17 Σεπτεμβρίου 2014

25 χρόνια Mega: Το προσωπικό μου τοπ25

Εικοσιπέντε κεράκια θα κλείσει σε δύο (περίπου) μήνες το Mega channel, το πρώτο ιδιωτικό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας της χώρας, και λίγο πριν αρχίσει η εικοστή έκτη τηλεοπτική σαιζόν, επιχειρώ μια αναδρομή στις 25 που προηγήθηκαν. Με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια ξεχώρισα τα 25 "καλύτερα" ή αν προτιμάτε τα "πιο αγαπημένα μου" ελληνικά προγράμματα του σταθμού.

Η κατάταξη έγινε με συνδυασμό δύο κριτηρίων: το προσωπικό γούστο και ο χρόνος που έχει περάσει. Αυτό σημαίνει ότι όσο παλιότερα προβλήθηκε ένα πρόγραμμα, τόσο ψηλότερα κατατάσσεται στη λίστα, καθώς έχει αποδείξει ότι αντέχει στο χρόνο. Πώς θα μπορούσα άλλωστε να συγκρίνω δίκαια αντικειμενικά και δίκαια μια σειρά 25 ετών, που ανταποκρίνεται σε μια διαφορετική εποχή, αλλά ασκεί ακόμη γοητεία; με μια σειρά ... π.χ.περσινή - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι λείπουν από τη λίστα και πιο πρόσφατες εκπομπές. Ο βασικός κορμός της λίστας είναι σίριαλ, όμως περιλαμβάνονται ακόμη τηλεπαιχνίδια, σόου και άλλες ψυχαγωγικές και ενημερωτικές εκπομπές. Συμπτωματικά, δεν χώρεσε κάποιο από τα ριάλιτι ή τάλεντ σόου του καναλιού, όπως και κάποια δραματική σειρά, αλλά ο ανταγωνισμός από τα κωμικά σίριαλ κυρίως ήταν μεγάλος. Εξάλλου, δεν μπήκα στη διαδικασία να αξιολογήσω προγράμματα που ουδέποτε παρακολούθησα και για τα οποία δεν έχω γνώμη.
Αν θέλετε, γράψτε στα σχόλιά σας τα δικά σας αγαπημένα προγράμματα από τα 25 χρόνια Mega.

1. Οι απαράδεκτοι

2. Ντόλτσε Βίτα

3. Στο πάρα πέντε

4. Οι τρεις χάριτες

5. Δυο ξένοι

6. Το ρετιρέ

7. Ραντεβού στα τυφλά

8. Ρουκ Ζουκ

9. Πενήντα πενήντα

10. Μπράβο

11. Τι ψυχή θα παραδώσεις, μωρή;

12. Σ' αγαπώ, μ' αγαπάς

13. Το δις εξαμαρτείν

14. Οι αυθαίρετοι



15. Κάτω Παρτάλι

16. 60'  Χωρίς μοντάζ

17. Πρωταγωνιστές

18. Άλλα κόλπα

19. Αχ, Ελένη!

20. Τα εφτά κακά της μοίρας μου

21. Κόντρες

22. Mega Star

23. Το μεγάλο παζάρι

24. Ντίσνεϊ κλαμπ

25. Πίτσι πίτσι με τον Μητσικώστα


Και μια πρόταση στον τηλεοπτικό σταθμό: Μια πολύ καλή ιδέα για να γιορτάσει τα 25 χρόνια λειτουργίας του, θα ήταν να οργανώσει reunion α λα αμερικανικά. Δεν χρειάζεται δηλαδή να παρακολουθήσουμε παλιές σειρές να επιχειρούν come back με νέα επεισόδια ή με τη μορφή... τηλεταινίας, όπως έγινε πριν 5 χρόνια, αλλά στα πλαίσια είτε  ειδικών εκπομπών είτε κάποιας από τις υπάρχουσες εκπομπές του σταθμού να κληθούν οι πρωταγωνιστές των παλιότερων σίριαλ, να θυμηθούν την εποχή των γυρισμάτων, ν' αποκαλύψουν παρασκήνια και όλα αυτά με τη συνοδεία βίντεο. Κι ας έχουν φύγει ορισμένοι από την ζωή, αυτός είναι ένας όμορφος τρόπος να τους θυμηθούμε, αλλά και να τους τιμήσουν οι συνεργάτες τους.


Σχετικά θέματα:
Χρόνια πολλά, MEGA! Αφιέρωμα στην πρώτη μέρα του τηλεοπτικού σταθμού, στις 20 Νοεμβρίου 1989!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου