6 Νοεμβρίου 2013

Γνωστή τραγουδίστρια εξομολογείται: Προσποιήθηκα ότι ήμουν έγκυος, για να μην με πουν χοντρή


Τη Μαρία Μένα από τη Νορβηγία τη γνωρίσαμε το 2006 από τη συναισθηματική της μπαλάντα "Just Hold Me", που έπαιζε συχνά στους ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Έκτοτε χάσαμε τα ίχνη της, όμως στην πατρίδα της η λαμπρή της καριέρα συνεχίζεται. Σε πρόσφατη συνέντευξή της σε νορβηγικό ιδιωτικό κανάλι, η Μαρία Μένα αποκάλυψε κάτι που δύσκολα θα παραδεχόταν δημόσια άλλη σταρ στη θέση της, ενδεικτικό της "δικτατορίας" των προτύπων ομορφιάς της εποχής μας, που θέλουν μια γυναίκα και πολύ περισσότερο μια διάσημη να είναι πάντα αδύνατη και σε φόρμα. 

Η Μαρία Μένα, λοιπόν, κάποιο διάστημα είχε πάρει κάποια παραπανίσια κιλά. Σ' ένα πάρτι την πλησίασε μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία υπέθεσε ότι η Μένα ήταν έγκυος και η τραγουδίστρια προτίμησε να πλάσει μια φανταστική ιστορία, ότι ήταν έγκυος και μόλις είχε γεννήσει. "Δεν ήθελα ποτέ να πω ψέματα, αλλά δεν μου πήγαινε η καρδιά να πω "όχι"", δικαιολογήθηκε στη συνέντευξή της, μιας και δεν ένιωθε άνετα να εξηγήσει γιατί είχε παχύνει.
Η ηλικιωμένη θαυμάστρια, όμως, ήθελε να μάθει λεπτομέρειες κι έτσι η Μαρία Μένα έπλασε μια φανταστική κόρη, η οποία μάλιστα υποτίθεται ότι ονομαζόταν "Μίνο". Αυτό το όνομα της ήρθε αυτόματα, ίσως επειδή μοιάζει με το επίθετό της. Τελικά, φαίνεται ότι αυτό το ψέμα βασάνιζε πραγματικά πολύ την τραγουδίστρια, που αποφάσισε να το αποκαλύψει σε εθνικό δίκτυο. "Αν μας παρακολουθεί... λυπάμαι! Πρέπει να το ξεκαθαρίσω", είπε.
Τι συμπεράσματα βγαίνουν από αυτήν την ιστορία; Πρώτον, ότι δεν λέμε ποτέ σε μια γυναίκα με παραπάνω κιλά ότι είναι έγκυος. Είναι μεγάλη αγένεια και δείχνει προκατάληψη. Δεύτερον, δεν χρειάζεται να νιώθουμε ενοχές για αυτό που είμαστε ή δείχνουμε και πάνω απ' όλα το ψέμα δεν είναι η λύση. Συνεχίζει να μας "τρώει" μέσα μας και η εξιλέωση έρχεται με ακόμη πιο επώδυνο τρόπο.
Κι αν αναρωτιέστε τι απέγινε μουσικά η Μαρία Μένα, που επιμένει να τραγουδάει αγγλικούς στίχους, ακούστε ένα από τα πιο πρόσφατα τραγούδια της με τον εύγλωττο τίτλο "Fuck You", που μιλάει για τις απρόσωπες σχέσεις μέσω ίντερνετ και την έλλειψη άμεσης επικοινωνίας (πηγή: youtube.com/Annika Beinnes).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου