30 Δεκεμβρίου 2018

7 ξένα τραγούδια περιμένουν να τα ανακαλύψετε...


Έχουν περάσει σχεδόν δυο χρόνια από τις τελευταίες μου μουσικές προτάσεις μέσα από το μπλογκ και νομίζω ήρθε η ώρα για ένα αφιέρωμα σε ορισμένα ξένα (σύγχρονα) τραγούδια, που ανακάλυψα ψάχνοντας στο διαδίκτυο τη διετία αυτή, τα περισσότερα από τα οποία - ίσως κι όλα - δεν έχετε ακούσει στα ραδιόφωνα, αλλά αξίζει τον κόπο να αφιερώσετε λίγα λεπτά από το χρόνο σας για να τα ακούσετε και ίσως τα εντάξετε και στη δική σας playlist.

Dermot Kennedy - Power Over Me

Το συγκεκριμένο τραγούδι του νομίζω ότι παίζει σε κάποιο ή κάποια ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης, αλλά κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να παίζετε σε όλα τα ραδιόφωνα με ξένη μουσική. Ο τραγουδιστής είναι Ιρλανδός και κατάφερε να γίνει δημοφιλής στη χώρα του μέσω του Spotify και να γεμίζει στάδια πριν καν βγάλει το πρώτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ, κάτι που έγινε μέσα στο 2018.


AJR - Burn The House Down

Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ο ήχος της τρομπέτας θα μπορούσε να ταιριάξει τόσο ωραία σ' ένα ποπ τραγούδι. Κι όμως αυτό έγινε στο μικρό αυτό μουσικό διαμαντάκι των αδερφών Άνταμ, Τζακ και Ράιαν Μετ (από τα αρχικά των οποίων σχηματίστηκε και το όνομα της μπάντας). Πολύ καλή πρόταση για πάρτι.


dj Rasimcan ft. Eco Fresh, Tony Touch - Oriental Swag

Ένας Γερμανός dj τουρκικής καταγωγής συναντιέται μουσικά μ' ένα ράπερ επίσης Γερμανό και τουρκικής καταγωγής, καθώς και μ' έναν Αμερικανό μουσικό παραγωγό από το Πουέρτο Ρίκο. Το αποτέλεσμα είναι μια μίξη διαφορετικών μουσικών στοιχείων, που μένει στο αφτί και μετά το τέλος του κομματιού.


Francis Novotny - Between The Lines

Ο Σουηδός τραγουδιστής, που ακούει στο όνομα Φράνσις Νοβότνι, δεν κατάφερε να γίνει γνωστός ούτε καν στη χώρα του. Δεν ξέρω για τα υπόλοιπα τραγούδια του, όμως το Between The Lines αξίζει την προσοχή σας - ειδικά αν σας αρέσει η eletro pop.


OrelSan - Basique

Υπέροχη γαλλική ραπ με νόημα κι ένα καταπληκτικό βιντεοκλίπ γυρισμένο με drone. Στο βιντεοκλίπ υπάρχουν αγγλικοί υπότιτλοι, ενώ μπορείτε να αναζητήσετε και τη σχεδόν ίδια δεύτερη, επίσημη εκδοχή του κλιπ με διαφορετικό ύψος λήψης και πιο σύντομο φινάλε.


OrelSan - Tout va bien

Αν ήταν δυνατόν, θα ανέβαζα το επίσημο, πολύ συγκινητικό βιντεοκλίπ. Ψάξτε το, γιατί αξίζει τον κόπο. Όσον αφορά το τραγούδι, ουσιαστικά αναφέρεται στην αποξένωση των ανθρώπων στις πόλεις, που συνεχίζουμε τις ζωές μας σαν να μη συμβαίνει τίποτα - ή σαν να "πηγαίνουν όλα καλά" όπως είναι και ο τίτλος - την ώρα που δίπλα μας άνθρωποι μένουν άστεγοι, κακοποιούνται, εξαφανίζονται, σκοτώνονται, γενικά υποφέρουν.


Nazim - Pourquoi veux-tu que je danse?

Και για το τέλος ένα αρκετά χαριτωμένο γαλλικό τραγουδάκι, που σε ανάλαφρο μουσικό τόνο θέλει να μας φτιάξει τη διάθεση παρ'όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Νομίζω ότι τα καταφέρνει μια χαρά ακόμη και για όσους δεν γνωρίζουν γαλλικά, μιας και η μελωδία είναι από μόνη της πολύ διασκεδαστική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου