2 Απριλίου 2015

Η σκυλίτσα που επιβίωσε - σαν από θαύμα - από ένα τροχαίο και από μία επίθεση με σφυρί

www.gofundme.com/nfg6uc

Τα θαύματα μερικές φορές δεν γίνονται μόνο στους ανθρώπους, αλλά καμιά φορά και στα ζώα. Η ιστορία αυτής της σκυλίτσας στις ΗΠΑ μοιάζει εξωπραγματική, αφού είχε τύχη βουνό και κατάφερε να επιβιώσει από δύο σοβαρά χτυπήματα μέσα σε λίγες ημέρες. 

Η ηλικία μόλις 1 έτους σκυλίτσα ζούσε ως αδέσποτη σ' ένα χωριό της αμερικανικής πολιτείας της Ουάσιγκτον. Μια μέρα, όπως συχνά συμβαίνει με τ' αδέσποτα ζώα, συγκρούστηκε μ' ένα αυτοκίνητο. Επιβίωσε, όμως λίγες μέρες αργότερα δέχθηκε επίθεση από σφυρί. Εικάζεται από τους ανθρώπους που αργότερα βρήκαν τη σκυλίτσα, ότι κάποιος κάτοικος της περιοχής πιθανότατα την είχε λυπηθεί και νόμιζε ότι σκοτώνοντάς τη θα τη γλίτωνε από μια μίζερη ζωή. Μάλιστα, σίγουρος ότι το κουτάβι είχε πεθάνει, το τοποθέτησε μέσα σ' ένα κουτί, το οποίο και εγκατέλειψε σε κάποιο χωράφι.
Όμως το κουτάβι δεν είχε πεθάνει. Έφυγε από το κουτί και κατέληξε σε μια γειτονική φάρμα έχοντας τραύματα στο σαγόνι, στα πόδια και την περιοχή του κόλπου.Μια κάτοικος έμαθε για την ιστορία της σκυλίτσας μέσω του facebook και την πήρε στο σπίτι της, ενώ της έδωσε - όχι τυχαία - το όνομα Θεία (η ελληνική λέξη, Theia).
Η αξονική τομογραφία του εγκεφάλου της Θεία αποκάλυψε εμπόδια στις ρινικές διόδους, που περιόριζαν την εισροή του αέρα στους πνεύμονες, αποτέλεσμα πολλαπλών καταγμάτων των ρινικών οστών. Η σκυλίτσα δεν μπορεί ν' αναπνεύσει εύκολα από τη μύτη της, αλλά πρέπει ν' ανοίγει το στόμα, κάτι αρκετά δύσκολο για την περίπτωσή της, λόγω του εξαρθρωμένου σαγονιού της. 
Η θεραπεία απαιτεί χειρουργική επέμβαση, η οποία όμως είναι ακριβή. Η ιδιοκτήτρια της Θεία, ωστόσο, κατάφερε μέσω ιστοσελίδας (www.gofundme.com) να συγκεντρώσει περισσότερα από 13.000 δολάρια και σύντομα η Θεία θα υποβληθεί στην επέμβαση, που θα της προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Εν τω μεταξύ, η Θεία είναι εξαιρετικά φιλική. Ούτε το τροχαίο, ούτε όμως και η επίθεση με σφυρί την έκαναν αρνητική απέναντι στους ανθρώπους, αλλ' αντιθέτως είναι εξωστρεφής, της αρέσει να γνωρίζει καινούριους ανθρώπους, τους οποίους μάλιστα και συνηθίζει να γλύφει (ο τρόπος που τα σκυλιά δίνουν φιλιά) στο μάγουλο όσων συμπαθεί - που είναι και οι περισσότεροι.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου