23 Ιουνίου 2012

Ο ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Είναι ο νικητής και δε διστάζει να το δείξει...

Η Πεταλούνα είναι μία - σε γενικές γραμμές - άγνωστη πόλη της πολιτείας της Καλιφόρνια, 40 μίλια βόρεια του Σαν Φρανσίσκο, η οποία κάθε χρόνο προσελκύει το ενδιαφέρον μέσων ενημέρωσης απ' όλον τον κόσμο λόγω του ετήσιου διαγωνισμού για την ανάδειξη του πιο άσχημου σκύλου στον κόσμο. 28 σκυλιά απ' όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη βρέθηκαν χτες Παρασκευή στην αμερικανική πόλη των 60.000 κατοίκων διεκδικώντας το πρώτο βραβείο, 1.000 δολάρια συν τα μπισκότα του σκύλου για έναν ολόκληρο χρόνο, μαζί με τη δημοσιότητα που συνεπάγεται ο τίτλος "ασχήμιας" - ή μήπως "ιδιαίτερης ομορφιάς"...

ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΟ 2012




Όσον αφορά τα ταξίδια στο εξωτερικό, μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων σ' όλον τον πλανήτη προτιμά - αντί για βόλτες σε νησιά - να επισκεφτεί μεγάλα αστικά κέντρα, όπου μπορούν να συνδυάσουν περιηγήσεις στα όποια τουριστικά αξιοθέατα διαθέτει η κάθε πόλη με τις ανέσεις που μπορεί να τους εξασφαλίσει το αστικό περιβάλλον. Σ' αυτήν την ειδική μορφή τουρισμού επικεντρώνει ο κατάλογος με τις πόλεις που αποτελούν τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως για το 2012 με βάση τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα μέχρι και το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Η Αθήνα ή οποιαδήποτε άλλη ελληνική πόλη απουσιάζουν από τον κατάλογο με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς,  ο οποίος κυριαρχείται από ευρωπαϊκές και ασιατικές πόλεις. Μειωμένη είναι η παρουσία και των αμερικανικών πόλεων, καθώς μόνο η Νέα Υόρκη φαίνεται να αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό. 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 24 - 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012


Το τοπ10 του παγκόσμιου album chart της εβδομάδας θυμίζει ελάχιστα αυτό της προηγούμενης, καθώς έχουμε έξι νέες εισόδους, εκ των οποίων οι τέσσερις στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας των άλμπουμ, ενώ οι άλλες δύο καταγράφουν μια εντυπωσιακή άνοδο. Πάντως, η Αντέλ δε συνέχισε το σερί παραμονής στην πρώτη θέση των πωλήσεων με το άλμπουμ "21" (άραγε προσωρινά;) και βρέθηκε στην τρίτη θέση.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 24 - 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012


Για τέταρτη εβδομάδα το "Call Me Maybe" παρέμεινε το πρώτο σε πωλήσεις single παγκοσμίως. Στις πρώτε; δέκα θέσεις δεν έχουμε σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο έχουμε τρεις νέες εισόδους στις από 13 έως και 15, μεταξύ των οποίων η μουσική συνεργασία του Τζάστιν Μπίμπερ με τον Big Sean, καθώς και το καλοκαιρινό χιτάκι της Σέριλ Κόουλ.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 23 ΙΟΥΝΙΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012. Σαν σήμερα το 1996 απεβίωσε ο πρώην πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, την ημέρα που γιόρταζε τα γενέθλιά του ο διάδοχός του στην πρωθυπουργία και στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σημίτης. Σήμερα γιορτάζει τα γενέθλια του ο - 40αρης πλέον - Ζινεντίν Ζιντάν, αλλά και η Ουαλή τραγουδίστρια Ντάφι (28 ετών), η τραγουδίστρια του "Mercy".

22 Ιουνίου 2012

ΠΟΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΡΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ


Μόλις έχεις πλύνει και γυαλίσει το αγαπημένο σου αυτοκινητάκι. Περήφανος που βλέπεις να αστράφτει το κινούμενο alter ego σου, ετοιμάζεσαι να γυρίσεις στο σπίτι σου και να ξεκουραστείς κοιτάζοντας το αποτέλεσμα των κόπων σου από το μπαλκόνι. Έλα όμως που λογάριασες χωρίς τον "ξενοδόχο", το διαβατάρικο εκείνο πουλί που όλως τυχαίως πετούσε εκείνη τη στιγμή στα πέριξ και αποφάσισε να αφήσει μια κουτσουλιά σαν αναμνηστικό. Τα πουλιά δε διαθέτουν τον αντίστοιχο δείκτη ευφυίας, ώστε να ξέρουν πού πρέπει να αφήσουν το σημάδι τους και πού όχι, ωστόσο φαίνεται ότι ξέρουν να ξεχωρίζουν χρώματα και ανάλογα να επιλέγουν στόχους. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα της εταιρίας πωλήσεων αυτοκινήτων μέσω ίντερνετ Halfords, η οποία σε βοηθάει να ξεχωρίσεις τα πιο επικίνδυνα χρώματα για ανάλογες ατυχείς καταστάσεις.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

Ο Πρόεδρος της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα.

Αν η Ολλανδία θεωρείτο μέχρι πριν λίγα χρόνια κάτι σαν τον παράδεισο των χασισομανών, μια άλλη χώρα έρχεται να της κλέψει αυτόν τον τίτλο και πιο συγκεκριμένα, η Ουρουγουάη. Δεν είναι μόνο η αυστηροποίηση της ολλανδικής νομοθεσίας, καθώς πλέον απαγορεύεται στους τουρίστες η πρόσβαση στα ειδικά καφέ που πωλούν μαλακά ναρκωτικά. Ο Πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα, γνωστός και με το παρατσούκλι "Ελ Πέπε", εξέφρασε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα O Globo της Βραζιλίας, την πρόθεσή του να καταστήσει τη χώρα του, την πρώτη χώρα στον κόσμο που θα παράγει και θα πουλά χασίς νόμιμα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΕ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Γιατί πρέπει να μας σοκάρει η θέα μιας γυναίκας με μαστεκτομή; Επειδή δεν είναι αυτός ο κανόνας; Ε, και;
Περηφανευόμαστε ότι ζούμε σε μια εποχή, όπου έχουν επικρατήσει η γνώση και ο ορθολογισμός και ότι έχουν πλέον πέσει ή έχουν αρχίσει να πέφτουν τα τείχη των όποιων προκαταλήψεων.  Ok, με μια πρώτη ματιά θα διαπίστωνε κανείς ότι οι μειονότητες αποκτούν δικαιώματα, οι φυλετικές ή όποιες άλλες ρατσιστικές διακρίσεις υποχωρούν διαρκώς, άρα θεωρητικά βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Όμως αυτά μόνο αρκούν; Και για να το θέσω αλλιώς το ερώτημα: ο ρατσισμός εξαντλείται στην καταπίεση των δικαιωμάτων μειονοτήτων με μεγάλο αριθμό μελών - αν και κατά τη γνώμη μου ακόμα και η λέξη "μειονότητα" υποκρύπτει μια λανθάνουσα ρατσιστική προδιάθεση;: Πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε για παράδειγμα το δικαίωμα μιας γυναίκας που έχει υποβληθεί σε μαστεκτομή, δεν έχει καθόλου στήθος, να κάνει μπάνιο τόπλες, επειδή το μαγιό που φοράει της προκαλεί έντονους πόνους; 

Η ΦΑΛΑΚΡΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ


Ποιος είπε ότι μια "βασίλισσα της ομορφιάς" πρέπει να έχει μακριά, καλλοχτενισμένα, ξανθά μαλλιά, να μην τσαλακώνει την εμφάνιση της και να ασχολείται με τυπικές φιλανθρωπίες εν είδει αγγαρείας, αφού προηγουμένως κατακτήσει τον πολυπόθητο τίτλο ομορφιάς; Όλα τα μάλλον ισοπεδωτικά αυτά στερεότυπα ανέτρεψε ο διαγωνισμός ομορφιάς για την ανακήρυξη της Μις Αλάσκα που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (16 Ιουνίου).

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 22 ΙΟΥΝΙΟΥ


Σήμερα είναι Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012. Ο διεθνής μπασκετμπολίστας της εθνικής ομάδας Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, γνωστός και ως "Big Sofo", γίνεται σήμερα 27 χρονών. Έχει γενέθλια την ίδια μέρα με τη μεγάλη κυρία του αμερικανικού κινηματογράφου Μέριλ Στριπ, η οποία γίνεται 63 ετών, με την ακτιβίστρια Έριν Μπρόκοβιτς (52), αλλά και με τον συγγραφέα των "Κώδικα Ντα Βίντσι", Νταν Μπράουν ((48). Χρόνια πολλά σε όλους!

ΤΟ FACEBOOK ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ!


Η υπαρξιακή αγωνία πολλών ανθρώπων μήπως φεύγοντας από τη ζωή ξεχαστούν από φίλους, απλούς γνωστούς, μήπως χαθεί το αποτύπωμά τους πάνω στη γη, φαίνεται ότι κατά κάποιον τρόπο ικανοποιείται από μια μορφή έμμεσης αθανασίας που του εξασφαλίζει το ίντερνετ και ειδικότερα τα σύγχρονα social media.

21 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Πολλές είναι οι κινηματογραφικές προτάσεις της εβδομάδας, αν και οι περισσότερες μοιάζουν να κινούνται σε ένα κάτω του μετρίου επίπεδο. Ωστόσο, αν είστε λάτρεις της ρετρό γαλλικής κωμωδίας ("Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου"), των συνηθισμένων αμερικανικών κομεντί ("Τι να περιμένεις, όταν είσαι έγκυος"), των ρομάντζων ("Δικός σου για πάντα"), των ταινιών τρόμου ("Πιράνχας: Η επιστροφή"), των βαλκανικών ταινιών ("Εντελώς μεταξύ μας"), του εξπρεσιονιστικού κινηματογράφου ("La Antena") ή ταινιών του κλασσικού Χόλιγουντ ("Ένας μεγάλος έρωτας"), φαντάζομαι ότι όλο και κάποια από τις νέες ταινίες της εβδομάδας θα σας ενδιαφέρει να την παρακολουθήσετε είτε σε κλιματιζόμενη αίθουσα είτε κάτω από τ' αστέρια σε κάποιο θερινό σινεμά.

ΤΟ ΤΟΠ10 ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ 3Ο IOYNIΟΥ 2012


Ένα dance track με τη μουσική υπογραφή του Κάλβιν Χάρις και τη φωνή της Σέριλ Κόουλ βρέθηκε στην πρώτη θέση του βρετανικού singles chart της εβδομάδας. Έντονα ανοδική είναι η τάση για το "Princess of China", τη μουσική συνεργασία των Coldplay με τη Rihann, καθώς το τραγούδι ανέβηκε τέσσερις θέσεις.

ΤΟ ΤΟΠ20 ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ SINGLES CHART ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012


Τους τελευταίους δύο μήνες το τοπ10 του αμερικάνικου singles chart παραμένει οριακά αμετάβλητο, μια παράδοση που συνεχίζεται και αυτήν την εβδομάδα. Η Carly Rae Jepsen εδραιώνεται στην κορυφή, ενώ σημαντική άνοδο πέντε θέσεων σημειώνει το "Wide Awake" της Katy Perry, ένα τραγούδι που μιλάει έμμεσα (κυρίως με το βίντεο κλιπ) για τον πρόσφατο χωρισμό της τραγουδίστριας. 
(Από αυτήν την εβδομάδα η συγκεκριμένη στήλη θα παρουσιάζει το τοπ20 του αμερικάνικου singles chart, όπως ανακοινώνεται από το Billboard.)

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


Το καλοκαίρι πάντα αποτελούσε πηγή τραγουδιστικής έμπνευσης. Άλλωστε, η μουσική και το τραγούδι, είτε με τη συνοδεία μιας κιθάρας σε παρεΐστικες νυχτερινές εξορμήσεις στην παραλία είτε με ξέφρενα πάρτι στα κλαμπ, αποτελούν ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία της συγκεκριμένης εποχής του χρόνου. Σκέφτηκα λοιπόν να επιχειρήσω μια λίστα τραγουδιών που γράφτηκαν κατά καιρούς και τα οποία είναι αφιερωμένα αποκλειστικά στο καλοκαίρι. Δεν αναφέρομαι σε τραγούδια που συγκυριακά γίνονται καλοκαιρινές επιτυχίες, αν και θα μπορούσαν κάλλιστα να ακουστούν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αλλά για τραγούδια που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μιλούν μέσα από τους στίχους τους για καλοκαίρι. Κάποια από τα τραγούδια ακούγονται ακόμη στα ραδιόφωνα, κάποια άλλα όμως όχι. Προσοχή: η λίστα που ακολουθεί δεν είναι πλήρης, αλλά ενδεικτική, ανοιχτή σε νέες προτάσεις που θα την καταστήσουν ακόμη πιο ολοκληρωμένη, ενώ περιλαμβάνει τραγούδια από διαφορετικά μουσικά είδη.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 21 ΙΟΥΝΙΟΥ


Σήμερα είναι Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012. Σήμερα είναι η μέρα που γιορτάζει η μουσική, ενώ παράλληλα έχουν γενέθλια σημαντικοί εκπρόσωποι του τραγουδιού παγκοσμίως, όπως ο αειθαλής ροκάς (γεννημένος το 1950) Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η 26χρονη Λάνα Ντελ Ρέι και ο Μάνου Τσάο, που σήμερα κλείνει τα 51 του χρόνια. Βέβαια, σήμερα γιορτάζει τα γενέθλια της και η 15χρονη Ρεμπέκα Μπλακ, το κορίτσι που πέρυσι γνώρισε μεγάλη δημοσιότητα όταν το τραγούδι της με τίτλο "Friday" ανακηρύχτηκε ως "το χειρότερο τραγούδι όλων των εποχών". Γενέθλια έχει σήμερα και ο χορογράφος Δημήτρης Παπαϊωάννου (48 ετών), αλλά και ο διεθνής ποδοσφαιριστής Κώστας Κατσουράνης (33 ετών), στον οποίο εκτός από τις καθιερωμένες ευχές για τη γιορτή του, θα του ευχηθούμε και κάθε επιτυχία στον αυριανό αγώνα της εθνικής μας ομάδας με τη Γερμανία, στα πλαίσια των προημιτελικών του Euro, που διεξάγεται στην Πολωνία και την Ουκρανία. 

20 Ιουνίου 2012

Η ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΣΙΝΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ


Το μοναστήρι της αγίας Αικατερίνης στη χερσόνησο του Σινά (ή Ιερά Μονή Θεοβαδίστου Όρους Σινά, όπως είναι η επίσημη ονομασία) είναι το παλιότερο μοναστήρι στον κόσμο με συνεχή παρουσία, χωρίς να έχει καταστραφεί ή σταματήσει να έχει ζωή έστω και για μικρό χρονικό διάστημα τους τελευταίους 17 αιώνες. Παράλληλα αποτελεί μια πραγματική ιστορική κιβωτό χάρη στα χιλιάδες αρχαία χειρόγραφα που φιλοξενούνται στις βιβλιοθήκες. Ανταποκρινόμενο στις προκλήσεις της σύγχρονης ψηφιακής εποχής, το μοναστήρι αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τις τεχνολογικές προκλήσεις δημιουργώντας μία νέα, ψηφιακή βιβλιοθήκη, η οποία θα διασφαλίσει ότι ο σημαντικός αυτός ιστορικός θησαυρός θα διατηρηθεί φωτίζοντας και τις επερχόμενες γενιές.

ΤΟ "ΘΑΥΜΑ" ΤΗΣ ΑΝΤΕΛ: ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΚΩΜΑ


Η Αντέλ αποτελεί αναμφίβολα το αδιαμφισβήτητο μουσικό φαινόμενο της τελευταίας διετίας. Τα τραγούδια της παίζοντας ξανά και ξανά σε όλα τα ραδιόφωνα, το άλμπουμ με τίτλο "21" έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στα παγκόσμια τσαρτ, ενώ η βρετανίδα τραγουδίστρια σαρώνει όλα τα μουσικά βραβεία με τις νίκες της. Ωστόσο, απ' ότι φαίνεται η Αντέλ "κάνει θαύματα" με τη φωνή της όχι μόνο στο στενό χώρο της μουσικής βιομηχανίας αλλά και στην καθημερινή ζωή, όπως συνέβη στην περίπτωση ενός 7χρονου κοριτσιού που ξύπνησε από κώμα ακούγοντας στο ραδιόφωνο το τραγούδι "Rolling In The Deep", όπως γράφει η αγγλική εφημερίδα DailyMail.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: MANU CHAO - CLANDESTINO


Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων και νομίζω ότι δεν υπάρχει πιο αντιπροσωπευτικό τραγούδι για τη σημερινή μέρα από το "Clandestino" του Μάνου Τσάο. Ο ισπανικής καταγωγής, αλλά μεγαλωμένος στη Γαλλία, τραγουδιστής αναδείχτηκε σε μουσικό σύμβολο μιας πολυπολιτισμικής, παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας, η οποία επιθυμεί να διευρύνει τους ορίζοντές της με επίκεντρο τη συνάντηση των διαφορετικών πολιτισμών (και όχι την οικονομική επέκταση των επιχειρηματικών συμφερόντων). 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 20 ΙΟΥΝΙΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012. Η Νικόλ Κίντμαν γίνεται σήμερα 45 ετών, ενώ 52 χρονών γίνεται ο Τζον Τέιλορ των Ντουράν Ντουράν, του ροκ συγκροτήματος που μεσουράνησε τη δεκαετία του '80.

19 Ιουνίου 2012

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;;


Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μαγείρεψαν το πιο υγιεινό γεύμα στον κόσμο, σύμφωνα με τα 222 κριτήρια που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα η EFSA (European Food Safety Authority) σε μια προσπάθεια διασφάλισης ότι οι τροφές που καταναλώνουμε συμβάλλουν στη βελτίωση της σωματικής και της ψυχικής μας υγείας.  

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


Όλα δείχνουν ότι το μαρτύριο μιας τρίτης σερί εκλογικής αναμέτρησης θα το αποφύγουμε. Κατά τη γνώμη μου, κακώς υποστήκαμε το μαρτύριο της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης μέσα σε σαράντα ημέρες. Ποτέ στην ιστορία του ελληνικού κράτους δε συνέβη κάτι παρόμοιο, ούτε ακόμα και στην εποχή που ο βασιλιάς είχε δικαίωμα να διαλύει τη Βουλή όποτε "του κάπνιζε", μόνο και μόνο επειδή διαφωνούσε με τη σύνθεσή της τον μακρινό 19ο αιώνα. Τότε βέβαια είχαμε το φαινόμενο της αλλαγής του πρωθυπουργού κάθε τρεις και λίγο, όμως τουλάχιστον το Κοινοβούλιο λειτουργούσε κανονικά. Άλλωστε, ποιος ειλικρινά πιστεύει, σ' αυτήν την περίοδο οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ανωμαλίας που έχουμε την ατυχία να ζούμε, ότι θα σταματήσουν οι πρωθυπουργοί ν' αλλάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα; Ήδη τους τελευταίους δώδεκα μήνες, η χώρα κυβερνήθηκε από τρία διαφορετικά πρόσωπα να έχουν καταλάβει το πρωθυπουργικό αξίωμα, ενώ αναμένεται να εκλεγεί  σύντομα ένα τέταρτο με τη συναίνεση των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στην νέα κυβέρνηση. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 19 ΙΟΥΝΙΟΥ


Σήμερα είναι Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012. Σαράντα δύο χρονών γίνεται σήμερα ο τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος. Αρκετά μεγαλύτερη του είναι η κινηματογραφική "Πέγκι Σου", η ηθοποιός Κάθλιν Τέρνερ, η οποία γεννήθηκε σαν σήμερα το 1954. Χρόνια πολλά, λοιπόν, σε όσους γιορτάζουν. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΥΡΑ ΝΥΦΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!


Όλοι το ξέρουν ότι τα λευκά ρούχα λερώνονται εύκολα και μάλιστα η λερωματιά "χτυπάει" άσχημα στο μάτι.  Αυτό είναι ένα από τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι υποψήφιες νύφες, όσες ονειρεύονταν από μικρές έναν εντυπωσιακό γάμο φορώντας ένα πάλλευκο νυφικό με μακριά ουρά από πίσω. Μπροστά όμως στην επιθυμία της νύφης να εντυπωσιάσει στην πιο "σημαντική ημέρα της ζωής της", αλλά και στη φιλοδοξία του σχεδιαστή να "γράψει ιστορία" - ή έστω να γραφτεί το όνομά του στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες - ποιος νοιάζεται για το πλύσιμο του νυφικού (μάλλον στο χέρι, γιατί δε νομίζω να υπάρχει πλυντήριο που να χωράει μια τόσο μακριά ουρά). Ο λόγο γίνεται για ένα νυφικό του Ιταλού σχεδιαστή Τζιάνι Μολάρο, το οποίο φιλοδοξεί να καταχωρηθεί στα ρεκόρ Γκίνες ως το νυφικό με τη μακρύτερη ουρά στον κόσμο. 

18 Ιουνίου 2012

ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ OI ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΚΑΙ OI ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙTΡΟΠΕΣ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ: ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Πριν λίγες ώρες η EBU ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον τα επίσημα αποτελέσματα του televoting και της ψηφοφορίας των κριτικών επιτροπών επιβεβαιώνοντας ότι για ακόμη μία χρονιά το ελληνικό τραγούδι χαντακώθηκε από τις κριτικές επιτροπές, καθώς μόνο βάσει των ψήφων του τηλεοπτικού κοινού το Aphrodisiac της Ελευθερίας Ελευθερίου θα έμπαινε στο τοπ10, αντίθετα από την κυπριακή συμμετοχή η οποία μάλλον διασώθηκε σχετικά από την ψήφο των κριτών. Βέβαια, δεν ήταν μόνο η ελληνική συμμετοχή που έχασε έδαφος από το μεικτό σύστημα ψηφοφορίας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της τουρκικής συμμετοχής, που βάσει του televoting θα έπρεπε να τερμάτισε στην τέταρτη θέση, όμως με βάση μόνο την ψήφο των κριτικών επιτροπών θα κατατασσόταν στην 22η θέση. 

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΝΟ


Ο ύπνος είναι για τον άνθρωπο εξίσου σημαντικός με την τροφή και το νερό. Αποτελεί ένα είδος φορτιστή για κάθε ζωντανό οργανισμό, διά του οποίου ανακτούμε δυνάμεις και συνεχίζουμε την καθημερινή μας περιπλάνηση σ' αυτό το ταξίδι που λέγεται ζωή. Πολλές φορές όμως, δεν αντιλαμβανόμαστε την ωφέλεια που μας παρέχει ο ύπνος, αλλ' αντιθέτως ξυπνάμε κουρασμένοι, "πιασμένοι", με τις μπαταρίες του οργανισμού μας μισοφορτισμένες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ένας σημαντικός παράγοντας που καθορίζει τον καλό και τον κακό ύπνο, είναι η στάση που παίρνουμε, όταν κοιμόμαστε. Ποια είναι λοιπόν η ιδανικότερη στάση, όταν κοιμόμαστε τα βράδια, σύμφωνα με τους επιστήμονες;