6 Δεκεμβρίου 2014

Μια hi-tech πρόταση γάμου, που χρειάστηκε έξι μήνες για να διατυπωθεί [βίντεο]


Έχεις αποφασίσει να κάνεις πρόταση γάμου στην κοπέλα σου. Το σκέφτεσαι από δω, το ξανασκέφτεσαι από κει, στην πορεία χάνεις τα λόγια σου, η ερωτική εξομολόγηση εξελίσσεται σε μυθιστόρημα και κάπως έτσι περνάει μια ώρα αμηχανίας μέχρι να φτάσεις στο σημείο να διατυπώσεις την ερώτηση-κλειδί: "Θα με παντρευτείς;". Ένας Ιάπωνας, εν τω μεταξύ, προτίμησε να αποφύγει όλη αυτήν την διαδικασία και να κάνει μια πρωτότυπη, hi-tech πρόταση γάμου, μ' ένα μικρό μειονέκτημα: χρειάστηκε να περάσουν έξι μήνες για να διατυπώσει όλη την ερώτηση! Δεν προτιμούσε καλύτερα την ερωτική εξομολόγηση - κι ας κρατούσε κάνα δυο-τρεις ώρες;

5 Δεκεμβρίου 2014

Πώς μπορείς να μαγειρέψεις γαρίδες μέσα σε 3 μόνο δευτερόλεπτα! [βίντεο]

πηγή: Youtube

Έκανες μια βόλτα στην αγορά, λιμπίστηκες τις γαρίδες στο αγαπημένο σου ψαράδικο, τις αγόρασες και τώρα πρέπει να τις μαγειρέψεις. Έλα, όμως, που δεν έχεις χρόνο. Και είναι ολόκληρη διαδικασία: να τις αλευρώσεις, να τις λαδώσεις, να τις αλατίσεις, να τις ψήσεις.. Κι όμως, όλα αυτά μπορούν να γίνουν μέσα σε 3 μόνο δευτερόλεπτα. Δεν υπάρχει κανένα ορθογραφικό λάθος. Μιλάμε για τρία δευτερόλεπτα. Και χωρίς να κουραστείς στο ελάχιστο - εκτός κι αν θεωρείς κούραση το πάτημα ενός κουμπιού. Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

"Μωρή κακούργα Φυλακή...": Στίχοι ενός φυλακισμένου αναρχικού το 1896

Ένας από τους πρώτους αναρχικούς στην περιοχή της Αχαΐας υπήρξε ο ποιητής Πάνος Τσεκούρας. Δεν είναι εύκολο να βρείτε πολλά στοιχεία για τον άνθρωπο αυτό, ούτε αυτή η ανάρτηση θα συνεισφέρει κάτι ουσιαστικό. Έχει ενδιαφέρον όμως ένα ποίημά του, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καιροί στις 29.11.1896, όταν ο Τσεκούρας βρισκόταν στη φυλακή Πατρών, λίγες μέρες μετά τη σύλληψή του στην Ανδρίτσαινα, κατηγορούμενος για προσβολή του καθεστώτος - χωρίς να είναι γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. 

4 Δεκεμβρίου 2014

Το πείραμα ενός άνδρα, που έπινε 10 κουτιά Κόκα-Κόλα την ημέρα και σ' ένα μήνα έβαλε 10 κιλά

Φανατικός υπέρμαχος μιας δίαιτας, που υποστηρίζει ότι η κατανάλωση ζάχαρης και όχι λίπους είναι ο κύριος παράγοντας αύξησης του σωματικού βάρους, ένας 50χρονος Αμερικανός, που ονομάζεται Τζορτζ Πράιορ, επιχείρησε ένα ιδιόρρυθμο πείραμα, προκειμένου ν' αποδείξει τον ισχυρισμό του. Αποφάσισε να πίνει 10 κουτάκια Κόκα-Κόλα την ημέρα επί ένα μήνα και τ' αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. 

3 Δεκεμβρίου 2014

Μια σπάνια ιστορία αγάπης, βγαλμένη θαρρείς από σενάριο ταινίας: Πώς ένα αγόρι από τις ΗΠΑ γνώρισε τη γυναίκα της ζωής του χάρη σ' ένα δώρο, που είχε κάνει μικρός σ' ένα άγνωστό του κοριτσάκι, που ζούσε στην άλλη άκρη του κόσμου

πηγή: www.samaritanspurse.org

Είναι από εκείνες τις ιστορίες αγάπης, που δύσκολα πιστεύει κανείς ότι μπορεί να είναι αληθινή, αλλά μοιάζει περισσότερο με ιστορία βγαλμένη από κάποιο ρομαντικό μυθιστόρημα ή από σενάριο χολιγουντιανής ταινίας. Μια δωρεά που έγινε από ένα αγόρι στις ΗΠΑ με αποδέκτη ένα κορίτσι στις Φιλιππίνες το 2000 ήταν μοιραία για να συναντηθούν οι δρόμοι των δυο αυτών ατόμων ύστερα από πολλά χρόνια, να ερωτευτεί ο ένας τον άλλο και τελικά να παντρευτούν.

30 Νοεμβρίου 2014

Ιταλίδες φωτογραφίζουν και προτάσσουν τα στήθη τους για το καλό της επιστήμης [εικόνες]

Η Λάρα Τάιτ, μια Ιταλίδα με σπουδές παλαιοντοανθρωπολογίας που εργάζεται στο web marketing, σκέφτηκε μια πρωτότυπη, όσο και αμφιλεγόμενη ιδέα, για να καταστήσει την επιστήμη πιο ελκυστική, πιο προσιτή στις πλατιές μάζες των ανθρώπων, που από τα μαθητικά τους ήδη χρόνια έχουν συνδέσει την επιστημονική γνώση με αισθήματα ανίας και πλήξης. Κι όμως, η επιστήμη δεν ενδιαφέρει μόνο τους (εντός ή εκτός εισαγωγικών) σπασίκλες, αλλά μπορεί να γίνει σέξι. Πώς; Σύμφωνα με την Τάιτ, το μόνο που χρειάζεται είναι μια φωτογραφία γυναικείου στήθους, συνοδευόμενου από μια καρτέλα με κάθε λογής επιστημονικές πληροφορίες. 

Πώς ένα ερωτικό σκάνδαλο στη Γερμανία του 1907 εδραίωσε τη χρήση της λέξης "ομοφυλοφιλία" στην Ελλάδα

Πρωτοφανής χαρακτηρίστηκε το 1907 η αποκάλυψη του Γερμανού δημοσιογράφου Χάρδεν ότι δύο μέλη της γερμανικής βασιλικής αυλής, ο πρίγκιπας Φίλιππος του Όλεμπουργκ και ο κόμης Μόλτκε, αμφότεροι 60 χρονών και παντρεμένοι, διατηρούσαν ερωτικό δεσμό. Σε μια εποχή, κατά την οποία η ομοφυλοφιλία θεωρούταν ποινικό αδίκημα σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο πολύ μια τέτοια είδηση σόκαρε όχι μόνο τους Γερμανούς, αλλά ολόκληρο τον κόσμο. Τις αποκαλύψεις ακολούθησε μια σειρά από δίκες, που πραγματοποιήθηκαν τη διετία 1907-1909, ενώ η πρώτη, που συζητήθηκε τον Οκτώβριο του 1907, αφορούσε τη μήνυση του κόμη Μόλτκε, που εν τω μεταξύ είχε παραιτηθεί από τα αξιώματά του, εναντίον του δημοσιογράφου Χάρδεν, που είχε προβεί στις αποκαλύψεις.