10 Μαρτίου 2012

Η ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ "ΣΑΝΤΑ ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ", ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ

Αριστερά, η Μάρσι Γουόκερ την εποχή που υποδυόταν την Ίντεν Κάπγουελ Καστίγιο στην αμερικάνικη σαπουνόπερα "Σάντα Μπάρμπαρα" στα τέλη της δεκαετίας του '80 και δεξιά, όπως είναι η ηθοποιός σήμερα.

Τη δεκαετία του '90 η αμερικάνικη σαπουνόπερα "Σάντα Μπάρμπαρα" γνώριζε μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας (όπως και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ), ενώ ένα διάστημα είχε ξεπεράσει σε τηλεθέαση ακόμα και την "Τόλμη και Γοητεία" (στην Ελλάδα). Η επιτυχία του σίριαλ οφειλόταν μεταξύ άλλων και στο πρωταγωνιστικό ζευγάρι, την πλούσια Ίντεν Κάπγουελ (χαρακτηριστικό της οποίας ήταν το μακρύ, ξανθό μαλλί) με τον μεξικανικής καταγωγής μπάτσο Κρουζ Καστίγιο.

ΕΧΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΙΜΠΑΝΤΖΗΔΕΣ;

"Put the κοτ down, chimp!"

Ανθρωπολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης μελέτησαν τον τρόπο με τον οποίο έχουν οργανώσει την κοινωνία τους οι χιμπαντζήδες που ζουν στο ζωολογικό κήπο της μικρής πόλης Γκοσάου, στο ελβετικό καντόνι Άγιος Γκάλεν, στα πλαίσια έρευνας για τις ομοιότητες και τις διαφορές στον τρόπο ζωής των μακρινών μας συγγενών στο ζωικό βασίλειο. Συγκεκριμένα, η έρευνα κράτησε 600 ώρες σε διάστημα δύο ετών, ενώ οι επιστήμονες μελέτησαν και αντίστοιχες εκθέσεις για τους χιμπαντζήδες που ζούσαν σε άλλους τρεις ζωολογικούς κήπους. 

ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ

Το αυτοκίνητο του μέλλοντος ή ένα ακόμα "όνειρο τεχνολογικής νυκτός";

Το πρόβλημα του παρκαρίσματος φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει ένα νέο αυτοκίνητο που έχει την ικανότητα να συρρικνώνεται απλά με το πάτημα ενός κουμπιού και το οποίο παρουσιάστηκε στην τεχνολογική έκθεση CeBIT του Ανόβερο πριν λίγες ημέρες. Το αυτοκίνητο είναι διθέσιο με μήκος 2.10 μέτρα, η εμφάνισή του είναι αρκετά φουτουριστική, ενώ παρουσιάστηκε σε μπλε χρώμα.

ΚΑΠΡΙΤΣΙΝΟ: Η ΝΕΑ ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΟΔΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ


Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για τον εσπρέσο και τον καπουτσίνο. Τώρα, οι Ιταλοί μας προτείνουν και τον καπριτσίνο, έναν καφέ αποκλειστικά για όσους εμφανίζουν δυσανεξία στη λακτόζη. Η συνταγή είναι η ίδια με του καπουτσίνο, με τη βασική όμως διαφορά ότι αντί για αγελαδινό γάλα, το καπριτσίνο περιέχει γάλα από κατσίκα. Άλλωστε "κάπρα" (capra) στα ιταλικά είναι η κατσίκα, εξ ου και η ονομασία του νέου καφέ. Αν πάλι είστε λάτρεις της σοκολάτας αλλά δυσανεκτικοί στο αγελαδινό γάλα, οι δαιμόνιοι Ιταλοί έχουν να σας προτείνουν το τσοκαπρίνο, το οποίο παρασκευάζεται επίσης από κατσικίσιο γάλα συνδυασμένο με ζεστή σοκολάτα.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 10 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο 20 Μαρτίου 2012. Καλό σαββατοκύριακο σε όλους με την ευχή να είναι το τελευταίο βροχερό σαββατοκύριακο του χειμώνα και να σταθεροποιηθεί ο καιρός σε πιο ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες.
Σαν σήμερα, το 1876 ο Γκράχαμ Μπελ πραγματοποίησε την πρώτη επιτυχημένη τηλεφωνική επικοινωνία λέγοντας διά τηλεφώνου στο συνεργάτη του "Κύριε Γουότσον, ελάτε εδώ, θέλω να σας δω".

9 Μαρτίου 2012

ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ: ΠΟΙΟ ΠΟΤΟ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟ


Αν πιστεύετε ότι το ωροσκόπιο παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός ανθρώπου, τότε θα βρείτε αρκετά ενδιαφέρουσα την παρακάτω ανάρτηση, η οποία βασίζεται σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Thedailymeal. Με βάση τα γενικά του χαρακτηριστικά, σε κάθε ζώδιο ταιριάζει και ένα διαφορετικό ποτό. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τις παρακάτω ζωδιακές αξιολογήσεις;

ΠΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΑΝΕΡ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ;;


Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης στις 11 Σεπτεμβρίου 2011, για την τέλεση του οποίου χρησιμοποιήθηκαν ως "όπλα" αεροσκάφη, τα μέτρα ασφαλείας στα διεθνή αεροδρόμια όλου του κόσμου εντάθηκαν όσο ποτέ. Ένα από τα μέτρα που ελήφθησαν και εξακολουθούν να εφαρμόζονται - μεταξύ άλλων και στα ελληνικά αεροδρόμια - είναι ο έλεγχος των επιβατών από ένα ειδικό μηχάνημα με ακτίνες, το οποίο μας σκανάρει και "διαβάζει" οτιδήποτε μπορεί να κρύβουμε κάτω από τα ρούχα μας. Οτιδήποτε, όμως; Ένας νεαρός αμερικανός ακτιβιστής, ο Τζόναθαν Κόρμπετ (Jonathan Corbett), ισχυρίζεται ότι κατάφερε να ξεγελάσει ένα τέτοιο μηχάνημα και μάλιστα ανέβασε βίντεο στο youtube προς απόδειξη του ισχυρισμού του. 

ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ ΠΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΑ

Το ρομπότ-ζωγράφος επί τω έργω
Μπορεί να μην έχει επιβεβαιωθεί στην πράξη η αχαλίνωτη φαντασία των ανθρώπων που ζούσαν στα μέσα του 20ου αιώνα και οι οποίοι οραματίζονταν ότι η αλλαγή της χιλιετίας θα έβρισκε την ανθρωπότητα να έχει υπερκεραστεί από ανθρωπόμορφα ρομπότ, ωστόσο δε σημαίνει ότι η ρομποτική επιστήμη δεν έχει κάνει θαύματα. Ένα από τα τελευταία επιτεύγματα είναι το ρομπότ-ζωγράφος, το οποίο παρουσιάστηκε αυτές τις μέρες από το γερμανικό ινστιτούτο Fraunhofer στην παγκόσμια εμπορική έκθεση τεχνολογίας CeBIT, που πραγματοποιήθηκε στο Ανόβερο από τις 6 έως τις 9 Μαρτίου. 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 11 - 17 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ασταμάτητη είναι η πορεία της Adele, το άλμπουμ της οποίας με τίτλο "21" έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ παραμονής στο νούμερο ένα του παγκόσμιου chart. Για ακόμα μία εβδομάδα συναντούμε στοπ τοπ10 τρία άλμπουμ-συλλογές της αείμνηστης Whitney Houston, ενώ οι τρεις νέες είσοδοι της εβδομάδας αφορούν ένα συγκρότημα από την Ιαπωνία, ένα από τη Νότιο Κορέα και το αμερικάνικο ντουέτο των WZRD.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 11 - 17 ΜΑΡΤΙΟΥ

Δε σημειώθηκαν μεγάλες αλλαγές στο παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας. Για δεύτερη συνεχή εβδομάδα παρέμεινε στην κορυφή ο Gotye, ενώ αξιοσημείωτη είναι η υποχώρηση του "Set The Fire To The Rain" της Adele, που όμως παρέμεινε στη δεκάδα. Κατά τ' άλλα οι τάσεις του παγκόσμιου chart ακολουθούν κατά βάση εκείνες του αμερικάνικου, κάτι που αποτυπώνεται και στις δύο νέες εισόδους στο τοπ10.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 9 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σήμερα, είναι Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012.
Η σημερινή ημέρα στο Μπελίζ (μικρό κράτος της κεντρικής Αμερικής) είναι εθνική αργία, αφιερωμένη σε έναν εθνικό ευεργέτη, ο οποίος όμως ούτε καταγόταν από το Μπελί ούτε πάτησε ποτέ το πόδι του στο χώμα της χώρας αυτής. Πρόκειται για τον βαρόνο Edward Ernest Victor Bliss, πιο γνωστό ως βαρόνο Μπλις, ο οποίος ήταν Άγγλος.

8 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΑΡ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ

Δεν είναι μόνο οι Έλληνες καλλιτέχνες που άλλαξαν το επώνυμο ή και το ονοματεπώνυμό τους ακόμα στο ξεκίνημα της καριέρας τους. Το ίδιο έχει συμβεί και με πολλούς σελέμπριτις από το χώρο της διεθνούς σόου μπιζ είτε γιατί το βαφτιστικό τους όνομα δεν ήταν τόσο εύηχο είτε γιατί τους κόλλησαν ένα ψευδώνυμο που επικράτησε είτε ακόμα γιατί έπρεπε να διαλέξουν ανάμεσα στα πολλά τους ονόματα. Ας δούμε ορισμένες περιπτώσεις:

Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΑΣ;;

Όλοι γνωρίζουμε - από την παιδική μας ακόμα ηλικία - ότι τα φρούτα και τα λαχανικά κάνουν καλό στην υγεία. Πόσες και πόσες μάχες δεν έχουμε δώσει με τις μανάδες μας να μας κυνηγάνε για να φάμε το φρούτο που εμείς με πολύ μεγάλη χαρά θα ανταλάσσαμε με μία μπάρα σοκολάτας. Μεγαλώνοντας βέβαια και αρχίζοντας τα γυμναστήρια, ακολουθούμε συνήθως την πιο υγιεινή διατροφή που κυκλοφορεί, αλλά το κάνουμε περισσότερο για τη γράμμωση παρά γιατί έχουμε στο μυαλό μας την υγεία μας. Ε, λοιπόν, τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν ακόμα μία μαγική ιδιότητα σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική εφημερίδα PLoS ONE και η οποία υποστηρίζει ότι μας κάνουν να φαινόμαστε ομορφότεροι.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά έξι ταινίες κάνουν πρεμιέρα απόψε στους ελληνικούς κινηματογράφους. Μεταξύ αυτών συναντούμε δύο ευρωπαϊκές ταινίες με διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ, όπως των Καννών: "Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο" και "Elena". Άποψε κάνει πρεμιέρα και η ταινία "Εκεί που χτυπάει η καρδιά μου" που όμως δίχασε τους έλληνες κριτικούς. Οι υπόλοιπες, νέες ταινίες της εβδομάδας είναι: το θρίλερ "Μυστηριώδης εξαφάνιση", η ταινία τρόμου "Ο διάβολος μέσα της" και η ταινία επιστημονικής φαντασίας "John Carter", η οποία κάνει παράλληλα πρεμιέρα και στους αμερικάνικους κινηματογράφους.

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ SINGLES CHART ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012


Αλλαγή έχουμε στην κορυφή του αμερικάνικο singles chart της εβδομάδας, όπως υπολογίζεται από το Billboard. Οι fun ανέβηκαν στην κορυφή με το αγαπημένο μου "We Are Young" ρίχνοντας στη δεύτερη θέση την Kelly Clarkson. Ανοδική πορεία σημείωσαν το πολύ δροσερό και καλοκαιρινό "Glad You Came" του βρετανικού boy band "The Wanted" αλλά και το "Starships" της Nicki Minaj. Τέλος, την είσοδο του στο αμερικάνικο τοπ10 - λίγο καθυστερημένα σε σχέση με την Ευρώπη - σημείωσε ο Αυστραλός Gotye με το ιδιαίτερο "Somebody That I Used To Know".

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΓΚΥΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΟ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ


Ο έρωτας είναι από τα ύψιστα αγαθά που μπορεί να απολαύσει ένας άνθρωπος όσο ζει, κάτι που δυστυχώς δεν τυχαίνει σε όλους. Τι γίνεται όμως, όταν ένας μεγάλος έρωτας μένει ανολοκλήρωτος λόγω του θανάτου του ενός και ποια είναι τα όρια που μπορεί να θέσει η ανθρώπινη κοινωνία σε σχέση με τη διαφύλαξη της μνήμης του νεκρού; Το αίτημα μιας γυναίκας να μείνει έγκυος από το σπερματοζωάριο του νεκρού της συζύγου κατά πόσο υπερβαίνει - αν υπερβαίνει - τα όρια της ανθρώπινης ηθικής;

ΕΥΦΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ


Ο Όσκαρ Ουάιλντ έχει μείνει γνωστός για τα ευφυολογήματα του. Είχε πάντα μια "καλή κουβέντα" να πει για όλους και για όλα και φυσικά δε θα μπορούσαν να ξεφύγουν από το στόχαστρο του οι γυναίκες. Μπορεί να μη συμφωνούμε με όλα όσα έχει γράψει κατά καιρούς, ας μην ξεχνάμε όμως ότι τα περισσότερα από τα ευφυολογήματα του προέρχονται από τα θεατρικά του έργα, γράφτηκαν δηλαδή στα πλαίσια μιας συγκεκριμένης ιστορίας και ενός συγκεκριμένου ρόλου. Ας θυμηθούμε ορισμένα από αυτά:

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 8 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σήμερα είναι Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012.
Τι θα ήταν ο κόσμος χωρίς τις γυναίκες αναρωτιόμαστε πολύ συχνά οι άντρες και το μόνο σίγουρο είναι ότι χωρίς τις γυναίκες δε θα υπήρχαμε ούτε καν εμείς. Ως οπαδός της πραγματικής ισότητας των δύο φύλων δε θα καταφύγω σε υπερβολές τύπου "η γυναίκα είναι σαν ένα εύθραυστο λουλούδι", οι οποίες είναι πολύ ρομαντικές μεν, αλλά το μόνο που δεν εξυπηρετούν είναι την αρχή της Ισότητας.

Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ανανεωμένο)

Από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ με ημερομηνία 7.3.1948

Το σύγχρονο ελληνικό κράτος μπορεί να απέκτησε την ανεξαρτησία του - και τυπικά - με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου της 3ης Φεβρουαρίου 1830 (με βάση το γρηγοριανό ημερολόγιο), ωστόσο τα οριστικά σύνορα της Ελλάδας διαμορφώθηκαν μόλις στα μέσα του 20ου αιώνα με την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στις 7 Μαρτίου 1948. 

7 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΑΕΡΟΣΑΚΟΥΣ ΓΙΑ ΠΕΖΟΥΣ

Το νέο Volvo V40, που λέγεται ότι θα διαθέτει και εξωτερικούς αερόσακους.

Οι αερόσακοι είναι από τις σπουδαιότερες εφευρέσεις, που βοήθησαν στον περιορισμό των θανάτων ή σοβαρών τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα κι αν ήμασταν και εμείς ως οδηγοί λίγο πιο προσεκτικοί θα ήταν ακόμα καλύτερα. Πρωτοπαρουσιάστηκαν τη δεκαετία του '70 με μικρή όμως επιτυχία, ενώ έγιναν αναπόσπαστο εξάρτημα στον εξοπλισμό των αυτοκινήτων κατά τη δεκαετία του '90.

ΑΝΔΡΑΣ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΠΕΟΣ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΔΕΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥ

Έχουμε ξανακούσει για υποθέσεις, όπου μία γυναίκα κόβει το πέος του συντρόφου της είτε από παθολογική αγάπη είτε από παθολογική ζήλια ή ακόμα και επειδή εκείνος την κακοποιούσε σεξουαλικά. Ε, λοιπόν, ποιος είπε ότι ένας άνδρας δε θα σκεφτόταν ποτέ να κόψει το πέος ενός άλλου άνδρα, όχι στα πλαίσια μιας ομοφυλοφυλικής σχέσης, αλλά επειδή ο άλλος διατηρούσε δεσμό με τη σύντροφό του. 

ΤΙ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - 4 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σε υπόθεση των δύο μουσικών τάλεντ σόου εξελίχθηκε η περασμένη τηλεοπτική εβδομάδα στις ΗΠΑ με το "American Idol" να επικρατεί στο σύνολο και το πιο καινούριο "Voice" να επικρατεί στο νεανικό κοινό. Από τις τηλεοπτικές σειρές παρέμειναν σταθερές στο τοπ10 το "NCIS"στο σύνολο και τα sitcoms στο νεανικό κοινό.

ΡΕΚΟΡ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ


Ο εμπορικός τουρκικός κινηματογράφος βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία εδώ και πολλά χρόνια με τις τουρκικές ταινίες να κατακλύζουν το box office της γειτονικής μας χώρας. Τελευταία απόδειξη αποτελεί η αμφιλεγόμενη επική ταινία "Fetih 1453" (Άλωση 1453) με θέμα την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τον οθωμανικό στρατό, η οποία έχει καταφέρει μέσα σε 18 ημέρες να καταστεί η μεγαλύτερη επιτυχία όλων των εποχών στην Τουρκία. Η ταινία που αποτελεί και την πιο ακριβή τουρκική, κινηματογραφική παραγωγή μέχρι σήμερα, έκανε πρεμιέρα σε 850 κινηματογραφικές αίθουσες στις 16 Φεβρουαρίου και έχει ήδη κόψει 4.651.715 εισιτήρια, την ώρα που η αμέσως επόμενη ταινία με τίτλο "Revep İvedik 2" κατάφερε να κόψει 4.333.144 σε 24 εβδομάδες.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: USA for AFRICA - WE ARE THE WORLD


Σαν σήμερα, στις 7 Μαρτίου 1985 κυκλοφόρησε το τραγούδι "We Are The World" προϊόν συνεργασίας ορισμένων από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής σκηνής των ΗΠΑ της δεκαετίας του '80, ενώ ο σκοπός ήταν καθαρά φιλανθρωπικός. Είχε προηγηθεί το Νοέμβριο του 1984 το "Do They Know Its Christmas?" μια μουσική συνεργασία μεγάλων ονομάτων της βρετανικής μουσικής σκηνής με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την Αιθιοπία, που υπέφερε από λιμό.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 7 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012
Σαν σήμερα το 1876, η αμερικανική εταιρία ευρεσιτεχνιών απένειμε στον Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το πρώτο ηλεκτρικό τηλέφωνο. Πόσο πολύ έχει αλλάξει η ζωή μας από τότε! Το τηλέφωνο έγινε αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητας μας και ειδικά το κινητό. Άλλωστε το μέλλον της τεχνολογικής προόδου φαίνεται να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό πάνω στο κινητό τηλέφωνο, το οποίο πλέον εξελίσσεται σε ένα μικρό, έξυπνο πολυμηχάνημα για να επικοινωνούμε (γραπτά ή με ομιλία), να βγάζουμε φωτογραφίες και βίντεο, να έχουμε πρόσβαση στο ίντερνετ, ως gps κλπ.

6 Μαρτίου 2012

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΣΚΟΝΙΣΜΕΝΑ ΤΖΑΜΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Ένα δείγμα της ζωγραφικής πάνω σε σκονισμένα τζάμια του Scott Wade.
   
Ο Scott Wade από το Τέξας δεν είναι ένας συνηθισμένος καλλιτέχνης. Ζωγραφίζει αριστουργήματα πάνω σε τζάμια αυτοκινήτου, μόνο που αυτά είναι γεμάτα από σκόνη - πιο σκονισμένα δε γίνεται... Και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικό, αριστουργηματικό θα έλεγα, δημιουργώντας αληθινούς πίνακες μέχρι και την τελευταία τους λεπτομέρειες με μοναδικό υλικό τη σκόνη πάνω σε τζάμια αυτοκινήτου.

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ TV (27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - 4 ΜΑΡΤΙΟΥ)


Η επιστροφή του "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" μετά από τρεις μήνες στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, όπως ήταν φυσικό, συνοδεύτηκε από την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον εβδομαδιαίο πίνακα τηλεθεάσεων της ΑGΒ. Σε γενικές γραμμές, οι τηλεθεάσεις ήταν ελαφρά πεσμένες, κάτι αναμενόμενο άλλωστε, αφού μπαίνουμε σιγά σιγά στην άνοιξη. Στη δεκάδα συναντούμε μεταξύ άλλων το πρώτο ημίχρονο της φιλικής αναμέτρησης της εθνικής μας ομάδας στο ποδόσφαιρο με τη βελγική ομάδα, κατά την οποία ο Κέβιν Μιραλάς βρέθηκε αντιμέτωπος με συμπαίκτες του. Στο τοπ10 όμως κατάφερε να μπει και το νέο τηλεπαιχνίδι "Minute To Win It" με παρουσιαστή το Δημήτρη Ουγγαρέζο και μένει πλέον να δούμε αν θα είναι εξίσου καλή η πορεία του παιχνιδιού και στη συνέχεια.

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ "ΙΣΧΥΡΗΣ" ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΙΙ: ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 Η Ελλάδα αντιμετωπίζει χρόνια και δομικά, δημοσιονομικά προβλήματα. Το γνωρίζουν πλέον μέχρι και οι πέτρες. Το θέμα είναι τι πρέπει να κάνουμε για να το αντιμετωπίσουμε. Μία τάση τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που όμως έχει ισχυρή φωνή ακόμα κι αν δεν έχει αντίστοιχα μεγάλη απήχηση, θέλει τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου να γίνουν "Γερμανίες". Αφού το κάνανε αυτοί καλά και τώρα η γερμανική οικονομία αναπτύσσεται, την ώρα που οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές οικονομίες βυθίζονται, σου λέει ο άλλος ότι πρέπει να το κάνεις όπως οι Γερμανοί. Ποιο είναι όμως το αντίτιμο αυτού του γερμανικού οικονομικού θαύματος; Ευτυχώς που υπάρχουν και οι έρευνες που διεξάγονται από παγκόσμιους οργανισμούς για θέματα κοινωνικής πολιτικής και βάζουν τα πράγματα στη θέση τους. Τον περασμένο Δεκέμβριο σχολίασα σε ειδική ανάρτηση τις παρενέργειες που είχε το γερμανικό οικονομικό θαύμα της τελευταίας δεκαετίας στο προσδόκιμο ζωής των Γερμανών με χαμηλότερα εισοδήματα. Σήμερα θα αναφερθώ σε μια άλλη είδηση που υπέπεσε στην αντίληψή μου, αναφορικά με το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών στον οικονομικό αυτό "παράδεισο" και το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη - πολύ μεγαλύτερο από ότι στην Ελλάδα.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 6 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σήμερα είναι Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012.
Σαν σήμερα στις 6 Μαρτίου 1927 γεννήθηκε ο κολομβιανός συγγραφέας, βραβευμένος με νόμπελ λογοτεχνίας, Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές. Τα "εκατό χρόνια μοναξιάς", "Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας" είναι δυο από τα βιβλία του, που αγαπήθηκαν από όλον τον κόσμο. Υπάρχουν κάποιες πολύ μεστές από νόημα φράσεις για τις ανθρώπινες σχέσεις, μεταξύ των πολλών που έγραψε  ο Μαρκές στα βιβλία του. Ας θυμηθούμε μερικές από αυτές, τρία διδάγματα ζωής για όλους μας, που αν πιστέψουμε σε αυτά, θα κάνουμε πολύ καλύτερη, πολύ πιο ήρεμη τη ζωή μας:

5 Μαρτίου 2012

ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΝΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ Ο ΝΙΚΟΛΑ ΣΑΡΚΟΖΙ ΚΑΙ Ο ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ;


Ο σημερινός γάλλος πρόεδρος, Νικολά Ζαρκοζί, είναι γνωστό ότι έχει εν μέρει ελληνική καταγωγή, από την οικογένεια της μητέρας του, ενώ ο πατέρας του ήταν Ούγγρος. Ο ίδιος πάντως γεννήθηκε στο Παρίσι στις 28 Ιανουαρίου 1955. Ο αντίπαλος του στις εκλογές του Απριλίου για τη γαλλική προεδρία, Φρανσουά Ολάντ,

5 ΠΙΣΙΝΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ! ΚΟΛΥΜΠΗΣΤΕ ΣΕ ΥΨΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ!


Ξενοδοχεία υπάρχουν πολλά, όπως και ξενοδοχεία με πισίνα στην ταράτσα τους. Όμως δεν είναι όλα ίδια. Υπάρχουν ορισμένα ξενοδοχεία με πισίνες που βρίσκονται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού. Σε ύψος πολλών μέτρων και στην άκρη της ταράτσας δίνοντας την εντύπωση ότι αν κολυμπήσετε λίγο ακόμα θα βρεθείτε στον αέρα. Αν αγαπάτε το κολύμπι, η εμπειρία είναι συγκλονιστική. Η θέα μοναδική. Άλλωστε κολυμπάτε και βλέπετε την πόλη ή το φυσικό τοπίο (ανάλογα με το μέρος, όπου βρίσκεστε) κυριολεκτικά "κάτω από τα πόδια σας". Προσοχή όμως! Προηγουμένως, θα πρέπει να έχετε ελέγξει τους καρδιακούς σας παλμούς και να είστε σίγουροι ότι αντέχετε στις προκλήσεις.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: WALK THE MOON - ANNA SUM


Το σημερινό "τραγούδι της ημέρας" αποτελεί περισσότερο μουσική πρόταση, καθώς πρόκειται για τραγούδι που δε νομίζω ότι έχει παιχτεί καν στα ελληνικά ραδιόφωνα. Το τραγούδι έχει τίτλο "Anna Sun" και το τραγουδάει ένα συγκρότημα από το Οχάιο, οι Walk The Moon. Το περιοδικό Esquire το κατέταξε ανάμεσα στα "30 καλοκαιρινά τραγούδια που πρέπει να ακούσει κάθε άντρας" σε τεύχος του 2011. 

ΕΛΥΣΕ ΤΟΝ ΚΥΒΟ ΤΟΥ ΡΟΥΜΠΙΚ ΜΕ ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!

Εσύ πόσο γρήγορα μπορείς να βρεις τη λύση;

Ο κύβος του Ρούμπικ το δημοφιλέστερο παζλ στον κόσμο με πάνω από 350 εκατομμύρια πωλήσεις. Εφευρέτης του είναι ο Ούγγρος Έρνο Ρούμπικ, από τον οποίο πήρε και την ονομασία του. Το παιχνίδι είναι  αρκετά εθιστικό για όποιον ασχοληθεί μαζί του, αλλά και πολύ δύσκολο να λυθεί. Πόσοι και πόσοι κύβοι του Ρούμπικ δεν έχουν σπάσει από τα νεύρα κάποιου εθισμένου σε αυτό, που προσπαθούσε μάταια να βρει το μυστικό και να δημιουργήσει χρωματικές ομοιομορφίες στις έξι έδρες του κύβου. Και όμως, υπάρχουν ορισμένοι που μπορούν να το καταφέρουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας απλά μαθηματικά, τα οποία για τους περισσότερους από εμάς τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς μόνο απλά δεν είναι.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 5 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σήμερα είναι Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012.
Σαν σήμερα το 1933, το ναζιστικό κόμμα του Αδόλφου Χίτλερ κέρδισε τις εκλογές στη Γερμανία με ποσοστό 43,9% ανοίγοντας το δρόμο για την κατάργηση των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα αυτή. Επειδή ζούμε σε μια περίοδο, κατά την οποία η Γερμανία θέλοντας να αποφύγει το ενδεχόμενο πισωγυρίσματος της στην εποχή της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης που εξέθρεψε το "φαινόμενο Χίτλερ" αδιαφορεί για το εάν με τη συμπεριφορά της οδηγεί άλλες ευρωπαϊκές χώρες να ζήσουν τη δική τους σύγχρονη "Βαϊμάρη", η μαύρη αυτή επέτειος δε θα μπορούσε να μη μου θυμίσει τη γνωστή δήλωση ενός Γερμανού λουθηρανού πάστορα, του Martin Niemöller περιγράφοντας τη σύλληψη του από τους Ναζί το 1937, επειδή απλά δεν ήταν οπαδός τους:

4 Μαρτίου 2012

ΙΑΚΩΒΟΣ: ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΓΙΑ 12 ΗΜΕΡΕΣ! Η ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛOΝΙΣΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τον Ιανουάριο του 1962, στο πολιτικό πεδίο κυριαρχούσε η αντιπαράθεση ανάμεσα στη κυβέρνηση της ΕΡΕ  και την αντιπολιτευόμενη Ένωση Κέντρου για τις εκλογές "βίας και νοθείας" που είχαν πραγματοποιηθεί στις 29 Οκτωβρίου 1961, ενώ αποκαλυπτικά στοιχεία έβλεπαν το φως της δημοσιότητας καθημερινά για την υπόθεση αυτή. Παράλληλα, την ίδια περίοδο εκδηλώθηκε σοβαρότατη εκκλησιαστική κρίση με αφορμή την εκλογή του Μητροπολίτη Αττικής Ιακώβου στη θέση του νέου αρχιεπισκόπου, ο οποίος δεν μακροημέρευσε στο θρόνο υπό το καθεστώς πιέσεων κυρίως από πανίσχυρες, παραεκκλησιαστικές οργανώσεις, αλλά άντεξε για δώδεκα ημέρες μόλις.

11 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟY ΙΣΩΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ

Οι ανεμόμυλοι αποτελούν σήμα κατατεθέν της Ολλανδίας.
Τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει οι χειρότεροι εφιάλτες μας μαζί με τους Γερμανούς. Μα ποιοι είναι επιτέλους αυτοί οι Ολλανδοί; Έχω 11 ράμματα για τη γούνας τους. Οκ, δεν είναι και τα έντεκα αρνητικά, αλλά πρόκειται για 11 πληροφορίες που είμαι σίγουρος ότι δε γνωρίζατε γι' αυτούς και ίσως θα θέλατε να μάθετε.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 4 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σήμερα είναι Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012
Σαν σήμερα το 1851 γεννήθηκε ο σημαντικός πεζογράφος Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, ο γνωστός και ως "κοσμοκαλόγερος" της ελληνικής λογοτεχνίας. Μια από τις σημαντικότερες φράσεις που έχει γράψει είναι και η παρακάτω (στην καθαρεύουσα και με το πολυτονικό σύστημα της εποχής του): "Ἡ ἠθικὴ δὲν εἶναι ἐπάγγελμα καὶ ὅστις ὡς ἐπάγγελμα θέλει νὰ τὴν μετέλθῃ, πλανᾶται οἰκτρῶς καὶ γίνεται γελοῖος". Πόσο μεγάλη αλήθεια κρύβει αυτή η φράση, και πόσο το βλέπουμε να επιβεβαιώνεται συνέχεια γύρω μας από διάφορους "ηθικούς" κήνσορες της κοινωνίας, οι οποίοι καταντούν αστείοι μέσα στην ανεξέλεγκτη ηθικολογία τους.