλη Βασιλεία της Ελβετίας. 

Η λίστα ενός "τρελαμένου" σινεφίλ, που παρουσιάζει τις πιο αγαπημένες ταινίες από το 1894 μέχρι σήμερα


Καθώς το 2014 συμπληρώνονται 120 χρόνια από τη γέννηση του κινηματογράφου, ένας πραγματικά τρελαμένος κινηματογραφόφιλος, που θα μπορούσε κανείς να τον χαρακτηρίσει και "movies nerd", έκατσε και υπολόγισε τις πιο αγαπημένες ταινίες των απανταχού κινηματογραφόφιλων, όπως αποτυπώνονται οι απόψεις τους στη γνωστή σελίδα imdb.com. Πώς έκανε αυτό το τιτάνιο έργο; Ξεχώρισε ανά έτος όσες ταινίες είχαν βαθμολογηθεί με τα περισσότερα 9 και 10 και έκανε τη σούμα. Περιττό φυσικά ν' αναφέρουμε ότι σχεδόν όλες οι ταινίες είναι αμερικανικές παραγωγές, ενώ στις πιο πρόσφατες αγαπημένες ταινίες, κυριαρχούν τα μπλοκμπάστερ (π.χ. μπαίνουν στη λίστα και οι τρεις ταινίες του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"!). Βέβαια, στο κάτω-κάτω, η λίστα αυτή περιλαμβάνει τις ταινίες που αγαπούμε - ή έστω αγαπούν οι χρήστες του σάιτ - περισσότερο, χωρίς να υποκρίνεται κάτι περισσότερο από αυτό. Αν έχετε περιέργεια, αυτή είναι η λίστα με τις πιο αγαπημένες ταινίες κάθε χρονιάς από το 1894 μέχρι και το 2013. 

27 Μαρτίου 2014

Κάν'το... ΟΧΙ όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου. 4 συμβουλές σχέσης από την ηθοποιό, που τελικά δεν έσωσαν το γάμο της.


Αχ, αυτοί οι σελέμπριτις! Αν τύχει και αντέξουν σε μια σχέση ή ένα γάμο για περισσότερα από πέντε χρόνια, ξεθαρρεύουν και αρχίζουν να εκμυστηρεύονται "μυστικά" που κρατούν τις σχέσεις τους ζωντανές, την ώρα που οι περισσότεροι κοινοί θνητοί απλά στοιχηματίζουμε πότε θα έρθει η δική τους σειρά για διαζύγιο. Και φυσικά, όταν έρθει η ώρα του διαζυγίου, απλά γελάμε ξαναδιαβάζοντας τις συμβουλές εκείνες που είναι προς αποφυγή! Κάπως έτσι, βρήκα αρκετά ενδιαφέρον το αφιέρωμα της εφημερίδας New York Post με αφορμή το διαζύγιο της Γκουίνεθ Πάλτροου από τον τραγουδιστή των Coldplay, Κρις Μάρτιν, στο οποίο θυμήθηκε περίεργες συμβουλές της ηθοποιού, όταν περηφανευόταν για το γάμο της. Οι τέσσερις από αυτές, μπορούν να θεωρηθούν πολύ διδακτικές, αλλά από την.. ανάποδη.

Άγνωστος ταχυδρομεί μεγάλα ποσά σε γραμματοκιβώτια - Η απρόσμενη αντίδραση των παραληπτών


Πώς θα σας φαινόταν, αν ανοίγατε το γραμματοκιβώτιο και αντί για λογαριασμούς που θα πρέπει να εξοφλήσετε σε λίγες μέρες, βλέπατε ένα φάκελο γεμάτο χρήματα με άγνωστο αποστολέα. Απίστευτο... κι όμως συνέβη σε 30 νοικοκυριά, που ζουν σ' ένα συγκρότημα πολυκατοικιών στην πόλη Ικόμα, στην επαρχία Νάρα της Ιαπωνίας. Εξίσου απίστευτη ήταν και η αντίδραση των παραληπτών.

Κορίτσι 9 ετών ξύρισε το κεφάλι της για να συμπαρασταθεί στην καρκινοπαθή φίλη της και τελικά.. αποβλήθηκε από το σχολείο της

gjsentinel.com

Η 9χρονη Κάμριν Ρένφρο από το Grand Junction του Κολοράντο έγινε το πρόσωπο της ημέρας στις Ηνωμένες Πολιτείες με την απόφασή της να ξυρίσει το κεφάλι της, ως ένδειξη συμπαράστασης σε μια 12χρονη φίλη της, η οποία διαγνώστηκε με νευροβλάστωμα πριν από 4 χρόνια. Και μπορεί όλοι να είχαν έναν επαινετικό λόγο να πουν για την πρωτοβουλία του 9χρονου κοριτσιού, ωστόσο ασυγκίνητα έμειναν τα μέλη του σχολικού συμβουλίου, που αποφάσισαν να... την αποβάλουν!

26 Μαρτίου 2014

Τα 9 βήματα για να εξαφανίσεις όλα τα ίχνη σου από το ίντερνετ


Πιστεύεις ότι το ίντερνετ παραβιάζει τα προσωπικά σου δεδομένα και θέλεις να τα προστατεύσεις; Ο ένας τρόπος είναι να κόψεις το ίντερνετ τελείως, κάτι που δεν συνιστώ, γιατί μετά ποιος θα διαβάζει το έρημο αυτό μπλογκ! Ο άλλος τρόπος είναι να σερφάρεις στο ίντερνετ απλά ως επισκέπτης διαβάζοντας αυτά που γράφουν οι άλλοι - όπως κάνεις τώρα καλή ώρα. Θα πρέπει όμως να σβήσεις κάθε τι που μπορεί να παραπέμπει σε σένα ως άτομο. Η ιστοσελίδα whoishostingthis.com προτείνει 9 βήματα που πρέπει ν' ακολουθήσεις για να το καταφέρεις, κάτι που προϋποθέτει θυσίες. 

Οι Γάλλοι πιστεύουν ότι τα γαλλικά θα είναι η γλώσσα με τους περισσότερους ομιλητές το 2050! Κάποιος να τους ξυπνήσει επειγόντως!


Οι Γάλλοι είναι γνωστοί σοβινιστές σε ό,τι αφορά τη γλώσσα τους. Το έζησα και πριν από πολλά χρόνια, όταν στα πλαίσια ενός ευρωπαϊκού, εκπαιδευτικού προγράμματος είχα βρεθεί στο Στρασβούργο, στο κτίριο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Όπως πολλοί Έλληνες έχουν το κόμπλεξ της επίκλησης του πολιτιστικού μεγαλείου των αρχαίων προγόνων μας, έτσι και πολλοί Γάλλοι επιμένουν να βαυκαλίζονται με το μεγαλείο της γαλλικής γλώσσας, που ήταν η πιο διαδεδομένη γλώσσα του πλανήτη... τον 19ο αιώνα. Τι κι αν από τότε έχουν ανατραπεί άρδην οι συσχετισμοί και τα γαλλικά έχουν φάει τη σκόνη των αγγλικών και των ισπανικών, οι Γάλλοι αρνούνται να το παραδεχτούν. Μάλιστα, γαλλική τράπεζα έφτασε στο σημείο να προβλέψει ότι μέχρι το 2050 τα γαλλικά θα είναι πιο ομιλούμενη γλώσσα του πλανήτη!

"Κόκκινο φως" για το ελαιόλαδα από τη Βρετανία - Η Ιταλία έτοιμη για πρωτοβουλίες μόλις αναλάβει την ευρωπαϊκή προεδρία. Η Ελλάδα;

biologikaorganikaproionta.com

Τι είναι η Ελλάδα μας πέρα από τη θάλασσα, τα όμορφα τοπία και τα αρχαία μνημεία της; Τα προϊόντα της μάνας γης, που αποτελούν τη βάση της μεσογειακής διατροφής, η αξία της οποίας αναγνωρίζεται (σχεδόν) σ' όλον τον κόσμο. Ένα τέτοιο προϊόν είναι και το ελαιόλαδο, το οποίο μπορεί να θεωρείται ως ο θρεπτικότερος τύπος λαδιού, όμως δέχεται βρετανική επίθεση με την κατηγορία ως εξαιρετικά λιπαρό. Στον αγώνα για την αποκατάσταση της αλήθειας σε σχέση με το ελαιόλαδο πρωτοστατούν δύο άλλες μεσογειακές χώρες, η Ισπανία και κυρίως η Ιταλία, με εκπροσώπους της ιταλικής κυβέρνησης να δηλώνουν αποφασισμένοι να θέσουν το θέμα στα πλαίσια της ιταλικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ξεκινάει την 1η Ιουλίου, δηλαδή μόλις τελειώσει τον κύκλο της η ελληνική προεδρία. Και η Ελλάδα τι κάνει; 

25 Μαρτίου 2014

Πώς μια απόφαση του γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου δείχνει το δρόμο για την απαγκίστρωση της κρατικής τηλεόρασης από τον κυβερνητικό έλεγχο


Πόσο μεγάλος είναι ο βαθμός παρέμβασης της γερμανικής κυβέρνησης στην κρατική τηλεόραση της Γερμανίας; Μεγαλύτερη από το επιτρεπόμενο βάσει του γερμανικού συντάγματος, όπως έκρινε το Συνταγματικό δικαστήριο της Καρλσρούης, που ζήτησε από το διοικητικό συμβούλιο να έχει συμμορφωθεί με το περιεχόμενο της απόφασης μέχρι το 2015. Κι επειδή η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ότι κόπτεται για την ανεξαρτησία της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, θα μπορούσε να παραδειγματιστεί από τη συγκεκριμένη απόφαση, ώστε να εφαρμόσει ένα παρόμοιο μοντέλο και εδώ - αν έχει την πραγματική βούληση δηλαδή...

Ένα βιβλίο οδηγιών για τρόλινγκ από το 1682! (φωτό) - Πώς τρόλαραν οι μακρινοί μας πρόγονοι

Το τρολάρισμα (trolling στα αγγλικά) είναι - ανάλογα μεν την οπτική του καθενός - η πιο εκνευριστική και ταυτόχρονα πιο διασκεδαστική πτυχή της επικοινωνίας μέσω των σόσιαλ μίντια. Εκεί που γίνεται μια φυσιολογική συζήτηση για κάποιο αγαπημένο θέμα, εμφανίζεται ξαφνικά και απροειδοποίητα ένα άσχετο σχόλιο που φέρνει τα πάνω-κάτω και οι μισοί πιάνουν την κοιλιά τους από τα γέλια, ενώ οι υπόλοιποι βρίζουν το τρολ, που φυσικά έχει άποψη για τους πάντες και τα πάντα. Γενικά, το τρολάρισμα ταιριάζει πολύ στην ελληνική νοοτροπία της παντογνωσίας, παρόλο που οι ρίζες του είναι απροσδιόριστης προέλευσης, ενώ τα πλοκάμια του έχουν απλωθεί παντού. Εν τω μεταξύ, το μυστήριο της καταγωγής του τρόλινγκ περιπλέκεται ακόμη πιο πολύ με μια  φωτογραφία που κάνει το γύρο του ίντερνετ και δείχνει το εξώφυλλο ενός βιβλίου με τίτλο "The Art of Trolling" (Η τέχνη του τρολαρίσματος) του... 1682!

Οι πιο πετυχημένοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ από πλευράς εισπράξεων συνολικά στην καριέρα τους μέχρι σήμερα


Ένα κριτήριο καταξίωσης και επιτυχίας για έναν ηθοποιό, τουλάχιστον στην κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλιγουντ, είναι και το τι λεφτά φέρνει στο ταμείο, δηλαδή το ύψος των εισπράξεων της κάθε του ταινίας. Η ιστοσελίδα boxofficemojo.com έχει συγκεντρωμένα τα στοιχεία για κάθε ηθοποιό ξεχωριστά και έχει δημιουργήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα κατάταξης των Χολιγουντιανών ηθοποιών ως προς τις ταμειακές τους επιδόσεις στο σύνολο της καριέρας τους. 

24 Μαρτίου 2014

Ακούστε το "Dark Horse" της Κέιτι Πέρι σε 20 εκδοχές, όπως θα το τραγουδούσαν ο Μάικλ Τζάκσον, οι Μετάλικα, ο Παβαρότι και άλλοι - Ό,τι καλύτερο έχετε δει στο youtube τελευταία


Ο Άντονι Βίνσεντ κατάφερε να προκαλέσει αίσθηση στο youtube ανεβάζοντας το πρώτο του βίντεο στο κανάλι του με την ονομασία tensecondsongs. Μάλιστα, μέσα σε δέκα μέρες απέκτησε σχεδόν 105.000 συνδρομητές! Τι το ιδιαίτερο κάνει σ' αυτό το βίντεο, που έχει ήδη περισσότερα από 3.500.000 views; Μιμείται το πώς θα ερμήνευαν το τραγούδι "Dark Horse" της Κέιτι Πέρι μεγάλα ονόματα της μουσικής, οι περισσότεροι των οποίων δεν βρίσκονται στην ζωή ή δεν έχουν πλέον ενεργή, μουσική παρουσία.

Τι ακούσαμε στο Spotify, 17 - 23 Μαρτίου 2014


Το Spotify δεν.. τραγουδούσε ελληνικά την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι περισσότεροι Έλληνες άκουσαν on-line ή διέδωσαν κυρίως ξένα τραγούδια: από το καταπληκτικό "Dernière Danse" μέχρι το εκνευριστικό "#Selfie", που οφείλει τη σχετική επιτυχία του αποκλειστικά και μόνο στο όνομά του.

Γιουροβίζιον 2014: Τα τραγούδια της Γερμανίας, της Δανίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Φινλανδίας και της Ισλανδίας


Το τέταρτο μέρος του αφιερώματος στα τραγούδια της Γιουροβίζιον 2014 ταξιδεύει στη βόρειο Ευρώπη, στη Γερμανία και τις σκανδιναβικές χώρες. Κάθε χρόνο, ένα με δύο σκανδιναβικά τραγούδια διακρίνονται σε υψηλές θέσεις και ο κανόνας αυτός αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος.

23 Μαρτίου 2014

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 23 - 29 Μαρτίου 2014


Συνεχίζεται η ησυχία στην πρώτη πεντάδα του παγκόσμιου σινγκλς τσαρτ, ενώ μόλις δύο νέα τραγούδια έκαναν την εμφάνισή τους στο τοπ20: ένα ιαπωνικό - σχεδόν κάθε εβδομάδα συναντάμε κι από ένα - αλλά κι ένα τραγούδι για τα selfie, τη μόδα αυτή, που ενέπνευσε δύο Αμερικανούς djs, τους The Chainsmokers. Το τραγούδι είναι άθλιο, αλλά κέρδισε την περιέργεια με τον τίτλο του και κάπως έτσι βρέθηκε στη 17η θέση. Δεν αποκλείεται να το δούμε και ψηλότερα, όμως αντικειμενικά δεν θα άξιζε μια τέτοια πορεία.

Η δεύτερη καλύτερη παραλία γυμνιστών στον κόσμο βρίσκεται στην Ελλάδα, σύμφωνα με αμερικάνικη ιστοσελίδα

Αν είστε γυμνιστές ή ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε την εμπειρία, αλλά δεν ξέρετε σε ποια παραλία να καταφύγετε, αυτό το θέμα σας ενδιαφέρει, μιας και στην Ελλάδα βρίσκεται μια από τις καλύτερες παραλίες γυμνιστών στον κόσμο, που περιλαμβάνεται σε όλες τις τοπ λίστες ταξιδιωτικών οδηγών. Μάλιστα, σύμφωνα με τους συντάκτες της ιστοσελίδας thrilllist.com, πρόκειται για την δεύτερη καλύτερη παραλία γυμνιστών του πλανήτη. Πρόκειται για την Κόκκινη Παραλία στα Μάταλα της Κρήτης. 

Τα 17 καλύτερα μέρη στον πλανήτη για selfies

Η τρέλα με τα selfies δεν έχει τελειωμό, σε βαθμό που οι αυτοφωτογραφήσεις - είτε ατομικές είτε παρεΐστικες - να μην είναι και τόσο αυθόρμητες, αλλά να οργανώνονται μέχρι την τελευταία τους λεπτομέρεια. Κάποιοι σχεδιάζουν ακόμη και εκδρομές, ώστε να τραβήξουν με το κινητό τους τηλέφωνο την πιο ωραία selfie φωτογραφία στο πιο ωραίο ή πρωτότυπο μέρος. Προς βοήθεια όσων ψάχνονται, η ιστοσελίδα buzzfeed.com παρουσίασε μια λίστα με τα 17 "πιο εκθαμβωτικά μέρη" του πλανήτη για να τραβήξεις μια selfie φωτογραφία. Στην δεκαπεντάδα δεν περιλαμβάνεται κάποιο ελληνικό μέρος, όμως και η Ευρώπη δεν είναι μακριά. Άλλωστε, στην πρώτη θέση φιγουράρει ένας βράχος στη Νορβηγία.