29 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μόλις δύο ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτήν την εβδομάδα. Πρόκειται για δύο κινηματογραφικές μεταφορές βιβλίων, ενός κλασσικού, τα "Ανεμοδαρμένα Ύψη", και ενός πιο σύγχρονου, το "Κοτόπουλο με δαμάσκηνα", που διαδραματίζεται στο Ιράν της δεκαετίας του 1950.
Σας παρουσιάζουμε συνοπτικά τις υποθέσεις των ταινιών από τα δελτία τύπου, όπως και τις βαθμολογίες που έχουν εισπράξει από κριτικούς αλλά και κοινό στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για περισσότερες και ουσιαστικότερες λεπτομέρειες καλό είναι να διαβάσετε τις αναλυτικές κριτικές στα έντυπα ή τις ιστοσελίδες που αναφέρονται.

Ανεμοδαρμένα Ύψη - Wuthering Heights (ρομαντικό δράμα εποχής)
Σκηνοθεσία: Andrea Arnold/ Πρωταγωνιστούν: Kaya Scodelario, James Howson
Υπόθεση: Η ζωή στην κατοικία των Έρνσο κυλάει αργά, ακολουθώντας τους νωχελικούς ρυθμούς της αγγλικής επαρχίας του βορρά. Μια κρύα, χειμωνιάτικη νύχτα, η πόρτα της έπαυλης ανοίγει για να προσφέρει καταφύγιο στον Χίθκλιφ, ένα φτωχό, πεινασμένο παιδί από το Λονδίνο. Ένας παράφορος έρωτας γεννιέται ανάμεσα στον Χίθκλιφ και στη νεαρή Κάρι Έρνσο, ένας έρωτας που όμως οδηγεί σε μια καταιγίδα αβυσσαλέου μίσους. Πρόκειται για κινηματογραφική μεταφορά του ομοτιτλού βιβλίου της Έμιλι Μπροντέ.
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 6.7/10
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 8/10
ΕΘΝΟΣ: 7/10
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 2.5/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 6.5/10, (Ραουζαίος) 8/10
Κοτόπουλου με Δαμάσκηνα - Poulet aux prunes (δράμα)
Σκηνοθεσία: Marjane Satrapi, Vincent Paronnaud/ Πρωταγωνιστούν: Mathieu Amalric, Isabella Rossellini, Maria de Medeiros
Υπόθεση: Τεχεράνη 1958. Ο Νασσέρ Αλί Καν, ο πιο δημοφιλής βιολιστής χάνει την όρεξη του για ζωή, όταν σπάει το αγαπημένο του βιολί. Ανίκανος να βρει κάποιο να το αντικαταστήσει βρίσκει ανώφελη τη ζωή. Ξαπλωνει στο κρεβάτι του και βυθίζεται όλο και περισσότερο στις αναμνήσεις από το παρελθόν και στο μέλλον των παιδιών του. Καθώς τα κομμάτια της ιστορίας ενώνονται, κατανοούμε το οδυνηρό μυστικό του, την αγάπη που έχασε, και το βάθος της απόφασης του να πεθάνει...  Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Ιρανού Marjane Satrapi.
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 8.4/10
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 6/10
ΕΘΝΟΣ: 7/10
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 4/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 7/10, (Κομματάς) 8/10
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου