1 Φεβρουαρίου 2015

5 ξένα τραγούδια, που περιμένουν να τ' ανακαλύψετε

Όταν πρόκειται για τραγούδια, μεγαλύτερη γοητεία έχει η ανακάλυψη κάποιου νέου καλλιτέχνη, που έχει τη δική του πρόταση να καταθέσει (στίχος, φωνή ή έστω μια υπέροχη μελωδία), πέρα από τους σταρ, οι οποίοι έχουν εξασφαλισμένη μια θέση στο airplay ήδη από την περίοδο της ηχογράφησης ενός κομματιού στο στούντιο. Κι επειδή στην Ελλάδα η ξένη μουσική είναι σημαντικά λιγότερο δημοφιλής σε σχέση με την εγχώρια, η ανακάλυψη νέων τραγουδιών έχει ίσως μεγαλύτερη γοητεία - και είναι μια σαφώς πιο δύσκολη υπόθεση. Αυτές είναι οι δικές μου τέσσερις μουσικές προτάσεις.

James Bay - Hold back the river
Η εισαγωγή θυμίζει λίγο Simon & Garfunkel, όμως γρήγορα το τραγούδι αποκτά δική του ταυτότητα, που ξεδιπλώνεται υπέροχα και πολύ μελωδικά στο ρεφρέν και βέβαια με πολύ όμορφους στίχους. Ακούγεται ήδη στα ραδιόφωνα, αλλά αξίζει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή.


Walk The Moon - Shut Up and Dance
Οι Walk The Moon είναι ένα υποτιμημένο indie ποπ συγκρότημα, που έχει δώσει όμορφα, χαρούμενα τραγούδια με μέτρια ραδιοφωνική επιτυχία. Έχω αναφερθεί σ' αυτούς και σε παλιότερα θέματα με μουσικές προτάσεις, κυρίως για το εξαιρετικό "Anna Sun" και το πολύ καλό "Tightrope". Στους ίδιους ρυθμούς κινείται και το "Shut Up and Dance", το μοναδικό - ίσως - ελάττωμα του οποίου είναι ότι δεν εξελίσσει τη μουσική πρόταση των Walk The Moon, ωστόσο αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για να τους γνωρίσετε, αν δεν τους έχετε ξανακούσει.


Tove Styrke - Ego
Ποπ χαμηλών τόνων από τη Σουηδία για όσους επιλέγουν και κάτι λίγο πιο εναλλακτικό σε σχέση με τα συνηθισμένα.


Dimitri Vegas & Like Mike vs Fedde Le Grand ft. Julian Perretta - Tales of Tomorrow
Δυο αδέρφια ελληνικής καταγωγής από το Βέλγιο (οι Δημήτρης και Μιχάλης Θηβαίος) παράγουν ηλεκτρονική μουσική και τα τελευταία χρόνια σημειώνουν μεγάλη επιτυχία στη χώρα, όπου μεγάλωσαν. Το μόνο που μένει είναι να τους γνωρίσουμε περισσότερο και στη χώρα καταγωγής τους, κάτι που μπορεί να γίνει με μεγάλη επιτυχία με το "Tales of Tomorrow".



Διαβάστε επίσης:
Τι ακούγεται στην Ευρώπη σήμερα; [5 τραγούδια]
Τι ακούγεται σήμερα στη Λατινική Αμερική; [3 τραγούδια]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου