3 Ιουνίου 2014

5 τραγούδια made in... Βραζιλία

brazilian-music.tumblr.com

Δικαιωματικά, λόγω Μουντιάλ, ο φετινός Ιούνιος μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ο μήνας της Βραζιλίας. Μην περιοριστείτε μόνο στα ποδοσφαιρικά γεγονότα, αλλά μπείτε λίγο περισσότερο στο κλίμα γνωρίζοντας τη σύγχρονη, βραζιλιάνικη μουσική. Ε, κι αν ανήκετε στους λίγους τυχερούς που θα βρεθούν έστω και γα λίγες μέρες στην τριγωνική χώρα της Λατινικής Αμερικής, εντυπωσιάστε τους Βραζιλιάνους κάνοντας μια μίνι επίδειξη μουσικών γνώσεων! Μια διευκρίνιση: Αν και οι Βραζιλιάνοι αγαπούν πάρα πολύ τις μπαλάντες και γενικά τις ήρεμες μελωδίες, εδώ περιλαμβάνονται πιο ποπ ακούσματα, που αναδεικνύουν ένα σύγχρονο πρόσωπο της Βραζιλίας, τραγούδια που έχουν ξεχωρίσει στα τσαρτ της χώρας την τελευταία διετία.

Fernando & Sorocaba - É Tenso   [2012]
Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά ντουέτα της "Sertanejo", όπως ονομάζεται το καθαρόαιμο βραζιλιάνικο μουσικό είδος, που φυσικά είναι πολύ αγαπητό στη Βραζιλία. Σε ορισμένα σημεία, το συγκεκριμένο τραγούδι ίσως να σας θυμίσει το "Ai Se Eu Te Pego!" του Μισέλ Τελό, που είχε γνωρίσει παγκόσμια επιτυχία ένα χρόνο νωρίτερα και που αποτελεί επίσης χαρακτηριστικό δείγμα της μουσικής sertanejo.


Naldo - Amor De Chocolate   [2012]
Ένα τραγούδι που έχει ακουστεί και χορευτεί πολύ στα βραζιλιάνικα κλαμπ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και το οποίο εκπροσωπεί μια χώρα που μουσικά δεν είναι κλεισμένη στον εαυτό της, αλλά παρακολουθεί και τις παγκόσμιες τάσεις της ποπ μουσικής. 


Gabriel Valim - Piradinha  [2013]
Είναι απορίας άξιος πώς αυτό το τραγούδι δεν ξεπέρασε τα όρια της Βραζιλίας και δεν ακούστηκε προς τα μέρη μας. Χωρίς να φιλοδοξεί να προάγει το επίπεδο της μουσικής μας παιδείας, έχει ένα πάρα πολύ εύκολο και πιασάρικο ρεφρέν, ενώ το βιντεοκλίπ, αν και δεύτερης/τρίτης ποιότητας, αποτελεί παράδεισο οφθαλμόλουτρου για όσους άνδρες είναι πρόθυμοι. 


Ivete Sangalo - Tempo De Alegria  [2013]
Ηθοποιός και τραγουδίστρια, η Ιβέτε Σανγκάλο είναι μια από τις μεγαλύτερες σταρ της Βραζιλίας και αυτός είναι ένας ικανός λόγος για ν' ακούσουμε μια από τις τελευταίες της επιτυχίες.(Ψάξτε στο youtube να βρείτε και την live ερμηνεία σε μια πραγματικά εντυπωσιακή συναυλία της τραγουδίστριας).


Gustavo Lima - Fui Fiel  [2013]
Ο τραγουδιστής είναι γνωστός από το "τσε τσε ρε ρε" (τίτλος τραγουδιού "Balada Boa"), που έγινε επιτυχία και στη χώρα μας, όπως και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, πριν δυο χρόνια. Εδώ τον ακούμε σε κάτι διαφορετικό, σε μια μπαλάντα με έντονο το άρωμα Βραζιλίας στη μελωδία του. 



Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου