3 Οκτωβρίου 2013

Οι πιο σέξι ηγέτες του πλανήτη - Ψηλά ο Παπούλιας, μόλις που περνάει τη βάση ο Σαμαράς


Υπάρχουν εκείνοι - η πλειοψηφία - που ξεφυλλίζουν τα λάιφ-στάιλ περιοδικά για να θαυμάσουν τους αγαπημένους τους σταρ, προερχόμενους κυρίως από το χώρο του θεάματος, ενώ το αγαπημένο τους τεύχος της χρονιάς, είναι εκείνο όπου το αγαπημένο τους περιοδικό ανακηρύσσει τους πιο σέξι σταρ της χρονιάς. Από την άλλη, υπάρχουν κι εκείνοι που είναι τόσο παθιασμένοι με την πολιτική, ώστε εκστασιάζονται όχι από τους κοιλιακούς του Τσάνινγκ Τάτουμ ή την κορμάρα της Τζένιφερ Άνιστον, αλλά από τη γοητεία κάποιου αρχηγού κράτους.

Το μπλογκ hottestheadsofstate.wordpress.com έχει κάνει ένα βήμα παρακάτω και έχει κατατάξει τους ηγέτες των κρατών (βασιλιάδες, προέδρους δημοκρατίας, πρωθυπουργούς) σε μια μακρά λίστα σύμφωνα με το πόσο "καυτοί" είναι. Ποιος το κρίνει αυτό; Οι τρεις συντάκτες του μπλογκ, οι οποίοι δεν αποκαλύπτουν τα πραγματικά τους ονόματα - ίσως για ν' αποφύγουν τυχόν ανεπιθύμητες ενοχλήσεις από νάρκισσους πολιτικούς - υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια "επιστημονική και αμερόληπτη κατάταξη", αν και παραδέχονται ότι το κριτήριο του καθενός είναι υποκειμενικό. 
Ποιος ήταν ο λόγος, που τους ώθησε να κρίνουν τους παγκόσμιους ηγέτες με κριτήριο όχι τα διοικητικά τους προσόντα, αλλά το σεξ απίλ τους; Το "μανιφέστο" του μπλογκ είναι αποκαλυπτικό όσο και χιουμοριστικό: "Για πάρα πολύ καιρό, οι πολίτες του κόσμου υποφέρουν κάτω από την τυραννία των μη ελκυστικών ηγετών.... Αξιολογώντας τους ηγέτες του κόσμου κατά την εμφάνισή τους, ελπίζουμε να αυξήσουν το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων γι' αυτό το πρόβλημα και να ντροπιάσει τους πολίτες των κρατών με μη ελκυστικούς ηγέτες, ώστε να ξεσηκωθούν και να κάνουν πραξικόπημα ή κάτι τέτοιο". 
Μέχρι πρόσφατα, ο πιο σέξι ηγέτης θεωρούνταν ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, το κόμμα του οποίου όμως έχασε τις εθνικές εκλογές της χώρας κι έτσι έπρεπε ν' αντικατασταθεί από κάποιον άλλο πολιτικό ηγέτη στη λίστα. 

Πρόκειται για τη 46χρονη πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Γινγκλούκ Σιναουάτρα, η οποία εξελέγη στο αξίωμά  της - η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της συγκεκριμένης ασιατικής χώρας -  το καλοκαίρι του 2011. 

Το ενδιαφέρον είναι ότι η Σινουάτρα δεν ήταν η πρώτη επιλαχούσα στη λίστα, που ομολογουμένως είχε αρκετό καιρό ν' αναθεωρηθεί. Στη δεύτερη θέση ήταν και παραμένει ο μόλις 33 ετών βασιλιάς του Μπουτάν, Γίγκμε Κεσάρ Ναμγκιάλ Βανγκτσούκ, ο οποίος ανέβηκε στο θρόνο το Δεκέμβριο του 2006, σε ηλικία μόλις 26 ετών. 

Το τοπ5 των πιο σέξι ηγετών του κόσμου σήμερα συμπληρώνεται από:
- τον πρόεδρο του Μεξικό, Ενρίκε Νιέτο

- τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, Ζοζέφ Καμπιλά, ο οποίος μπορεί να μην έχει ξεχωρίσει για τη δημοκρατικότητά του ως πρόεδρος, αλλά αυτό ήταν ασήμαντο για τους συντάκτες του μπλογκ

- και την πρόεδρο της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ 


Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κατατάσσεται στη δέκατη έβδομη θέση σε σύνολο 203 ηγετών, μια μάλλον ικανοποιητική θέση, αν αναλογιστεί κανείς το συναγωνισμό, πολύ πιο πάνω από το Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, που βρίσκεται στην τριακοστή έκτη θέση "κάψας".
Εν τω μεταξύ, ο 84χρονος πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, φαίνεται ότι έχει κλέψει τις καρδιές των τριών συντακτών του συγκεκριμένου μπλογκ, αφού θεωρείται ο 64ος πιο σέξι ηγέτης κράτους στον κόσμο, μία θέση πιο πάνω από τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι. Αντίθετα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς περνάει για λίγο τη βάση και κατατάσσεται 93ος, πολύ πιο πίσω από τον Παπούλια, όμως αρκετά πιο μπροστά από τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ (120ος), τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ (124η) και τον Τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν (125ος). 
Ψηλότερα από τον Έλληνα πρωθυπουργό κατατάσσονται ο Βρετανός ομόλογός του, Ντέιβιντ Κάμερον (59ος), η πρόεδρος της Βραζιλίας Ρουσέφ (61η), ο πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος (69ος), ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ (77ος), αλλά και ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι (86ος).  
Όσον αφορά τους πέντε λιγότερο σέξι - ή περισσότερο άσχημους, ανάλογα με τη σκοπιά που το βλέπει κανείς το θέμα - αυτοί είναι: 
- ο πρόεδρος της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα


- ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ

 - ο εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Χαλίφα

- ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε

- και τελευταίος (και με διαφορά;) ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ουν. 

Όλη η λίστα, αλλά και κάποια σχόλια των συντακτών του μπλογκ για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου (ο οποίος δεν γνωρίζω τι θέση κατείχε όσο διατηρούσε το αξίωμά του, αφού δεν υπάρχουν αρχεία με παλιότερες λίστες) στη διεύθυνση: hottestheadsofstate.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου