14 Νοεμβρίου 2016

Τα γράμματα 6χρονων παιδιών στον Ντόναλντ Τραμπ

Μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, η δασκάλα Μαρί Κίτινγκ πρόσεξε ότι οι 6χρονοι μαθητές της της πρώτης τάξης του σχολείου Γούτλαντ στο Πορτόλα Βάλεϊ της Καλιφόρνια ήταν κουρασμένοι και αναστατωμένοι. Τα παιδιά σ' αυτήν την ηλικία δεν καταλαβαίνουν βέβαια πολλά από την πολιτική, όμως από τις συμπεριφορές των γονιών τους εισέπραξαν τόσο το πολωμένο κλίμα των προηγούμενων μηνών, όσο και την έκδηλη ανησυχία μετά την αναπάντεχη νίκη ενός ολωσδιόλου ακατάλληλου υποψηφίου, τα λόγια του οποίου δίχασαν βαθιά τους Αμερικανούς και προκάλεσαν - όχι αδικαιολόγητο - φόβο σε πολλούς για το τι μέλλει γενέσθαι τα επόμενα τέσσερα χρόνια - αν βέβαια ο Τραμπ δεν βαρεθεί το νέο του παιχνίδι κάπου στα μισά της προεκλογικής του θητείας ή αν δεν ευδοκιμήσουν οι ουκ ολίγες έρευνες κατά του νεοεκλεγέντα προέδρου, που βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Αφού έκανε με τους μαθητές της μια ενδιαφέρουσα συζήτηση περί δημοκρατίας, η Μαρί Κίτινγκ σκέφτηκε κάτι πολύ ενδιαφέρον και δημιουργικό. Ζήτησε από τα παιδιά να γράψουν από ένα γράμμα, με το οποίο θα απευθύνονται στον Ντόναλντ Τραμπ. Αργότερα, συγκέντρωσε τις μικρές εκθέσεις των μαθητών της, τις έδωσε στο διευθυντή του σχολείου, ενώ τις πόσταρε και στο facebook.
Τα μικρά αυτά γράμματα είναι εξαιρετικά. Με λίγες λέξεις, οι μικροί μαθητές εκφράζουν με αφοπλιστική απλότητα και ειλικρίνεια τις ανησυχίες τους για τον αμφιλεγόμενο Τραμπ, όπως τις εισπράττουν από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Τα όποια ορθογραφικά λάθη τις κάνουν ακόμη πιο γλυκές και είναι κρίμα που δεν μπορώ να τα μεταφέρω με κάποιον τρόπο. Κρατώ την ουσία, το μήνυμα που περνάνε εφτά από τα παιδιά στην τάξη της Μαρί Κίτινγκ, η ειλικρινής και ανόθευτη γλώσσα των παιδιών που συνειδητοποιούν ότι ο κόσμος είναι πολύ πιο περίπλοκος απ' όσο φαντάζονταν. 

Αγαπητέ κ. Τραμπ, παρακαλώ  να είστε τίμιος και καλός. Ελπίζω ότι δεν θα προκαλέσετε μάχες ανάμεσα στους ανθρώπους που είναι ή όχι γεννημένοι στη χώρα μας. Νομίζω αν κάνετε όλα αυτά θα είστε ένας θαυμάσιος πρόεδρος.
Με αγάπη Νικόλ

Αγαπητέ κ. Τράμπ σας παρακαλώ να αφήσετε τους ανθρώπους που έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος να είναι φίλοι. 
Με αγάπη Σαμπρίνα

Αγαπητέ κ. Τραμπ, σας παρακαλώ να μην είστε τόσο πολύ χαρούμενος που είστε πρόεδρος.
Από τον Μιχάι

Αγαπητέ κ. Τραμπ, σας παρακαλώ να μην λέτε ότι οι άνθρωποι χωρίς λευκό δέρμα είναι κλέφτες.
Από τον Κόουλ

Αγαπητέ κ. Τραμπ, ελπίζω να μην ξεκινήσετε πόλεμο.
Από την Ζάρα

Αγαπητέ κ. Τραμπ,
Παρακαλώ ψηλότερους φόρους για τους πλούσιους
Από τον Λούκα

Αγαπητέ κ. Τραμπ
Παρακαλώ να αγαπάτε τους Μεξικανούς και να μην μας στείλετε στο Μεξικό
Από την Άντζελα στην Καλιφόρνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου