4 Δεκεμβρίου 2014

Το πείραμα ενός άνδρα, που έπινε 10 κουτιά Κόκα-Κόλα την ημέρα και σ' ένα μήνα έβαλε 10 κιλά

Φανατικός υπέρμαχος μιας δίαιτας, που υποστηρίζει ότι η κατανάλωση ζάχαρης και όχι λίπους είναι ο κύριος παράγοντας αύξησης του σωματικού βάρους, ένας 50χρονος Αμερικανός, που ονομάζεται Τζορτζ Πράιορ, επιχείρησε ένα ιδιόρρυθμο πείραμα, προκειμένου ν' αποδείξει τον ισχυρισμό του. Αποφάσισε να πίνει 10 κουτάκια Κόκα-Κόλα την ημέρα επί ένα μήνα και τ' αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. 

Προτού ξεκινήσει το πείραμά του, ο Πράιος ήταν απολύτως υγιής, όπως πιστοποίησε και μια ιατρική εξέταση, ενώ την καλή φυσική του κατάσταση πιστοποίησε και μέσω μιας φωτογραφίας, που ανέβασε στο ίντερνετ. Όπως ο ίδιος σημείωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας του "10 Κόκα-Κόλες την ημέρα", δεν άλλαξε τίποτε άλλο από το καθημερινό του πρόγραμμα, αλλά εξακολούθησε να γυμνάζεται και να διατρέφεται ως συνήθως. Η μόνη διαφορά ήταν ότι στο διαιτολόγιό του προσέθεσε 10 κουτάκια του συγκεκριμένου αναψυκτικού, το οποίο προηγουμένως απέφευγε να πιεί. 
"Νομίζετε ότι τρελάθηκα; Νομίζετε ότι δεν πίνετε δέκα Κόκα-Κόλες την ημέρα; Αθροίστε τα συνηθισμένα σας ποτά και συγκρίνετε το περιεχόμενό τους σε ζάχαρη. Ίσως εκπλαγείτε ανακαλύπτοντας ότι είστε το ίδιο τρελοί μ' εμένα", ήταν η απάντησή του σε τυχόν επικριτικά σχόλια, θέλοντας να ξεκαθαρίσει ότι στην ουσία δεν επιχειρούσε να δείξει πόσο βλαπτική είναι η Κόκα-Κόλα, αλλά η ζάχαρη. Απλά το αναψυκτικό ήταν το μέσο για να απλοποιήσει το πείραμά του και να το καταστήσει πιο εντυπωσιακό και πιο κατανοητό από όσους ενδιαφέρονταν να τον παρακολουθήσουν κατά τη διάρκεια του ενός μηνός, μέχρι την ολοκλήρωσή του. 
Την πρώτη μέρα του πειράματος, ο Τζορτζ Πράιορ ζύγιζε 76.4 κιλά, ενώ το σωματικό του λίπος ανερχόταν σε 9.4%. Μέσα σε δύο εβδομάδες το βάρος του αυξήθηκε κατά 5.2 κιλά, ενώ στο τέλος του μήνα, η ζυγαριά έδειχνε βάρος 86.6 κιλά (191 pounds), ενώ το σωματικό λίπος έφτασε το 15.3%.
Το πείραμα του Πράιορ διήρκεσε από τις 24 Οκτωβρίου μέχρι τις 22 Νοεμβρίου 2014. Από τη λήξη του μέχρι και σήμερα, μέσα σε δώδεκα μέρες και παρά το αρνητικό πενθήμερο της γιορτής των Ευχαριστιών που μεσολάβησε, έχασε 4.1 κιλά ακολουθώντας την παραδοσιακή του δίαιτα, την οποία φροντίζει να διαφημίζει και με το παραπάνω μέσω facebook όσο και μέσω της ιστοσελίδας του. 
Για Κόκα-Κόλα δεν θέλει να ξανακούσει, αφού τις βαρέθηκε η ψυχή του ήδη κατά τη διάρκεια του προγράμματος, ενώ εκτιμά ότι απέδειξε αυτό που επεδίωκε. Και ποστάρει τη πιο κάτω φωτογραφία, που συγκρίνει το σώμα του πριν και μετά το πείραμα, το οποίο πάντως αμφισβητείται από ειδικούς, που υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να δαιμονοποιήσουμε την ζάχαρη συνολικά.





















Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου