19 Δεκεμβρίου 2014

Το εντυπωσιακά φωτισμένο Τόκιο γιορτάζει τα Χριστούγεννα [βίντεο]


Είναι το Τόκιο η νέα "πόλη του φωτός" για τον 21ο αιώνα κλέβοντας τη δόξα από το πιο παραδοσιακό Παρίσι; Αυτό ισχυρίζονται οι Ιάπωνες και η αλήθεια είναι ότι έχουν κάποιο δίκιο, όταν πρόκειται για τον χριστουγεννιάτικο εορτασμό της πόλης τους. Τι κι αν οι Ιάπωνες δεν είναι Χριστιανοί, έχουν ωστόσο αγκαλιάσει με πολύ μεγάλη ζέση την κοσμική πλευρά των Χριστουγέννων, κάτι που φαίνεται στον εντυπωσιακό στολισμό της ιαπωνικής πρωτεύουσας. Το Τόκιο φοράει τα καλά του περίπου ενάμιση μήνα πριν τα Χριστούγεννα με εντυπωσιακούς φωτισμούς και στολισμούς στα πάρκα, τους κεντρικούς δρόμους και τα δημόσια κτίρια της πόλης, ενώ η εορταστική ατμόσφαιρα διατηρείται αρκετές εβδομάδες μετά τις γιορτές, οπότε οι Ιάπωνες βρίσκουν άλλη πρόφαση για να γιορτάσουν με τη γιορτή των ερωτευμένων (14 Φεβρουαρίου)!

Το παρακάτω βίντεο ανέβασε στο youtube η εφημερίδα The Japan Times στα μέσα Νοεμβρίου, όταν ξεκίνησε η εορταστική περίοδος στο Midtown του Τόκιο, στολισμένο με περίπου 180.000 φωτάκια led.
[Πηγή: The Japan Times]

Επίσης, μια πολύ όμορφη ξενάγηση στο χριστουγεννιάτικα στολισμένο Τόκιο μας προσφέρει το παρακάτω βίντεο, στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί εντυπωσιακές φωτογραφίες από διάφορα σημεία της πόλης.
[Πηγή: RocketNews24]



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου