4 Απριλίου 2016

Αστεία παραλειπόμενα μιας αστείας αεροπειρατείας!

Τελικά, αυτή η σέλφι ομήρου και αεροπειρατή, δεν ήταν ό,τι πιο τραγελαφικό συνέβη
στην πρόσφατη αεροπειρατεία αιγυπτιακού σκάφους, πο προσγειώθηκε στην Κύπρο.

Τα διεθνή ΜΜΕ αφιέρωσαν ώρες για να καλύψουν το "θρίλερ" της αεροπειρατείας σε αεροσκάφος της Egyptair, που, ενώ εκτελούσε ένα εσωτερικό δρομολόγιο στην Αίγυπτο, προσγειώθηκε αιφνιδιαστικά στην Κύπρο. Ακόμη και μετά την απελευθέρωση σχεδόν όλων των επιβατών, λίγο μετά την προσγείωση του αεροπλάνου στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, όταν όλα έδειχναν ότι το "θρίλερ" ήταν στην πραγματικότητα μια "κωμωδία" μάλλον, το ενδιαφέρον συνεχίστηκε αμείωτο και σοβαροί δημοσιογράφοι παρέμεναν σ' επιφυλακή. Μόνο όταν ύστερα από κάποιες ώρες όλα τελείωσαν και τυπικά ομαλά και αποδείχτηκε το αστείο της όλης υπόθεσης, όπου οι "όμηροι" επιβάτες είχαν βγει ακόμη και... σέλφι με τον - και καλά - "επικίνδυνο τρομοκράτη", η υπόθεση πήρε τις πραγματικές της διαστάσεις. Και ενώ σε Ελλάδα και Κύπρο μάθαμε πολλές λεπτομέρειες για την οικογενειακή κατάσταση του Αιγύπτιου αεροπειρατή, που στο παρελθόν ήταν παντρεμένος με Ελληνοκύπρια, είχε ζήσει μάλιστα στην Κύπρο και ότι ουσιαστικά η όλη αναστάτωση που ο ίδιος προκάλεσε οφειλόταν σε... οικογενειακούς λόγους, μας διέφυγαν κάποια αστεία παραλειπόμενα από τις αντιδράσεις επιβατών κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος μιας από τις πιο αστείες αεροπειρατείες στην ιστορία.
Ένας από τους επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης, ο Αμπνταλάχ Ελ Ασμαουί, αφού πρώτα εξήρε τον επαγγελματισμό των αεροσυνοδών, οι οποίες δεν έχασαν ποτέ το χαμόγελο από τα χείλη τους, μοιράστηκε με τους διαδυκτιακούς του φίλους μέσω facebook ορισμένα αστεία έως τραγελαφικά περιστατικά από την μέρα που ο ίδιος "ποτέ δεν θα ξεχάσει" - και όχι μόνο λόγω της όποιας αγωνίας αισθάνθηκε αρχικά. 

- Ένας επιβάτης, μόλις συνειδητοποίησε ότι το αεροσκάφος θα προσγειωνόταν στην Κύπρο, σκέφτηκε να ενημερώσει τα αγαπημένα του πρόσωπα. Σε ποιον, όμως, να πρωτοτηλεφωνούσε και ποιον να απέκλειε; Έτσι, λοιπόν, άρχισε να τηλεφωνεί σε όλους του φίλους και συγγενείς του και μιλώντας δυνατά τους έλεγε: π.χ. "Με απήγαγαν, Μοχάμεντ", "Με απήγαγαν Φατμά" κλπ. Μάλιστα, ο Αμπνταλάχ προσθέτει κι ένα "lol" στην γραπτή αφήγησή του, που μας βοηθάει να καταλάβουμε πόσο κωμική φάνηκε η συγκεκριμένη σκηνή σε όσους την έζησαν από κοντά. (Δεν ήμουν παρών φυσικά, αλλά αυτή η αφήγηση μου θύμισε τον Κώστα Βουτσά στη "Νύχτα Γάμου", που ως ο νιόπαντρος επιχειρηματίας Τζακ τηλεφωνούσε σ' όλο του το σόι, το "Ιορδανέικο", θέλοντας να τους ειδοποιήσει έναν έναν για το χωρισμό του από την Πέπη).

- Ένας άλλος επιβάτης ήταν πιο κατασταλαγμένος για το πρόσωπο με το οποίο ήθελε να επικοινωνήσει εκείνες τις περίεργες στιγμές και τηλεφώνησε στη σύζυγό του. Δεν ήθελε να της πει πόσο την αγαπούσε, όπως συνήθως θυμούνται οι άνθρωποι των οποίων η ζωή κινδυνεύει, αλλά ήθελε να την ενημερώσει για κάποια χρήματα που έκρυβε σε μυστικό τραπεζικό λογαριασμό. Μόνο που η γυναίκα του επιβάτη δεν άκουγε πολύ καλά ή πάντως δεν πολυκαταλάβαινε το όνομα της τράπεζας και τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού, ώστε εκείνος έπρεπε να της τα επαναλαμβάνει! 

- Ένας τρίτος επιβάτης, έχοντας (πριν την πτήση) την εντύπωση ότι η διαδρομή Αλεξάνδρεια - Κάιρο δεν θα καθυστερούσε περισσότερο από το συνηθισμένο, είχε κουβαλήσει μαζί του μέσα στο αεροσκάφος, ένα παγωμένο κοτόπουλο, παρότι αυτό απαγορευόταν από τους κανονισμούς. Όταν όμως (μετά την αεροπειρατεία και την απελευθέρωση των ομήρων) θα επιβιβαζόταν μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες στο αεροπλάνο, που θα τους μετέφερε επιτέλους στο Κάιρο, το κοτόπουλο εντοπίστηκε κατά τον έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές.. Οι αστυνομικοί τον ενημέρωσαν ότι θα έβαζαν το κοτόπουλο σ' ένα ειδικό ψυγείο, αλλά ο καημένος επιβάτης διαμαρτυρόταν: "Αφήσατε αυτόν να πάρει την εκρηκτική του ζώνη και δεν θα μ' αφήσετε να πάρω το κοτόπουλό μου;", αφού ήθελε σώνει και καλά να το κουβαλήσει μέσα στο αεροσκάφος!

- Άλλος πάλι, που δεν κατάλαβε και πολλά από την εκδήλωση της αεροπειρατείας, γιατί εκείνη την ώρα κοιμόταν, όταν ξύπνησε και διαπίστωσε το αεροπλάνο ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, παραπονέθηκε: "Γιατί στην Κύπρο; Θα χάσω τη σύνδεσή μου"!

Δεν ξέρω τι συμπεράσματα βγάζετε εσείς, πάντως αυτό που εγώ έχω καταλάβει είναι ότι η πτήση 181 της EgyptAir της 29ης Μαρτίους θα μπορούσε κάλλιστα να περιγραφεί ως "μια τρελή, τρελή πτήση" - από όλες τις απόψεις!



Κάτι σχετικό...
ΟΗ αεροπειρατεία που άλλαξε την ζωή της Βίκυς Παγιατάκη (plus ποιο είναι το πραγματικό όνομα της γνωστής αστρολόγου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου