10 Μαΐου 2012

Η ΜΕΡΙΛΙΝ ΜΟΝΡΟ ΗΤΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ KGB;;


Μέχρι τώρα τη γνωρίζαμε ως ένα διαχρονικό sex symbol του Χόλιγουντ, γνωστή λιγότερο για τις υποκριτικές της επιδόσεις και περισσότερο για το ξανθό της μαλλί, το σηκωμένο άσπρο φόρεμα και την πολυτάραχη ερωτική της ζωή. Ο λόγος για την Μέριλιν Μονρό, που το πραγματικό της όνομα ήταν Νόρμα Τζιν Μόρτενσεν, θεωρείτο ανέκαθεν παράδειγμα μιας όχι ιδιαίτερα έξυπνης bimbo, η μόνη σχέση της οποίας με την πολιτική ήταν τα ερωτικά της μπλεξίματα με τους άντρες της οικογένειας Κένεντι. Ε, λοιπόν, ίσως τα πράγματα να μην ήταν τόσο απλοϊκά γύρω από την προσωπικότητα της Μέριλιν, καθώς σύμφωνα με το ρωσικό ντοκιμαντέρ "Η Μέριλιν στη χώρα του Ντοστογιέφσκι", που δημοσιοποιήθηκε στο τέλος του 2011 στη Ρωσία και τις τελευταίες ημέρες έχει προβληθεί σε δυτικές χώρες, ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει ότι η Μονρό ήταν... μυστική πράκτορας της KGB!
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, το οποίο σκηνοθέτησε η πρώην πράκτορας της KGB, Λουντμίλα Τέμνοβα, η πιο διάσημη ξανθιά ηθοποιός του Χόλιγουντ συνεργαζόταν με τις σοβιετικές μυστικές υπηρεσίες φέροντας το κωδικό όνομα "Μάσα", ενώ είχε συνάψει ερωτικό δεσμό και με σοβιετικό πράκτορα. Συγκεκριμένα, υποστηρίζεται ότι ο συγκεκριμένος μυστικός πράκτορας εργαζόταν στη σοβιετική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, όταν γνώρισε τη Μέριλιν σε ένα δείπνο προς τιμήν του τότε σοβιετικού ηγέτη Νικίτα Χρουστσόφ, ο οποίος επισκέφτηκε τις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 1959. Επί της ουσίας, το περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ βασίζεται στις "αποκαλύψεις" του συγκεκριμένου άνδρα, ο οποίος βρίσκεται μεν ακόμη εν ζωή, ωστόσο δε θέλησε να δώσει στη δημοσιότητα τα πραγματικά του στοιχεία, και υποστηρίζει ότι διατηρούσε δεσμό με τη Μέριλιν διάρκειας "δύο αξέχαστων ημερών". Άλλωστε, δεν παρέχεται κάποιο ιδιαίτερα συγκεκριμένο στοιχείο σχετικά με την υποτιθέμενη κατασκοπευτική δράση της ηθοποιού πέρα από ανακύκλωση φημών.
Ε, λοιπόν..λέτε να ισχύει το ντοκιμαντέρ και η Μέριλιν να ήταν μυστική πράκτορας των Σοβιετικών; Σίγουρα θα ήταν πολύ καλή επιλογή, αφού έδινε την εντύπωση μιας όχι ιδιαίτερα έξυπνης γυναίκας. Μην πω κι ότι πλησίασε τον Τζον Κένεντι όχι από ερωτικό ενδιαφέρον, αλλά ως άξια κατάσκοπος. Και για να προχωρήσω ακόμη περισσότερο τον παραλογισμό, δεν αποκλείεται η Μέριλιν να μην αυτοκτόνησε, αλλά να δολοφονήθηκε από άλλους πράκτορες της KGB, που ίσως δεν την εμπιστεύονταν και πολύ. Δεν μπορεί να πει κανείς, θα επρόκειτο για ένα πολύ ωραίο σενάριο σαπουνόπερας, ωστόσο αμφιβάλλω ότι υπάρχει και η παραμικρή πιθανότητα να ισχύει το ντοκιμαντέρ στο ελάχιστο. Όχι τόσο ως προς το σκέλος της διήμερης ερωτικής σχέσης με τον πρώην σοβιετικό πράκτορα - αυτό δεν αποκλείεται να συνέβη - όσο ως προς το μύθευμα περί... δήθεν κατασκοπείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου