25 Δεκεμβρίου 2011

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΠΙΤΙΚΟ BUCHE DE NOEL!


Βαρεθήκατε να τρώτε όλο τα ίδια και τα ίδια; Θέλετε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σαν να έχει και μια ευρωπαϊκή πινελιά; Στην ιστοσελίδα allrecipes.com βρήκαμε μια συνταγή για να ετοιμάσετε το δικό σας buche de Noel, το γαλλικό χριστουγεννιάτικο γλυκό που θα σας κατενθουσιάσει.
Υλικά:
για τη γέμιση θα χρειαστείτε:
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο
1
κουταλάκι του γλυκού βανίλια
 
για το παντεσπάνι θα χρειαστείτε:

6 κρόκοι αυγών
1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού σκόνη κακάο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλιας
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
6 ασπράδια αυγών
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα


Ετοιμασία:
Πρώτα ετοιμάζετε τη γέμιση. Ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπολ την κρέμα με τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και τη βανίλια μέχρι το μείγμα σας να πήξει και στη συνέχεια το βάζετε στο ψυγείο.
Για να ετοιμάσετε το παντεσπάνι:
Χτυπήστε στο μίξερ τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη (μισό φλιτζάνι) μέχρι να πήξει και στη συνέχεια προσθέστε το κακάο, τη βανίλια και το αλάτι. Χτυπήστε χωριστά τα ασπράδια των αυγών και σταδιακά προσθέστε 1/4 της κούπας ζάχαρη. Χτυπήστε μέχρι να γίνουν μαρέγκα, οπότε απλώνετε από πάνω της το πρώτο μείγμα και όλο μαζί το απλώνετε στο ταψί πάνω σε μια λαδόκολλα. Τοποθετείτε το ταψί σε φούρνο προθερμασμένο στους 190 βαθμούς και ψήστε για 12 με 15 λεπτά. Μόλις το παντεσπάνι ψηθεί, το αναποδογυρίζετε σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας πασπαλισμένη με άχνη ξεκολλώντας το από το ταψί με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και αφαιρείται τη λαδόκολλα.Ξεκινώντας από τη μια πλευρά αρχίζετε να διπλώνετε το παντεσπάνι με την πετσέτα ώστε να γίνει ρολό και το αφήνετε να κρυώσει για 30 λεπτά. Στη συνέχεια το ξεδιπλώνετε και απλώνετε πάνω του το μείγμα που είχατε ετοιμάσει για τη γέμιση αφήνοντας κενό περίπου 2 εκατοστών στις δυο άκρες του γλυκού. Το βάζετε στο ψυγείο και το σερβίρετε πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη, σοκολάτα ή όπως αλλιώς θέλετε. 
Καλή σας όρεξη! 

Σχετικά θέματα:
ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου