18 Δεκεμβρίου 2014

Πώς η αυξημένη τεστοστερόνη συνδέεται με τα πικάντικα φαγητά;


Η τεστοστερόνη είναι η κατεξοχήν ανδρική ορμόνη, η οποία, όταν βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, κάνει τους άνδρες πιο δυναμικούς και πιο δραστήριους, ώστε κατά κάποια έννοια να θεωρούνται και πιο "καυτοί" για τα γυναικεία γούστα. Θα μπορούσε η αύξηση της τεστοστερόνης να συνδέεται με κάτι άλλο "καυτό", όπως το πικάντικο φαγητό; Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων του πανεπιστημίου της Γκρενόμπλ, η συσχέτιση είναι γεγονός.
Στην έρευνα αυτή, που σύμφωνα με την ιστοσελίδα thelocal.fr πρόκειται να δημοσιευτεί το Φεβρουάριο του 2015 στο ιατρικό περιοδικό Physiology and Behaviour, συμμετείχαν 114 άνδρες ηλικίας μεταξύ 18 και 44 ετών. Οι άνδρες αυτοί κλήθηκαν να προσθέσουν όσο τσίλι και αλάτι ήθελαν σ' ένα πιάτο πουρέ πατάτας. Στη συνέχεια οι ερευνητές μέτρησαν πόσο πικάντικο ήταν το πιάτο του καθένα. Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι οι άνδρες με υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης είχαν ετοιμάσει και τα πιο πικάντικα πιάτα. 
Ωστόσο, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι δεν είναι τα πικάντικα φαγητά, που συμβάλλουν στην αύξηση της τεστοστερόνης, αλλά μάλλον συμβαίνει το αντίστροφο. Αυτό σημαίνει απλούστατα ότι οι άνδρες με αυξημένη τεστοστερόνη, που γενικά έχουν μια τάση να παίρνουν ρίσκα και να κυνηγούν έντονες εμπειρίες,τείνουν να επιλέγουν "καυτά" φαγητά περισσότερο ως μέσο επίδειξης - που είναι επίσης ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των ανδρών αυτών.


Διαβάστε ακόμη:
Η πιο καυτή - στην κυριολεξία - μουσική παράσταση κλασικής μουσικής [βίντεο]

Γιατί όταν τρώμε πικάντικα φαγητά είμαστε πιο χαμογελαστοί και 4 ακόμη απορίες παίρνουν απάντηση.

Τα πικάντικα φαγητά μπορούν να προκαλέσουν εφιάλτες - στην κυριολεξία!

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου