28 Σεπτεμβρίου 2013

Ο πιο γνωστός-άγνωστος ηθοποιός του Χόλιγουντ


Ο Νταγκ Τζόουνς έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, αρκετές από τις οποίες έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία, όμως ο ίδιος δεν είναι γνωστός ούτε σαν όνομα ούτε σαν εμφάνιση. Μάλιστα, αν δείτε απλά τη φωτογραφία του το πιθανότερο είναι ότι κανείς δεν θα θυμηθεί να τον έχει δει στον κινηματογράφο ή στην τηλεόραση. Ο Νταγκ Τζόουνς δεν είναι ακόμη ένας κομπάρσος, που απλά κάνει μικρά περάσματα από διάφορες παραγωγές της βιομηχανίας του θεάματος, αλλά οι ρόλοι του ήταν πάντα κρίσιμοι σεναριακά.

Τατουάζ σε... μπανάνες! (6 φωτογραφίες)


Η τελευταία μόδα στην ιαπωνική τουιτόσφαιρα ονομάζεται "banana tattoo" και ίσως εύλογα αναρωτηθείτε: "μα... μπορεί να γίνει τατουάζ σε μια μπανάνα"; Γίνεται, απλά όχι με μελάνι. Χρησιμοποιώντας μια καρφίτσα, οι ερασιτέχνες καλλιτέχνες αποχρωματίζουν τη φλούδα της μπανάνας και παράλληλα δημιουργούν περίτεχνα σχέδια: από ήρωες ιαπωνικών manga μέχρι τη Μόνα Λίζα. Τα αποτελέσματα είναι καταπληκτικά, ειδικά όταν η τέχνη εξασκείται σε κρύες μπανάνες (δηλ. από το ψυγείο). Δείτε ορισμένες φωτογραφίες: 

Το παγκόσμιο singles chart της εβδομάδας 29 Σεπτεμβρίου - 5 Οκτωβρίου 2013


Μπορεί στις ΗΠΑ, η Μάιλι Σάιρους να παραμένει επί δύο εβδομάδες στην πρώτη θέση του τσαρτ, όμως στον υπόλοιπο πλανήτη μάλλον δεν έχει προκαλέσει την ίδια αίσθηση με το τραγούδι "Wrecking Ball", που βρίσκεται στο νούμερο τρία, πίσω από το "Roar" της Κέιτι Πέρι και το - κλασικό πλέον - "Wake Me Up!" του Σουηδού dj Avicii. Εν τω μεταξύ, τρία είναι τα new entries της εβδομάδας, το "Talk Dirty" του Τζέισον Ντερούλο που σε ορισμένα σημεία θυμίζει Βαλκάνια, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς που θυμήθηκε την παλιά της επιτυχία με το "It's Britney Bitch" και θέλει να την επαναλάβει - μάταια - με το "Work Bitch", και τέλος η πολύ ενδιαφέρουσα μουσική συνεργασία της Κέιτι Πέρι με τον Juicy J σ' ένα ιδιαίτερο τραγούδι, που ίσως αποδειχτεί (όπως και ο τίτλος του) dark horse. 

27 Σεπτεμβρίου 2013

Από το αναγνωστικό του ΕΑΜ επί "κυβέρνησης του βουνού" - Τα λαϊκά δικαστήρια


Τους τελευταίους μήνες πριν την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Γερμανούς, την άνοιξη του 1944, στις περιοχές, όπου είχε επικρατήσει το ΕΑΜ, είχε σχηματιστεί η Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης (Π.Ε.Ε.Α.), γνωστή και ως "κυβέρνηση του βουνού". Η προσωρινή αυτή κυβέρνηση της "ελεύθερης Ελλάδας" εφάρμοσε ένα ολοκληρωμένο σύστημα διακυβέρνησης και εφάρμοσε φυσικά τη δική της εκπαιδευτική πολιτική εκδίδοντας καινούρια σχολικά εγχειρίδια. 

Σαν σήμερα: 27 Σεπτεμβρίου


Ημέρα πένθους, χαράς και επανάστασης υπήρξε η 27η Σεπτέμβρη στην ελληνική ιστορία - σε διαφορετικά φυσικά περιόδους. Ας θυμηθούμε ορισμένες πολύ έντονες στιγμές.

Τα τσαρτ της εβδομάδας σε Ευρώπη και Αμερική: 29 Σεπτεμβρίου - 5 Οκτωβρίου 2013


Χωρίς σημαντικές αλλαγές διαμορφώθηκε το τοπ10 του αμερικάνικου σινγκλς τσαρτ της εβδομάδας, στο οποίο κυριαρχούν τρεις γυναίκες: η Μάιλι Σάιρους, η Κέιτι Πέρι και η Νεοζηλανδή Lorde, που ακόμη δεν έχει εισβάλει στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Ωστόσο, στην Ευρώπη, αυτός που κυριαρχεί στα τσαρτ δεν είναι άλλος από τον Τζέισον Ντερούλο, που σε συνεργασία με τον 2 Chainz "μιλάει βρώμικα". Το τραγούδι είναι αρκετά εύκολο στ' αυτιά, ενώ ο ήχος σε ορισμένα σημεία θα σας ακουστεί γνώριμος, χάρη στις τρομπέτες που παίζουν σε ρυθμό α λα μπαλκάν.

Οι γκέι φωτογραφίες μέσα σε ναούς, που το Βατικανό απαγόρευσε να δημοσιευτούν.


Μπορεί κάποιες δηλώσεις του πάπα Φραγκίσκου ("Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω τους γκέι" ή η πιο πρόσφατη "Λάθος της εκκλησίας η εμμονή στους γκέι και τις αμβλώσεις") να έδωσαν σε πολλούς την αίσθηση ότι η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία θα έδειχνε εφεξής μεγαλύτερη ανεκτικότητα στις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, όμως μάλλον αυτό δεν πρόκειται να γίνει σύντομα.

26 Σεπτεμβρίου 2013

Το νέο, σκληρό ναρκωτικό, που τρώει το δέρμα


Ονομάζεται Κροκοντίλ. Είναι ένα καινούριο, ενδοφλέβιο ναρκωτικό, μείγμα κωδεΐνης με υδρογονάνθρακες (π.χ. πετρέλαιο, βενζίνη ή αλκοόλ), που σημειώνει θραύση στη Ρωσία και όχι μόνο, αλλά οι επιπτώσεις του στον ανθρώπινο οργανισμό είναι διαβρωτικές σε βαθμό διάλυσης του ανθρώπινου ιστού, αφού έχει την ιδιότητα να "τρώει" το ανθρώπινο δέρμα.

Ιστορικές ομιλίες: Όταν ο Βενιζέλος κήρυξε το σχηματισμό της κυβέρνησης Εθνικής Άμυνας στη Θεσσαλονίκη στις 26 Σεπτεμβρίου 1916

Στις 26 Σεπτεμβρίου 1916, ο Βενιζέλος έφθασε με το πλοίο "Εσπερία" στη Θεσσαλονίκη, όπου τέθηκε επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης εθνικής άμυνας, γνωστής και ως "κυβέρνηση της Θεσσαλονίκης", μετά την επικράτηση του στρατιωτικού κινήματος Εθνικής Άμυνας στη Μακεδονία, την Ήπειρο, την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου. 

Σαν σήμερα: 26 Σεπτεμβρίου


Πολύ σημαντική η σημερινή ημερομηνία στη σύγχρονη ελληνική ιστορία: Το 1916, ο Ελευθέριος Βενιζέλος σχημάτιζε την επαναστατική κυβέρνηση Εθνικής Άμυνας στη Θεσσαλονίκη, το 1932 ένας πολύ ισχυρός σεισμός ισοπέδωσε τη Χαλκιδική, το 1989 η δολοφονία του βουλευτή Παύλου Μπακογιάννη συγκλόνισε τη χώρα, ενώ το 2000 βυθίστηκε το "Εξπρές Σάμινα" λίγο έξω από το λιμάνι της Πάρου.

25 Σεπτεμβρίου 2013

Πίνακες διάσημων ανδρών που δεν ήταν ζωγράφοι

Ποιος διάσημος τραγουδιστής δημιούργησε αυτόν τον πίνακα;

Δεν είναι/ήταν επαγγελματίες ζωγράφοι, όμως είχαν χόμπι την ζωγραφική. Ορισμένοι μάλιστα από αυτούς έκαναν έκθεση με τα έργα τους γνωρίζοντας μεγαλύτερη ή μικρότερη επιτυχία. Τραγουδιστές, σκηνοθέτες, ακόμη και πολιτικοί που άφησαν το στίγμα τους (όχι πάντα με θετικό τρόπο) στην παγκόσμια ιστορία "αποκαλύπτονται" μέσα από τους πίνακές τους. Πάρτε ένα μικρό δείγμα.

7 φωτογραφίες που θα σας αφήσουν μ' ανοιχτό το στομα


λόγος για να είμαστε ευγνώμονες που το ίντερνετ υπάρχει στην ζωή μας είναι και οι απίθανες φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και μας αποσπούν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Μια μικρή δόση γέλιου στο μέσο της εργάσιμης εβδομάδας, μέχρι να έρθει η Παρασκευή.

Σαν σήμερα: 25 Σεπτεμβρίου


Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημέρα υπήρξε η 25η Σεπτεμβρίου στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, με γεγονότα που συγκίνησαν, συζητήθηκαν, προκάλεσαν σημαντικές εξελίξεις και έγιναν σημεία αναφοράς. 

Φοιτητικά σπίτια 10 τ.μ. - Είναι αυτή η λύση του μέλλοντος για το πρόβλημα στέγης;


Η έλλειψη διαθέσιμων σπιτιών, αλλά και το ακριβό κόστος ζωής οδήγησαν τη δημοτική αρχή της σουηδικής πόλης Λουντ, που βρίσκεται στα νότια της χώρας, να σκεφτεί μια πρωτότυπη λύση για το πρόβλημα στέγασης των φοιτητών του τοπικού πανεπιστημίου. Θα μπορούσε κάτι αντίστοιχο να συμβεί και στις ελληνικές φοιτητουπόλεις;

24 Σεπτεμβρίου 2013

Ο άνθρωπος χωρίς χέρια που θα σας εμπνεύσει με τη μουσική του

πηγή: bigtoerocks.com

Ο Mark Goffeney γεννήθηκε χωρίς χέρια. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να κάνει το πάθος του για τη μουσική πράξη μαθαίνοντας να παίζει κιθάρα με τα δάχτυλα των ποδιών του. Γνωστός και με το ψευδώνυμο "Big Toe", όπως άλλωστε ονομάζεται και το συγκρότημά του, ο Μαρκ δίνει παραστάσεις σε δημόσιους χώρους, αποτελώντας πηγή έμπνευσης και θετικής ενέργειας για όσους τον απολαμβάνουν από κοντά ή μέσω youtube, αφού πολλά είναι τα βίντεο που έχουν ανεβεί στη γνωστή σελίδα από ανθρώπους που εισέπραξαν αυτή τη θετική ενέργεια.

Από ποιες ασθένειες κινδυνεύουν όσοι έχουν καστανά μάτια και από ποιες όσοι έχουν γαλανά


Η Ιριδολογία είναι μια μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής με πιστούς οπαδούς, αλλά και πολλούς επικριτές. Προσωπικά ανήκω στην κατηγορία των επιφυλακτικών, καθώς δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί από τα μάτια να γίνει ιατρική διάγνωση, έστω και για την προδιάθεση που ενδέχεται να έχει κάποιος στη μια ή την άλλη ασθένεια. Ενδιαφέρον έχει, πάντως, χωρίς να σημαίνει ότι το ασπάζομαι, το παρακάτω αφιέρωμα σε σοβαρή αυστραλιανή ιστοσελίδα για τις ασθένειες που απειλούν ους ανθρώπους με καστανά και γαλανά μάτια, σύμφωνα με τη θεωρία της Ιριδολογίας. Ο διαχωρισμός μοιάζει πολύ απλοϊκός και γενικόλογος, ενώ είναι πολύ πιθανόν να μην ταιριάζει στη δική σας ιατρική κατάσταση.

Σαν σήμερα: 24 Σεπτεμβρίου


Δύο είναι τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 24 Σεπτεμβρίου, στη σύγχρονη ελληνική ιστορία: εκδόθηκε η απόφαση του πρωτοδικείου Ναυπλίου στην περίφημη "δίκη των δικαστών" και το ψήφισμα της Βουλής της αυτόνομης Κρητικής Πολιτείας για ένωση με την Ελλάδα, που όμως τελικά.. .δεν έγινε.

Τα μυστικά για το τέλειο ιταλικό παγωτό από έναν καθηγητή!


Οι Ιταλοί περηφανεύονται για τα πεντανόστιμα παγωτά τους, τα πασίγνωστα ιταλικά "τζελάτι", και μάλιστα στη γειτονική μας χώρα λειτουργεί ακόμη και.. πανεπιστημιακή σχολή για όσους ενδιαφέρονται να γίνουν αχτύπητοι παγωτατζήδες. Πρόκειται για το Carpigiani Gelato University, που μάλιστα προσφέρει ακόμη και μαθήματα on-line σε ενδιαφερόμενους εκτός Ιταλίας. Ένας καθηγητής του συγκεκριμένου Πανεπιστημίου, ο Λουτσιάνο Φεράρι, μοιράστηκε με τους αναγνώστες της ιστοσελίδας thelocal.it τα μυστικά για το τέλειο παγωτό φράουλα.

23 Σεπτεμβρίου 2013

Πολύ σέξι για το facebook; - Το εξώφυλλο άλμπουμ που λογοκρίθηκε ως πολύ προκλητικό


Την αυστηρή πολιτική του facebook για το γυμνό μάλλον την γνωρίζετε. Η δημοφιλής σελίδα κοινωνικής δικτύωσης απαγορεύει και "κατεβάζει" προληπτικά κάθε φωτογραφία, που θα μπορούσε θεωρητικά να προκαλέσει τη διαμαρτυρία κάποιου πουριτανού χρήστη. Αυτό πολλές φορές οδηγεί σε υπερβολές, όπου ακόμη κι ένας.. αγκώνας, φωτογραφημένος από λάθος γωνία, μπορεί να θεωρηθεί "πορνογραφικός" και να λογοκριθεί! Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με το εξώφυλλο του πρόσφατου άλμπουμ ενός Ισλανδού τραγουδιστή.

Το μυστικό για έναν "οργασμό" ευτυχίας κρύβεται στην επιληψία;


Μαρτυρίες ασθενών που πάσχουν από επιληψία και οι οποίοι περιγράφουν συναισθήματα μιας υπέρτατης ευφορίας κατά τη διάρκειας μιας κρίσης δημοσιεύονται στο ιατρικό περιοδικό New Scientist. Δεν είναι κάτι που ισχύει για όλους τους επιληπτικούς, αλλά για ένα πολύ μικρό ποσοστό, που αντιστοιχεί μόλις στο 0.5% των ασθενών, σύμφωνα με τον Ελβετό νευρολόγο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Γενεύης (UHG) Φαμπιέν Πικάρ, ο οποίος ανατρέχει στο διάσημο Ρώσο συγγραφέα Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, τον πρώτο που στα μυθιστορήματά του περιέγραψε αντίστοιχες εκρήξεις χαράς και ευτυχίας από επιληπτικούς σε κατάσταση κρίσης.

Σαν σήμερα: 23 Σεπτεμβρίου


Γεμάτη γεγονότα είναι η 23η Σεπτεμβρίου - άλλα ευχάριστα και άλλα τραγικά, όλα ενδεικτικά του κλίματος που επικρατούσε στη χώρα τις δεδομένες χρονικές περιόδους

Βόλτα στις γαλλικές Άλπεις μέσα απ' τα μάτια ενός αετού (βίντεο)

Πηγή: youtube

Κάποιος είχε την υπέροχη ιδέα να τοποθετήσει μια μικροκάμερα σ' έναν αετό. Το περήφανο πουλί έκανε μια μικρή βόλτα (διάρκειας 1΄25΄΄) πάνω από τη διάσημη κορυφή Mer de Glace των γαλλικών Άλπεων, κοντά στη μικρή πόλη Chamonix της Άνω Σαβοΐας. Η διαδρομή είναι μικρή, αλλά η θέα και -το κυριότερο- ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε την περιοχή από ψηλά, ουσιαστικά από τα μάτια ενός αετού, είναι συναρπαστικά. Απολαύστε μια από τις ωραιότερες, αν και σύντομες, ταξιδιωτικές εμπειρίες της ζωής... από την οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή σας.

22 Σεπτεμβρίου 2013

Η πρώτη βόλτα ενός νεογέννητου πιθήκου με τους γονείς του (βίντεο)


Ένα είδος κατώτερου πιθήκου είναι οι γίββωνες, οι οποίοι ζουν στη νοτιοανατολική Ασία. Σύμφωνα με τη wikipedia, είναι αρκετά μικρόσωμα ζώα και μοιάζουν περισσότερο με μαϊμούδες. Ένας τέτοιος θηλυκός γίββωνας, λοιπόν, που ζει εδώ και αρκετά χρόνια στο ζωολογικό πάρκο "Zoom" του Τορίνο έφερε στον κόσμο το μωρό του. 

Μια γέφυρα μόνο για τα ζώα!

Πηγή: thelocal.de

Είναι μια ιδέα που θα λατρέψουν όλοι οι ζωόφιλοι και έρχεται από τη Γερμανία. Ύστερα από δέκα χρόνια επίμονης καμπάνιας, ο Γκέρχαρντ Κέλσεν έπεισε τις αρχές του κρατιδίου της Βόρειας Βεστφαλίας-Ρηνανίας, οι οποίες κατασκεύασαν μία γέφυρα αποκλειστικά για τα ζώα της περιοχής, έξω από τη μικρή πόλη Σέρμπεκ (Schermbeck). Σε όποιον άνθρωπο τολμήσει να την περάσει, θα του επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 35 ευρώ.

Η Μπιγιονσέ του Λιβάνου σε μια "ιστορική" εμφάνιση (βίντεο)

Πηγή: nerminized.tumblr.com

Ονομάζεται Μάγια Ντιάμπ. Ξεκίνησε ως μοντέλο για να κάνει αργότερα στροφή στην ηθοποιία και στο τραγούδι, όπου μοιάζει να έχει καταλήξει, ενώ παράλληλα παρουσιάζει εκπομπές στην τηλεόραση του Λιβάνου, απ' όπου άλλωστε κατάγεται. Έχει επισκεφτεί πολλές φορές τη χώρα μας, καθώς δηλώνει φίλη της Ελλάδας, την οποία θεωρεί ως έναν από τους αγαπημένους της τουριστικούς προορισμούς (μαζί με την Ταϊλάνδη!).

"Προστατευτείτε από τις αρκούδες τραγουδώντας" - Η απίστευτη οδηγία των ρωσικών αρχών στους τουρίστες


Στην Ελλάδα, ο πληθυσμός της καφέ αρκούδας μειώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια. Τα συγκεκριμένα ζώα, που είναι πολύ αγαπητά σαν κουκλάκια ή ήρωες κινουμένων σχεδίων για παιδιά, προκαλούν δέος με το τεράστιο μέγεθός τους - κι ας είναι χορτοφάγα. Αν νιώσουν ότι απειλούνται, είναι ικανά για τα πάντα, ως μέσο αυτοάμυνας.

Το παιδί που κλαίει, όποτε ακούει μουσική


Συνήθως, όταν βλέπουμε κάποιον να βάζει τα κλάματα ακούγοντας ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο ή τον εθνικό ύμνο σε μια δημόσια εκδήλωση, σκεφτόμαστε ότι πρόκειται για ένα άτομο μάλλον ευσυγκίνητο και έντονα συναισθηματικό. Κάποιες φορές αυτή η υπόθεση όντως ισχύει, όμως υπάρχουν και ορισμένες περιπτώσεις ανθρώπων που κλαίνε όχι επειδή συγκινούνται, αλλά λόγω μιας σπάνιας ασθένειας, από την οποία πάσχει ο ένας στους 25.000.