Πηγή: Lernstift.com |
Ακούγεται τρελό, αλλά θα μπορούσε να γίνει μια από τις πιο έξυπνες εφευρέσεις όλων των εποχών, αν όλα πάνε καλά και το συγκεκριμένο στυλό βγει κάποτε στο εμπόριο. Βλέπετε, δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο στυλό, όπως όλα τ' άλλα, αλλά για ένα.. "έξυπνο" στυλό, που θα μας κάνει υποδείξεις για το γραφικό μας χαρακτήρα και τυχόν ορθογραφικά λάθη. Και το όνομα αυτού: Lernstift.
Η ιδέα ανήκει σε δύο Γερμανούς, τους Daniel Kaesmacher και Falk Wolsky. Για την ακρίβεια, ο δεύτερος ήταν εκείνος που είχε εξ αρχής την έμπνευση, όταν παρακολουθούσε το γιο του να δυσκολεύεται λύνοντας τις ασκήσεις για το σπίτι. Έτσι, ο Falk σκέφτηκε τι καλά που θα ήταν να υπήρχε ένα στυλό, που να μας βοηθάει να μένουμε συγκεντρωμένοι στην εργασία μας. Ένα χρόνο μετά και αφού μεσολάβησε η συνεργασία με τον Kaesmacher, τα πράγματα φαίνεται ότι βρίσκονται σ' έναν πολύ καλό δρόμο.
Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, το Lernstift, δηλ. το "στυλό που μαθαίνει", έχει κανονική μελάνη, όπως ένα συνηθισμένο στυλό, όμως έχει και κάποια πρόσθετα υλικά ενσωματωμένα: έναν μικρό ανιχνευτή κίνησης, ένα κομπιούτερ Linux μικρής μπαταρίας κι ένα τσιπ WiFi. Με τη βοήθεια όλων αυτών, το στυλό θα μπορεί να εντοπίζει έναν πολύ κακό γραφικό χαρακτήρα, οπότε θα αρχίσει να δονείται, ειδοποιώντας το χρήστη ότι θα πρέπει να γίνει λίγο πιο προσεκτικός στον τρόπο που γράφει, αν θέλει να διαβάζονται τα κείμενα του. Αντίστοιχα, θα δονείται και κάθε φορά που θα εντοπίζει κάποιο ορθογραφικό λάθος. Ω, ναι... όσοι δεν τα πάνε καλά με την ορθογραφία, θα έχουν ένα εξτρά δονητή για τα χέρια τους.
Το προϊόν αναμένεται να κυκλοφορήσει στο εμπόριο στα τέλη του 2013, αν και δεν έχουν ολοκληρωθεί τα απαραίτητα τεστ, που να πιστοποιούν με ασφάλεια ότι το έξυπνο αυτό στυλό θα πραγματοποιεί αυτά που υπόσχεται. Όσον αφορά την τιμή του, θα είναι λίγο τσουχτερή, καθώς υπολογίζεται ότι θα κοστίζει περίπου 130 με 150 ευρώ, όμως οι 100 πρώτοι, που θα σπεύσουν να το αγοράσουν, θα χρειαστεί να καταβάλλουν μόνο 89 ευρώ.
Στην αρχή, πάντως, θα είναι διαθέσιμο σε δύο γλώσσες, στα αγγλικά και τα γερμανικά. Για τη συνέχεια, ποιος ξέρει; Ίσως δημιουργηθεί και μια ελληνική βερσιόν. Αρκεί φυσικά να πάνε όλα καλά και να επιβεβαιωθούν εργαστηριακά τα όσα υπόσχονται οι Kaesmacher και Wolsky. Άραγε πλησιάζει η ώρα που θα πούμε "αντίο" στα ορθογραφικά λάθη μια και καλή;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου