10 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΤΖΕΝΤΛΕΜΑΝ ΚΙΑΝΟΥ ΡΙΒΣ


Πώς να μην αγαπάμε τον Κιάνου Ριβς; Πολύ καλός ηθοποιός είναι, ωραίος άντρας είναι, τώρα ανακαλύπτουμε ότι είναι και εξαιρετικός άνθρωπος! Το video πoυ ακολουθεί είναι η αδιάσειστη απόδειξη! Μία/ένας φαν του ηθοποιού τον εντόπισε σε κάτι που μοιάζει με μετρό ή υπόγειο σιδηρόδρομο και σκέφτηκε να τραβήξει κρυφόα βίντεο με τον αγαπημένο της/του ηθοποιό. Ο Κιάνου Ριβς δε γνώριζε ότι τον τραβάει κάποια κάμερα, όταν απέδειξε πόσο τζέντλεμαν είναι. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε!

ΕΙΚΟΣΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ



1. Ο βασιλιάς του Ροκ εν Ρολ, Έλβις Πρίσλεϋ, ως μαθητής δεν είχε καθόλου καλές επιδόσεις στη μουσική. Απ’ ότι λέγεται, ο καθηγητής του στην τελευταία τάξη του δήλωσε στην ψύχρα ότι δεν είχε ικανότητα στο τραγούδι!

2. Ο Ρόμπερτ Πάτινσον έχει παραδεχτεί σε συνέντευξη του στο BBC ότι μέχρι την ηλικία των 12, οι αδερφές του τον έντυναν με γυναικεία φορέματα και τον φώνζαν «Κλόντια».

ΕΝΝΕΑ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΑΣ


Πέρα από τις γενικές συμβουλές που είδαμε στην προηγούμενη ανάρτηση, καλό είναι να προσέξουμε και την καθημερινή μας διατροφή, προκειμένου να βελτιώσουμε τη μνήμη μας. Ας δούμε λοιπόν ποιες τροφές πρέπει να προσθέσουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. 
Την έρευνα αυτή την αλιεύσαμε στο www.health.com

ΕΠΤΑ ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΑΣ


Η μνήμη είναι από τα πιο σημαντικά εργαλεία που βοηθούν τον άνθρωπο να κοινωνικοποιηθεί, να προοδεύσει, εν τέλει να επιβιώσει. Φανταστείτε να μην μπορείτε να θυμηθείτε το όνομα της γυναίκας ή του άντρα που μοιραστήκατε το κρεβάτι σας το περασμένο βράδυ ή να μην μπορείτε να θυμηθείτε που βάλατε την άδεια οδήγησης, αν σας σταματήσει κάποια φορά η τροχαία. Επειδή δεν έχουμε όλοι χρόνο να λύνουμε σταυρόλεξα ή σουντόκου, που κατά κοινή παραδοχή εξασκούν τη μνήμη, αλιεύσαμε και σας παρουσιάζουμε μία έρευνα του cbsnews με εφτά απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας, αν θέλουμε να βελτιώσουμε τις επιδόσεις της μνήμης μας.

ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΝΟΜΠΕΛ


Με αφορμή τη σημερινή απονομή των βραβείων Νόμπελ, ας ξαναθυμηθούμε τους φετινούς νικητές και στις έξι κατηγορίες:
Το Νόμπελ Ιατρικής θα απονεμηθεί στους Bruce Beutler, καθηγητή Γενετικής και Ανοσολογίας του Ινστιτούτου Scripps στη Λα Χόγια των ΗΠΑ και Jules Hoffmann, πρώην διευθυντή του Ινστιτούτου Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας στο Στρασβούργο για τις ανακαλύψεις τους στη φυσική ανοσία, καθώς και στον Καναδό Ralph Steinman, διευθυντή του Κέντρου Ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο Rockefeller για την ανακάλυψη των δενδριτικών κυττάρων και τον ρόλο τους στην επίκτητη ανοσία.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011. Ας ρίξουμε την καθιερωμένη μας ματιά στον κόσμο.
Στην Ταϊλάνδη γιορτάζεται η Ημέρα του Συντάγματος που τιμά την καθιέρωση του πολιτεύματος της συνταγματικής μοναρχίας στη χώρα το 1932.
Στην Αγκόλα η σημερινή αργία είναι προς τιμή της ίδρυσης του κυβερνώντος κόμματος MPLA (Movimento Popular de Libertação de Angola, δηλαδή Λαϊκό Κίνημα για την Απελευθέρωση της Αγκόλα), το οποίο πολέμησε κατά των Πορτογάλων αποικιοκρατών στον πόλεμο για την ανεξαρτησίας της χώρας που διήρκησε από το 1961 έως το 1975.

9 Δεκεμβρίου 2011

MERLIN (ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ)


Όλοι έχουμε ακούσει και γνωρίζουμε την ιστορία του βασιλιά Αρθούρου, τον βασιλιά του θρυλικού Κάμελοτ που ο μύθος τον θέλει να ένωσε την Αλβιόνα, την πανέμορφη γυναίκα του Γκουίνεβιρ, την παράνομη σχέση της με τον καλύτερο ιππότη της Στρογγυλής Τραπέζης, τον Λάνσελοτ, την αδερφή του Αρθούρου μάγισσα Μοργκάνα που ήθελε την καταστροφή του Κάμελοτ και φυσικά τον σύμβουλο του Αρθούρου, τον μάγο Μέρλιν. 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ CD SINGLES ΚΑΙ ALBUM CHART: 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


Δεν παρατηρείται ιδιαίτερη κινητικότητα στα παγκόσμια chart την τελευταία εβδομάδα και αυτό αντικατοπτρίζεται τόσο στο αμερικάνικο (βλ. προηγούμενη ανάρτηση) όσο και στο παγκόσμιο chart. Στην κατηγορία των cd singles το μόνο που σπάει τη μονοτονία στην πρώτη δεκάδα είναι η ανταλλαγή θέσεων μεταξύ των Coldplay  και των Gym Class Heroes. Στα album, ο Michael Bublé ανέβηκε και πάλι στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων σημειώνοντας εξαιρετικές πωλήσεις με τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια του, ενώ έχουμε και τρεις νέες εισόδους – η μία εκ των οποίων είναι ένα album από την Ιαπωνία, όπως και κάθε εβδομάδα.

ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ CHARTS ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ (ΜΕΧΡΙ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ)


Χωρίς ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις για ακόμα μία εβδομάδα το αμερικάνικο cd singles chart του Billboard. Έχουμε μόλις μία νέα είσοδο στο top10, ο Jay Z με τον Kanye West και το τραγούδι με τον αμφιλεγόμενο τίτλο “Niggas in Paris” που έχει λογοκριθεί στις ΗΠΑ, ενώ η πρώτη τετράδα παραμένει σταθερή.

ΟΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ 2011


Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ECA International για τις ακριβότερες πόλεις στο κόσμο το 2011. Η έρευνα διεξάγεται κάθε χρόνο και αποτιμά το κόστος ζωής με βάση μια σειρά αγαθών πρώτης ανάγκης στα τρόφιμα, στα ποτά, στο ρουχισμό, στα ηλεκτρονικά αγαθά και σε μια σειρά από βασικές υπηρεσίες. Στην κορυφή βρίσκεται η ιαπωνική πρωτεύουσα Τόκυο και ακολουθούν: το Όσλο, η Γενεύη, η ιαπωνική πόλη Ναγκούα, η Ζυρίχη, η Γιοκοχάμα, η Βέρνη, η νορβηγική πόλη Στάβανγκερ, η ελβετική Βασιλεία, ενώ η ιαπωνική Κόμπε κλείνει τη δεκάδα των ακριβότερων πόλεων. Να σημειωθεί ότι καμία ελληνική πόλη δεν συμπεριλαμβάνεται στις 50 πρώτες θέσεις. Μακριά λοιπόν από αυτές τις πόλεις και ας επιμείνουμε ελληνικά!

1. Tokyo            (Ιαπωνία)
2. Oslo              (Νορβηγία)
3. Geneva          (Ελβετία)
4. Nagoya          (Ιαπωνία)
5. Zurich           (Ελβετία)
6. Yokohama     (Ιαπωνία)
7. Bern              (Ελβετία)
8. Stavanger      (Νορβηγία)
9. Basel             (Ελβετία)
10.Kobe            (Ιαπωνία)
11.Luanda         (Ανγκόλα)
12.Copenhagen (Δανία)
13.Caracas        (Βενεζουέλα)
14.Helsinki       (Φινλανδία)
15.Sydney         (Αυστραλία)
16.Moscow       (Ρωσία)
17.Canberra      (Αυστραλία)
18.Libreville     (Γκαμπόν)
19.Stockholm   (Σουηδία)
20.Paris             (Γαλλία)

Την πλήρη λίστα με τις πενήντα ακριβότερες πόλεις σε όλον τον κόσμο, όπως και συγκριτικά στοιχεία σε σχέση με το 2010, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα http://www.eca-international.com/news/press_releases/show_press_release?ArticleID=7545#.TuH4IlYrd14

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011. Η σημερινή ημέρα δεν έχει το πλήθος των εθνικών εορτών ή σημαντικών αργιών που έχουμε δει άλλες ημερομηνίες. Για την Ορθόδοξη εκκλησία σήμερα εορτάζεται η Σύλληψη της Θεοτόκου, δηλαδή μία ημέρα μετά τη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στον κόσμο να δούμε τι γιορτάζεται σήμερα.

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ


Η Αγκάθα Κρίστι δεν είναι μόνο η βασίλισσα του αστυνομικού μυθιστορήματος. Είναι και μία από τους συγγραφείς με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο. Μας έχει χαρίσει δυο από τους πιο αγαπητούς ήρωες της αστυνομικής μυθοπλασίας, τον ιδιότροπο, Βέλγο ντεντέκτιβ Ηρακλής Πουαρό και την τυπική, κουτσομπόλα, Αγγλίδα γεροντοκόρη, μις Μαρπλ. Έκανα μια προσωπική επιλογή πέντε από τα πιο αγαπημένα έως και κλασσικά αστυνομικά μυθιστορήματα της Κρίστι και σας τα παρουσιάζω:

8 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Οκτώ νέες ταινίες βγαίνουν από σήμερα στους κινηματογράφους Σας παρουσιάζουμε συνοπτικά τις υποθέσεις τους από τα δελτία τύπου και τις βαθμολογίες που έχουν εισπράξει από κριτικούς αλλά και κοινό στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για περισσότερες λεπτομέρειες – που είναι και το ουσιαστικότερο για να έχετε σφαιρική εικόνα- καλό είναι να διαβάσετε τις αναλυτικές κριτικές στα έντυπα ή τις ιστοσελίδες που σημειώνονται.

ΕΞΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗΣΕΙ


Οι Έλληνες τραγουδιστές εδώ και πολλά χρόνια συνηθίζουν να λοξοκοιτάζουν στο εξωτερικό αναζητώντας για συνεργασίες με ξένους συναδέλφους τους. Τα κίνητρα άλλες φορές είναι αμιγώς καλλιτεχνικά αποβλέποντας στην μίξη διαφορετικών μουσικών νοοτροπιών και άλλοτε είναι πιο πεζά αποσκοπώντας στην προώθηση μιας διεθνούς καριέρας που ποτέ δεν καταφέρνει όμως να ξεφύγει από όρια της ελληνικής επικράτειας. Σας ξαναθυμίζουμε έξι συνεργασίες Ελλήνων και ξένων τραγουδιστών που ακούστηκαν πολύ και αγαπήθηκαν στη χώρα μας. Τα τρία πρώτα τραγούδια είναι πρωτότυπες δημιουργίες ως αποτέλεσμα της εκάστοτε συνεργασίας με διεθνείς βλέψεις, ενώ τα τρία τελευταία τραγούδια είναι ουσιαστικά επανεκτελέσεις ξένων επιτυχιών με ελληνική συμμετοχή προορισμένα αποκλειστικά για την ελληνική αγορά. Για να τα θυμηθούμε:

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


Καλημέρα! Πέμπτη σήμερα, 8 Δεκεμβρίου 2011.
Στο Ουζμπεκιστάν, σαν σήμερα το 1992 υπογράφηκε το Σύνταγμα της χώρας,
ένα χρόνο μετά την ανεξαρτησία της χώρας από τη Σοβιετική Ένωση. Ουσιαστικά, τόσο το Ουζμπεκιστάν όσο και τα υπόλοιπα πρώην σοβιετικά κράτη της κεντρικής Ασίας είναι δημιουργήματα του σοβιετικού καθεστώτος που επαναχάραξε τα σύνορα στην περιοχή το 1924. Πάνω στα σύνορα αυτά οικοδομήθηκαν και τα μετέπειτα ανεξάρτητα κράτη το 1991.

7 Δεκεμβρίου 2011

ΡΕΤΡΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ: Η ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΚΑΙ... ΟΙ ΑΛΛΕΣ


 Οι κόντρες μεταξύ των ηθοποιών ήταν στα φόρτε τους τη μακρινή δεκαετία του '60. Συχνές ήταν οι συνεντεύξεις με πικρόχολα σχόλια, αιχμές και δηλώσεις τόσο σφοδρές, που αν γινόντουσαν αντίστοιχες σήμερα, το STAR CHANNEL θα σημείωνε απανωτά ρεκόρ τηλεθέασης. Στόχος των επιθέσεων…ποιος άλλος: οι δύο μεγαλύτερες σταρ της εποχής, η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Τζένη Καρέζη. "Με αδίκησε", "με φοβάται" και άλλα αντίστοιχα αιχμηρότατα σχόλια άναβαν στην κυριολεξία τα αίματα. Τι γινόταν όμως με τη φημολογούμενη λυκοφιλία Βουγιουκλάκη - Καρέζη; Κατά πόσο ίσχυε στην πραγματικότητα; Βρήκαμε συνεντεύξεις των δύο γυναικών, στις οποίες η μία αναφέρεται στην άλλη. Τι λένε; Θα μάθετε στη συνέχεια...

ΡΕΤΡΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ: ΝΑΝΑ ΜΟΥΣΧΟΥΡΗ vs ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ


Αν νομίζετε ότι οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των καλλιτεχνών σήμερα είναι υπερβολικές, πού να δείτε τι γινόταν και τη δεκαετία του 60. Όλα αυτά που σήμερα βαφτίζουμε «κόντρες», όπως αν είναι καλή ηθοποιός η Μακρυπούλια, αν είναι καλός ηθοποιός ο Παπακαλιάτης, αν το τραγούδι πρέπει να χωρίζεται σε εμπορικό και σε έντεχνο κλπ, ωχριούν μπροστά στις καλλιτεχνικές κόντρες της δεκαετίας του 60. Χάρη στο αρχείο της εβδομαδιαίας εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ, μια συντηρητική έως πουριτανική εφημερίδα που αφιέρωνε εκτενή ρεπορτάζ στα καλλιτεχνικά θέματα και τα κουτσομπολιά της εποχής, σας παρουσιάζουμε ένα μικρό δείγμα αληθινών καλλιτεχνικών, ομηρικών καβγάδων που δεν μπορείτε να τους φανταστείτε.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011.
Στην Ινδία σήμερα είναι η Ημέρα της Σημαίας των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά την οποία τιμώνται όσοι στρατιώτες έπεσαν νεκροί υπέρ της χώρας με τήρηση δύο λεπτών σιγής στις 11 το πρωί κάθε χρόνο σε ένδειξη σεβασμού, ενώ παράλληλα οι πολίτες προσφέρουν χρήματα σε ειδικό ταμείο με προορισμό την οικονομική ενίσχυση των ινδικών ενόπλων δυνάμεων.

IT'S ALWAYS SUNNY IN PHILADELPHIA


Τρεις φίλοι από το σχολείο, ο Ντένις, ο Μακ και ο Τσάρλι, έχουν τριανταρίσει και ακόμα δεν έχουν ωριμάσει. Είναι συνιδιοκτήτες μιας παμπ στην πόλη της Φιλαδέλφια, όμως δεν πηγαίνουν και πολύ καλά από πελατεία. Για την ακρίβεια, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα losers που όμως οι ίδιοι δεν το έχουν καταλάβει. Αντιθέτως, έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους. Θα τους χαρακτηρίζαμε κυνικούς, εγωκεντρικούς, με χαμηλά όρια ηθικής, ανώριμους, τεμπέληδες και εν γένει εκπροσώπους τους περιθωρίου. Μην τους το πείτε, γιατί θα παρεξηγηθούν, φού θεωρούν ότι είναι οι πιο cool τύποι στον κόσμο.

6 Δεκεμβρίου 2011

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ;

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλιώτικο από τ' άλλα αναρτήθηκε την περασένη εβδομάδα σε κεντρικό σημείο του Βερολίνου, φτιαγμένο από παλιοσίδερα, στολισμένο με κατεστραμμένα παιχνίδια και γενικότερα αντικείμενα που ήταν για πέταμα. Το ύψους 12 μέτρων πρωτότυπο δέντρο είναι δημιουργία του 36χρονου Γερμανού καλλιτέχνη Thomas Plattner, ο οποίος το αποκαλεί Ο καλλιτέχνης θέλει με αυτόν τον τρόπο να καταδείξει τόσο το εμφορούμενο από τον καταναλωτισμό πνεύμα των Χριστουγέννων, όσο και γενικότερα την αλόγιστη χρήση των αγαθών από την κοινωνία μας, όπου κυριαρχεί η τάση να αγοράζουμε αντικείμενα μιας χρήσης. Πολλοί κάτοικοι της γερμανικής πρωτεύουσας πάντως δε φαίνεται να συμμερίζονται ή να αντιλαμβάνονται το πνεύμα του καλλιτέχνη, ενώ η εφημερίδα Bild το χαρακτήρισε ως το ασχημότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της χώρας. Εσείς με ποιον συμφωνείτε;

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ ΣΤΟ DANCING ON ICE


ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ:
  1. Η Έλενα Παπαρίζου. Διασκεδάζει το ρόλο της ως μέλος κριτικής επιτροπής, απολαμβάνει αυτό που κάνει και το δείχνει. Το τρανταχτό γέλιο της είναι όλα τα λεφτά σπάζοντας τη μονοτονία από την άνευρη παρουσία της παρουσιάστριας.
  2. Ο Αλέξης Κωστάλας. Νιώθει πολύ περισσότερο στα νερά του σε σχέση με το Dancing With The Stars ως προς το αντικείμενο της κριτικής και κάνει κάποιες εύστοχες επισημάνσεις δίνοντας στο σόου και μια πιο χρηστική διάσταση πέρα από την πρόθεση του να περάσουμε καλά.

5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ


1. Στο χωριό Kerimäki της ανατολικής Φινλανδίας βρίσκεται η μεγαλύτερη ξύλινη χριστιανική εκκλησία στον κόσμο που προσελκύει δεκάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Η εκκλησία έχει 45 μέτρα μήκος, 43 μέτρα πλάτος και 27 μέτρα ύψος. Η ανέγερση της κράτησε τρία χρόνια, και ολοκληρώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1847, ενώ για στην ανέγερσή της συμμετείχαν υποχρεωτικά όλοι οι άντρες του χωριού μεταξύ 15 και 60 ετών. Έχει χωρητικότητα περίπου 3.300 θέσεων, ενώ το σύνολο των ανθρώπων που χωράνε στην εκκλησία μπορεί να ανέρθει στους 5.000, την ώρα που ο πληθυσμός του χωριού για το 2011 υπολογιζόταν στους 5.600 κατοίκους. Ουσιαστικά χωράει όλους σχεδόν τους κατοίκους. Πολλοί εκτιμούν ότι η εκκλησία χτίστηκε κατά λάθος σε τόσο μεγάλες διαστάσεις, ωστόσο

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011 και είναι η γιορτή του Αγίου Νικολάου, που τιμάται τόσο από την Ορθόδοξη όσο και από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, και ο οποίος θεωρείται προστάτης των ναυτικών. Ωστόσο, σε πολλές δυτικοευρωπαϊκές χώρες η σημερινή γιορτή πάρα πολύ, κυρίως από τα παιδιά, με ανταλλαγή δώρων και σε ορισμένες από αυτές θεωρείται πιο σημαντική ημέρα και από τη γιορτή των Χριστουγέννων (βλ. σχετικά και το χθεσινό ημερολόγιο, για το πώς γιορτάζεται ο Άγιος Νικόλαος στην Ολλανδία).

5 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ


 Την Έλενα ωστόσο την αγαπάμε και για τα τραγούδια της. Ορίστε, δέκα τραγούδια της που μας αρέσουν πολύ:

Αναπάντητες κλήσεις
(Προτεραιότητα, 2004)
Στίχοι: Βαγγέλης Κωνσταντινίδης
Μουσική: Χρήστος Δάντης

ΔΕΚΑ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ


Η Έλενα Παπαρίζου δεν είναι μόνο μία από τις καλύτερες και πιο αγαπημένες Ελληνίδες ποπ τραγουδίστριες. Είναι η μόνη τραγουδίστρια που εμφανίστηκε μετά το 2000 και παραμένει μέχρι και σήμερα σταθερά στην κορυφή της επιτυχίας. Ονείρωξη των αντρών και πρότυπο των κοριτσιών, παραμένει number one όχι μόνο για τα τραγούδια της, αλλά και για την προσωπικότητα της.
Ορίστε οι δέκα λόγοι για τους οποίους πάμε την Έλενα Παπαρίζου, ανεξάρτητα από τις επιτυχίες που μας έχει χαρίσει:

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Α - Ω


Α όπως Αγανακτισμένοι. Με όποια ονομασία κι αν τους προσδιορίσουμε (Indignados, Occupy the Wall Street κλπ.), η οικονομική κρίση έφερε στο προσκήνιο τους πολίτες που αισθάνονται στο περιθώριο, ότι δεν ακούγεται η φωνή τους, ότι δεν εξυπηρετούνται τα δικά τους συμφέροντα από τις εκάστοτε εξουσίες.

Β όπως Βιοτικό Επίπεδο, δηλαδή οι συνθήκες διαβίωσης ενός ατόμου ή μιας κοινωνίας, η κατά κεφαλή κατανάλωση αγαθών και υπηρεσιών σε συνδυασμό με την ποιότητα αυτών. Απότοκος της κρίσης είναι η μείωση του βιοτικού επιπέδου στην Ευρώπη για πρώτη φορά από το τέλος του Β` παγκοσμίου πολέμου.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου. Καλή εβδομάδα σε όλους!
Στην Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία γιορτάζουν την ανακάλυψη του νησιού Ισπανιόλα, όπου τα δύο κράτη συνυπάρχουν, από τον Χριστόφορο Κολόμβο το 1492 και η ημέρα είναι εθνική εορτή. Οι προηγούμενοι κάτοικοι του νησιού

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: THE BASEBALLS


Τρεις Γερμανοί κατάφεραν να κάνουν μόδα τα … fifties! Ο λόγος για το μουσικό συγκρότημα «The Baseballs», ή αλλιώς ο Sam, ο Basti και ο Digger, που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη με τις α λα fifties διασκευές πολύ γνωστών σύγχρονων τραγουδιών.

4 Δεκεμβρίου 2011

Η ... ΧΑΜΕΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ELVIS


Το να εμφανίζεται κάποιος από το πουθενά και να ισχυρίζεται ότι είναι το άγνωστο παιδί ή ο υποτιθέμενος ξεχασμένος συγγενής κάποιου διάσημου δεν είναι κάτι σπάνιο. Μερικοί όμως - είτε από ψυχική παθογένεια είτε από κουτοπονηριά είτε για να κερδίσουν απλά τα 15 λεπτά διασημότητας που νομίζουν ότι τους αντιστοιχούν- φτάνουν στα άκρα. Αυτή είναι και η περίπτωση της Σουηδέζας Lisa Johansen, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι η κρυφή κόρη του βασιλιά του ροκ εν ρολ Έλβις Πρίσλεϊ.

10 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ


Ο ευρωπαϊκός κινηματογράφος δεν είναι απαραίτητα ο βαρύς κι ασήκωτος κινηματογράφος με δυσνόητες σημειολογικές αναφορές μόνο για τους διανοούμενους. Υπάρχουν και ταινίες που απευθύνονται στο ευρύ κοινό, πολλές από τις οποίες δεν είναι ευρύτερα γνωστές. Σκοπός αυτής της λίστας δεν είναι να προτείνει ταινίες ήδη γνωστές στο ευρύτερο ελληνικό κοινό, όπως του Αλμοδοβάρ ή του Μπέργκμαν, αλλά ταινίες των τελευταίων ετών που απευθύνονται σε όλους αρκεί να μη φορούν παρωπίδες. Προσπάθησα να επιλέξω ταινίες όσο γίνεται από διαφορετικές χώρες και από διαφορετικά είδη με βασικό κριτήριο να μην είναι ευρύτατα γνωστές, αλλά να αξίζει τον κόπο να της ανακαλύψει κάποιος.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 2011


Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου (EFA) βράβευσε χτες βράδυ στο Βερολίνο τις καλύτερες ευρωπαϊκές κινηματογραφικές ταινίες για το 2011. Η Ακαδημία ιδρύθηκε από τον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν το 1989, μία χρονιά μετά την απονομή των πρώτων ευρωπαϊκών βραβείων κινηματογράφου και σκοπός της είναι η προώθηση του ευρωπαϊκής κινηματογραφική κουλτούρας. Οι νικητές των κατηγοριών ανακηρύσσονται μετά από μυστική ψηφοφορία μεταξύ των 2.300 μελών της Ακαδημίας, ενώ ένα βραβείο αποφασίζεται από το κοινό. Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι της χτεσινής βραδιάς ήταν οι ταινίες «Melancholia» και «Ο λόγος του Βασιλιά».

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου , και είμαστε ακιβώς τρεις εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα. Ο πολύ ήπιος καιρός σε συνδυασμό με την οικονομική στενότητα μεταφράζονται σε ελάχιστα στολισμένα μπαλκόνια, μέχρι στιγμής.